Hvordan oppdage en vannlekkasje under betong (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan oppdage en vannlekkasje under betong (med bilder)
Hvordan oppdage en vannlekkasje under betong (med bilder)
Anonim

Over tid kan rørene under huset slites ut og sterk lekke. Selv om dette ikke vil skape skade med en gang, kan disse platelekkasjene føre til utrolig høye vannregninger og kostbare problemer på veien. Før du bruker penger på en rørlegger, kan du imidlertid se etter lekkasje ved hjelp av en rekke enkle metoder.

Trinn

Del 1 av 3: Ser etter tegn på skade

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 1
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 1

Trinn 1. Se opp for en stor vannregningstopp

I de fleste tilfeller kommer den første indikasjonen på at de underjordiske rørene dine lekker fra vann- eller kloakkregningen. Hvis du ser en massiv prisstigning fra en måned til den neste, eller hvis regningen øker hver måned til tross for at vannforbruket forblir det samme, kan det hende du har å gjøre med et lekkende rør.

Du kan også sjekke vannmåleren din-hvis måleren din snurrer og du ikke bruker vann i huset, enten på toalettet ditt, eller det er vannlekkasje et sted

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 2
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 2

Trinn 2. Se etter lekkasje av apparater

Noen pigger på vannregningen er forårsaket av lekkende apparater, spesielt toaletter, så sjekk dem først. For å se etter toalettlekkasje, tilsett litt matfargestoff i tanken og la den sitte i 10 minutter. Hvis fargen flyttet til bollen, har du en toalettlekkasje. For en kran eller vannbasert apparat, se etter basseng eller dryppende vann rundt selve apparatet eller de tilkoblede rørene.

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 3
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 3

Trinn 3. Se etter vannbassenger, fuktig teppe eller skjevt tregulv

Plate lekkasjer skaper vannoppbygginger under betongfundamentet ditt. For å unnslippe kan dette vannet samle seg på toppen av gulvene, verftet eller selve betongen. Hvis du har teppebelagte gulv, kan du søke etter områder som ser mørkere ut eller er uventet fuktige. Hvis du har trepanelgulv, pass på flekker der treet begynner å skje.

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 4
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 4

Trinn 4. Sniff ut mugg- eller muggplaster

Når vann sitter lenge, skaper det et perfekt miljø for mugg og mugg å vokse. Selv om du mest sannsynlig ikke vil kunne se det, vær oppmerksom på områder i huset ditt som lukter muggen av funky i lang tid. Det er mest sannsynlig at mugg og mugg vokser under teppet, eller hvis vannlekkasjen sprer seg, bak gips.

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 5
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 5

Trinn 5. Vær oppmerksom på om vannarmaturene dine blir mindre kraftige

Høyt vanntrykk er det som lar vasker, badekar og dusjer gi deg rikelig med vann til dine daglige behov. Hvis de plutselig blir mindre kraftige og gir mindre eller svakere bekker, kan et lekkende rør skyldes.

For å sjekke om armaturene dine er mindre kraftige, slå av alle vannbaserte apparater i huset og test strømmen fra en enkelt kran

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 6
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 6

Trinn 6. Sjekk om varmtvannsberederen alltid er på

Hvis varmtvannsberederen din kjører mest, om ikke hele tiden, kan det tyde på at du har en varmtvannslekkasje under betongen din. Fordi varmt vann stadig rømmer, jobber varmeren din overtid for å varme opp det nye vannet.

Hvis det ikke er andre tegn på en plate lekkasje, se etter indikasjoner på at selve varmtvannsberederen er ødelagt, for eksempel gjørmete vann eller høye sprekker som kommer fra tanken

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 7
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 7

Trinn 7. Føl gulvet for varme flekker

Gå rundt med bare føtter og kjenn etter områder av gulvet som er unormalt varme. Disse vil bli spesielt uttalt på fliser eller tregulv. Hvis du finner en, merker du området med maskeringstape. Hvis stedet forblir varmt i over 24 timer, kan det være over et ødelagt varmtvannsrør.

Hvis du eier en katt, sjekk alle områdene der den liker å sove. Katter ser etter varme flekker å krølle seg sammen på, og favorittstedet kan være direkte over en varmtvannslekkasje

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 8
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 8

Trinn 8. Se opp for fundamentsprengninger som indikerer kloakklekkasje

Selv om de fleste lekkasjeplater er fra ferskvannsrør, er det av og til skyld for kloakkrør. Når disse rørene går i stykker, slipper vann ut til overflaten og får fundamentet til å sprekke eller forvrenges. Vanlige indikasjoner på kloakklekkasjer inkluderer:

  • Sprekker i gulv, fliser, murstein eller lister.
  • Roterte, bøyde eller atskilte vegger.
  • Ujevne eller vridd gulv.
  • Dører eller vinduer som ikke vil lukke eller ha skilt seg fra huset.

Del 2 av 3: Test for vannlekkasje

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 9
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 9

Trinn 1. Slå av kraner og andre vannapparater

Så du kan sjekke vannmåleren din for tegn på lekkasje, slå av hver kran i huset ditt og sørge for at vanlige vannapparater som vaskemaskin og oppvaskmaskin ikke er på. Hvis noe forblir på, kan det å ødelegge vannet skade dem, eller vannmåleren kan gi deg en falsk positiv avlesning.

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 10
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 10

Trinn 2. Finn hovedavstengningsventilen for vann

I kalde områder, se etter ventilen inne i huset ditt på steder som kjelleren eller garasjen. I varmere områder kan ventilen være plassert på et rør på siden av huset eller i bakken nær vannmåleren.

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 11
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 11

Trinn 3. Kutt av vann til huset ditt

Hvis vannventilen din bare har ett synlig ventilhjul, vri det med klokken for å stenge vanntilførselen. Hvis vannventilen din har to synlige ventilhjul, slå av det som er nærmest huset ditt og la det andre hjulet være koblet til ventilen på gaten, alene.

  • Prøv å slå på en kran langt borte fra vannventilen for å sikre at vannet er kuttet.
  • Hvis du har eldre rør, kan ventilen lekke eller knekke når den er slått av.
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 12
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 12

Trinn 4. Finn husets vannmåler

Se etter en vannmåler inne i gården din eller ved fortauet rundt huset ditt. Vanligvis vil den være inne i en jernboks eller dekket av en metallplate. Moderne vannmålerbokser er vanligvis merket som sådan for klarhet. Hvis du ikke finner vannmåleren din, kan du ringe det lokale offentlige anleggskontoret for å få råd om hvor vannmålere i ditt område vanligvis befinner seg.

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 13
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 13

Trinn 5. Fjern vannmålerdekselet

Noen vannmålerdeksler kan ganske enkelt plukkes opp for hånd eller lirkes av med en skrutrekker, tang eller kobbe. Andre kan ha en standard- eller femkantmutter som holder dem nede, i så fall trenger du en standard- eller femkantnøkkel for å fjerne dem.

  • Hvis du ikke har undersøkt måleren din på en stund, må du passe på spindelvev og feil.
  • For sikkerhets skyld, bruk tykke arbeidshansker når du lirker av trekket.
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 14
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 14

Trinn 6. Kontroller vannmåleren for aktivitet

Selv om vannmålere alle er bygget annerledes, vil de alle ha en metode for å spore vannbruk. Dette kan være i form av en feiehånd (en klokkelignende hånd som dekker måleren), en lekkasjeindikator (en liten trekant, seilhjul eller et annet objekt) eller et kilometerteller (en rad med tall). Når apparatene er slått av, kan du se om rørene lekker ved å se etter:

  • En feiende hånd som i løpet av flere minutter beveger seg dramatisk.
  • En lekkasjeindikator som ikke slutter å snu.
  • Et kilometerteller hvis tall fortsetter å øke.

Del 3 av 3: Ansette en rørlegger

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 15
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 15

Trinn 1. Søk på nettet etter lokale rørleggere

De fleste lekkasjer av plater kan bare løses ved å bryte betong, så se etter generelle entreprenører som spesialiserer seg på saneringsrør. Hvis det er mulig, gå med en rørlegger som viser oppdagelse eller reparasjon av lekkasjer direkte på nettstedet deres, noe som indikerer at de har erfaring. Forvent å betale rundt $ 65 per time eller en fast pris basert på den spesifikke jobben.

  • Timeentreprenører kan være billigere for små reparasjoner, men de kan koste betydelig mer hvis rørleggeren støter på uventede problemer.
  • Hvis du ikke finner gode rørleggere på nettet, kan du be venner, familiemedlemmer og naboer om personlige anbefalinger.
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 16
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 16

Trinn 2. Lei en rørlegger for å oppdage lekkasjer

Ved hjelp av spesialutstyr kan rørleggere bekrefte at du faktisk har å gjøre med en lekkasje av plater og vil isolere problemet til et bestemt område. Selv om noen rørleggere kan tilby deteksjonstjenester gratis, kan du forvente at andre tar opp til $ 400.

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 17
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 17

Trinn 3. Be om et reparasjonsestimat

Når du har bekreftet at problemet er en platelekkasje, kan du be rørleggeren om et reparasjonsestimat. Anslaget vil i stor grad avhenge av ditt spesifikke problem, men forvent at en standardreparasjon vil koste rundt $ 2000. For å sikre at prisen ikke endres, må du sørge for å få estimatet skriftlig.

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 18
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 18

Trinn 4. Sammenlign anslaget med andre tilbud

Ring til andre rørleggerfirmaer før du forplikter deg til en rørlegger og be om reparasjonsestimater. Siden du allerede har undersøkt lekkasjen, kan du bare videresende problemet slik det ble beskrevet for deg. Når du har flere estimater, velger du en rørlegger som virker anerkjent og tilbyr sine tjenester til en rimelig pris.

Selv om det laveste tilbudet kan virke fristende, må du sørge for at det er fra en rørlegger som har en lovlig driftslisens og gode brukeranmeldelser på nettet

Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 19
Oppdag en vannlekkasje under betong Trinn 19

Trinn 5. Betal for å få reparert rørene dine

Selv om det er dyrt, må du betale for reparasjonen av platelekkasjen så snart som mulig. Plate lekkasjer kan forårsake langt dyrere problemer nedover veien, og litt penger nå kan spare mye fremover.

Anbefalt: