Enkle måter å fjerne en trommel fra en vaskemaskin: 8 trinn

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å fjerne en trommel fra en vaskemaskin: 8 trinn
Enkle måter å fjerne en trommel fra en vaskemaskin: 8 trinn
Anonim

Vaskemaskin trommel padler, eller trommeløftere, hjelper til med å lede vannstrømmen og løfte og skille klærne dine under en vaskesyklus inne i en vaskemaskin i trommel. De fleste skiver har 3 eller 4 av disse plastpadlene. Hvis du merker at en padle er ødelagt eller skadet på en eller annen måte, må du fjerne og bytte den ut med en ny padle så snart som mulig for å holde vaskemaskinen på sitt beste og unngå å tette eller rive tøyet. Sørg for å skaffe den riktige erstatningstrommelen for vaskemaskinen i henhold til merke og modellnummer.

Trinn

Metode 1 av 2: Ta ut en ødelagt eller skadet padle

Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 1
Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 1

Trinn 1. Koble fra vaskemaskinen for å koble den fra strømmen før du reparerer den

Kontroller at vaskemaskinen er slått av og trekk strømledningen ut av stikkontakten. Gjør dette alltid som en sikkerhetsforanstaltning før du utfører noe arbeid på vaskemaskinen.

Vær oppmerksom på at du bare trenger å fjerne en trommel fra en vaskemaskin hvis den er sprukket eller på annen måte skadet, så du kan bytte den ut

Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 2
Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 2

Trinn 2. Finn den ødelagte trommelholderen inne i vaskemaskinen

Trommelpadlene er lange trekantede plastbiter med hull langs den øverste ryggen. De klikker inn i vasketrommelen og flytter klærne dine rundt og leder vannstrømmen under en vaskesyklus. Se etter eventuelle padler som har synlige sprekker, flis eller annen skade på plasten.

  • En ødelagt trommel padle kan rive eller på annen måte skade klærne dine når de er i maskinen.
  • Vaskemaskinen din skal ha 3-4 trommespader. Hvis du ser færre enn dette, kan det hende at maskinen mangler en padle, og du bør sette inn en ny. Plassen der en padle mangler vil se ut som et flatt spor i trommelen med flere hakk i den.
Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 3
Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 3

Trinn 3. Trykk ned klipsen som holder padlen på plass med en tynn skrutrekker

Det er en metallklips under padlen som låser den på plass i trommelen, som vanligvis er plassert under det tredje eller sjette hullet på padlen. Stikk en skrutrekker inn i hullet i padlen over klemmen, og trykk deretter godt ned for å låse opp padlen fra trommelen.

  • Dette gjelder de fleste vanlige merker og modeller av skiver som har flyttbare padler.
  • Avhengig av modellen kan klipsen være under et annet hull, så du må prøve å trykke skrutrekkeren ned i noen forskjellige hull til du finner den.
  • Du bør høre en klikkelyd når du trykker klippet langt nok ned, noe som indikerer at du har sluppet padlen.
  • På eldre modeller av skiver kan det være 2 metallfliker som låser trommelholderen på plass. Trykk dem begge ned før du skyver og løfter ut padlen.
Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 4
Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 4

Trinn 4. Skyv trommelholderen mot fronten av skiven

Ta tak i trommelholderen og dra den tilbake mot deg. Dette vil tillate deg å trekke den ut av sporene som den klikker i.

Det bør være veldig tydelig når du trekker padlen langt nok til å slippe den fordi den vil lage en høy lyd som ikke klikker og føles løsere

Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 5
Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 5

Trinn 5. Trekk padlen opp og ut av trommelen

Løft padlen opp og ta den ut av vaskemaskinen. Kast den hvis du allerede har en erstatningspadel eller behold den som referanse når du bestiller en erstatning.

Hvis du ikke klarer å løfte padlen ut av trommelen, kan du prøve å skyve den videre mot fronten av maskinen til den er løs nok til å trekke ut

Metode 2 av 2: Sette inn en ny trommel padle inn

Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 6
Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 6

Trinn 1. Bestill en erstatnings padle for din merke og modell av vaskemaskin

Finn modellnummeret for vaskemaskinen på innsiden av døren eller i brukerhåndboken. Bestill en ny trommel padle på produsentens nettsted eller fra et tredjeparts nettsted som selger reservedeler til forskjellige skiver.

  • Sett alltid inn en ny trommel padle når du fjerner en ødelagt eller skadet padle eller hvis du har kjøpt en brukt vaskemaskin og den mangler en padle.
  • Ikke vask tøyet i en vaskemaskin uten alle trommelpadlene på plass. Klærne dine kan fange og rive i metallsporene som er ment å holde padlen.
Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 7
Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 7

Trinn 2. Bøy padleklipset opp over overflaten av trommelen med en skrutrekker

Finn metallklemmen som holdt den gamle trommelholderen på plass, som du trykket ned hvis du fjernet en padle, og stikk tuppen av en skrutrekker under kanten på den. Bruk skrutrekkeren som en spak for å lirke klemmen opp til den er i omtrent 45 graders vinkel mot den omkringliggende overflaten av vasketrommelen.

Dette klippet holder automatisk den nye padlen mot overflaten på vasketrommelen etter at du har klikket den på plass

Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 8
Fjern en trommel padle fra en vaskemaskin Trinn 8

Trinn 3. Skyv den nye padlen helt inn i sporene i trommelen

Rett opp plastflikene på undersiden av padlen med de større endene av sporene mot trommelens forside. Skyv tappene inn i sporene, slik at padlen sitter i flukt mot overflaten av trommelen, og skyv den deretter mot baksiden av maskinen til den klikker på plass.

  • Det er vanligvis 6 plastfliker på undersiden av trommelholderen som tilsvarer de 6 sporene i vasketrommelen.
  • Så lenge du har den riktige erstatningspadelen, bør den lett passe inn i vaskemaskinen.

Advarsler

  • For å unngå å ødelegge og slite ut trommelpadlene, må du ikke vaske annet enn tøy i maskinen. Tunge og harde gjenstander kan skade plastpadlene.
  • Ikke vask klærne i en maskin med en ødelagt eller manglende padle. De kan fange og rive hvis du gjør det.

Anbefalt: