3 enkle måter å rengjøre en brukt seng

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å rengjøre en brukt seng
3 enkle måter å rengjøre en brukt seng
Anonim

Den gjennomsnittlige personen tilbringer omtrent en tredjedel av livet i sengen. Dette betyr at de fleste madrasser er fulle av døde hudceller og støvmiddene som lever av dem, for ikke å snakke om flekker som kan oppstå fra forskjellige kroppsvæsker over tid. Enten du nettopp har kjøpt en brukt seng eller ønsker å rydde opp i din nåværende madrass, kan fjerning av rusk og deodorisering bidra til å forlenge levetiden. Prøv å gjenta rengjøringsprosessen hver 6. måned for å holde madrassen i god form!

Trinn

Metode 1 av 3: Fjerne støv og avfall

Rengjør en brukt seng Trinn 1
Rengjør en brukt seng Trinn 1

Trinn 1. Ta av alle laken og sengetøy og vask alt i varmt vann, hvis mulig

Fjern tepper, laken, puter og putevar. Legg alt som kan vaskes i maskinen i vaskemaskinen og vask det i varmt vann med ditt vanlige vaskemiddel.

Hvis madrassen din ikke har sengetøy på, gjelder ikke dette trinnet. For eksempel, hvis du nettopp har kjøpt en brukt seng, vil madrassen vanligvis være bar. Dette gjelder mer en madrass du personlig har brukt i minst 6 måneder

Rengjør en brukt seng Trinn 2
Rengjør en brukt seng Trinn 2

Trinn 2. Bruk støvsugerens polstring for å støvsuge hele madrassen

Trekkfeste er dysen med en børste som passer på enden av vakuumslangen. Start med at madrassen ligger flatt, støvsug deretter hele overflaten og sidene på madrassen med børstedysen.

Madrasser er fulle av støv, døde hudceller og annet skitt som samler seg over tid. Start alltid å rengjøre en brukt madrass ved å støvsuge for å bli kvitt dette løse rusk

Tips: Pass på at møbeltrekkene er rene før du bruker den til å støvsuge madrassen. Hvis det er lo og annet rusk som sitter fast i børsten, trekker du alt ut med fingrene før du bruker det. På den måten overfører du ikke mer støv og smuss til madrassen når du rengjør den.

Rengjør en brukt seng Trinn 3
Rengjør en brukt seng Trinn 3

Trinn 3. Bytt til vakuumets sprekkfeste for å støvsuge ut sprekker og bretter

Sprekkfestet er det lange, tynne verktøyet med et vinklet spor i spissen. Bruk dette for å komme inn i kroker og madrasser på madrassen, for eksempel under kantene på en putetopp eller ned i sprekker mellom madrassens quilting.

Disse sprekker og sprekker er der mest støv og smuss har en tendens til å legge seg og samle seg, så sørg for å komme inn så dypt du kan

Rengjør en brukt seng Trinn 4
Rengjør en brukt seng Trinn 4

Trinn 4. Snu madrassen og gjenta prosessen for den andre siden

Snu madrassen for å nå undersiden. Bruk stoffet for å støvsuge hele bunnoverflaten, og bruk sprekkverktøyet til å støvsuge eventuelle sprekker og bretter på undersiden.

Hvis sengen har en boksfjær, gjenta støvsugingsprosessen også for boksfjæren

Metode 2 av 3: Bli kvitt flekker

Rengjør en brukt seng Trinn 5
Rengjør en brukt seng Trinn 5

Trinn 1. Bland en hjemmelaget flekkrensemiddel for å behandle kroppsvæske flekker

Lag en pasta ved å kombinere like deler natron, salt og vann eller like deler sitronsaft og salt. Kombiner 2 deler hydrogenperoksid med 1 del flytende oppvaskmiddel eller 1 ts (4,9 ml) flytende oppvaskmiddel og 1 kopp (236,5 ml) varmt vann for å lage et flytende rengjøringsmiddel.

  • Alle disse løsningene kan fungere for å fjerne flekker fra kroppsvæsker som blod, svette og urin. De kan også arbeide for flekker fra ting som vin eller andre matvarer.
  • Bare velg en løsning basert på ingrediensene du har tilgjengelig i hjemmet ditt, eller prøv flere forskjellige løsninger og se hvilken som fungerer best.
Rengjør en brukt seng Trinn 6
Rengjør en brukt seng Trinn 6

Trinn 2. Påfør hjemmelaget flekkrensemiddel på flekkene

Gni rengjøringsløsningen inn i hver flekk, og overlapp den med omtrent 14 i (0,64 cm). La den sitte i 5-30 minutter, tørk eller tørk den med en fuktig klut og la madrassen tørke.

Hvis flekken fortsatt er der, kan du bruke rengjøringsløsningen på nytt og la den sitte lenger eller prøve en annen rengjøringsløsning

Rengjør en brukt seng Trinn 7
Rengjør en brukt seng Trinn 7

Trinn 3. Spray flekker med en flekkfjerner for kjæledyr som et alternativ til en hjemmelaget løsning

Påfør rengjøringsmidlet på flekkene i henhold til produsentens instruksjoner på emballasjen. Fjern den med en fuktig klut og la madrassen tørke.

  • Kjæledyrrensere fungerer hovedsakelig for å fjerne proteinbaserte, kroppsvæske flekker.
  • Du kan kjøpe flekkrens for kjæledyr på en dyrebutikk eller online.
Rengjør en brukt seng Trinn 8
Rengjør en brukt seng Trinn 8

Trinn 4. Damprens madrassen hvis du ikke kan få flekker ut med flekkrens

Kjør en damprenser over hele madrassen med lange, langsomme slag. Vent minst 3-4 timer til madrassen tørker før du legger sengetøy og sengetøy på den.

  • Åpne vinduer og dører for å få luftstrøm i rommet og hjelpe til med å øke tørkeprosessen.
  • Det er super viktig å la madrassen tørke helt før du legger opp sengen og bruker den. Hvis du ikke gjør det, kan mugg og mugg utvikle og ødelegge madrassen din.
  • En ekstra fordel med damprens er at den også vil desinfisere hele madrassen.

Tips: Du kan leie damprensere fra enkelte varehus eller oppussingsbutikker, hvis du ikke allerede har en damprenser. Du kan også få madrassen profesjonelt damprenset, hvis du foretrekker det.

Metode 3 av 3: Desinfisering og deodorisering av madrasser

Rengjør en brukt seng Trinn 9
Rengjør en brukt seng Trinn 9

Trinn 1. Spray madrassen med en desinfiserende spray som er trygg for stoff

Hold flasken med desinfeksjonsmiddel ca. 15 cm unna madrassen og klem på avtrekkeren eller trykk ned dysen for å spraye. Arbeid deg fra den ene enden av madrassen til den andre, og flytt flasken side til side over madrassen mens du sprayer for å dekke hele madrassen jevnt.

  • Du kan også lage en hjemmelaget desinfeksjonsspray ved å kombinere like deler eddik og vann i en sprayflaske.
  • Desinfeksjon av spray hjelper også med å nøytralisere lukt. Kommersielle desinfiserende sprayer kommer til og med i forskjellige dufter som sitron eller lavendel, slik at du kan velge din favorittlukt.
Rengjør en brukt seng Trinn 10
Rengjør en brukt seng Trinn 10

Trinn 2. Dekk hele overflaten av madrassen med natron i minst 1 time

Legg madrassen med oversiden opp. Dryss natron rikelig over overflaten og la den sitte i minst 1 time for å nøytralisere lukt og suge opp svette og skitt.

  • Ikke bekymre deg for å bruke for mye natron. Hvis du rengjør en brukt madrass du nettopp har kjøpt, eller det er første gang du rengjør en madrass du har brukt på en stund, kan du tømme en hel eske med natron på sengen.
  • For mild lukt er det ofte nok å la natronen sitte i 1 time eller så for å nøytralisere dem. Hvis du har en spesielt stinkende madrass, vil 24 timers sitting gi de beste resultatene.

Tips: Klem opptil 5 dråper lavendelolje eller annen eterisk olje inn i natron før du drysser den på madrassen for å få din seng til å lukte enda bedre. Eteriske oljer er veldig konsentrerte og kraftige, så ikke overdriv med å bruke mer enn noen få dråper.

Rengjør en brukt seng Trinn 11
Rengjør en brukt seng Trinn 11

Trinn 3. Støvsug opp natron med vakuumets slangefeste

Kjør slangen sakte over hele madrassen i overlappende slag for å suge opp all natron. Bruk sprekkverktøyet til å støvsuge natronen fra steder som er vanskelig å nå.

Gjenta prosessen på den andre siden av madrassen når du er ferdig for best resultat

Rengjør en brukt seng Trinn 12
Rengjør en brukt seng Trinn 12

Trinn 4. Luft ut madrassen ute i solen, hvis mulig

Frisk luft og UV -lys er gode naturlige luktdrepere, og UV -lys kan også drepe bakterier. Ta madrassen ut på en solrik dag og la den ligge der i noen timer for å deodorisere den og kvitte seg med eventuelle bakterier på overflaten.

Selvfølgelig er dette ikke alltid mulig eller praktisk, spesielt hvis du bor i en leilighet i byen. Men hvis du har en hage eller en stor uteplass eller balkong, kan du dra nytte av den for å lufte ut madrassen din

Tips

  • Dekk madrassen med en madrassbeskytter av høy kvalitet etter at du har rengjort den for å beskytte mot fremtidige søl og flekker og gjøre det lettere å rengjøre sengen din.
  • Åpne dører og vinduer når du rengjør madrassen for å ventilere plassen, noe som vil hjelpe flytende rengjøringsmidler til å tørke raskere og lufte ut madrassen mer mens du deodoriserer den. Du kan også rette en vifte mot sengen for å hjelpe deg med dette.

Anbefalt: