Hvordan bli en scenograf: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en scenograf: 11 trinn (med bilder)
Hvordan bli en scenograf: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Scenografer er ansvarlige for å forestille seg og bygge de fysiske omgivelsene til en scene i film-, tv- og teaterforestillinger. Å bli scenograf krever et øye for detaljer og evnen til å føde ideer ved hjelp av en rekke kunstneriske medier. Når du har bestemt deg for å forfølge scenografi, kan du begynne å bygge ferdighetene og erfaringen du trenger for å sette sammen sett som gir autentisk karakter til en produksjon.

Trinn

Del 1 av 3: Utvikle ferdighetene dine

Bli en scenograf Trinn 1
Bli en scenograf Trinn 1

Trinn 1. Studer kunst og design

Gå på skolen for å få formell utdanning innen kunst. Fokuser på tradisjonelle disipliner som tegning og maling. Selv om det ikke er nødvendig å ha en grad for å jobbe som scenograf, vil det hjelpe deg med å avrunde ferdighetene dine og gi deg en fordel når det kommer tid til å konkurrere om jobber.

  • Kunstklasser vil lære deg grunnleggende prinsipper som dimensjon, fokus og komposisjon.
  • Designinstitutter og spesialiserte film- og teaterprogrammer er et alternativ til universiteter og kunstskoler.
Bli en scenograf Trinn 2
Bli en scenograf Trinn 2

Trinn 2. Skiss ut ideene dine

Øv på å finne ut begreper på papir. De vil fungere som tegninger for de senere fasene av designprosessen. Når du tegner, bør du vurdere hvordan hvert element i skissen din kan bli levendegjort ved hjelp av grunnleggende materialer og effekter.

  • Vend deg til å plukke opp skisseboken din når ideer kommer til deg.
  • For en scenograf er det like viktig å være kreativ og allsidig som å ha sterke tekniske ferdigheter.
Bli en scenograf Trinn 3
Bli en scenograf Trinn 3

Trinn 3. Lær å bruke datamaskinbasert designprogramvare

Settdesign har tradisjonelt blitt utført med blyant og papir. Imidlertid har flere og flere fagfolk byttet til sofistikert designprogramvare de siste årene. Studer programmer som AutoCAD, VectorWorks, Rhino og SketchUp for å dra nytte av kraften og bekvemmeligheten som teknologien kan tilby.

  • Mange TV- og filmstudier forventer at du vet hvordan du bruker designprogramvare når du jobber med store prosjekter.
  • Dataprogrammer lar deg lage visuelle gjengivelser av ideene dine mye raskere og mer detaljert enn å tegne for hånd.
Bli en scenograf Trinn 4
Bli en scenograf Trinn 4

Trinn 4. Arbeid med andre medier

I tillegg til tradisjonell kunst og datamaskinstøttet tegneferdighet, vil det hjelpe å være kompetent i andre typer visuell design, for eksempel grunnleggende snekring, skulptur og sying. Hver av disse disipliner spiller en viktig rolle i scenografi og vil komme inn i bildet før eller siden.

Å være en jack-of-all-trades vil bidra til å åpne flere muligheter for deg

Del 2 av 3: Få erfaring

Bli en scenograf Trinn 5
Bli en scenograf Trinn 5

Trinn 1. Begynn å jobbe med små produksjoner

Frivillig for å hjelpe til med å lage sett til skolen din eller det lokale teaterselskapet. Dette vil gi deg din første smakebit på hvordan det er å være en del av et mannskap. Gi en hånd med så mange prosjekter du kan for å bli mer komfortabel i arbeidet under tids- og budsjettbegrensninger.

  • Det er ikke sikkert du faktisk kan designe deg selv på de første produksjonene. Selv oppgaver som å male baktepper eller lage rekvisitter vil imidlertid gi deg et verdifullt innblikk i hva som går ut på å etablere en scene.
  • Hvis interessene dine ligger i film og TV, prøver du å bli involvert i produksjonen av uavhengige filmer som blir laget i ditt område.
Bli en scenograf Trinn 6
Bli en scenograf Trinn 6

Trinn 2. Ta på deg andre jobber og ansvar

Bruk litt tid på å jobbe i en beslektet stilling som propmakerassistent, snekker, løper. Det er vanligvis mye koordinering mellom produksjonsdesignere og disse andre medarbeiderne, så det å trekke dobbeltarbeid kan være en god måte å putte opp CV -en din og gjøre deg kjent med andre aspekter ved virksomheten.

Å jobbe på sett i en annen kapasitet er også en god måte å sikre at du er i stand til å leve av, siden settdesignerjobber noen ganger kan være knappe

Bli en scenograf Trinn 7
Bli en scenograf Trinn 7

Trinn 3. Bygg en portefølje

Sett sammen en samling av dine beste arbeider. Porteføljen din kan inneholde konseptkunst i form av skisser eller datamaskinstøtte designutskrifter, sammen med fotografier av ferdig arbeid. En godt kurert portefølje vil fungere som et visuelt CV når du tilbyr dine tjenester til store studio- eller teateroppsetninger.

  • Å ha en digital eller online portefølje samt fysiske prøver vil gjøre det lettere å få flere øyne på arbeidet ditt.
  • Sørg for å inkludere spesielle titler eller utmerkelser du har tjent underveis, for eksempel en art director -kreditt for en uavhengig film.

Del 3 av 3: Perfeksjon av håndverket ditt

Bli en scenograf Trinn 8
Bli en scenograf Trinn 8

Trinn 1. Les og analyser skript

Få tak i manusene til produksjonene du jobber med så tidlig som mulig, og del dem ned scene for scene. Ikke nøl med å be om avklaring for selv de minste detaljene. Mens du tar deg gjennom manuset, begynner tannhjulene å snu, og du begynner å formulere ideer for hvordan du kan gjøre fantasi til virkelighet.

  • En god scenograf må samarbeide tett med forfatteren, regissøren og kunstavdelingen for å komme frem til en bestemt visjon for en scene.
  • Jo mer tid du bruker på å dissekere et manus eller en behandling, desto mer fullstendig vil du kunne utvikle ideene dine når produksjonen starter.
Bli en scenograf Trinn 9
Bli en scenograf Trinn 9

Trinn 2. Definer formålet med et sett

Å realisere et ferdig sett begynner med å forstå behovene til historien. Still deg alltid spørsmål som: "Hva skjer i denne scenen?" "Hva er den nøyaktige innstillingen og tidsperioden?" og "Hvordan lever denne karakteren?" Viktige hensyn som disse vil hjelpe deg med å lage et sett som fungerer som et troverdig øyeblikksbilde av et bestemt sted og tid.

  • Settet er en viktig del av enhver scene. Tenk på hvordan karakterene vil samhandle med det og hvilke sentrale trekk som bør tiltrekke publikums oppmerksomhet.
  • Karakterens stil, personlighet og motivasjon kan gi deg ledetråder om hvordan du best kan forme omgivelsene.
Bli en scenograf Trinn 10
Bli en scenograf Trinn 10

Trinn 3. Bli med i en scenografens laug

Medlemskap i en laug eller fagforening har privilegier som konkurransedyktige lønninger og fordeler og nettverk med fremtredende viktige bransjefigurer. Det kan også vise seg å være jobbsikkerhet i det lange løp, siden fagpersoner med legitimasjon har en tendens til å bli sett på først etter jobber.

  • Noen av de mer store gruppene du kan bli med inkluderer Art Director's Guild, United Scenic Artists og The American Association of Community Theatre.
  • Det kan være obligatoriske avgifter eller møter knyttet til å være et aktivt medlem av en profesjonell laug.
Bli en scenograf Trinn 11
Bli en scenograf Trinn 11

Trinn 4. Vær villig til å jobbe hardt

Å være scenograf er ofte en utrettelig jobb. Du vil ha strenge standarder og tidsfrister pålagt deg, og det vil være tider du må jobbe døgnet rundt for å få en produksjon ferdig. Sørg for at du klarer oppgaven før du tar fatt på disse utfordringene.

  • Netter, helger og overtid er vanlige forekomster i yrket i fartsfylt tempo.
  • Når ting blir tøft, husk hva som trakk deg til feltet i utgangspunktet. Lidenskapen din vil hjelpe deg med å bære deg gjennom.

Tips

  • Les bøker om scenografi for å finne ut mer om hvordan vellykkede fagfolk begynte i bransjen. Denne typen bøker gir ofte også nyttig historisk kontekst og grundig diskusjon av teknikker.
  • Studer arkitektur, mote og dekorasjon fra forskjellige tidsperioder. Dette vil bidra til å gjøre designene dine mer virkelighetsnære.
  • Ta forhold til så mange kontakter du kan underveis, og ikke vær redd for å dele CV -en din. Å score din første store pause er ofte et spørsmål om hvem du kjenner, ikke bare hva du vet.
  • Settdesignjobber finnes mer enn bare filmer og teater. Spør om muligheter med andre kreative utsalgssteder, som performance -artister, dansegrupper, fornøyelsesparker og turistattraksjoner.

Anbefalt: