3 måter å fortelle glass fra Semi Precious Stone Beads

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fortelle glass fra Semi Precious Stone Beads
3 måter å fortelle glass fra Semi Precious Stone Beads
Anonim

Det kan være vanskelig å se forskjell på halvedelstener (edelstener som ikke er diamant, safir, rubin eller smaragd) og imitasjoner laget av glass. Ved å lære hvordan du unngår forfalskninger når du kjøper halvedelstener, hvordan du tester for forfalskninger hjemme og hvordan du finner en kompetent gullsmed som er i stand til å identifisere etterligninger, kan du dyrke samlingen av halvedelstener uten frykt for forfalskninger.

Trinn

Metode 1 av 3: Innkjøp av perler kunnskapsrik

Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 1
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 1

Trinn 1. Finn en pålitelig gemstone -leverandør

Du kan identifisere pålitelige og pålitelige edelsteneleverandører både i den virkelige verden og online ved å besøke nettsteder som er vert for databaser med leverandøranmeldelser og sertifiseringer. Hvis du har leverandører i tankene, kan du slå dem opp i disse databasene ved å gå til https://gemaddicts.com/?page_id=19 eller

Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 2
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 2

Trinn 2. Unngå steiner med kreative navn

Altfor beskrivende termer og navn er vanligvis et tegn på at en stein ikke er det selgeren påstår. Se etter ganske enkelt merkede halvedelstener når du skal kjøpe perle.

  • Hvis du er usikker på om en steins navn betyr at den er falsk eller ikke, kan du alltid se en liste over villedende edelstenenavn på nettet for å finne ut ved å besøke https://www.gemsociety.org/article/list-false-misleading -steinsnavn/.
  • Steiner med navn som orientalsk smaragd, amerikansk rubin eller australsk jade kan være henholdsvis en grønn safir, en granat eller behandlet kvarts. Hvis de er ekte, vil de bare bli kalt smaragder, rubiner eller jade.
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 3
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 3

Trinn 3. Inspiser steinens bakside for tegn på forbedring

Falske edelstener er noen ganger montert på toppen av folien for å gi steinen ekstra glans eller for å endre fargen. Ekte edelstener trenger ikke glansen for å være overdrevet, og er vanligvis montert på en solid svart setting.

Hvis du kjøper en edelsten online og bare har fotografier å konsultere, vil en falsk edelsten vanligvis være uvanlig strålende i fargen og ha perfekte linjer som går gjennom den

Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 4
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 4

Trinn 4. Bruk en juvelerluppe for å søke etter inneslutninger og skavanker

Inkluderinger (materialer fanget inne i steinene når de dannes) eller flekker er et tegn på at en edelsten er ekte. Hvis du ikke ser noen inneslutninger eller flekker i steinen ved hjelp av en juvelerluppe (en spesiell forstørrelseslinse), er det en god indikasjon på at steinen er glass eller syntetisk.

  • Du bør også se etter riper på edelstenen. De fleste edelstener er harde og holdbare, så riper eller andre tegn på ytre skader indikerer at steinen ikke er ekte.
  • Juvelerlupper kommer med enten et enkelt objektiv eller med 3 linser. En lins med ett objektiv er generelt billigere, men av lavere kvalitet.
  • De fleste profesjonelle gullsmeder bruker en luppe med 10x forstørrelse.
  • Husk brennvidden (avstanden mellom luppen og perlen). En lengre brennvidde betyr en svakere forstørrelse, og omvendt.

Metode 2 av 3: Testing av perlene hjemme

Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 5
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 5

Trinn 1. Finn ut hvilken type stein perlen er ment å være

Du kan spørre den opprinnelige selgeren hvilken type stein perlen er ment å være. Hvis selgeren ikke er tilgjengelig, kan du også bruke en identitetsguide for edelstener som referanse ved å besøke https://www.minerals.net/, som vil gi deg en omtrentlig ide om de visuelle egenskapene til hver edelsten.

  • Du bør spesielt fokusere på fargetone (farge), tone (hvor mørk eller lys fargen er) og metning (intensiteten til fargen).
  • Fargen hjelper deg med å identifisere den generelle steintypen, mens tonen og metningen vil hjelpe deg med å finne den spesifikke variasjonen av den steinen du har.

    En smaragd med høy verdi vil for eksempel være blåaktig grønn eller ren grønn, med en lys tone og levende metning (den skal være nesten gjennomsiktig)

  • Å bruke en lyskilde som en bordlampe kan gjøre din inspeksjon av steinen lettere.
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 6
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 6

Trinn 2. Gni steinen mot tennene

Plasser steinen mot fortennene og gni den frem og tilbake. Ekte steiner har små ufullkommenheter på overflaten, mens produsert glass ikke vil. Så glass vil føles glatt, mens en ekte stein vil føles grusete.

Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 7
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 7

Trinn 3. Finn andre tester designet for den spesifikke steintypen du tror du har

Noen edelstener krever forskjellige eller mer involverte tester enn tennetesten for å avgjøre om de er ekte eller falske. Slike tester finner du med et enkelt Google -søk.

  • For å teste rav, se om den flyter i vann. Ekte rav vil flyte, forfalskninger synker.
  • Gni den med sandpapir for å teste strålen. Hvis det er falskt, vil det produsere brunt støv. Hvis det er ekte, vil det ikke produsere støv.

    Du kan også teste jet ved å stikke en varm nål i steinen. En falsk stein vil boble og produsere en skarp lukt, en ekte stein vil ikke bli påvirket

  • For å teste om jade er falsk, hold den opp til en lyskilde for å søke etter inneslutninger. Fake jade vil være feilfritt.

    Du kan også slå jaden lett med glass eller metall. Hvis det er ekte, vil jaden lage en klingende lyd

Metode 3 av 3: Konsultere en gullsmed

Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 8
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 8

Trinn 1. Finn en anerkjent gullsmed i ditt område

Spør familie og venner om anbefalinger, søk på nettet og bruk sosiale medier for å finne anmeldelser av lokale gullsmeder. Det er også en god idé å sjekke smykker med Better Business Bureau ved å besøke

Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 9
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 9

Trinn 2. Ring på forhånd for å sikre at gullsmed er villig og i stand til å teste steinen din

Det er alltid en god idé å ringe på forhånd. Noen gullsmeder kan kreve et gebyr for å teste steinen din eller være mer kunnskapsrike om noen steiner enn andre. Finn ut om de har kunnskap om din steintype ved å spørre hvor mye erfaring de har med det.

Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 10
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 10

Trinn 3. Spør om gullsmedenes sertifiseringer

Juveler mottar sertifiseringer fra American Gem Society og Gemological Institute of America. Å ringe på forhånd er også en god mulighet til å finne ut om gullsmeders sertifiseringer.

  • Du kan bruke American Gem Society -databasen til å finne en sertifisert gullsmed ved å besøke www.americangemsociety.org/page/findajeweler.
  • Du kan også bruke Gemological Institute of America's database til å finne en sertifisert gullsmed ved å besøke
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 11
Tell Glass fra Semi Precious Stone Beads Trinn 11

Trinn 4. Ta steinen inn til gullsmed for testing

Juveler har en tendens til å være mindre opptatt på mandagskvelder, så det er en god idé å besøke da. Når du kommer dit, kan du be om å få se den utdannede gemologen for å sikre at gullsmed som inspiserer steinen din har høyest mulig legitimasjon.

Anbefalt: