4 enkle måter å flytte tunge møbler ovenpå

Innholdsfortegnelse:

4 enkle måter å flytte tunge møbler ovenpå
4 enkle måter å flytte tunge møbler ovenpå
Anonim

Det er aldri lett å flytte tunge møbler, og enda mindre når du må flytte dem opp trappene! Enten du flytter inn i et nytt hjem i en høyere etasje i en leilighet som ikke har heis eller om du trenger å få noen møbler til en annen historie i et hus, er det viktig å bruke riktig teknikk for å gjøre det trygt. Ta noen tiltak for å beskytte møblene, hjemmet og deg selv mot skader og skader før du begynner å flytte noe. Ta med store biter opp trappen med en assistent, eller bruk en vogn til å flytte små og mellomstore tunge brikker opp på egen hånd mens noen ser deg nedenfra. Dra fordel av spesialisert utstyr og teknikker for å gjøre det enklere å løfte visse ting og få dem på plass.

Trinn

Metode 1 av 4: Ta forholdsregler

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 1
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 1

Trinn 1. Demonter møbler så mye som mulig før du flytter dem opp trappene

Ta fra hverandre alle tunge møbler du vil flytte opp trappene hvis du kan gjøre det uten å skade det. Dette vil bidra til å lette lasten og gjøre ting mindre vanskelig å bære.

  • For eksempel kan du ofte fjerne ryggen fra stoler eller føtter fra sofaer. Selv å ta putene av en sofa bidrar til å gjøre den litt lettere og lettere å bære.
  • Ta alltid skuffene ut av møbler som kommoder og skrivebord før du flytter dem opp trappene.
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 2
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 2

Trinn 2. Pakk store møbler inn i tepper, krympepapir eller bobleplast

Omgiv store, tunge møbler med et lag med gamle tepper, krympepapir, bobleplast eller en kombinasjon av de tre tingene og fest dem på plass med tape. Dette vil beskytte møblene mot riper, så vel som at trappene, veggene og døråpningene ikke blir ødelagt.

Du trenger ikke nødvendigvis å pakke inn små møbler. Men når du flytter store tunge møbler opp et sett med trapper, er det svært sannsynlig at du støter dem inn i en vegg, trapp eller dørkarme på et tidspunkt

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 3
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 3

Trinn 3. Bruk komfortable gamle klær, sko med lukkede tå og hansker

Bruk klær som ikke er for stramme eller for posete og at du ikke er bekymret for å rive eller bli skitten. Bruk sko med lukket tå for å beskytte føttene og hansker for å beskytte hendene.

Hansker er spesielt viktige når du bærer tunge tremøbler som kan gi deg splinter

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 4
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 4

Trinn 4. Få noen andre til å hjelpe deg med å bære møbler eller se deg

Prøv aldri å bære tunge møbler opp et sett med trapper alene. Få alltid minst en hjelper til å hjelpe deg slik at du ikke blir skadet eller ødelegger møblene dine når du prøver å gjøre det selv.

Selv om du planlegger å bruke en vogn til å bære møbler opp trappene, trenger du en hjelper for å oppdage deg mens du går bakover opp trappene for å sikre at du ikke snubler og ender med å slippe vognen ned trappene

Tips: Hvis du ikke er i stand til å finne en hjelpende hånd eller ikke er sikker på evnen din til å flytte visse tunge ting, er det best å ansette profesjonelle flyttere for å gjøre jobben trygt for deg.

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 5
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 5

Trinn 5. Bestem hvilken vinkel du skal bære møbler opp trappene før du flytter den

Vurder den beste måten å få møblene opp trappene og hvor du trenger det. Se på ting som døråpninger eller svinger i trapperommet for å bestemme hvilken vinkel du trenger å bære møblene på for å få det opp trappene.

  • For eksempel, hvis det er en døråpning på toppen av trappen og du trenger å få en sofa opp trappene og gjennom døren, vil du sannsynligvis trenge å snu den på siden før du bærer den opp slik at du kan passe den gjennom døråpning.
  • Tenk på formene på møbler og utformingen av trappene. For eksempel, hvis du har en L-formet sofa og du vil bære den opp et sett med trapper med et rekkverk, er den beste måten å flytte den opp trappene med "L" delen av sofaen som henger over rekkverket.
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 6
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 6

Trinn 6. Mål først hvis du ikke er sikker på at møblene vil passe

Hvis det virker som om det kommer til å passe veldig godt, er det lurt å måle møblene og ruten først. For eksempel kan du måle lengden og bredden på en kommode og bredden på trappene for å avgjøre om du må bære kommoden rett eller sidelengs.

Metode 2 av 4: Bære møbler med en partner

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 7
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 7

Trinn 1. Sett den sterkeste personen nederst i trappen

Personen som går opp trappene sist vil bære mer av vekten. Velg den sterkeste personen for denne stillingen.

Sørg alltid for at alle er komfortable med vektmengden og grepet de har på møblene før du prøver å bære den opp trappene. Du kan teste å bære den litt på flat mark først for å se hvordan den føles

Tips: Hvis du flytter flere tunge møbler opp trappene, starter du med det tyngste stykket først og jobber deg ned i vekt. På den måten, når du blir mer sliten, bærer du på de lettere tingene.

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 8
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 8

Trinn 2. Ta tak i møbler på et høyt punkt hvis du bærer det i den øvre enden

La personen som vil gå bakover opp trappene ta tak i møblene under det høyeste stedet de kan få tak i. Denne teknikken hjelper til med å holde møblene nærmest oppreist mens du bærer den, og gir den fri fra trappene.

For eksempel, hvis du bærer et skrivebord opp trappene, vil personen som vil begynne å gå opp trappene først ta tak i skrivebordet et sted like under toppen av skrivebordet i den ene enden

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 9
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 9

Trinn 3. Hold møblene på et lavt punkt hvis du er på den nedre enden

La personen som vil gå fremover på den andre siden av møblene holde møblene ved det laveste punktet de kan få grep om. Dette vil balansere vekten mest effektivt og gi den god klaring over trappene.

For eksempel, hvis du bærer et skrivebord opp trappene, ville personen i bunnen ta det på et lavt punkt nær der skrivebordet sitter på gulvet

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 10
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 10

Trinn 4. Bøy på knærne og løft med bena når du henter møbler

Ikke bøy i livet eller løft med ryggen når du skal plukke tunge møbler. Dette vil redusere sjansene for skade.

  • For eksempel, hvis du skal plukke opp en tung sofa, setter du deg på huk til du kan ta sofaen, og deretter stikker du opp med beina for å løfte sofaen fra bakken. Ikke bøy deg fremover i livet og forsøk å løfte sofaen opp med ryggen.
  • Hent møblene samtidig med partneren din. Tell til 3 og løft den opp sammen hvis det gjør det lettere.
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 11
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 11

Trinn 5. Gå i et behagelig tempo for begge løfterne mens du bærer et element opp trappene

Sørg for at 1 person ikke går for fort for den andre ved å kommunisere mens du går. La personen på toppen ta ledelsen og sette tempoet, siden det er de som går bakover og må være mer forsiktige med å ikke snuble.

Prøv å bære brikker helt opp trappene uten å ta pauser hvis du kan. Hvis du trenger å hvile, må du trygt sette ned møbelet og holde det på plass slik at det ikke glir ned trappene eller blir for vanskelig å plukke opp igjen

Metode 3 av 4: Bruke en Dolly

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 12
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 12

Trinn 1. Plasser et lite eller mellomstort tungt møbel på en vogn

La noen hjelpe deg med å løfte møbelet opp på vognen. Plasser den slik at den lengste delen av den er på linje med baksiden av vognen.

  • Hvis du for eksempel flytter en smal kommode, plasserer du den på vognen slik den normalt ville sitte på gulvet. Hvis du flytter noe bredt, som en liten sofa, snu den på enden slik at 1 av sidene sitter på den flate delen av vognen.
  • Dolly -metoden fungerer best for tunge gjenstander som er små nok til å passe komfortabelt og sikkert på vognen. Ikke bruk den til høye gjenstander som er høyere enn brysthøyden når du legger dem på vognen. For varer større enn dette, er det tryggere å ta dem med en annen person.

Tips: En vogn er også kjent som en håndbil eller håndvogn. Det gjør det mye lettere å flytte tunge laster alene. Du trenger fortsatt en annen person for å oppdage deg hvis du planlegger å bruke en vogn for å flytte ting opp en trapp.

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 13
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 13

Trinn 2. Fest møblene godt på plass med flate krokstropper

Vikle 2-3 stropper rundt møblene og baksiden av vognen. Klem dem fast så møblene ikke beveger seg i det hele tatt.

Flat krok stropper er også kjent som skralle stropper, skralle tie downs, eller skralle stropper

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 14
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 14

Trinn 3. Rull vognen bakover mot trappene

Stå bak vognen, ta tak i håndtakene og vipp den tilbake mot deg. Gå forsiktig bakover mot trappene, trekk vognen sammen med deg til du når den nederste trappen.

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 15
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 15

Trinn 4. Gå bakover opp på den første trappen

Se over skulderen og gå forsiktig bakover og opp på den første trappen med 1 fot. Gjenta dette for den andre foten, slik at du står med begge føttene flatt på den nederste trappen.

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 16
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 16

Trinn 5. Len vognen mot trappen og trekk den opp mens du går opp og tilbake

Ta tak i håndtakene på vognen og vipp den forsiktig tilbake mot deg og trappen. Gå sakte og forsiktig opp og tilbake til neste trapp og trekk vognen med deg slik at hjulene er på den første trappen.

Sørg for at du føler deg komfortabel med vekten og bevegelsen før du fortsetter resten av veien opp trappene. Ta hensyn til antall trapper og vurder om du vil kunne gjenta dette nødvendig antall ganger

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 17
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 17

Trinn 6. Trekk vognen opp trappen 1 trapp om gangen med noen som ser på deg

La en hjelper stå på den andre siden av vognen nederst i trappen og se på når du trekker den opp en trapp om gangen. Snakk med hverandre mens du beveger deg opp trappene med dem nedenfor, og be dem advare deg om det ser ut til at du skal gjøre et feilsteg.

Ikke la personen stå for nær vognen der han ikke ville komme ut av veien hvis du skulle slippe den. Hvis du har problemer med å få det opp et trinn, kan spotteren gi det et dytt fra den andre siden, men sørg for at du har et godt grep om det før de gjør det

Metode 4 av 4: Bruke annet utstyr og teknikker

Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 18
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 18

Trinn 1. Bruk en 2-personers skulderstol til å løfte møbler som er for tunge alene

Fest skulderbeltet rundt hver løfteres skuldre, legg løftestroppen under det tunge møbelet, og fest løftestroppen til skulderstroppene. Sett deg på huk, legg håndflatene flatt mot elementet du vil løfte, stå deretter opp og rett ut armene samtidig for å løfte det.

  • En skuldervogn er virkelig et stroppsystem som lar 2 personer lettere løfte og bære tunge gjenstander. De er også kjent som bevegelige stropper eller møbler løftestropper.
  • Husk at det kan være ganske vanskelig å bære tunge møbler opp trapper med slike stropper. Det er spesielt viktig at den sterkeste personen er nederst i trappen.
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 19
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 19

Trinn 2. Bær madrasser med madrassstropper for å gjøre det mer behagelig

Stå en madrass på siden horisontalt og skyv madrasselen under den slik at den vugger madrassen. Løft madrassen med en hjelper og bær den opp trappene dit den må.

  • Madrassseler er en type stroppsystem som sitter tett rundt en madrass for å hjelpe deg med å balansere og bære den lettere, spesielt hvis madrassen er stor og tung.
  • Du må kanskje vippe madrassen for å komme den gjennom døråpninger eller rundt hjørner.
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 20
Flytt tunge møbler ovenpå Trinn 20

Trinn 3. Skyv møblene til sin endelige posisjon etter at du har fått dem opp trappene

Legg et teppe eller noen flate kartonger i gangen eller rommet øverst i trappen. Sett møblene forsiktig ned på det, og skyv det for å flytte det mot stedet du vil ha det på.

Dette fungerer best på tregulv eller gulvbelegg, men kan også fungere på noen teppegulv. Kartong fungerer bedre enn et teppe på et teppebelagt gulv

Tips: Et teppe i bevegelse, et teppe spesielt laget for å dekke og beskytte gjenstander under flytting, er ideelt for dette fordi de skaper minimal friksjon og vil også holde møbler og gulv trygt for riper.

Tips

  • Få alltid minst 1 person til å hjelpe deg når du vil flytte tunge møbler opp trapper.
  • Pakk store møbler inn i tepper, bobleplast eller krympepapir for å beskytte dem samt forhindre skade på vegger eller døråpninger.
  • Bruk komfortable, gamle klær, sko med lukkede tå og hansker når du flytter tunge møbler.
  • La den sterkeste personen bære møblene i bunnen av trappen.
  • Hvis du flytter mer enn 1 tungt møbel, starter du med de tyngste og jobber deg ned i vekt.
  • Dra nytte av utstyr som dukker, skulderdukker og madrassstropper for å gjøre det lettere å løfte og bære tunge laster opp trappene.

Advarsler

  • Prøv aldri å bære tunge møbler opp en trapp på egen hånd.
  • Bøy alltid på knærne og løft med bena når du plukker opp tunge ting. Ikke bøy i livet og løft med ryggen.
  • Sørg for at alle er komfortable med vekten og grepet de har på tingene før du går videre med å gå dem opp trappene.
  • Lei profesjonelle flyttefolk hvis du vil at de skal ta best vare på elementene dine og for å beskytte deg og dine venner mot skader.

Anbefalt: