Slik fjerner du såpeskum: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik fjerner du såpeskum: 6 trinn (med bilder)
Slik fjerner du såpeskum: 6 trinn (med bilder)
Anonim

Såpeskum er den stygge resten som oppstår når rester av såpe blandes med herdet vann. Det er veldig vanlig på vasker og dusjer, og når det blir stående i en periode, kan det bli en utfordring å rengjøre. Ikke bekymre deg. Med et flytende løsningsmiddel, litt tålmodighet og litt friksjon kan du få de skitne overflatene fra avskum til å skinne. For en ekstra berøring kan du til og med lage dine egne rengjøringsløsninger, og med bare litt flid kan du forhindre at det oppstår såpeskum i utgangspunktet.

Trinn

Metode 1 av 2: Bli kvitt smusset

Fjern Soap Scum Trinn 1
Fjern Soap Scum Trinn 1

Trinn 1. Bruk et kommersielt rengjøringsmiddel

Mange rengjøringsprodukter er lett tilgjengelige i både spray og geler. Fra universalrengjøringsmidler til spesifikke løsningsmidler for glass og fliser, de løsner avskallet kjemisk og lar deg tørke det bort.

  • Blant annet Windex og Lysol er lett tilgjengelig i de fleste dagligvare- og apotekbutikker.
  • Påfør en liten mengde på overflaten din, nok til at du kan begynne å se den fungere i et lite område, vent omtrent femten minutter og skrubbe. Gjenta om nødvendig for å rengjøre hele overflaten, og avslutt jobben med å tørke den tørr.
Fjern Soap Scum Trinn 2
Fjern Soap Scum Trinn 2

Trinn 2. Tilpass løsningsmidlene for en gjør-det-selv-rengjøringsopplevelse

Hjemmelagde løsningsmidler kan spare deg for en bunt, og du kan justere mengder og blandinger på egen hånd. Spray eller svamp på, la dem bryte ned skitt, skrubbe, skyll med varmt vann og sørg for å tørke grundig.

  • For bronse, messing og keramiske fliser, bruk for det meste vann med bare litt eddik. I de fleste tilfeller kan du skrubbe nesten umiddelbart.
  • For tøffere jobber, tilsett 1/4 kopp destillert hvit eddik til en kopp natron, og la den forme til en pasta. Påfør dette med en svamp og vent ca. 15-30 minutter før du vasker det rent.
  • Du kan også lage en spray av like deler vann og eddik, og tilsett en spiseskje oppvaskmiddel. Spray overflaten, la den virke i omtrent 15 minutter, og kom deretter inn og skrubb.
Fjern Soap Scum Trinn 3
Fjern Soap Scum Trinn 3

Trinn 3. Skrubbe godt med et fuktig papirhåndkle, klut, svamp eller pimpstein

Når kjemikaliene har begynt å gjøre jobben sin, er det din tur til å bruke litt friksjon og skrubbe avskummet. Slipeflater hjelper mye, men vær forsiktig med riper.

  • Våte kluter og tørkepapir serverer godt i klemme, men de er avhengige av kjemiske rengjøringsmidler.
  • En fuktig svamp, spesielt den grove siden, er bra for å skrubbe bort skitt. Hold et skarpt øye, men det vil samle mye avskum for seg selv.
  • Pimpstein er ekstremt effektiv, men igjen vil den samle opp skitt. Bruk en myk børste for å rengjøre den når den blir skitten. Vær veldig forsiktig på fliser, da det vil ripe, og ikke bruk pimpstein på glassfiber.
  • Skyll alltid med vann og tørk grundig.

Metode 2 av 2: Forebygge problemet

Fjern Soap Scum Trinn 4
Fjern Soap Scum Trinn 4

Trinn 1. Hold vaskeområdet rent

Enhver såpe du legger igjen har potensial til å bli såpeskum. Bare å ta bedre vare på overflatene dine, dag for dag, kan redde deg fra en utfordrende jobb.

  • Skyll ut vaskeområdet, og send det ekstra skummet ned i avløpet.
  • Spesielt for vasker kan selv en rask omgang med en klut eller et papirhåndkle gå langt mot å forhindre herdet vann og såpeskum.
Fjern Soap Scum Trinn 5
Fjern Soap Scum Trinn 5

Trinn 2. Dusj med kroppsvask i stedet for barsåpe

Siden fettsyrer fra barsåpe er en ledende bidragsyter for avskum, må du bare endre måten du vasker på. Ingen såpe, ingen avskum!

Fjern Soap Scum Trinn 6
Fjern Soap Scum Trinn 6

Trinn 3. Bruk en daglig vask eller dusjrens

Så snart du er ferdig med å dusje eller vaske i vasken, lar en rekke kommersielle rengjøringsmidler spraye og gå bort; andre kan kreve en rask tørking. For en enkel, hjemmelaget daglig rengjøringsmiddel, prøv tre deler vann og en del eddik.

Tips

  • For best resultat når det gjelder både renslighet og presentasjon, rengjør overflatene regelmessig. Å la seg bygge opp hardt vann og såpeskum vil gi en vanskeligere rengjøringsopplevelse senere.
  • Det er et stort utvalg av måter å både forebygge og behandle såpeskum, så ikke føl at det bare er én riktig metode.

Advarsler

  • Uansett om det er kommersielt eller laget på egen hånd, inneholder mange husholdningsrengjøringsmidler etsende kjemikalier og kan derfor skade huden. For best resultat, bruk kjøkkenhansker, og følg opp den kjemiske rengjøringen med en lett skylling og tørk av med en ren klut eller et papirhåndkle.
  • Bruk alltid en fuktig skrubber. Vann vil vanligvis hjelpe deg med å skrubbe, og spesielt tørr pimpstein vil skrape overflatene dine.

Anbefalt: