Hvordan bruke oppvaskmaskinputer: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke oppvaskmaskinputer: 8 trinn (med bilder)
Hvordan bruke oppvaskmaskinputer: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Oppvaskmaskin belger er lett en av de mest praktiske og effektive måtene å rengjøre oppvasken i oppvaskmaskinen. De små, individualiserte belgene kan dukke rett opp i oppvaskmaskinen uten at det blir rotete målinger av væsker, pulver eller geler. Det beste er at de er enkle å bruke og kan ofte være miljøvennlige også.

Trinn

Metode 1 av 2: Last opp oppvaskmaskinen

Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 1
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 1

Trinn 1. Sørg for at alle elementene dine tåler oppvaskmaskin

Det første trinnet før du legger poden til oppvaskmaskinen, er å sikre at alle elementene du har lastet er oppvaskmaskin-sikre. Unngå å legge ting som er laget av støpejern, krystall, plast, kobber eller nonstick -panner og isolerte krus i oppvaskmaskinen, da disse kan bli ødelagt av varme og vaskemiddel.

  • Varer som ikke tåler oppvaskmaskin, har ofte en advarsel på emballasjen eller rett på produktet, så sjekk produktet før du legger det til lasten.
  • Prøv å ikke la oppvasken sitte i mer enn 24 timer. Jo kortere tid du lar dem sitte i oppvaskmaskinen, desto mindre sannsynlig er det at du får kake på mat og fett.
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 2
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 2

Trinn 2. Bruk en enkelt pod for en vanlig størrelse

En av fordelene med belgene er at de er individuelt pakket og målt for en typisk oppvaskmaskin, noe som gjør det praktisk og enkelt for deg å sette en i oppvaskmaskinen. Hvis du har en vanlig oppvaskmengde, bruker du en belte.

  • Hvis du har en full belastning som er sterkt tilsmusset, bør du legge til en ekstra pod. Sørg for ikke å overbelaste oppvaskmaskinen.
  • Vær oppmerksom på at svært lette oppvaskmengder kan ha rester fra poden, så det kan være lurt å vente med å slå på oppvaskmaskinen når du er nær full.
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 3
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 3

Trinn 3. Legg poden i oppvaskmaskinens oppvaskmaskin

Sørg for at du plasserer poden på riktig sted i oppvaskmaskinen - denne er vanligvis plassert på innsiden av døren til oppvaskmaskinen og er beregnet på oppvaskmidler eller oppvaskputer.

  • Lukk låsen tett på dispenseren før du lukker døren til oppvaskmaskinen.
  • Ikke prøv å stikke hull på eller åpne oppvaskmaskinens kapsel på noen måte. Hylsteret på poden er ment å hjelpe til med å måle ut den individuelle emballasjen til belgene, samt lett oppløses i oppvaskmaskinen med innholdet. Bryting av ytre foringsrør på poden kan skape rot og kan være irriterende for huden din.
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 4
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 4

Trinn 4. Tilsett oppvaskmiddel for oppvaskmengden for optimale resultater

I noen tilfeller kan tilsetning av en etterbehandlingsvæske hjelpe poden til å rense vekk mat og fett, og la glassene dine stå skinnende og strekkfrie.

Fyll skyllemiddelbeholderen i oppvaskmaskinen med etterbehandlingsvæsken, og den tilfører automatisk riktig mengde væske til lasten hver gang

Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 5
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 5

Trinn 5. Slå på oppvaskmaskinen og la poden virke magisk

Hvis oppvaskmaskinen har temperaturkontrollinnstillinger, er justering av temperaturen mellom 125 ° F (60 ° C) og 140 ° F (60 ° C) den optimale varmeinnstillingen for belgene for å rengjøre oppvasken.

Metode 2 av 2: Velge og oppbevare oppvaskmaskinbøylene

Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 6
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 6

Trinn 1. Velg en oppvaskmaskin av høy kvalitet

For å sikre at oppvaskmaskinen din effektivt vil rengjøre oppvasken, må du finne det riktige settet med belger som fungerer best for dine behov.

  • Å velge en kraftig oppvaskmaskin vil sikre at du ikke trenger å bruke en ekstra (og ekstra vann og energi) på en annen syklus hvis det er mat igjen.
  • Se etter belger som er merket med konsentrert rengjøringskraft, for eksempel "15 X Power" eller "12 X Power." Dette betyr at det er flere fettbekjempende ingredienser per pod.
  • Avhengig av hva du foretrekker, kan du velge mellom duftende belger, som kommer i dufter som fersk eller sitron, eller hvis du foretrekker det, kan du velge de luktfrie belgene uten tilsatte fargestoffer eller dufter.
  • Oppvaskmaskinbelger av høy kvalitet har en tendens til å unngå giftige ingredienser som syntetiske fargestoffer og kjemikalier, som vil bli trykt på etikettene.
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 7
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 7

Trinn 2. Velg belger som er miljøvennlige

Hvis du pleier å skylle oppvasken ganske godt før du setter dem i oppvaskmaskinen og liker å velge miljøvennlige rengjøringsprodukter til kjøkkenet ditt, velger du en belg som er miljøvennlig for å redusere det grønne fotavtrykket.

  • Generelt, hvis du er ute etter et mer miljøvennlig produkt, må du velge en oppvaskmaskin som er biologisk nedbrytbar og fri for kunstige dufter og fosfater.
  • Det er godt å huske at selv om et produkt sier på emballasjen at det er "grønt", bør du alltid lese listen over ingredienser fordi dette kanskje ikke er tilfelle.
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 8
Bruk oppvaskmaskinputer Trinn 8

Trinn 3. Oppbevar belgene i et friskt og tørt miljø

Siden vaskemiddel er vannaktivert, må du sørge for å holde belgene på et sted der de ikke kommer i kontakt med vann.

Å holde belgene dine borte fra vasken og lagret i et kjøkkenskap i nærheten av oppvaskmaskinen er optimalt

Advarsler

  • Vaskemiddelbelter er giftige ved svelging da de inneholder blekemiddel og enzymer.
  • Pods er kun ment for ekstern bruk.
  • Hold belger utilgjengelig for barn.
  • Ikke svelg belger og hold ingrediensene borte fra huden din.

Anbefalt: