Slik fikser du et hull i en dør: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik fikser du et hull i en dør: 10 trinn (med bilder)
Slik fikser du et hull i en dør: 10 trinn (med bilder)
Anonim

Hulkjerne dører er vanlige i interiøret i hus og leiligheter. Disse relativt spinkle dørene kan lett skades. Hvis du eller noen du bor med ved et uhell har slått hull i en hul dør, kan du fikse det med materialer som er tilgjengelig i din lokale maskinvarebutikk. Du må fylle mesteparten av hullet med en ekspanderende væskeisolasjon, og deretter pakke resten med spackle før sliping og maling. Hele prosessen bør bare ta 1 eller 2 timer, pluss tørketider for autokroppfyller og spackel.

Trinn

Del 1 av 3: Trimme og pakke hullet

Fest et hull i en dør Trinn 1
Fest et hull i en dør Trinn 1

Trinn 1. Skjær løs kryssfiner bort fra kantene på hullet

Hullet i døren din har sannsynligvis litt løs kryssfiner rundt de flisete kantene. Bruk en verktøykniv til å skjære bort dette materialet, til du sitter igjen med et rent hull med glatte kanter.

Fest et hull i en dør Trinn 2
Fest et hull i en dør Trinn 2

Trinn 2. Pakk et par papirhåndklær i hullet

Skyv inn 3 eller 4 tørkepapir til de sitter godt på plass og ikke glir lavere innenfor døren. Du trenger papirhåndklær i hullet for å støtte det ekspanderende skummet du skal legge til. Uten papirhåndklær ville skummet falle til bunnen av den hule døren.

Papirhåndklær er lette nok til at de kan bære sin egen vekt ved å skape friksjon mot de indre veggene i den hule døren

Fest et hull i en dør Trinn 3
Fest et hull i en dør Trinn 3

Trinn 3. Fyll hullet med ekspanderende skumisolasjon

Dette materialet kommer i en stor aerosolbeholder med en lang applikatorspiss av plast. Sprøyt en sjenerøs mengde i hullet, slik at skummet ekspanderer for å fylle hulrommet bak hullet. La skummet tørke. Dette vil ta flere timer, så det er best å la det tørke over natten.

Du kan kjøpe skumisolasjon i hvilken som helst lokal jernvarehandel eller hjemmebutikk. Hvis butikken har en rekke alternativer, kan du kjøpe en type med lav ekspansjon. Dette gir deg mindre opprydding

Del 2 av 3: Påføring av Auto-Body Resin

Fest et hull i en dør Trinn 4
Fest et hull i en dør Trinn 4

Trinn 1. Skjær det utstående skummet

Når det ekspanderende skummet har tørket, vil det ha ekspandert betydelig og kan strekke seg et par centimeter unna døren. Kutt overflødig skum bort med brukskniv til skummet er litt lavere enn overflaten på døren.

Det ekspanderende skummet må være helt tørt før du begynner å trimme. Hvis midten av skummet fortsatt er vått, vent noen timer til det er helt tørt

Fest et hull i en dør Trinn 5
Fest et hull i en dør Trinn 5

Trinn 2. Bland autokroppsfyller og en herderkatalysator i et forhold på 2: 1

Skru eller klem et påfyllingsmiddel for karosseri ut av beholderen og inn i en engangsskål eller en hvilken som helst form for plastbrett. Klem deretter inn halvparten så mye herderkatalysator. Dette materialet vil raskt herde og dekke utsiden av dørhullet. Disse er begge tykke, kittlignende væsker; bruk en ispinne til å røre dem til stoffene er helt blandet.

  • Start med ca 1 teskje (4,9 ml) autofyller og halvparten så mye katalysator. Bland mer etter behov.
  • Både påfyllingsmiddel for karosseri (for eksempel Bondo) og en herderkatalysator bør være tilgjengelig i en stor jernvarehandel. Hvis ikke, sjekk en hjemmebutikk eller en bilforretning.
Fest et hull i en dør Trinn 6
Fest et hull i en dør Trinn 6

Trinn 3. Påfør fyllstoffblandingen over det tørkede ekspanderende skummet

Bruk popsicle -pinnen til å øse opp litt av fyllmiksen og smøre den over det tørkede skummet som fyller hullet i døren din. Dette materialet vil tørke og herde raskt, så du må jobbe raskt.

  • Etter omtrent 5 minutter, når fyllstoffet har begynt å tykne, tar du kanten av en sparkel og skraper den over fyllstoffet. Dette vil glatte overflaten og fjerne overflødig, halvtørt fyllstoff.
  • Vent med å fortsette til fyllstoffet har tørket helt.
Fest et hull i en dør Trinn 7
Fest et hull i en dør Trinn 7

Trinn 4. Slip fyllstoffet med 100-sandpapir

Bruk sandpapiret til å slipe det fullt tørkede fyllstoffet til det er helt glatt og skyller med dørens overflate. Slip også av eventuelt resterende ekspanderende skum eller fyllstoff som har festet seg til kryssfiner -dørmaterialet rundt kantene på holderen du har fylt.

Sandpapir med all gruskonsistens vil være tilgjengelig i din lokale maskinvarebutikk

Del 3 av 3: Spackling and Painting the Hole

Fest et hull i en dør Trinn 8
Fest et hull i en dør Trinn 8

Trinn 1. Påfør spackle over det slipte fyllstoffet

Bruk et sparkel til å legge et lag med spackle over hullet. Arbeid i lange, jevne slag for å påføre kittet så jevnt som mulig. La spackelen tørke når du har påført den. Gi det omtrent en time.

Du finner spackle i enhver maskinvare eller hjemmebutikk

Fest et hull i en dør Trinn 9
Fest et hull i en dør Trinn 9

Trinn 2. Slip hullet når kittet har tørket

Ta et ark sandpapir og gni det over den tørkede skuffen til det er helt flatt og glatt. Du kan også bruke 100-sandpapir til denne oppgaven. Du bør bruke et annet ark enn det du pleide å slipe ned fyllstoffet.

Fest et hull i en dør Trinn 10
Fest et hull i en dør Trinn 10

Trinn 3. Påfør et malingsstrøk over hullet

Nå som spaken er tørket og slipt, er du klar til å fikse hullet. Bruk en stor pensel for å påføre et strøk med maling over det lappede hullet. Arbeid i lange, jevne slag slik at malingslaget ser så jevnt ut som mulig. La malingen tørke omtrent en time, og på dette tidspunktet vil hullet bli fikset.

Malingen du bruker skal passe til fargen på døren din. For å finne en god match, kan du besøke en malingsbutikk, hente hjem flere fargeprøver og finne fargen nærmest døren din

Anbefalt: