3 måter å rengjøre en vaskemaskin med blekemiddel

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre en vaskemaskin med blekemiddel
3 måter å rengjøre en vaskemaskin med blekemiddel
Anonim

Det kan virke morsomt å rengjøre en maskin som er laget for rengjøring, men en vaskemaskin trenger regelmessig rengjøring for å holde seg frisk og muggfri. Blekemiddel er et utmerket produkt å bruke for rengjøring av en vaskemaskin, da det er effektivt for å kvitte seg med et stort utvalg av smuss, rusk, mugg og muggsporer fra vaskemaskinens overflater. Den kan brukes til å rengjøre både vaskemaskinens badekar og flere overflater på og i maskinen, men du må være forsiktig med påføringen for å unngå utilsiktet bleking.

Trinn

Metode 1 av 3: Rengjøring av en topplader med blekemiddel

Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel, trinn 1
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel, trinn 1

Trinn 1. Fyll blekedispenseren med blekemiddel

De fleste moderne vaskemaskiner har en blekemaskin eller skuff. Fyll skuffen eller rommet helt med blekemiddel.

  • Eldre modeller har kanskje ikke en blekemaskin. Hvis dette er tilfelle med vaskemaskinen din, kan du bare legge mellom en halv og en kopp blekemiddel direkte i maskinens badekar.
  • Hvis blekedispenseren din inneholder mindre enn en fjerdedel kopp blekemiddel, kan du vurdere å bruke konsentrert blekemiddel. Dette lar deg bruke blekedispenseren, men får rengjøringskraften til mer blekemiddel.
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel, trinn 2
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel, trinn 2

Trinn 2. Slå temperaturen til varm

Varmt vann vil hjelpe til med å rense og rengjøre innsiden av vaskemaskinen. Det vil mer effektivt løsne oljer og fett som har bygget seg opp over tid enn kaldt vann ville gjort.

Den varme syklusen krever mer energi enn en kald syklus, men hvis du bare rengjør vaskemaskinen noen få måneder, bruker du ikke mye mer energi

Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 3
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 3

Trinn 3. Kjør vaskemaskinen

Du kan enten kjøre en vanlig lang syklus, eller hvis vaskemaskinen har en av disse innstillingene, en "Vedlikeholdssyklus" eller "Rens ut syklus". Begge vil virvle blekemiddelet og varmt vann rundt vaskekummen og omrøreren og rengjøre dem grundig.

Sørg for at vaskemaskinen er tom når du kjører den. Alle stoffer som er igjen i vaskemaskinen får blekemiddel på dem

Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 4
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 4

Trinn 4. Sett syklusen på pause når maskinen er fylt med vann

For at blekemiddelet virkelig skal rengjøre innsiden av maskinen, bør du slå av maskinen og la blekemiddelet trekke i trommelen. La den sitte i omtrent en time før du slår den på igjen og avslutter syklusen.

Du kan stoppe syklusen på de fleste maskiner ved å åpne døren eller trekke i skiven

Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 5
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 5

Trinn 5. Vurder å kjøre en skyllesyklus

Hvis du er bekymret for at det er rester av blekemiddel i vaskemaskinens badekar, bør du vurdere å kjøre vaskemaskinen en gang til på varm, men uten å tilsette blekemiddel. Denne andre vasken vil bli kvitt rester av blekemiddel. Imidlertid kan du bare velge å kjøre en syklus med hvitt etter at du har rengjort vaskemaskinen, noe som vil rense ut eventuelt blekemiddel og komme de hvite stoffene til gode.

Noen foreslår også at du putter litt eddik i denne andre vasken for å virkelig bli kvitt blekemiddelet. Imidlertid kan blanding av blekemiddel og eddik føre til at det oppstår farlig klorgass, så dette bør ikke gjøres

Metode 2 av 3: Rengjøring av frontvasker med blekemiddel

Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel, trinn 6
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel, trinn 6

Trinn 1. Tørk av innsiden av døren med fortynnet blekemiddel

Innsiden av døren på en frontvasker er spesielt utsatt for opphopning av smuss og mugg. Ta en klut som er dyppet i en fortynnet blekemiddeloppløsning og tørk av alle områdene på døren som har smuss og muggvekst.

  • Blekemiddeloppløsningen bør lages ved å blande en halv kopp blekemiddel med 3,8 L vann.
  • Å tørke av innsiden av døren før du kjører en vaskesyklus, vil sikre at blekemiddel som blir igjen vaskes bort.
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel, trinn 7
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel, trinn 7

Trinn 2. Tilsett blekemiddel i vaskemaskinen

Du bør fylle blekemiddelrommet på vaskemaskinen for å rengjøre vaskemaskinens indre. Dette bør kreve mindre enn en kopp blekemiddel, men mengder vil variere. Moderne, frontlastede skiver har alle blekekammer, så se på vaskemaskinens instruksjoner for plasseringen hvis du ikke finner den.

Det kan også være lurt å helle litt blekemiddel i vaskemiddeldispenseren i vaskemaskinen. Å bruke omtrent en halv kopp blekemiddel i vaskemiddeldispenseren vil hjelpe til med å rense hele vaskemaskinen

Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 8
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 8

Trinn 3. Sett skivene på vaskemaskinen

Slå vaskemaskinen til varm. Det er en god idé å bruke varmt vann når du rengjør vaskemaskinen. Dette er med på å sikre at alt søppel og skitt er fjernet.

Det kan også være lurt å slå på funksjonen "ekstra skylling" hvis vaskemaskinen har en. Dette vil sørge for at blekemidlet du bruker er helt fjernet etter rengjøring

Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 9
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 9

Trinn 4. Kjør vaskemaskinen

Hvis du ikke har rengjort vaskemaskinen på lenge eller noen gang, bør du velge en lang syklus du vil kjøre. Hvis du rengjør vaskemaskinen regelmessig, bør en vanlig syklusvask være tilstrekkelig.

Noen maskiner har en spesiell "Maintenance Cycle" eller "Clean Out Cycle" som du kan kjøre. Disse syklusene er designet for å være mest effektive for å rense vaskemaskinen

Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 10
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 10

Trinn 5. Rengjør vaskemaskinen regelmessig

Du bør rengjøre og rense innsiden av vaskemaskinen noen få måneder. Dette vil bidra til å forhindre at overflødig vaskemiddel og skitt bygger opp på innsiden av vaskemaskinen.

Skiver med frontlaster har en tendens til å la smuss og skitt bygge seg opp lettere enn tradisjonelle topplader fordi de bruker mindre vann og deres design gjør at det kan skje. På grunn av dette er det en god idé å rense en frontvasker oftere enn du ville gjort med en tradisjonell topplader

Metode 3 av 3: Sletting av flere områder

Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 11
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 11

Trinn 1. Rengjør flekker med blekemiddel

Hvis du har brukt vaskemaskinen til å rengjøre spesielt skitne gjenstander eller fargede gjenstander, kan det bli ganske flekkete. Bruk en blanding av ½ kopp blekemiddel til 3,1 liter vann for å rengjøre flekker. Denne blandingen bør redusere eller eliminere flekkene.

Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 12
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 12

Trinn 2. Husk å rydde ut skuffer eller rom

Skuffene eller rommene som brukes til å levere vaskemiddel i maskinen kan også rengjøres med blekemiddel. Til og med blekeskuffen eller rommet kan skrubbe ned. Ta en klut dekket av en fortynnet blanding av blekemiddel og vann, og tørk av alle overflatene på skuffen eller rommet.

Selv om du kjører såpe og blekemiddel gjennom disse områdene, kan de ha oppbygd smuss og rusk. Dette gjelder spesielt vaskemiddelrommet på grunn av flytende vaskemiddels klebrige karakter

Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 13
Rengjør en vaskemaskin med blekemiddel Trinn 13

Trinn 3. Skyll områdene etter rengjøring med blekemiddel

For å unngå å få blekemiddel på klærne dine i fremtiden, bør du skylle områdene du har rengjort med blekemiddel eller tørke ned igjen med en klut dekket av varmt vann. Å bli kvitt blekemiddelrester etter rengjøring med det kan virkelig minimere risikoen for utilsiktet bleking.

Anbefalt: