3 enkle måter å rengjøre akrylmøbler på

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å rengjøre akrylmøbler på
3 enkle måter å rengjøre akrylmøbler på
Anonim

Akrylmøbler - så holdbare og tidløse, men hva gjør du hvis et møbel i akryl blir skittent? For å holde de moderne akrylbitene dine skarpe i årene som kommer, må du være forsiktig. Unngå å bruke sterke rengjøringskjemikalier og slipende rengjøringsverktøy som kan klø plasten. De beste alternativene er å bruke mild såpe og vann eller kommersielle akrylrensere med myke kluter.

Trinn

Metode 1 av 3: Såpe og vann

Rengjør akrylmøbler Trinn 1
Rengjør akrylmøbler Trinn 1

Trinn 1. Lag en løsning av varmt vann og såpe for å rydde opp skitt og søl med en gang

Bland 1 del mildt flytende oppvaskmiddel med 3 deler varmt vann i en bolle eller annen beholder. Rør såpe og vann forsiktig til det begynner å se sytt ut.

Bruk aldri vindusrensevæsker eller rengjøringsløsninger som inneholder ammoniakk på dine akrylmøbler. Disse skader plasten og lar den se permanent grumsete ut

Rengjør akrylmøbler Trinn 2
Rengjør akrylmøbler Trinn 2

Trinn 2. Skrub løsningen over møblets overflater med en myk klut eller svamp

Dypp en ren klut eller svamp i rengjøringsløsningen og vrid ut overflødig fuktighet. Gni det over overflatene på møblene med frem og tilbake eller sirkulære bevegelser til de er rene.

  • Det er veldig viktig at du bruker en myk, ren klut eller svamp. Hvis det er noen rusk som er fanget i stoffet, eller hvis du bruker noe med en slipende overflate, kan du lett skrape plasten.
  • Ikke bruk tørkepapir for å prøve å rengjøre akrylmøbler. De kan virke myke, men de kan faktisk klø det eller få det til å se grumsete ut!
Rengjør akrylmøbler Trinn 3
Rengjør akrylmøbler Trinn 3

Trinn 3. Tørk av såpeskummet av møblene med rent vann og en klut eller svamp

Fyll en bolle eller annen beholder med rent vann. Dypp en frisk myk klut eller svamp i vannet og tørk av alle overflatene på plastmøblene igjen til det ikke er mer såpeskum igjen.

Alternativt kan du helle vann over møblene hvis du jobber ute eller skylle det av i dusjen hvis det passer

Rengjør akrylmøbler Trinn 4
Rengjør akrylmøbler Trinn 4

Trinn 4. La akrylmøblene lufttørke helt før du bruker den

Plasser det fuktige møbelet i et varmt, tørt og luftig rom. Vent noen timer til alt vannet fordamper før du tar møblene i bruk igjen.

Ikke bruk et håndkle for å tørke av møblene fordi det kan etterlate striper på plastoverflatene

Metode 2 av 3: Akrylrensere

Rengjør akrylmøbler Trinn 5
Rengjør akrylmøbler Trinn 5

Trinn 1. Velg en kommersiell rengjøringsløsning laget spesielt for akryl

Se etter rengjøringsløsninger som sier at de er formulert for akryl og andre typer plast på emballasjen. Ikke bruk husholdningsrengjøringsmidler til alle formål eller andre typer kjemiske rengjøringsmidler som ikke er laget spesielt for plast.

Rengjøringsmidler som inneholder ammoniakk etterlater akrylmøblene dine permanent grumsete fordi de spiser seg inn i plasten

Rengjør akrylmøbler Trinn 6
Rengjør akrylmøbler Trinn 6

Trinn 2. Tørk av løst støv og rusk med en myk klut

Ta en ren mikrofiberklut eller bomullsklut. Børst forsiktig av alle overflatene på akrylmøblene for å fjerne støv og rusk, slik at du ikke gnir det inn i plasten og klør det når du polerer stykket.

En gammel T-skjorte i bomull eller ren bomullssokk fungerer utmerket for støv

Rengjør akrylmøbler Trinn 7
Rengjør akrylmøbler Trinn 7

Trinn 3. Gni rengjøringsmiddelet på plasten med en mikrofiberklut med sirkulære bevegelser

Påfør en liten skvett akrylrens på en del av møblene. Trykk en ren mikrofiberklut mot rengjøringsmiddelet og begynn å gni det forsiktig over møblene ved å bevege hånden i små sirkler.

Hvis du ikke har en mikrofiberklut, bruker du en ren bomullsklut

Rengjør akrylmøbler Trinn 8
Rengjør akrylmøbler Trinn 8

Trinn 4. Arbeid i seksjoner, bruk mer renere mens du går, til du rengjør hele stykket

Legg en annen liten mengde rengjøringsmiddel på en del av møblene ved siden av den første delen du rengjorde. Gni den inn med mikrofiberkluten med sirkelbevegelser. Gjenta dette til du er ferdig med å rengjøre alle overflatene på møblene dine.

Hvis plasten fremdeles ser litt grumsete ut etter at du har rengjort den, kan den ha noen fine riper. Sjekk delen om fjerning av riper og grums for noen forskjellige reparasjoner du kan prøve

Metode 3 av 3: Fjerne riper og uklarhet

Rengjør akrylmøbler Trinn 9
Rengjør akrylmøbler Trinn 9

Trinn 1. Bruk et plastpoleringssett og en mikrofiberklut for å fjerne mindre riper

Påfør en skvett av plastpolen på de ripete områdene. Buff riper av med en mikrofiberklut ved å gni polishen inn i plasten ved hjelp av sirkulære bevegelser.

Det finnes forskjellige typer plastlakk for mindre og mer alvorlige riper. Hvis møblene dine virkelig er riper, kjøp et par forskjellige formler og begynn med den lettere, og flytt deretter til den for større riper hvis det ikke fungerer

Rengjør akrylmøbler Trinn 10
Rengjør akrylmøbler Trinn 10

Trinn 2. Buff ut mindre uklarhet med en elektrisk buffer og plastpolering

Påfør en liten skvett plastpoler på midten av et poleringshjul. Slå på bufferen og trykk poleringsputen lett mot plasten. Flytt den opp og ned og fra venstre til høyre over det grumsete området, og overlapp hvert slag, til plasten ser blank ut igjen.

Ikke bruk andre poleringsmidler enn plastlakk på akrylmøblene dine, ellers kan du skade det ytterligere

Rengjør akrylmøbler Trinn 11
Rengjør akrylmøbler Trinn 11

Trinn 3. Ta møblene til en profesjonell for å fjerne dype riper

Ring til noen profesjonelle møbelreparasjoner i ditt område og spør om de kan reparere akrylmøbler. Ta brikken i dem for å få de dype riper polert og polert.

Et selskap som spesialiserer seg på reparasjon av kommersielle møbler kan være en god innsats fordi de sannsynligvis reparerer ting som akryl vitrineskap for forskjellige virksomheter

Tips

  • Hvis akrylmøblene dine er utenfor, kan du dekke den med terrassemøbler -dekker når den ikke er i bruk for å beskytte den mot elementene.
  • Hvis du lagrer akrylmøbler inne, dekker du brikkene i ark eller andre myke stoffer mens de lagres for å forhindre riper og støvakkumulering.

Advarsler

  • Bruk aldri kommersielle glassrensere eller ammoniakkbaserte kjemiske rengjøringsmidler på akryl. Disse spiser inn i overflaten og etterlater permanente grumsete merker på plasten.
  • Unngå å plassere metall eller andre skarpe kanter direkte på akrylmøbler for å unngå riper. Legg myke filtputer mellom akryl og harde gjenstander.

Anbefalt: