4 måter å begynne å lære gitar

Innholdsfortegnelse:

4 måter å begynne å lære gitar
4 måter å begynne å lære gitar
Anonim

Å lære å spille gitar kan være en givende og tilfredsstillende opplevelse. Hvis du bare har begynt, er det viktig at du øver på spesifikke teknikker før du prøver å takle en hel sang. Først må du lære å snuble enkeltnoter på gitaren. Deretter bør du lære å spille grunnleggende kraftakkorder. Når du får disse teknikkene ned, kan du spille sanger ved å lese faner, eller du kan forsterke det du vet med bøker eller profesjonell instruksjon.

Trinn

Metode 1 av 4: Kjøp og tuning av gitaren

Begynn å lære gitar Trinn 01
Begynn å lære gitar Trinn 01

Trinn 1. Kjøp eller lån en gitar

Bestem om du vil lære på en akustisk eller elektrisk gitar. Akustiske gitarer krever ikke en forsterker eller ledninger, så de er lettere å sette opp når du starter. På den annen side er elektriske gitarer ofte lettere på fingertuppene, noe som kan gjøre deg i stand til å trene over lengre tid. Bestem hva slags startgitar du vil ha ut fra budsjettet og utstyret du allerede har tilgang til.

  • Gitarer med nylonstrenger er ofte lettere å bruke i begynnelsen enn gitarer med metallstrenger.
  • Det er best å starte på en 6 -strengs gitar i stedet for en 8 -strengs gitar.
  • Klassiske gitarstrenger er høyere på gripebrettet, noe som gjør det vanskeligere å lage klare lyder og er hardere på fingertuppene.
Begynn å lære gitar Trinn 02
Begynn å lære gitar Trinn 02

Trinn 2. Still inn gitaren din på standard tuning med en elektrisk tuner

Ved standard tuning bør strengene dine settes til E, A, D, G, B, E, fra den øverste strengen. Slå på den elektriske tuneren og hold den ved siden av gitaren. Strøm deretter den øverste strengen. Juster knappen som er koblet til den øverste strengen til tuneren leser et E. Flytt ned til den andre strengen fra toppen og juster knappene til det er A. Fortsett denne prosessen på resten av strengene til gitaren din matcher standard tuning.

  • Før du begynner å spille, må gitaren være i harmoni, ellers høres det ikke bra ut når du spiller den.
  • Standard tuning er det de fleste nybegynnere bruker.
  • Den nederste strengen, eller E, er to oktaver over den øverste strengen, men er fortsatt den samme tonen.
Begynn å lære gitar Trinn 03
Begynn å lære gitar Trinn 03

Trinn 3. Plasser gitaren i fanget og hold nakken med venstre hånd

Sett deg ned i en stol, rett ryggen og firkant skuldrene. Plasser gitaren på høyre lår slik at den sitter behagelig i fanget ditt. Hvis du er venstrehendt og bruker en venstrehendt gitar, plasserer du gitaren på venstre lår og holder nakken med høyre hånd.

  • Gitarens kropp skal hvile mot overkroppen.
  • Bruk en gitarrem hvis du ikke har lyst til å sette deg ned.

Metode 2 av 4: Lære å strumme enkeltnotater

Begynn å lære gitar Trinn 04
Begynn å lære gitar Trinn 04

Trinn 1. Hold nede den første båndet på den øverste strengen

Båndene er de firkantede mellomrommene på gitarens hals som er delt med små metallstrimler. Hold nede den første båndet på den øverste strengen med spissen av pekefingeren eller langfingeren. Håndflaten din skal vende opp og fingrene skal være bøyde mens du holder nede båndet.

Fingrene dine skal trykke ned strengene i midten av båndet, ikke på metalllisten

Begynn å lære gitar Trinn 05
Begynn å lære gitar Trinn 05

Trinn 2. Plukk den øverste strengen med et plukk og lytt til lyden

Hold plukket mellom pekefingeren og tommelen i høyre hånd. Flytt plukket over den øverste strengen for å lage en lyd. Hvis strengen høres dempet eller uklar, trykker du hardere ned på båndet med venstre hånd. Fortsett å stryke den øverste strengen til noten høres klar ut.

En metronom kan hjelpe deg med å holde takten

Begynn å lære gitar Trinn 06
Begynn å lære gitar Trinn 06

Trinn 3. Flytt venstre hånd ned på gripebrettet for å spille forskjellige notater

Flytt hånden din fra den første båndet til den andre båndet. Prøv å trille og lage en klar lyd. Deretter kan du veksle den første og andre båndet. Prøv å holde deg på et bestemt slag og fortsett å bytte frem og tilbake mellom den første og andre båndet mens du strever. Når du føler deg komfortabel med å veksle mellom bånd, kan du eksperimentere med å slå forskjellige toner på gitarens hals.

Når du blir vant til å spille enkeltnoter, bygger du opp muskelhukommelsen som hjelper deg med å finne bestemte bånd uten å se på gitaren

Begynn å lære gitar Trinn 07
Begynn å lære gitar Trinn 07

Trinn 4. Spill forskjellige bånd på den femte strengen

Plukk den femte strengen, eller den andre strengen fra den øverste strengen, uten å holde noen bånd for å spille en A -tone. Hvis du vil spille en B -tone, holder du nede den andre båndet på den femte strengen. Du kan øve på å veksle mellom den femte og sjette strengen for å se hvordan den høres ut.

Begynn å lære gitar Trinn 08
Begynn å lære gitar Trinn 08

Trinn 5. Eksperimenter med noter på den fjerde strengen

Strøm den fjerde strengen i åpen posisjon, eller uten å holde nede frets, for å spille D -tone. Hvis du vil spille en E, holder du nede den andre båndet på strengen. Denne tonen er den samme tonen som den øverste strengen når den spilles åpen, men med en høyere oktav eller tone.

Du kan spille andre toner nedover halsen på den fjerde strengen

Begynn å lære gitar Trinn 09
Begynn å lære gitar Trinn 09

Trinn 6. Strum notater på 3. streng

Den tredje strengen, eller G -strengen, er den tredje strengen fra bunnen eller fjerde streng fra toppen. Hold nede 2. bånd for å spille A og deretter fjerde bånd for å spille B. Veksle mellom de to tonene for å lage et grunnlag. Spill deretter den 5. båndet for å bytte til en C -note.

Begynn å lære gitar Trinn 10
Begynn å lære gitar Trinn 10

Trinn 7. Spill høyere noter på 2. og 1. streng

Å spille de to nederste strengene, eller den første og andre strengen, vil resultere i noter ved en høy oktav. Disse strengene spilles vanligvis under soloer og hjelper til med å lage forskjellige akkorder. Øv på å spille 1. og 2. streng som du gjorde på resten av strengene.

Metode 3 av 4: Lære kraftakkorder

Begynn å lære gitar Trinn 11
Begynn å lære gitar Trinn 11

Trinn 1. Hold nede den første båndet på toppstrengen med pekefingeren

En kraftakkord er en enkel akkord som er populær innen rockemusikk og består av 2 noter. For å starte formen på akkordet, trykk ned på den første gitaren i den øverste strengen, eller den sjette strengen, for å danne den første tonen i kraftakkordet.

  • Rotnoten er lappen som pekefingeren din er på. Siden du holder nede den første båndet på toppstrengen, er denne kraftakkorden en F.
  • Strengene går i rekkefølge, fra bunnen eller 1. strengen, og går til toppen eller sjette streng.
Begynn å lære gitar Trinn 12
Begynn å lære gitar Trinn 12

Trinn 2. Hold nede den tredje båndet på den femte strengen med ringfingeren

For å fullføre akkordet, hold nede den tredje båndet på den andre strengen fra toppen eller den femte strengen, mens du holder den første båndet på den øverste strengen nede. Det kan ta litt øvelse å holde nede begge strengene samtidig.

Dette er kjent som kraftakkordformen og kan replikeres hvor som helst på den femte og sjette strengen på gripebrettet

Begynn å lære gitar Trinn 13
Begynn å lære gitar Trinn 13

Trinn 3. Strumm begge strengene for å spille akkordet

Slå på den 6. og 5. strengen på gitaren for å spille F -akkordet. Det skal høres klart ut, og strengens individuelle noter skal komme sammen for en full akkord. Spill akkordet flere ganger til hendene dine føler seg komfortable i stillingen.

Ikke stryke de fire andre strengene fordi akkordet ikke høres bra ut

Begynn å lære gitar Trinn 14
Begynn å lære gitar Trinn 14

Trinn 4. Beveg hånden nedover 2 bånd for å spille G -akkordet

Beveg venstre hånd nedover to bånd, eller ett helt trinn, for å spille G -kraftakkorden. Behold samme form som du gjorde da du holdt nede den første og tredje båndet, men denne gangen holder du nede den tredje og femte båndet. Veksle mellom F og G kraftakkord for å lage en melodi.

Begynn å lære gitar Trinn 15
Begynn å lære gitar Trinn 15

Trinn 5. Bruk samme form nedover halsen for å spille andre kraftakkorder

Du kan spille strømakkorder nesten hvor som helst på 5. eller 6. streng. For eksempel, hold nede den andre båndet til den femte strengen og den fjerde båndet på den fjerde strengen for å spille et B -akkord. Hold den samme posisjonen og skyv hånden ned et halvt trinn, eller 1 bånd, for å spille et C -akkord. Du kan gjøre dette på hvilken som helst posisjon på den femte og sjette strengen.

  • Se et notatdiagram hvis du er usikker på hvilken kraftakkord du spiller.
  • En progresjon er når du spiller en serie noter eller akkorder sammen for å danne en melodi eller sang.

Metode 4 av 4: Forsterkning av ferdighetene dine

Begynn å lære gitar Trinn 16
Begynn å lære gitar Trinn 16

Trinn 1. Ta gitartimer fra en instruktør

En profesjonell instruktør vil kunne lære deg avanserte teknikker og musikkteori som kan utvikle dine gitarspillferdigheter. Søk etter instruktører i nærheten av deg og les anmeldelser på nettet for å se tidligere studentopplevelser. Når du registrerer deg og går på den første timen, må du fortelle instruktøren hva dine mål er og hvor mye erfaring du har før de begynner å undervise.

Begynn å lære gitar Trinn 17
Begynn å lære gitar Trinn 17

Trinn 2. Les gitarbøker og guider

Nybegynnergitarbøker og manualer inkluderer leksjoner, øvelser og eksempler som vil bidra til å utvikle gitarspillferdighetene dine. I tillegg kan noen bøker også inneholde diagrammer som hjelper deg med å spille bestemte akkorder.

Populære gitarbøker for nybegynnere inkluderer Guitar Chord Bible, Complete Technique for Modern Guitar og Guitar for Absolute Beginners

Begynn å lære gitar Trinn 18
Begynn å lære gitar Trinn 18

Trinn 3. Se på Youtube -videoer for å lære mer avanserte teknikker

Det er massevis av opplæringsprogrammer på Youtube og andre videostreamingsider som hjelper deg med å utvikle teknikken for gitarspill. Se videoene for å lære mer om musikkteori, akkorder, notater og progresjoner.

Populære Youtube -kanaler for gitar inkluderer JustinGuitar, GuitarLessons.com og JamPlay

Begynn å lære gitar Trinn 19
Begynn å lære gitar Trinn 19

Trinn 4. Lær hvordan du leser og spiller gitarfaner

Gitarfaner er en enkel måte å lære å plassere hånden på for å spille bestemte låter. Tallet på fanene representerer den bekymringen du bør spille, mens linjene på fanene representerer strengen du vil spille noten på. Faner setter den øverste strengen, eller sjette strengen, på bunnlinjen, den femte strengen på den andre til nederste linjen, og så videre.

  • Faner angir ikke hvor lenge en notat eller akkord skal holdes, så du må lytte til sangen du vil spille mens du lærer den.
  • For eksempel, hvis fanen hadde 1-1-1 på den øverste linjen i fanen, ville det bety at du tråkker nedre streng, eller 1. streng, 3 ganger på rad.
Begynn å lære gitar Trinn 20
Begynn å lære gitar Trinn 20

Trinn 5. Cover sanger du liker

Den enkleste måten å spille populære sanger på er å bruke gitarfaner. Slå opp tabellen for sangen du vil spille, og øv deg på å perfeksjonere den. Start med å spille enkle sanger som bare har noen få noter og akkorder, og gå deretter videre til mer detaljerte sanger med mange forskjellige deler.

Å spille andres sanger vil lære deg populære akkorder og progresjoner

Anbefalt: