3 måter å skjule en vannvarmer

Innholdsfortegnelse:

3 måter å skjule en vannvarmer
3 måter å skjule en vannvarmer
Anonim

En varmtvannsbereder kan være en øye hvis den skiller seg ut fra resten av rommet ditt, men det er noen få måter du kan skjule den stilfullt på. Hvis du vil ha en enkel løsning, kan en romdeler enkelt blokkere utsikten over varmtvannsberederen. Gardiner hengt i taket kan også gi deg et lett, billig alternativ. Å bygge et skap rundt varmtvannsberederen din skjuler ikke bare det, men gir deg en ekstra hylle lagringsplass. Uansett hvordan du gjemmer varmtvannsberederen, vil rommet ditt umiddelbart se flott ut!

Trinn

Metode 1 av 3: Bruke en romdeler

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 1
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 1

Trinn 1. Mål høyden på varmtvannsberederen

Start målebåndet på bunnen av varmtvannsberederen og strekk det ut til vannvarmerens fulle høyde. Inkluder høyden på eventuelle rør som strekker seg opp og ut fra toppen av varmtvannsberederen hvis du også vil skjule dem. Skriv ned målingen så snart du tar den, så du ikke glemmer det.

Du kan også måle bredden og dybden på varmtvannsberederen, men disse målingene er ikke like viktige som høyden siden du kan justere hvor lang en romdeler er

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 2
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 2

Trinn 2. Kjøp en romdeler som skjuler varmtvannsberederen helt

Besøk en hjemmevarebutikk eller kjøp online for romdelere med flere paneler som passer inn i rommet ditt. Se etter en som er høy nok til å skjule varmtvannsberederen og er i stand til å vikle rundt sidene. Prøv å finne en skillelinje som matcher designet i resten av rommet, slik at den ikke skiller seg ut eller virker malplassert i rommet ditt.

  • Hvis du ikke finner en romdeler som helt kan dekke varmtvannsberederen, må du kanskje kjøpe flere.
  • Romdelere kan lages av mange forskjellige materialer og med forskjellige design. Velg en som passer best i ditt rom.
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 3
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 3

Trinn 3. Omring varmtvannsberederen med romdeleren

Stå romdeleren opp og trekk panelene fra hverandre slik at den ikke velter. Skyv skillet ca. 15 cm foran vannvarmeren, så den ene kanten er mot veggen. Trekk i den andre enden av skilleveggen for å strekke den ut og pakk den rundt varmtvannsberederen til du ikke kan se den lenger. Når du trenger tilgang til varmtvannsberederen, skyver du skilleveggen mot veggen.

Advarsel:

Ikke plasser skilleveggen mot en gassvannvarmer, siden det kan være brannfare.

Metode 2 av 3: Hengende gardiner rundt varmeapparatet

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 4
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 4

Trinn 1. Mål bredden og dybden på varmtvannsberederen

Forleng et målebånd fra den ene veggen til du har nådd ytterkanten av varmeren. Skriv ned målingen og legg til 10–13 cm (4–5 tommer) til den, slik at gardinen får litt plass mellom den og varmtvannsberederen. Ta dybdemåling fra den andre veggen bak varmeren til det lengste punktet den strekker seg ut. Legg ytterligere 10–13 cm (4–5 tommer) til målingen for å legge til en buffer.

Ikke installer gardinet ditt slik at det berører varmtvannsberederen, siden det kan skape brannfare

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 5
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 5

Trinn 2. Finn takhøyden

Start målebåndet på gulvet i nærheten av varmtvannsberederen og dra det rett opp til du når taket. Sørg for at tapen er helt vertikal, ellers vil målingen være feil. Skriv ned målingen din, slik at du ikke glemmer den, så vet du hvor lenge gardinet må være.

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 6
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 6

Trinn 3. Kjøp takgardinspor som har samme lengde som bredden og dybden tilsammen

Gardinspor er et metallstykke som du kan henge et gardin fra taket med. Få en lengde på sporet for å installere direkte på taket som matcher de kombinerte lengde- og breddemålingene du tok. Hvis du vil at gardinet skal vikle seg helt rundt varmtvannsberederen, kan du også få vinklede hjørneseksjoner på banen.

  • Du kan kjøpe gardinspor fra gode butikker hjemme eller online.
  • Hvis du ikke finner den nøyaktige lengden du trenger, bruker du en baufil til å kutte sporet i størrelse.
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 7
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 7

Trinn 4. Skru et stykke gardinspor i taket

Plasser enden av den første spordelen mot veggen slik at den strekker seg ut forbi varmtvannsberederen. Sørg for at sporet ikke er skjevt i taket før du legger inn skruer i hullene langs det. Bruk en elektrisk skrutrekker til å feste skruene slik at sporet holder seg på plass.

Tips:

Hvis du setter skruene i gips, bruk ankre før du setter dem inn, ellers kan banen falle ut av plass.

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 8
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 8

Trinn 5. Skyv gardinkrokene på det første stykket spor

Sørg for å bruke glidekroker for gardiner som matcher bredden på sporet. Skyv den runde enden av kroken inn i sporet og skyv dem til enden. Legg til så mange kroker du trenger til gardinen din med en gang siden det er vanskeligere å sette kroker på når du er ferdig med resten av sporet.

  • Du kan kjøpe glidekroker til gardiner fra hjemmebutikkbutikker eller online.
  • Kroker kommer i flere størrelser og stiler. Få kroker som matcher maskinvaren i resten av rommet ditt, slik at de ikke skiller seg ut for mye.
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 9
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 9

Trinn 6. Installer resten av gardinsporet

Plasser sporene i taket slik at de vikles helt rundt varmtvannsberederen. Hold sporstykkene opp mot taket og før skruene inn i hullene langs lengden. Sørg for at endene på sporet samsvarer med stykket du allerede har installert før du bruker den elektriske skrutrekkeren til å feste dem på plass.

Du må kanskje bruke et vinklet stykke spor hvis du trenger at gardinen din vikles rundt i et hjørne

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 10
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 10

Trinn 7. Heng et gardinlengde fra krokene

Få et gardin som er i samme høyde som taket ditt, slik at du kan skjule hele varmtvannsberederen. Før krokene gjennom hullene langs forhengets øverste kant og spre det ut rundt sporet. Når du har plassert alle krokene, skyver du gardinet langs sporet for å skjule varmtvannsberederen.

  • Få et gardin som matcher de andre stilene i rommet ditt, slik at det ikke skiller seg ut eller kolliderer.
  • Det er greit hvis gardinet er litt høyere enn du trenger det siden du kan bruke hemtebånd for å forkorte det.

Metode 3 av 3: Installere et faux skap

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 11
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 11

Trinn 1. Mål høyden, bredden og dybden på varmtvannsberederen

Plasser målebåndet på gulvet under varmtvannsberederen og strekk tapen opp til overkanten. Mål deretter hvor langt varmtvannsberederen din strekker seg ut fra hver vegg ved siden av den. Legg til 5,1–7,6 cm (2–3 tommer) til hver måling, slik at du har ekstra plass rundt varmeren. Skriv ned målingene dine, slik at du ikke glemmer dem senere.

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 12
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 12

Trinn 2. Skjær 1 x 4 tommer (2,5 cm × 10,2 cm) brett etter dine mål

Få nok 2,5 cm x 10,2 cm tømmer til å kutte ut 5 stykker som tilsvarer høyden din, 3 stykker lik bredden din og 2 stykker som er det samme som dybden. Legg brettene på en solid arbeidsflate slik at stykket du klipper henger over kanten. Hold treet på plass med din ikke -dominerende hånd og skjær gjennom bitene med en håndsag.

  • For eksempel, hvis dimensjonene på skapet er 50 x 18 x 18 tommer (127 × 46 × 46 cm), trenger du 5 stykker som er 130 tommer lange, 3 stykker som er 46 tommer og 2 stykker som er 46 cm.
  • Dette skapet er ment å brukes med en varmtvannsbereder som ligger i hjørnet. Hvis varmtvannsberederen ikke er i hjørnet, trenger du 6 stykker lik høyden, 4 stykker lik bredden og 2 stykker lik dybden.
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 13
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 13

Trinn 3. Monter platene i 2 rektangulære rammer for skapet ditt

Legg ut 2 brett for høyden på skapet og plasser 2 brett for bredden vinkelrett mellom dem. Sørg for at lengden på det øverste brettet er i flukt med enden av brettet på siden. Plasser det andre brettet så det er 7,6–10,2 cm fra bunnen av sidestykkene. Skru brikkene sammen for å danne en rektangulær ramme som har 2 ben som strekker seg ut fra bunnen. Gjenta prosessen for det andre rammestykket.

  • La alltid være plass mellom bunnen av brettet og gulvet, siden gassvannvarmere kan forårsake oppbygging av skadelig gass hvis den forsegles.
  • Disse rammene passer rundt en varmtvannsbereder i hjørnet av et rom. Hvis varmtvannsberederen din ikke er i hjørnet, må du lage tre rammer i stedet.
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 14
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 14

Trinn 4. Dekk den store midtseksjonen med kryssfiner

Etter at du har montert rammen, måler du det innvendige vinduet på hvert panel og legger til 2,5 cm på hver side. Skjær biter av 14 0,64 cm kryssfiner i størrelse ved hjelp av en håndsag eller en bordsag. Sett panelet på 1 side av rammen og stift rundt ytterkanten av kryssfiner. Legg stifter hver 5,1 cm (2 tommer) langs kanten slik at den holder seg på plass.

Du kan også bruke stoff hvis du vil at skapet ditt skal se mer dekorativt ut

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 15
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 15

Trinn 5. Skru rammene sammen i hjørnet for å lage en L-form

Sett rammene opp på beina og plasser dem slik at de danner en rett vinkel. Fest trebitene sammen slik at de ikke beveger seg og skru dem sammen. Plasser en skrue hver 10–13 cm hver 4–5 tommer slik at skapet ikke faller fra hverandre.

For en varmtvannsbereder som ikke er i hjørnet, legg den tredje rammen til skapet ditt for å lage en U-form

Tips:

Bruk lommehull hvis du ikke vil at skruene skal være synlige når du er ferdig.

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 16
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 16

Trinn 6. Fest et bakre støtteben på skapet

Fest det siste korte stykket til det øverste hjørnet av skapet og skru på en vinkelbrakett for å holde det på plass. Bruk det siste lange trestykket du klipper og skru det på enden av det korte stykket slik at det holdes på plass. Det ekstra benet gir ekstra støtte, slik at du kan legge mer vekt på skapet når det er ferdig.

  • Du trenger ikke å legge til et ekstra ben hvis du ikke vil, men ikke lagre tunge gjenstander på toppen av skapet.
  • Ikke legg til et ekstra støtteben hvis du har laget et skap som har 3 sider.
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 17
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 17

Trinn 7. Spik kryssfiner eller treplanker på toppen av skapet

Mål dimensjonene på toppen av skapet ditt, slik at du kan kutte ut toppstykket. Du kan enten bruke flere 1 x 4 tommer (2,5 cm × 10,2 cm) planker eller et enkelt ark med kryssfiner. Klipp brikkene i størrelse og kjør spiker hver 10 cm (10 cm) langs kanten av skapet for å holde toppstykket på plass.

Sørg for at toppen av skapet ikke støter på noen rør, ellers kan det passe at det ikke passer godt inn i rommet

Skjul en varmtvannsbereder Trinn 18
Skjul en varmtvannsbereder Trinn 18

Trinn 8. Skyv skapet over varmtvannsberederen for å skjule det

Sett den åpne enden av skapet slik at det vender mot varmtvannsberederen og sørg for at de 2 panelene vender ut. Skyv skapet sakte over varmtvannsberederen. Bruk planker eller kryssfiner du legger på toppen av skapet som en hylle for å lagre ting i rommet.

For eksempel, hvis varmtvannsberederskapet ditt er i vaskerommet, kan du beholde vaskemidler og vasketøy

Advarsler

  • Ikke tett helt av en gassvannvarmer siden det kan føre til oppbygging av skadelig gass.
  • Unngå å sette en romdeler eller gardin mot en varmtvannsbereder for å forhindre brannfare.

Anbefalt: