Slik kutter du Cinder Block: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik kutter du Cinder Block: 11 trinn (med bilder)
Slik kutter du Cinder Block: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Hvis du befinner deg i en situasjon der du bruker slaggblokker for å si, bygge en vegg, legge en gårdsplass eller lage et håndverksprosjekt, må du kanskje kutte glassblokkene for å passe. Heldigvis er det flere måter du kan gjøre dette på. Den mest effektive måten er å bruke en sirkelsag for å skjære gjennom den tøffe blokken. Hvis du er mindre opptatt av å gjøre et rent og nøyaktig snitt, kan du også prøve å dele blokken med en hammer og meisel.

Trinn

Metode 1 av 2: Bruke en sirkelsag

Cut Cinder Block Trinn 1
Cut Cinder Block Trinn 1

Trinn 1. Mål området der du vil installere kuttblokken

Hvis du bruker glassblokker for å bygge en vegg eller uteplass, vil kutting av blokker til en presis størrelse sikre at de passer perfekt. Ta et målebånd og mål lengden på plassen der kuttblokken vil passe.

Ikke bekymre deg for å måle bredden på plassen, siden cinder -blokker vanligvis er en ensartet størrelse. Askeklosser finnes i forskjellige størrelser og former, men den vanligste størrelsen er 8 x 8 x 16 tommer (20 × 20 × 41 cm)

Cut Cinder Block Trinn 2
Cut Cinder Block Trinn 2

Trinn 2. Merk målingen på glassblokken i hvitt kritt

Bruk krittet for å markere stedet der du skal klippe blokken. For eksempel, hvis plassen som cinder -blokken må passe inn i er 20 cm lang, måler du 20 cm fra enden av en cinderblock og lager et krittmerke.

Hvis du vil være så nøyaktig som mulig, holder du den rette kanten av en linjal over blokken ved 20 cm (20 tommer) merket. Dra krittet langs linjalens kant for å lage en linje som krysser blokken

Cut Cinder Block Trinn 3
Cut Cinder Block Trinn 3

Trinn 3. Sett et murblad inn i sirkelsagen

Denne spesifikke bladtypen lar deg kutte gjennom en blikk. Løft opp den fjærbelastede beskyttende plastkappen som dekker det nåværende installerte bladet. Fjern festebolten i midten av det sirkulære bladet med a 34 i (1,9 cm) skiftenøkkel. Når bolten er av, løfter du bladet ut av huset og setter murbladet på plass. Sett bolten tilbake på plass over midten av bladet og skru den tilbake på plass med skiftenøkkelen. Slipp deretter bladdekselet slik at det klikker tilbake på plass over bladet.

Hvis du ikke har et murblad (eller en sirkelsag), kan du kjøpe et på en lokal jernvarehandel. Hvis du bare planlegger å bruke sirkelsagen til denne enkeltoppgaven, kan du kanskje leie en i stedet for å kjøpe den

Cut Cinder Block Trinn 4
Cut Cinder Block Trinn 4

Trinn 4. Ta på deg sikkerhetsutstyr før du begynner å klippe blokken

Å kutte en glassblokk med en sirkelsag vil være høyt og skape mye betongstøv. Bruk alltid en maske med ventilasjon for å beskytte lungene når du deler eller kutter blokker. Støvet som dette sparker opp kan skade lungene dine hvis du inhalerer det. For å beskytte hørselen mot den høye sagen, må du også bruke et par lydblokkerende øreklokker eller ørepropper.

Det er også smart å beskytte øynene dine mot de små biter av askekloss som sagen sparker opp ved å bruke et par beskyttelsesbriller

Cut Cinder Block Trinn 5
Cut Cinder Block Trinn 5

Trinn 5. Legg bladet på linje med krittmerket på brikken

Hold slaggblokken på plass med din ikke-dominerende hånd, og bruk din dominerende hånd for å justere sagen. Når du ser ned på sirkelsagen ovenfra, ser du et hakk foran metalloverflaten foran bladet som indikerer hvor den vil kutte. Juster dette merket forsiktig med krittmerket du laget tidligere.

Det er viktig at du fortsetter å kontrollere og sørge for at sagen skjærer rett gjennom blokken mens du klipper den

Cut Cinder Block Trinn 6
Cut Cinder Block Trinn 6

Trinn 6. Skjær gjennom glassblokken i et sakte, nøyaktig slag

Klem på avtrekkeren inne i sagens håndvern for å starte bladet. Når den er på full hastighet, trykker du sagen fremover slik at den skjærer gjennom blokken. Når du klipper, vil det beskyttende dekselet skyves tilbake, slik at mer av bladet kan komme i kontakt med blokken. I de fleste tilfeller kan du kutte gjennom blokken på en gang. Hvis glassblokken ikke er helt kuttet, må du gjøre ytterligere 2 eller 3 kutt for å fullføre biseksjonen.

  • Koble fra sagen når du er ferdig med å skjære gjennom blokken.
  • Hvis du bruker 1 hånd til å stabilisere blokken mens du skjærer, må du holde fingrene unna veien for sagen! En sirkelsag kunne lett kutte en finger av.
Cut Cinder Block Trinn 7
Cut Cinder Block Trinn 7

Trinn 7. Tørk av blokken med en fuktig fille

Når du er ferdig med å kutte, blir blokken dekket med fint støv. Fukt en fille ved å kjøre den under vann og deretter vri den ut. Kjør fille lett over de kuttede halvdelene av glassblokken for å rense dem. På dette tidspunktet er du klar til å installere blokken i det prosjektet du jobber med.

Hvis sagen er dekket av støv, må du også rense den før du legger bort sagen

Metode 2 av 2: Kløyveblokker med meisel

Cut Cinder Block Trinn 8
Cut Cinder Block Trinn 8

Trinn 1. Ta på deg et par vernebriller for å beskytte øynene dine

Selv om splitting av en blikk med en meisel ikke sparker opp støv, vil den sende små biter av flaskeblokker som flyr gjennom luften. For å unngå at øynene dine blir skadet, må du bruke et par beskyttelsesbriller av plast.

Du kan kjøpe vernebriller av plast i hvilken som helst jernvarehandel eller i de fleste boligforbedringsbutikker

Cut Cinder Block Trinn 9
Cut Cinder Block Trinn 9

Trinn 2. Plasser meiselen der du ønsker å kutte blokken

Bruk den ikke-dominerende hånden til å sette den skarpe kanten av meiselen på det punktet hvor du vil kutte glassblokken. I de fleste tilfeller vil det være enklest å splitte blokken på halvveis. Hvis du ikke kutter blokken i to, plasserer du meiselen der du vil kutte blokken.

Denne metoden fungerer mest effektivt på slaggblokker som har et åpent rom som løper nedover midten av midtstrålen. Hvis du kutter blokker uten denne åpne plassen, har du vanskeligere for å dele dem

Cut Cinder Block Trinn 10
Cut Cinder Block Trinn 10

Trinn 3. Slå rumpa på meiselen med en hammer til blokken deler seg

En vanlig husholdningsklohammer fungerer fint for dette. Enhver mur meisel vil gjøre, men en flat murmeisel vil fungere best. Ta hammeren godt ned på rumpen på meiselen for å gi så stor påvirkning på blokken som mulig. Slå på meiselen med 3 eller 4 faste hammerslag for å dele brikken.

  • Vær forsiktig så du ikke slår fingrene som holder meiselen på plass når du hamrer!
  • Poenget med en flat meisel kommer til en kant, ikke til et punkt, noe som gjør dem ideelle for å dele søppelblokker, men ikke rive dem helt.
Cut Cinder Block Trinn 11
Cut Cinder Block Trinn 11

Trinn 4. Roter blokken og slå den igjen hvis den ikke delte seg

Hvis du har å gjøre med en spesielt tykk søppelblokk, er det kanskje ikke nok å slå den med en meisel på oversiden. Snu blokken 180 grader slik at siden som var vendt nedover, nå vender opp. Slå den med hammeren og meiselen på de samme stedene som du slo på forsiden av blokken.

Gjenta denne prosessen så mange ganger som nødvendig hvis du deler flere blokker

Tips

Siden glassblokker har omtrent samme seighet og tetthet som sement, vil mange av de samme verktøyene du kan bruke til å kutte sement, også fungere på søppelblokker

Anbefalt: