Hvordan male en vindusramme: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan male en vindusramme: 11 trinn (med bilder)
Hvordan male en vindusramme: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Vinduskarmer gir en dekorativ og beskyttende boks rundt vindusruter. Rammene er vanligvis av tre, og å male dem krever generelt mye oppmerksomhet på detaljer. Målet med enhver malingsjobb på vinduskarmer er å få vinduene dine til å se forynget og fantastisk ut, samtidig som de forhindrer rotete feil. Med litt tid og omsorg vil du få vinduskarmen til å se bra ut på kort tid!

Trinn

Del 1 av 2: Klargjøre rammen for maling

Mal en vindusramme Trinn 1
Mal en vindusramme Trinn 1

Trinn 1. Legg ned et håndkle foran vinduet

Dette er rett og slett et forebyggende tiltak for å fange den gamle malingen som faller til bakken når du begynner å skrape den av. Å ha et håndkle ned sparer deg for mye tid i fremtiden, slik at du ikke trenger å bekymre deg for støvsuging eller omfattende opprydding.

  • Bruk et håndkle som du ikke har noe imot å bli skitten eller ødelagt. Hvis du ikke har et håndkle, bruker du et gammelt stykke materiale.
  • Du kan også holde drop-duken på plass ved å lime tape på bakken ved kanten av veggen og trykke kanten av materialet inn i tapen.
  • Det bør bemerkes her at denne prosessen er den samme om vinduskarmen din er metall eller tre. Hvis rammen din er av metall, er det imidlertid enda viktigere å fjerne malingen for å bekjempe rust.
Mal en vindusramme Trinn 2
Mal en vindusramme Trinn 2

Trinn 2. Skrap av den gamle malingen ved hjelp av en skrape eller malers multiverktøy

Gjør dette ved å grave kanten av verktøyet ned i malingen og deretter skyve ned og frem i vinduskarmen. Vær forsiktig så du ikke klør i vindusruten her hvis du nærmer deg den.

  • Når du er ferdig, trenger overflaten ikke å være helt fri for alle spor av maling, bare det meste.
  • For mindre områder, bruk en liten skrape som kan komme inn i hjørnene og deler en stor skrape ikke kan.
Mal en vindusramme Trinn 3
Mal en vindusramme Trinn 3

Trinn 3. Fyll ut alle hull som er laget av spiker med vanlig sparkel

Spackle er i hovedsak en kitt som brukes til å fylle hull eller mangler. Den herder deretter og gir en nøytral, flat overflate å male over. Påfør den med en skrape og fordel den på smør.

  • Generelt sett er mindre mer med spackle da du ikke vil legge så mye på at det danner en haug. Du kan alltid søke mer senere.
  • Du kan kjøpe spackle veldig billig fra hvilken som helst jernvarehandel.
Mal en vindusramme Trinn 4
Mal en vindusramme Trinn 4

Trinn 4. Slip ned rammen og lappede områder med sandpapir av 240 korn

Sliping av rammen har flere fordeler. Den første av disse er at det faktisk hjelper malingen å feste seg bedre når du til slutt påfører pelsen. For det andre skaper det en fin jevn overflate for deg å jobbe med, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å fullføre maleriet bare for å finne at rammen er humpete.

En god teknikk ved sliping er å kutte sandpapiret i håndflaten og forsiktig gni overflaten du jobber med. Lange, jevne slag fungerer bedre enn korte, raske slag

Mal en vindusramme Trinn 5
Mal en vindusramme Trinn 5

Trinn 5. Børste rusk av rammen

Når du har skrapt og slipt nedover overflaten, er det sannsynlig at det fortsatt er mange små rusk som fester seg til rammen. Å bli kvitt disse er viktig for å sikre at de ikke forstyrrer det nye malingslaget ditt. Pensle forsiktig rundt hele rammen med en ren pensel for å bli kvitt så mye rusk som mulig.

Sørg for å komme inn i hjørnene, så mange trebiter og maling kan ofte klumpe seg opp her

Del 2 av 2: Grunning og maling av rammen

Mal en vindusramme Trinn 6
Mal en vindusramme Trinn 6

Trinn 1. Legg malertape rundt utsiden av rammen

Gjør dette ved å spore omrisset av rammen med tapen for å danne en omkrets rundt den. Dette sikrer at du får et klart og rett skille mellom malingen og enten veggen eller vindusruten.

  • Du bør plassere tapen 0,2 centimeter (0,079 in) fra kanten av rammen for å sikre at malingen dekker hele rammen.
  • Hvis du ikke har malertape, fungerer også tapetape. Du kan få dette fra hvilken som helst jernvarehandel.
  • Hvis du vil unngå å male hengslene på dørkarmen, dekker du også disse.
Mal en vindusramme Trinn 7
Mal en vindusramme Trinn 7

Trinn 2. Påfør en oljebasert primer med en 5,1 cm vinkelbørste

Oljebaserte primere skaper et bedre bånd mellom malingen og treverket. Det er greit å bruke en spray på primer, men sørg for at du arbeider sprayen inn i treet med penselen også

  • Påfør primeren ved å bruke lange flytende slag med penselen på området du prøver å dekke.
  • Ved hjelp av en vinkelbørste kan du ha lettere tilgang til hjørnene og andre vanskelig tilgjengelige steder.
  • Du trenger bare å påføre grunning på overflater du har skrapt og glatt. Hvis du bare tar på et nytt strøk med maling, trenger du ikke bekymre deg for grunning.
Mal en vindusramme Trinn 8
Mal en vindusramme Trinn 8

Trinn 3. Vent ca. 3 timer før primeren tørker

Grunning må være tørr for at du skal kunne male over toppen. Hvis det er en spesielt fuktig dag, kan primeren ta litt lengre tid enn dette, men 3 timer bør være omtrent riktig.

Mal en vindusramme Trinn 9
Mal en vindusramme Trinn 9

Trinn 4. Påfør din oljebaserte maling med en 5,1 cm vinkelbørste

Rammen din er klar til å males! Gjør ditt beste for ikke å få maling på steder det ikke burde være, men det er ikke verdens ende hvis du gjør det. Det er ikke nødvendig å spare på malingen her heller, så vær sjenerøs. Gå for lange flytende slag med penselen din for å få en jevn, jevn pels.

  • Hvis du maler et vindusvindu, må du først male rammen og avslutte med terskelen. Hvis du maler et sash -vindu, må du først male den nedre rammen. Når den er tørr å røre ved å flytte den nedre rammen opp, flytte den andre rammen ned og male den andre.
  • Hold penselen fin og full av maling gjennom denne prosessen.
  • Overfør gjerne litt maling fra den store boksen til en mindre beholder som en yoghurt eller rømme. Dette vil gjøre dyppingen og håndteringen mye enklere.
Mal en vindusramme Trinn 10
Mal en vindusramme Trinn 10

Trinn 5. Fjern malers tape

Når det er gjort riktig, vil det være en solid klar linje mellom kanten av malingen og starten på den andre overflaten. Fjern den forsiktig i en 45 graders vinkel, slik at du ikke ved et uhell merker merker på overflaten.

  • Hvis det kommer drypp gjennom maling etter at du har fjernet tapen, tørk den av umiddelbart med en lett fuktet klut.
  • Hvis du lar malingen tørke og deretter fjerner tapen, kan det føre til avskalling.
  • Hvis du planlegger å påføre et nytt strøk, må du ikke fjerne tapen.
Mal en vindusramme Trinn 11
Mal en vindusramme Trinn 11

Trinn 6. La malingen tørke i løpet av 24 timer

Det tar opptil 24 timer før malingen tørker, så la malingen være i fred i løpet av denne tiden. Noen malinger vil ta kortere tid, men 24 timer er et sikkert estimat for en oljebasert maling.

  • Hvis du har et vindusvindu, vær forsiktig så du ikke lar malingen tørke med vinduet lukket, da dette vil få de forskjellige delene av rammen til å feste seg til hverandre.
  • Når malingen er tørr, kan du bruke et nytt malingsstrøk hvis du foretrekker et tykkere strøk.

Tips

Bruk de beste verktøyene og malingen du har råd til. Når det gjelder oppussing, får du vanligvis det du betaler for, så vær oppmerksom på uvanlig billige produkter

Anbefalt: