3 måter å knytte skosnørebåndene annerledes

Innholdsfortegnelse:

3 måter å knytte skosnørebåndene annerledes
3 måter å knytte skosnørebåndene annerledes
Anonim

Over og rundt og gjennom løkken - stram, løs og gjenta. Er du lei av å knytte skoene dine på samme gamle kjedelige måte, dag etter dag? Med bare noen få enkle trinn kan du droppe monotonien i din hverdagslige snørebåndsknute i "bestemor" -stil og ha de kuleste sparkene i byen.

Trinn

Metode 1 av 3: Lag en ekstra sikker kirurgknute

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 1
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 1

Trinn 1. Lag en standard "høyre over venstre" startknute og sløyfe

Hvis du har lagt merke til at skolissene ser ut til å løsne ofte, kan du prøve denne knuten, som er basert på den supersikre knuten som leger bruker for å knytte suturer etter operasjonen (knuten er også populær blant fiskere.) For å starte, gjør den samme grunnleggende "høyre over venstre" -knuten som du ville begynne med når du skulle binde skoene dine normalt.

For å gjøre dette, tar du bare høyre blonder og krysser den over venstre blonder. Vri den rundt venstre blonder en gang og trekk godt til. Du er ferdig

Fest dine snørebånd forskjellig Trinn 2
Fest dine snørebånd forskjellig Trinn 2

Trinn 2. Lag en løkke med en blonder

Etter dette lager du en liten "looped" seksjon ved å doble en av snørebåndene på seg selv. Du gjør ikke noe binding eller innpakning her - bare plasser den ene strengen på nytt slik at den får en U -form.

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 3
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 3

Trinn 3. Ta med den frie blonderen bak løkken og rundt fronten

Ta deretter blonder som du ikke laget en løkke med, og dra den så den krysser bak løkken. Deretter trekker du den tilbake rundt løkken. Dette skal lage et lite "hull" mellom de to snørebåndene og den første "høyre over venstre" -knuten nederst.

Fest dine snørebånd forskjellig Trinn 4
Fest dine snørebånd forskjellig Trinn 4

Trinn 4. Lag en andre sløyfe med den frie blonderen og før den gjennom hullet

"Ta den slanke enden av den frie blonder i hånden din og lag en andre sløyfe ved å doble den på seg selv i en U -form (akkurat som du gjorde med den andre blonden.) Skyv denne andre løkken gjennom" hullet "som ble dannet i forrige trinn.

Motstå trangen til å trekke knuten tett på dette tidspunktet - hvis du gjør det, vil du bare sitte igjen med en vanlig snørebåndsknute

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 5
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 5

Trinn 5. Pakk den nye løkken rundt blonder og tilbake gjennom hullet

Ta nå den andre sløyfen som du bare presset gjennom hullet og pakk den hele veien rundt den første løkken. Skyv den tilbake gjennom hullet en igjen. "Double-wrapping" løkken på denne måten er det som gjør kirurgens knute så sikker-friksjonen som genereres når de tett viklede snøringene gnir mot hver, gjør det veldig vanskelig for denne knuten å bli opphevet.

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 6
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 6

Trinn 6. Trekk i løkkene for å stramme

Nå kan du ganske enkelt trekke løkkene i motsatte retninger for å stramme knuten. Resultatene vil se litt ut som en vanlig skolisseknute, men bør være mye sikrere.

Hvis du virkelig ikke vil at snørebåndene skal løsne, kan du prøve å suge knuten i vann før du trekker den godt. Når vannet fordamper, vil stoffet i snørebåndene trekke seg sammen, noe som gjør knuten enda strammere

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 7
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 7

Trinn 7. Løsne knuten ved å trekke i blonderendene

Selv om denne knuten ikke skulle løsne ved et uhell, er det ikke vanskelig å angre når du vil ta av deg skoene. Bare trekk i de løse endene på snørebåndene som du ville gjort med en vanlig skoknute, og kirurgens knute skal lett skilles.

Metode 2 av 3: Binde en "Mini Noose" -knute

Fest dine snørebånd ulikt Trinn 8
Fest dine snørebånd ulikt Trinn 8

Trinn 1. Lag en grunnleggende "høyre over venstre" startknute

Denne rare snørebåndsknuten ser litt ut som en liten løkke, noe som gjør den flott for å tilføre antrekket ditt en skummel smak til Halloween og andre skumle anledninger. For å starte, er det bare å lage en veldig grunnleggende startknute (samme type du ville begynne med når du skulle binde skoene dine normalt.)

Som en påminnelse, for å lage denne grunnleggende knuten, ta din høyre blonder og kryss den over venstre blonder. Pakk den inn under venstre blonder en gang og trekk godt til. Vær oppmerksom på at denne delen er nøyaktig det samme trinnet som i delen ovenfor

Fest dine snørebånd forskjellig Trinn 9
Fest dine snørebånd forskjellig Trinn 9

Trinn 2. Lag en løkke med en blonder

Deretter tar du den rette blonder og dobler omtrent en tomme eller to av blonder tilbake på seg selv for å lage en "sløyfe" eller U-formet seksjon. Akkurat som i en ekte løkke, vil denne løkken til slutt bli "nakkehullet".

Når du har gjort løkken, tar du løkken og den andre blonderen i hånden, og holder begge slik at de peker oppover. Dette er ikke avgjørende, men det sikrer at alle dine snørebånd er plassert riktig for neste trinn og holder ting litt ryddigere når du begynner å lage løkken

Fest dine snørebånd forskjellig Trinn 10
Fest dine snørebånd forskjellig Trinn 10

Trinn 3. Spol den frie blonder rundt løkken

Start omtrent på midten av løkken, begynn å pakke den frie delen av blonder rundt begge deler av løkken og den andre blonderen. Med andre ord bør du pakke blonder rundt en "bunt" med tre snørebånd: begge sider av løkken og den frie blonder. Arbeid deg ned mot bunnen av løkken, og vikle tett mens du går.

Det er ikke noe eksakt antall spoler du trenger for å lage denne måten - lengre snørebånd vil kunne lage flere spoler enn kortere, men så lenge du kan lage omtrent fire eller fem, bør knuten holde

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 11
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 11

Trinn 4. Før blonder gjennom hullet nederst

Når du har viklet den frie blonderen helt til bunnen av løkken, ta den slakken som er igjen og før den gjennom det lille hullet mellom den første "høyre over venstre" -knuten og blonden du har brukt til å spole. Dette hullet skal være nær bunnen av spolen du nettopp har laget, men litt til siden. Når du har gjort dette, trekker du blonder forsiktig for å stramme.

Hvis blonder ikke er lang nok til å nå bunnen av løkken, kan du prøve å starte på nytt og gjøre den første sløyfen mindre

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 12
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 12

Trinn 5. Løsne knuten ved å trekke i løkken

Når du er klar til å løsne denne miniknuten, skyver du fingeren inn i løkken og trekker opp. Den "løse" siden av løkken skal lett trekke gjennom spolen og hele knuten skal falle fra hverandre.

På den annen side, hvis du trekker i den "stramme" siden av løkken, bør spolen strammes. Det kan være lurt å gi denne siden et drag etter at du har tatt på deg skoene for å holde knuten stram under din daglige aktivitet

Metode 3 av 3: Binde en enhåndsknute

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 13
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 13

Trinn 1. Fest blonder til en av de øverste øyelokkene

Denne ukonvensjonelle knuten kan gjøres helt med én hånd, noe som gjør den til et godt valg for når du trenger å knytte skoene mens du gjør noe annet. Denne knuten krever imidlertid at du snører skoene på en spesiell måte. Denne første snøring er vanskelig, men ikke umulig med en hånd. Start med å knytte blonden til en av de øverste øyelokkene - de små hullene på hver side av tungen som snørebåndene går gjennom.

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 14
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 14

Trinn 2. Bruk et sikksakk-blonderopplegg

Hvis skoen din ikke allerede er uten snøring, trekker du blonden ut til den er helt fri (bortsett fra øyet den er festet til.) Deretter snører du skoen igjen i et sikksakk-mønster som følger:

  • Trekk snøret gjennom øyet øverst som er rett overfor det. med andre ord, hvis du begynte øverst til venstre øye, trekker du blonden inn i den øverste høyre.
  • Trekk snøret under og gjennom øyet direkte under det forrige. Det skal gå under materialet mellom de to øyelokkene, ikke over det.
  • Trekk blonden gjennom øyet rett over den igjen.
  • Fortsett dette "ned, på tvers, ned, over" -mønsteret til du når det siste øyet nederst. Hvis det er et jevnt antall eyelets (som det vanligvis er), skal blonden ende på siden motsatt startpunktet. Hvis det er et oddetall, vil det ende på samme side.
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 15
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 15

Trinn 3. Tre blonder tilbake gjennom det nest siste øyet

Ta den løse enden av blonder og før den tilbake over tungen på skoen. Tre den gjennom dette øyet - dette kan være vanskelig hvis du har tykke snørebånd, men det burde være mulig.

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 16
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 16

Trinn 4. Lag en løkke med slakken

Bruk tommelen og pekefingeren til din skobindende hånd for å lage en løkke som er en centimeter eller så lang med den løse enden av blonder. Hvis du bruker en hånd, kan du gjøre dette ved å holde den løse delen i håndflaten, deretter skyve tommelen under den og skyve ut.

Når du har en løkke, holder du den slik at den ligger over den laveste rette delen av blonder i midten. Sløyfen skal peke over tungen på skoen

Fest dine snørebånd ulikt Trinn 17
Fest dine snørebånd ulikt Trinn 17

Trinn 5. Lag en andre sløyfe og trekk den mellom de to tilstøtende snørebåndene

Dette er den eneste vanskelige delen av hele knuten. Ta den ene siden av løkken som ligger på tvers av den laveste rette blonder og trekk den under den rette blonder og over den andre siden av løkken. Dette skaper egentlig en andre sløyfe som skal peke opp eller ned på tungen på skoen.

Hvis du jobber med en hånd, er den enkleste måten å gjøre dette på å ta den første sløyfen mellom tommelen og pekefingeren, og bruk deretter pekefingeren til å skyve den ene siden av løkken mens du leder den under den rette blonder og over den andre siden av løkken

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 18
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 18

Trinn 6. Stram knuten og skyv den til øyet

På dette tidspunktet kan du stramme knuten ved å trekke i den andre sløyfen du nettopp har opprettet. Når du gjør det, må du være forsiktig så du ikke trekker den løse enden av blonderen hele veien gjennom knuten du nettopp har opprettet, ellers kommer den fra hverandre.

Fortsett å trekke løkken ned og over for å skyve den tilbake mot øyet - når knuten er stram, bør den berøre (eller ligge veldig nær) øyet

Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 19
Bind skosnørebåndene ulikt Trinn 19

Trinn 7. Løsne knuten ved å trekke den løse enden av blonder

Denne enhåndsknuten er overraskende stram og bør forbli festet gjennom daglig aktivitet. Når du er klar til å ta av deg skoen, trekker du bare den frie enden av blonder og knuten skal lett løsne.

Et advarsel: Når du løsner snøringene før du tar av deg skoen, må du prøve å ikke la den løse enden av blonder trekkes tilbake gjennom øyet. Det kan være vanskelig og tidkrevende å snøre blonder tilbake gjennom øyet når du knytter skoene igjen, spesielt hvis du bruker en hånd

Fest dine snørebånd ulikt Trinn 20
Fest dine snørebånd ulikt Trinn 20

Trinn 8. Ferdig

Tips

  • Bruk lange snørebånd - du kan alltid stikke ekstra slakk i skoen, men det er ikke mye du kan gjøre hvis du ikke har nok lengde å jobbe med.
  • Hvis du har problemer med å holde oversikt over dine snørebånd når du knytter komplekse knuter, kan du prøve å dø den ene halvdelen av hver blonder i en annen farge (eller kjøpe spesiallagde skolisser som er farget på denne måten.) Dette gjør det litt lettere - siden du har "rett" "og" venstre "snørebånd ser annerledes ut, de er vanskeligere å blande sammen.

Anbefalt: