3 måter å myke opp polymerleire

Innholdsfortegnelse:

3 måter å myke opp polymerleire
3 måter å myke opp polymerleire
Anonim

Polymerleire blir hardere etter hvert som den blir eldre, noe som gjør det vanskelig eller til og med umulig å forme og bruke, spesielt hvis leiren har blitt avdekket. Likevel innser mange ikke at selv den vanskeligste leiren er å redde. Du kan bruke flere metoder for å revitalisere leiren, fra hånd-elting til tilsetning av oljer eller fortynningsmidler. Ved å bruke en eller flere av disse metodene kan du forvandle steinhard leire til smidig, smidig leire som er klar for forming!

Trinn

Metode 1 av 3: Varm opp og elte leiren

Bløtgjør polymerleire Trinn 1
Bløtgjør polymerleire Trinn 1

Trinn 1. Varm leiren med kroppsvarme

Hvis leiren din bare er litt hard, kan du kanskje myke den bare ved å varme den og elte den med hendene. Før du begynner å elte leiren, hold leiren i hendene for å varme den. Du kan også varme den ved å bruke varmen i kroppen din ved å sitte oppå den.

  • Varme bidrar til å revitalisere leiren. Hvis leiren din bare er litt hard, kan du kanskje gjenopprette mykheten ved å bruke kroppsvarme.
  • Uansett hvilken metode du bruker for å myke opp leire, varm den alltid først.
Bløtgjør polymerleire Trinn 2
Bløtgjør polymerleire Trinn 2

Trinn 2. Varm leiren ved hjelp av en varmekilde

Hvis leiren er spesielt hard, må du kanskje bruke en varmekilde for å myke opp leiren. Legg en varmtvannsflaske over leiren din i tjue minutter for å hjelpe myke den.

  • Du kan også bruke en varmelampe, men sørg for å ikke varme leiren over kroppstemperatur. Dette kan føre til at leiren begynner å bake, noe som vil gjøre den ubrukelig.
  • I tillegg kan du sette leiren i mikrobølgeovnen i 10 sekunders spruter til den er varm.
Bløtgjør polymerleire Trinn 3
Bløtgjør polymerleire Trinn 3

Trinn 3. Rull leiren i hendene

Når leiren har myknet, rull den mellom hendene i en slangeform, og rull den deretter til en ball. Å rulle leiren skaper friksjon, noe som bidrar til å myke den.

Du kan også kutte leiren i små biter og deretter rulle den

Bløtgjør polymerleire Trinn 4
Bløtgjør polymerleire Trinn 4

Trinn 4. Rull med en kjevle

Hvis leiren fortsatt er for vanskelig å rulle med hendene, må du kanskje bruke mer kraft. Legg leirestykket på et rent skjærebrett eller på benken, og trykk deretter ned på leiren for å flate den ut så mye du kan. Kjevle deretter ut leiren med en kjevle. Etter at du har rullet den ut, skal den være varm nok til å rulle med hendene.

Bløtgjør polymerleire Trinn 5
Bløtgjør polymerleire Trinn 5

Trinn 5. Slå leiren med en hammer

Hvis leiren din er for vanskelig å rulle ut med en kjevle, trenger du mye kraft. Bryt leiren opp i så små biter du kan, og legg deretter leirbitene i en forseglet plastpose. Pakk posen med en klut og legg den på gulvet eller på sementen eller fortauet utenfor.

  • Bruk en gummiklubbe til å dunke på leiren i flere minutter. Bruk av klubben vil bryte opp leiren og tilføre friksjon som vil gjøre den mykere.
  • Etter at du har brukt gummiklubben, tar du leiren ut av posen og ruller den med hendene til en ball.
Bløtgjør polymerleire Trinn 6
Bløtgjør polymerleire Trinn 6

Trinn 6. Elt leiren

Etter at du har rullet leiren, elter du leiren med hendene på en benk akkurat som med deig. Bruk så mye kraft du trenger for å trekke fra hverandre og omforme leiren.

  • Elting av leire sørger for at du håndterer hele overflaten av leiren.
  • Du kan også bruke en leiremaskin hvis du ikke vil elte for hånd.

Metode 2 av 3: Legge til mykgjørende midler i leiren

Bløtgjør Polymer Clay Trinn 7
Bløtgjør Polymer Clay Trinn 7

Trinn 1. Tilsett et flytende fortynningsmiddel

Et flytende fortynningsmiddel er et produkt på markedet som myker opp uarbeidelig leire. Mange fortynningsmidler produseres av selskapene som lager polymerleire, og de er laget spesielt for å forynge gammel leire.

  • Bruk flytende fortynningsmidler hvis oppvarming og elting av leire ikke virker mykgjørende.
  • Tilsett flytende fortynningsmidler en dråpe om gangen mens du elter leiren. Tilsetning av for mye kan gjøre leiren grøtaktig.
  • Flytende fortynningsmidler kan brukes som lim, og kan derfor gi leire klebrighet. Hvis leiren din blir for klissete, pakk den inn i et papirhåndkle for å absorbere noe av klebrigheten.
Bløtgjør Polymer Clay Trinn 8
Bløtgjør Polymer Clay Trinn 8

Trinn 2. Bruk en bar med leiremykner

Det er også flere leiremyknere som kommer i stangform. I stedet for å være væsker du legger til, er stengene laget av en nøytral blandemasse som hjelper leiren din til å bli mer brukbar.

  • Bruk en del massiv leiremykner til fem deler leire. Varm opp leiren, tilsett deretter stearinmykteren og elt til leiren og leiremykneren er blandet.
  • Barleiremyknere er hvitaktige og fungerer derfor best med sterkt mettet leire. Vær oppmerksom på at tilsetning av et for høyt forhold mellom bar leiremykner kan fortynne fargen på leiren.
Bløtgjør polymerleire Trinn 9
Bløtgjør polymerleire Trinn 9

Trinn 3. Tilsett flytende leire

Flytende polymerleire er et annet materiale som kan brukes til å gjøre hard leire mer smidig. Bruk flytende polymer på samme måte som fortynningsmiddelet, tilsett det dråpe for dråpe og elt leiren mellom dråpene til leiren har oppnådd riktig konsistens.

  • Prøv å bruke ufarget flytende leire slik at det ikke påvirker fargen på leiren.
  • Du kan også bruke tonet flytende leire, men det vil litt endre den opprinnelige fargen.
Bløtgjør polymerleire Trinn 10
Bløtgjør polymerleire Trinn 10

Trinn 4. Tilsett mineralolje

Selv om mineralolje ikke er laget spesielt for å hjelpe til med å myke opp leire, gjør den underverker for å myke opp og forbedre strukturen til polymerleire. Tilsett en dråpe mineralolje om gangen, elt mellom hver dråpe til leiren er brukbar.

Bløtgjør polymerleire Trinn 11
Bløtgjør polymerleire Trinn 11

Trinn 5. Gni leiren med vaselin

Vaselin er et vanlig husholdningsprodukt som du kan bruke hvis du ikke har tilgang til kommersielle leiremyknere. For å bruke vaselin, legg en liten mengde på fingrene og gni den inn i leiren. Elt deretter leiren for å blande inn vaselin. Fortsett å legge til mer til du når den optimale konsistensen.

Bløtgjør polymerleire Trinn 12
Bløtgjør polymerleire Trinn 12

Trinn 6. Kombiner hard leire med fersk leire

Et annet alternativ du har er å bare kle på frisk leire til den herdede leiren, og deretter elte leirene sammen. Jo mer ny leire du legger til, jo mykere blir den kombinerte leiren. Sørg for å legge til leire av samme farge, med mindre du ikke har noe imot at fargene blandes.

Elt leiren med hendene til leiren føles konsistent gjennomgående

Metode 3 av 3: Hakke leiren

Bløtgjør polymerleire Trinn 13
Bløtgjør polymerleire Trinn 13

Trinn 1. Hakk leiren med en kniv

Hvis du jobber med veldig hard leire, må du kanskje bruke en kjøkkenmaskin for å virkelig bryte ned leiren og varme den opp. Før du legger leirbitene i kjøkkenmaskinen, må du først kutte leiren i de minste bitene med en skarp kniv eller kniv.

Bløtgjør polymerleire Trinn 14
Bløtgjør polymerleire Trinn 14

Trinn 2. Legg leire og et myknemiddel i en kjøkkenmaskin

Når du har hakket leiren så mye du kan, tar du de hakkede bitene og legger dem i en kjøkkenmaskin. Hvis du ønsker det, kan du også legge til noen dråper fortynningsmiddel eller flytende polymerleire i matprosessoren for å hjelpe myke opp leiren. Legg deretter lokket på kjøkkenmaskinen.

  • Du kan også bruke en kaffekvern, men du må kanskje male i flere omganger.
  • Prøv å få en egen bolle og et blad for blanding av leire, for med mindre du rengjør dem ekstremt grundig, er det ikke tilrådelig å bruke de samme til mat og leire.
Bløtgjør polymerleire Trinn 15
Bløtgjør polymerleire Trinn 15

Trinn 3. Slip i ti sekunders spruter

Bruk den høyeste innstillingen på matprosessoren til å male leiren. Sliping av leire vil skille den i mindre biter og myke den, noe som gjør leiren lettere å jobbe med. Mal i ett til tre minutter, til leiren er myk.

Bløtgjør polymerleire Trinn 16
Bløtgjør polymerleire Trinn 16

Trinn 4. Fjern leire og kombiner bitene

Etter at leiren er myk, ta den ut av kjøkkenmaskinen. Du må kanskje bruke en skje for å skrape sidene og få leiren ut av krokene på kjøkkenmaskinen. Når du har fått ut all leire, trykker du bitene sammen for å kombinere dem.

Bløtgjør polymerleire Trinn 17
Bløtgjør polymerleire Trinn 17

Trinn 5. Elt leiren i hendene

Etter at du har hakket leiren i kjøkkenmaskinen, skal den være myk og smidig. Elt leiren i hendene for å blande bitene helt sammen. Den skal nå være myk og klar til bruk!

Tips

  • Husk å alltid pakke leiren godt inn i plastfolie mellom bruk for å forhindre tørking. Tupperware eller andre lufttette beholdere fungerer også.
  • Prøv å varme og elte leiren før du går videre til andre tiltak for å myke opp leiren.
  • Hvis leiren din er for klissete, flater du den ut, legger den mellom to ark og legger noe tungt på den (store bøker fungerer bra). Papiret vil absorbere noen av overflødige oljer, noe som gjør leiren din mindre klebrig og derfor lettere å jobbe med.
  • Hvis du bruker en spesielt hard type leire (FIMO er kjent for å være et veldig stivt merke), kan det hjelpe deg med å blande litt gjennomskinnelig Sculpey III i leiren din for å myke den opp. En gjennomskinnelig er mindre enn 1/4 av hele leiren, derfor bør den ikke påvirke fargen.

Anbefalt: