Hvordan dele et rom med gardiner: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dele et rom med gardiner: 12 trinn (med bilder)
Hvordan dele et rom med gardiner: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Stuer med åpen planløsning kan være flotte for underholdning, men ikke så bra hvis du vil ha litt mer privatliv på en rolig natt i. Deling av gardiner kan bidra til å dele rommet ditt i mindre, mer koselige seksjoner uten å måtte renovere plassen helt. Ved å vite hvilken maskinvare og stoff du skal bruke og den riktige måten å sette alt sammen på, kan du enkelt lage noen innvendige gardiner som vil se flotte ut.

Trinn

Del 1 av 3: Måle mellomrommet

Del et rom med gardiner Trinn 1
Del et rom med gardiner Trinn 1

Trinn 1. Merk linjen der gardinene dine skal henge

Bruk maskeringstape eller lignende for å kjøre en rett linje langs gulvet der du vil sette opp gardinene. Dette vil hjelpe deg med å sørge for at gardinene er vinkelrett på veggene dine, i tillegg til å gi deg en guide mens du henger dem.

  • Hvis du kan stille gardinene dine opp med en veggbolt, kan de holde seg solidere enn om du fester dem til andre deler av veggen. Finn tappene i veggene dine og se om noen av disse stedene ville fungere godt for et delende gardin.
  • Når du planlegger hvor gardinene skal gå, kan du se på rommet som helhet. Ikke blokker noen inngangspunkter, og ikke heng gardinene, så de blokkerer flott utsikt.
Del et rom med gardiner Trinn 2
Del et rom med gardiner Trinn 2

Trinn 2. Bestem materialet veggen din er laget av

Ulike materialer og konstruksjonsteknikker vil trenge forskjellige typer skruer og forberedelse. Sørg for at du vet hva den valgte veggen er laget av for å sikre at gardinene holder seg stabile.

  • Gips og gips vil trolig trenge et anker før du skruer noe i dem. Din lokale jernvarehandel bør kunne gi deg råd hvis du er usikker på hva du trenger.
  • Hvis du prøver å skru noe i murstein eller betong, trenger du en hammerbor, en roterende hammer eller noe lignende. Du kan ofte leie disse hvis du ikke har en for hånden.
Del et rom med gardiner Trinn 3
Del et rom med gardiner Trinn 3

Trinn 3. Finn og merk punktet der skruene dine skal gå

Mål en avstand opp på veggen der du vil at gardinene skal henge, og merk den med en liten strek. Gjenta på den motsatte veggen, og sørg for å holde merkets høyde nøyaktig den samme for å forhindre at gardinene henger skjeve.

Bruk en lodd eller lignende for å sikre at merkene dine på veggen stemmer overens med maskeringstape-linjen på gulvet. Hold snoren i taket og skift den rundt til den passer perfekt med maskeringstapen, og bruk denne som en guide for å plassere merket ditt på veggen

Del 2 av 3: Fest kabelen

Del et rom med gardiner Trinn 4
Del et rom med gardiner Trinn 4

Trinn 1. Monter et skrueøye i hver vegg

Skrueøyne er vanlige skruer med en løkke på enden for å knytte ledning eller tråder på. Rett et skrueøye opp med merket du laget på veggen, og skru det godt på plass. Dette vil holde vekten på gardinene dine, så sørg for at den er stram og ikke kommer fri når vekten tilføres. Gjenta på motsatt vegg.

Hvis gardinene dine blir trukket over et stort område, må du kanskje installere et annet skrueøye i taket i senterpunktet for å fungere som en støtte. Sørg for å installere skrueøyene for å opprettholde en rett linje mellom dem

Del et rom med gardiner Trinn 5
Del et rom med gardiner Trinn 5

Trinn 2. Klipp et stykke ståltråd i lengde

Ståltau er et sterkt og slitesterkt vevd tau laget av trådtråder og bør være tilgjengelig i din lokale jernvarehandel. Mål avstanden mellom skrueøyene med et målebånd. Bruk stålkutter til å kutte et stykke ståltråd til samme lengde, og sørg for å la det stå rundt 15 cm for å feste ståltauet til skrueøyene.

  • Hvis du ikke har stålkutter, vikler du delen av tauet du vil kutte med elektrisk tape og bruker en hammer og meisel til å kutte det på ønsket sted.
  • Husk trykket tauet ditt vil være under når du velger et materiale. Bildehengende ledning vil være lettere å jobbe med, men den er kanskje ikke så sterk som et tykkere stykke ståltau.
Del et rom med gardiner Trinn 6
Del et rom med gardiner Trinn 6

Trinn 3. Bruk trådklemmer for å koble tauet til skrueøyet

Tre den ene enden av ståltauet gjennom skrueøyet. Brett enden tilbake over på ledningen for å lage en liten sløyfe. Fest to eller tre trådklemmer på enden av denne løkken, og stram dem for å holde ledningen på plass og fest den til skrueøyet.

Del et rom med gardiner Trinn 7
Del et rom med gardiner Trinn 7

Trinn 4. Fest den andre enden av ledningen til en spenne

Et skruelås lar deg stramme eller løsne ledningen etter at du har hengt den opp, og bør være tilgjengelig i din lokale maskinvarebutikk. Løsne begge ender av skruespennen nesten hele veien. Slå ledningen gjennom en av bøylene og bruk trådklemmer for å feste den på plass.

Sørg for å bruke en spenne som er sterk nok til å holde opp gardinene dine. Hvis du planlegger å bruke et tyngre materiale, kan det hende du trenger en sterkere spenne

Del et rom med gardiner Trinn 8
Del et rom med gardiner Trinn 8

Trinn 5. Bruk en S-krok til å feste skruen til det andre skrueøyet

Før den ene enden av S-kroken gjennom det gjenværende skrueøyet og fest den andre enden til skruen. Dette bør holde ledningen på plass over hele rommet og la deg sjekke at alt fungerer som forventet.

Del et rom med gardiner Trinn 9
Del et rom med gardiner Trinn 9

Trinn 6. Stram skruen

Ta tak i den midtre delen av skruen og vri den slik at de to skruene beveger seg nærmere hverandre. Tråden skal stramme til den skaper en solid og rett linje mellom de to skrueøyene.

Når du har festet gardinene, kan ledningen falle litt under vekten. Dette kan føre til at gardinene glir lukket når gardinklippene beveger seg mot det nedre, midtre punktet. Stram skruen etter behov for å forhindre at dette skjer

Del 3 av 3: Heng opp gardinene

Del et rom med gardiner Trinn 10
Del et rom med gardiner Trinn 10

Trinn 1. Finn delende gardiner som passer til størrelsen og følelsen av rommet

Hjemmevarebutikker bør ha en rekke forskjellige delingsgardiner som er perfekte for alle slags stiler. Sørg først og fremst for at gardinene du velger blir lange og høye nok til å dekke plassen du har forberedt fullt ut. Når det gjelder farge og stil, bør du vurdere de andre fargene og stilene i rommet for å velge de perfekte gardinene.

Del et rom med gardiner Trinn 11
Del et rom med gardiner Trinn 11

Trinn 2. Lag dine egne delende gardiner hvis du vil velge ditt eget stoff

Du kan lage dine egne gardiner med et stort stykke stoff, et grommet -sett og noen gardinklemmer. Klipp stoffstykket du har valgt til lengden og høyden på gardintråden, og installer grommets langs stoffets overkant omtrent hver 25 cm.

  • I stedet for å bruke grommets og gardinklemmer, kan du i stedet bruke kaféklips som festes direkte til stoffet. Tre disse over ståltauet og fest dem til stoffet med jevne mellomrom for å henge gardinene dine.
  • Tykkere materialer som lerret vil være tyngre, men kan gjøre mer for å blokkere lys og lyd, mens lettere materialer kan gi et luftigere preg på rommet. Husk dette når du velger stoff.
  • Hvis du har små barn eller kjæledyr, kan det være lettere å la gardinene stå en fot eller så fra bakken. Dette vil tillate dem å bevege seg rundt uten å måtte forholde seg til gardinene og kan forhindre at gardinene trekkes på.
Del et rom med gardiner Trinn 12
Del et rom med gardiner Trinn 12

Trinn 3. Heng gardinene på ståltauet

Tre et gardinklips gjennom hver av de installerte grommetsene, og tre dem over toppen av vaieren. Sørg for at de beveger seg jevnt ved å åpne og lukke gardinene noen ganger og foreta nødvendige justeringer.

  • Noen delende gardiner kan være designet for å festes direkte til ledningen. I så fall må du løsne skruen og ta av S-kroken slik at du kan tre gardinene på. Når de er festet og på plass, kan du feste S-kroken igjen og stramme skruen etter behov.
  • Hvis du vil holde endene på gardinene på plass, hekter du en av gardinklemmene gjennom en tynnhet og fester den til åpningen på skrueøyet.
  • Du må kanskje stramme skruen etter at du har festet gardinene. Bare følg samme metode som du brukte tidligere til vaieren er strammet igjen.

Tips

Hvis du ikke er sikker på at du vil bruke gardiner for å dele rommet ditt, har du fortsatt mange alternativer! Lag separate mellomrom i et større rom ved for eksempel å ordne møbler i vignetter. Du kan også bruke skjermer, åpne bokhyller eller skillevegger for å lage skillevegger

Anbefalt: