4 måter å rengjøre gammel messing

Innholdsfortegnelse:

4 måter å rengjøre gammel messing
4 måter å rengjøre gammel messing
Anonim

Det er flere måter å rengjøre eldre messing på. For en grunnleggende rengjøring kan du bruke såpe og varmt vann til å fjerne flekker hvis du bare vil holde messing ren. Hvis du prøver å unngå slipende løsninger eller kjemiske rengjøringsmidler, kan du velge å bruke tomatbaserte produkter, som ketchup eller tomatpuré, for å suge skitne områder før du tørker dem tørre. Hvis du vil ha en dypere rengjøring eller la et beskyttende belegg ligge igjen, kan du rengjøre gammel messing med en spesialisert polering. Hold alltid en magnet opp til en messingvare før du rengjør den for å sikre at du faktisk jobber med massiv messing og ikke messingbelagt sink, tinn eller jern. Hvis magneten ikke reagerer på objektet, er den solid messing.

Trinn

Metode 1 av 4: Rengjøring av gammel messing med oppvasksåpe

Rengjør Old Messing Trinn 1
Rengjør Old Messing Trinn 1

Trinn 1. Sett en magnet på messingen for å se om den er belagt eller ren messing

Du kan ikke skrubbe eller aggressivt rengjøre messingbelagte materialer uten å sette dem i fare. For å teste varens materiale, hold en magnet opp mot objektet. En magnet vil ikke feste seg eller reagere på solid messing, men den vil feste seg til alle messingbelagte gjenstander.

Hvis du ikke har en solid messingvare, er oddsen god for at det er stål, sink eller jern

Advarsel:

Du kan fortsatt rengjøre messingbelagte gjenstander med varmt vann og såpe, men du kan ikke gni eller skrubbe dem. Bruk alle de samme trinnene, men erstatt skrubbingen med en lett gnidning eller skylling. Unngå å bruke tomatbaserte produkter eller polere på belagte gjenstander.

Rengjør Old Messing Trinn 2
Rengjør Old Messing Trinn 2

Trinn 2. Legg messingen i en stor bolle eller vask

Det blir lettere å skylle, skrubbe og vaske messingen hvis den er i en vask eller en stor bolle der den kan dekkes helt under en vannstrøm. Finn en beholder der du helt kan dekke messing i vann uten å måtte bekymre deg for å lage rot.

  • Hvis messingen din ikke kan fjernes eller er for stor til en bolle eller vask, påfør 1-2 skvetter oppvaskmiddel på en våt bomullsklut og rengjør den for hånd. Hvis dette ikke fungerer, kan det være lurt å dynke messingoverflaten i ketchup.
  • Å bruke en vask vil gjøre det lettere å la vannet stå mens du skyller messing.
  • Ikke legg noen små gjenstander i vasken uten å dekke avløpet. Sett en stopper eller sil i hullet på vasken for å unngå at mindre biter faller ned i avløpet.
Rengjør Old Messing Trinn 3
Rengjør Old Messing Trinn 3

Trinn 3. Fyll vasken eller bøtta med varmt vann og oppvaskmiddel før du senker messingen

Bruk en mild, uparfymert oppvaskmiddel og varmt vann. Mengden oppvaskmiddel som du bruker er avhengig av størrelsen på messingobjektet, men vannet ditt skal være synlig såpevann. Fyll vasken eller bøtta med nok vann til å senke messingen før du slipper den ned.

  • Hvis varen din er messingbelagt, må du ikke senke den i vasken. Bare dypp en bomullsklut i såpevannet og gni den forsiktig. Alternativt kan du raskt dyppe det messingbelagte elementet i såpevannet i stedet.
  • Uduftende såpe er å foretrekke hvis du ikke vil forlate messingen din med en dvelende lukt.
Rengjør Old Messing Trinn 4
Rengjør Old Messing Trinn 4

Trinn 4. Skrubbe messingen med en mikrofiberklut

Etter 15-45 sekunder løfter du messingen ut av vasken og skrubber den med en skummet mikrofiberklut. Bruk hele håndflaten til å gni kluten til større, flatere overflater, og klem kluten mellom tommelen og pekefingeren for å skrubbe mindre deler.

  • Fortsett å skrubbe til du ser flekker og smuss løfte seg ut av messingen.
  • Start med en mykere, sirkulær bevegelse før du øker trykket for å sikre at du ikke påfører materialet unødvendig belastning.
Rengjør Old Messing Trinn 5
Rengjør Old Messing Trinn 5

Trinn 5. Bruk en tannbørste til å rengjøre intrikate detaljer

Hvis du har et messingstykke med mye intrikat linjearbeid, kan du bruke en ren tannbørste for å komme inn i spor og innlegg som er vanskelig å nå. Bruk frem og tilbake slag mens du påfører lett trykk for å gi børstene tid til å skrape ut skitne områder.

Alternativt, hvis du har et veldig lite stykke messing med mange detaljer, kan du bruke en tannbørste til å rengjøre hele objektet

Rengjør Old Messing Trinn 6
Rengjør Old Messing Trinn 6

Trinn 6. Skyll messingen under varmt vann til såpen er fjernet

Tøm vannet fra vasken eller tøm bøtta. Slå på vannet i vasken eller fyll beholderen med varmt vann. Skyll eller dypp messingen i varmt vann til såpen er synlig fjernet.

Rengjør Old Messing Trinn 7
Rengjør Old Messing Trinn 7

Trinn 7. Gni messingen tørr for å forhindre vannflekker

Bruk en myk bomullsklut for å gni messingen tørr. Hvis du lar det sitte ute mens det er vått, kan du ende opp med stygge vannflekker over hele overflaten. Gni messingen forsiktig i 1-2 minutter til den er helt tørr.

Metode 2 av 4: Soaking Messing in Tomato Products

Rengjør Old Messing Trinn 8
Rengjør Old Messing Trinn 8

Trinn 1. Finn ren messing ved å sprute ketchup på skitne områder

For å rengjøre messinggjenstander naturlig eller få øye på rene inventar som ikke kan plasseres i vasken, sprøyter du 1-2 teskjeer (4,9–9,9 ml) ketchup på hver 10–13 cm (10–13 cm) seksjon messing. Hvis du legger ketchup på en vertikal overflate, bruk en mindre mengde ketchup eller bruk tomatpuré og gni den ut for hånd, slik at den ikke drypper eller koagulerer.

  • Du kan henge et lite bøttehåndtak rundt en dørhåndtak for å fange noen ketchup mens den glir av messingen.
  • Du kan bruke ketchup eller tomatpuré hvis messingen din fortsatt er skitten etter rengjøring med såpe, eller hvis du ikke vil bruke unaturlige produkter til å rengjøre messingen.

Advarsel:

Selv om noen mennesker ikke får problemer, er denne metoden ikke bra for lakkert messing. For å se om messingen din er lakkert, hold den opp mot et lys i en vinkel. Hvis den har en blank glans som får den til å se våt ut, har messingen din sannsynligvis blitt belagt med en beskyttende lakk. Hold deg til oppvaskmiddel eller kjemiske rengjøringsmidler hvis du vil rengjøre lakkert messing.

Rengjør Old Messing Trinn 9
Rengjør Old Messing Trinn 9

Trinn 2. Bland tomatpuré med vann for å suge større gjenstander

For større gjenstander som krever mye ketchup, fyll en stor bolle eller bøtte med 1-delt tomatpuré og 2-deler varmt vann med en stor hullsleiv. Dette vil spare deg for penger på store mengder ketchup, samtidig som du lar deg dyppe messingen i tomatproduktet for å la det trekke.

Du kan bruke tomatsaft eller suppe hvis du vil så lenge det ikke er sukker

Rengjør Old Messing Trinn 10
Rengjør Old Messing Trinn 10

Trinn 3. La ketchup eller tomatpuré stå i 1-2 timer

Enten du rengjør flekker med ketchup eller senker et objekt i tomatpuré eller juice, må du gi tomatproduktet tid til å spise i søl, skitt eller misfarging. Jo lenger du forlater messingen, jo renere blir messingen din. 2 timer er vanligvis nok til å rengjøre skittent messing.

Knekk et vindu ved siden av bollen eller bøtta din hvis du ikke vil at huset skal lukte tomater

Rengjør Old Messing Trinn 11
Rengjør Old Messing Trinn 11

Trinn 4. Fjern messingen og skyll den med varmt såpevann

Fjern messingen din fra vasken og sprut litt skånsom oppvaskmiddel på messingen. Kjør den under varmt vann i 3-4 minutter og gni messingen veldig forsiktig med en mikrofiberklut. For flekkrens må du legge en skvett oppvaskmiddel på mikrofiberduken og kjøre den under varmt vann. Gni ketchup-dekket messing i 1-2 minutter for å fjerne ketchupen og resten av den. Skyll såpen av messingen før du tørker den.

Rengjør gammel messing Trinn 12
Rengjør gammel messing Trinn 12

Trinn 5. Tørk messing med en ren bomullsklut

Gni messingen forsiktig med en stor bomullsklut. Pakk mindre gjenstander inn i kluten og gni den lett med begge hender. For større gjenstander, bare kjør en bomullsklut over hver messingoverflate.

Du kan skylle messingen igjen hvis den har en vag duft av tomat som fester seg

Metode 3 av 4: Polering av messing med et kjemisk rengjøringsmiddel

Rengjør Old Messing Trinn 13
Rengjør Old Messing Trinn 13

Trinn 1. Kjøp en polish av høy kvalitet for å fjerne misfarging

Messinglakk kommer i spray, krem og flytende form. Kremer trenger vanligvis å gni seg inn i en messing, mens spray er designet for flekkrens og følsomme materialer. Flytende messingrensere påføres med en klut. Det finnes også flytende rengjøringsmidler som lar deg senke messingen helt ned i reneren.

  • Kremer har en tendens til å bli bedre for tykkere messinggjenstander siden du kan gni den inn i messingen uten å bekymre deg for å skade varen.
  • Sprayer er gode for vanskelig tilgjengelige eller delikate messinggjenstander.
  • Flytende rengjøringsmidler pleier å være gode for messingstatuer eller dekorative gjenstander som kan være vanskelige å dekke med en krem, men krever tung rengjøring.
  • En lakk-polish vil etterlate et beskyttende belegg på messingen din ved å dekke den med olje.

Advarsel:

Bruk gummihansker når du arbeider med en messingpolish. Det er ikke giftig, men det kan være vanskelig å komme av hendene og vil gjøre rengjøringsprosessen enklere.

Rengjør Old Messing Trinn 14
Rengjør Old Messing Trinn 14

Trinn 2. Påfør polish i henhold til beholderens instruksjoner

Les polskens instruksjoner for å finne ut hvordan du bruker den. Måten du påfører et messinglakk på, avhenger av om du har krem, spray eller væske. Kremer påføres vanligvis for hånd og gnides inn, mens du vanligvis tåker en messingvare med en spray og lar den sitte. Væsker kan påføres med en bomulls- eller mikrofiberklut med mindre den er designet for å senkes i væsken.

Når du er i tvil, påfør polish med en myk bomullsklut. Hell en liten mengde polish på kluten og gni lett messinggjenstanden

Rengjør Old Messing Trinn 15
Rengjør Old Messing Trinn 15

Trinn 3. Gni misfargede områder lett før du bruker stivere slag

Etter at du har latt din polske sette seg ned i messingen, rengjør spesielt skitne områder for hånd. Hvis du bruker en krem eller væske, start med å gni den inn med en mikrofiberklut. Gni kluten inn i de skitne områdene med myke, lette sirkelstrøk. Hvis messingen ikke blir renere, bruk et stivere slag. Fortsett å gni messingen til eventuell flekker eller smuss løftes.

  • Sprayer må vanligvis skylles etter at de er påført.
  • For tykkere messinger med alvorlig flekk kan du bruke en mykere stålull. Bruk aldri en tykkelse tykkere enn 00, ellers risikerer du å skrape messingen.
Rengjør Old Messing Trinn 16
Rengjør Old Messing Trinn 16

Trinn 4. Skyll messingen din under varmt vann, med mindre poleren pålegger noe annet

Slå på vannet i vasken og sett det til en varmere temperatur. Hold den polerte messingen under varmt vann og gni den lett for å fjerne overflødig polering.

Noen lakkpoler er ikke designet for å vaskes av etter at de er påført. Disse lakkene er et utmerket valg hvis du prøver å påføre messing et beskyttende belegg i stedet for bare å rengjøre det

Rengjør Old Messing Trinn 17
Rengjør Old Messing Trinn 17

Trinn 5. Tørk messingen med en myk bomullsklut

Legg den våte messingen på en tørr klut og gni hver overflate lett med kluten slik at du fjerner mesteparten av fuktigheten. Fortsett å gni messingen til hver del av stykket er tørt.

Hvis du ikke tørker messingen, kan du ende opp med å etterlate vannflekker overalt

Metode 4 av 4: Fjern tøffe flekker med eddikepasta

Rengjør Old Messing Trinn 18
Rengjør Old Messing Trinn 18

Trinn 1. Løs opp 1 ts (6 g) salt i 12 kopp (120 ml) eddik.

Mål ingrediensene dine med en målebeger og måleskje. Hell eddiken i en stor bolle og tilsett en teskje salt. Gi eddiken noen hvirvler med en skje for å oppløse saltet fullt ut.

Advarsel:

Denne metoden vil ødelegge alle messingbelagte gjenstander. Bruk bare et salt- eller eddikrens på faste messinggjenstander.

Rengjør gammel messing Trinn 19
Rengjør gammel messing Trinn 19

Trinn 2. Tilsett mel i eddiken til det blir en tykk pasta

Start med å bruke en måleskje eller skala for å tilsette 1 ss mel (8-9 g). Fortsett å tilsette mel i trinn på 1 ss, bland hele blandingen med skjeen etter hvert tilsetning for å kontrollere konsistensen og kombinere ingrediensene helt. Stopp når eddik og mel har blitt tykt og formbart.

Konsistensen skal se ut og føles som en tykk hårmousse eller haug med sand, avhengig av hvor mye mel du har tilsatt

Rengjør Old Messing Trinn 20
Rengjør Old Messing Trinn 20

Trinn 3. Gni pastaen inn i messingen for hånd

Ta på deg noen gummihansker hvis du vil holde hendene rene. Ta opp en del av eddikepastaen din og massér den inn i den skitne delen av messingen. Hvis du ikke får limet til å forbli festet, kan du rotere messingelementet ditt slik at massen er på toppen av messingen eller bruke en mindre mengde pasta på flekken.

Rengjør gammel messing Trinn 21
Rengjør gammel messing Trinn 21

Trinn 4. La messingen sitte i 10 minutter og skyll den deretter med varmt vann

Vent 10 minutter til pastaen virker på flekken. Etter 10 minutter, skyll messingen med varmt vann. Buff den med en mikrofiberklut og tørk den deretter med en bomullsklut.

Du kan gjenta denne prosessen hvis messingen din fortsatt er skitten

Tips

  • Hvis du har et større stykke messing, må du ta det med deg ut for å rengjøre det med en slange. i stedet for å bruke vasken. Messing er ganske motstandsdyktig mot elementene, og en slange vil gjøre det lettere å påføre en jevn vannstrøm på objektet.
  • Mange mennesker liker ikke lakklakk fordi de kan etterlate en fet rest på messingen din.

Advarsler

  • Bruk aldri tomatprodukter med sukker i for å rengjøre messingen. Det kan spise i lakker og gjøre messingen din klissete.
  • Kontroller alltid om messing er belagt eller solid før du rengjør det.

Anbefalt: