3 måter å legge farge til bivoks på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å legge farge til bivoks på
3 måter å legge farge til bivoks på
Anonim

Bivoks er et helt naturlig stoff som kan brukes til å lage lys, kosmetikk og former. Hvis du vil, kan du enkelt legge til farge på bivoksskapninger ved å smelte bivoks med fargestoff. Dette kan være et spennende prosjekt for å holde deg opptatt for en ettermiddag. Med litt tid og krefter kan du lage vakre bivoks -kreasjoner.

Trinn

Metode 1 av 3: Legge til farge på bivokslys

Legg farge til bivoks Trinn 1
Legg farge til bivoks Trinn 1

Trinn 1. Velg fargestifter i ønsket farge

Bivokslys kan lett farges med fargestifter. Enhver type fargestift du kan finne på et supermarked, varehus eller håndverksbutikk bør være bra. Fargen på fargestiftet vil være fargen på voksen din, så velg fargene du vil ha.

Du kan også legge til to forskjellige fargestifter i voksen for å lage dine egne farger. Hvis du vil ha en veldig myk rosa, for eksempel, bruk både en hvit og rosa fargestift

Legg farge til bivoks Trinn 2
Legg farge til bivoks Trinn 2

Trinn 2. Mål voks og fargestifter med en skala

Bruk en vekt for å veie bivoks og fargestifter. Bruk.5 av en unse fargestift for hver unse bivoks.

Legg farge til bivoks Trinn 3
Legg farge til bivoks Trinn 3

Trinn 3. Smelt voks og fargestoff

Legg bivoks og fargestifter i en glassburk. Legg glasset i en gryte med varmt vann. La bivoksen stå i vannet til den smelter. Om nødvendig kan du plassere gryten over ovnen for å smelte bivoksen.

Legg farge til bivoks Trinn 4
Legg farge til bivoks Trinn 4

Trinn 4. Lag støpte eller dyppede lys

Du kan lage enten dyppet eller støpt lys med bivoks. Støpelys har en tendens til å være kortere og ta mer tid enn dyppelys, som er lengre og tynnere.

  • For å lage støpte lys, hell bare den smeltede bivoksen i en form i din valgte form. Legg en veke til spissen av lyset og sett formen til side til bivoks stivner.
  • For å lage dyppelys, bind en fiskevekt til enden av en stearinlys. Dypp vekten i den smeltede bivoksen. Gi veken et øyeblikk kjølig før du dypper den igjen. Gjenta denne prosessen til lysene dine er så tykke som du vil ha dem.

Metode 2 av 3: Bruke urter og krydder

Legg farge til bivoks Trinn 5
Legg farge til bivoks Trinn 5

Trinn 1. Velg de riktige urter for å få ønsket farger

Urter kan brukes til å tilføre farge, samt en behagelig lukt, til voks. En rekke urter brukes ofte i voksfarger som produserer en rekke farger.

  • Solsikkefrø gir en lilla nyanse.
  • Hvis du vil ha noe mer blålig, kan du gå med eldste.
  • Løvetann har en tendens til å gi fra seg en rød farge.
  • Du kan også blande og matche urter i forskjellige farger for å produsere en nyanse du ønsker. Eksperimenter litt for å finne den riktige nyansen.
Legg farge til bivoks trinn 6
Legg farge til bivoks trinn 6

Trinn 2. Velg krydder

Kanel, nellik, rosmarin, pastinakk, safran, paprika og gurkemeie gir farge og en duft til bivoks. Krydder har en tendens til å produsere jordnye nyanser, som greener og gyldne gule. Som med urter kan du blande og matche krydder for å skape ønsket farge eller duft.

Legg farge til bivoks trinn 7
Legg farge til bivoks trinn 7

Trinn 3. Tilfør voksen med urter og krydder

Varm bivoksen over ovnen til den smelter. Fjern den fra varmen og legg urter eller krydder i et kaffefilter eller en musselinsklut. Bratt kaffefilteret eller kluten i voksen i noen timer.

Legg farge til bivoks trinn 8
Legg farge til bivoks trinn 8

Trinn 4. Fjern kluten eller kaffefilteret etter noen timer

Det er ikke presis hvor lang tid det er å la kluten ligge, men mesteparten av tiden bør voksen farges på noen få timer. Hvis voksen din ikke er så fargerik som du vil ha den, la urtene eller krydderne trekke litt lenger.

Metode 3 av 3: Fargelegging av bivoks leppestift

Legg farge til bivoks trinn 9
Legg farge til bivoks trinn 9

Trinn 1. Velg oljer

For å lage bivoks leppestift, bør bivoks blandes med smør og olje. Oljen du velger påvirker hvordan produktet blir, så velg oljen nøye.

  • Kakaosmør er et godt valg ettersom det er billig. Det bidrar også til å styrke leppebalsam, noe som gjør det lettere å forme.
  • Flytende oljer, som ricinus- og soyabønneolje, har en tendens til å få en skinnende lipgloss.
Legg farge til bivoks Trinn 10
Legg farge til bivoks Trinn 10

Trinn 2. Smelt olje, bivoks og smør

Mål opp 30 gram bivoks, 26 gram smør og 44 gram olje. Legg dem i en kjele og varm dem over ovnen til de smelter.

Du kan la bivoksblandingen være i fred mens den smelter, men sørg for å sjekke den med jevne mellomrom

Legg farge til bivoks Trinn 11
Legg farge til bivoks Trinn 11

Trinn 3. Forbered fargene

Lip safe micas kan kjøpes online eller i en håndverksbutikk. Bland disse sammen med settet som mikasene kommer med mens bivoksen smelter. Legg fargene i plastposer og bland dem til de danner en malinglignende væske.

Legg farge til bivoks Trinn 12
Legg farge til bivoks Trinn 12

Trinn 4. Juster fargene

Ta en q-tip og et stykke papir. Test fargen din ved å dyppe q-spissen i fargene og deretter lage merker med fargene dine på papiret. Bland små mengder med svart eller hvit mikas i fargene dine for å gjøre dem lysere og mørkere etter din smak. Svart vil gjøre fargene dine mørkere mens hvit vil gjøre dem lysere.

Legg farge til bivoks Trinn 13
Legg farge til bivoks Trinn 13

Trinn 5. Bland inn fargene dine

Når voksen er smeltet og du har fargene du vil ha, kan du farge bivoksen din. Bruk 5 til 10% av din glimmerfargeblanding til bivoksbasen. For eksempel vil 10 gram bivoks kreve omtrent 0,5 gram glimmer. Rør inn glimmeren med en skje.

Legg farge til bivoks Trinn 14
Legg farge til bivoks Trinn 14

Trinn 6. Tilsett bivoks i former

Når fargen din er blandet inn, hell bivoksblandingen i rør. Du kan kjøpe slanger for leppeglans på nettet eller i en håndverksbutikk. Fyll hvert rør til randen med bivoksblandingen. Sett deretter rørene til side i noen timer for å la den fargerike leppebalsamen stivne.

Advarsler

  • Det er viktig å beskytte klærne, benkeplatene og gulvene når du smelter bivoks.
  • Hvis du skal bruke bivoksen til kosmetiske formål, kan det være lurt å se etter bivoks av organisk eller farmasøytisk kvalitet for å unngå plantevernmidler som kan ha blitt introdusert i bikubene.

Anbefalt: