Hvordan lære interiørdesign

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lære interiørdesign
Hvordan lære interiørdesign
Anonim

Interiørdesign er et spennende yrke hvor du kan kombinere dine kreative og tekniske sider. Fordi mange stater og provinser i USA og Canada krever sertifisering for at du skal registrere deg som en "sertifisert interiørarkitekt", er det viktig å vite hvor du finner riktig kunnskap når du begynner. Vi har samlet noen av de beste måtene å starte designreisen din på eller forbedre dine interiørdesignferdigheter!

Trinn

Metode 1 av 12: Velg interiørdesign hvis du vil at en teknisk bakgrunn eller interiør skal starte karrieren din før

Lær interiørdesign trinn 1
Lær interiørdesign trinn 1

0 1 KOMMER SNART

Trinn 1. Interiørdesign kombinerer estetiske og praktiske elementer

Folk forveksler vanligvis interiørdekoratører med interiørdesignere, men deres roller og karriereveier er forskjellige. Interiørdekoratører gjør stilistiske valg som møbler og tekstiler for å dekorere rom som allerede er bygget. Interiørdesignere kan også dekorere, men de kan også spille en rolle i å lage selve plassen.

  • Interiørdesignere må forstå tekniske aspekter ved konstruksjon som byggestedsanalyse og byggesystemstandarder.
  • Designere krever formell utdanning og sertifisering, og i noen stater krever de en tilleggslisens.
  • For å forfølge en karriere innen interiørdesign, planlegg 4 års utdannelse og 2 års arbeidserfaring før sertifisering.
  • Interiørdekoratører krever ikke formell utdannelse eller sertifisering for å begynne å jobbe.

Metode 2 av 12: Forfølge en B. A. innen interiørdesign eller arkitektur

Lær interiørdesign trinn 2
Lær interiørdesign trinn 2

0 2 KOMMER SNART

Trinn 1. Formell utdanning er et vanlig første trinn i å lære om interiørdesign

Council for Interior Design Accreditation (CIDA) tilbyr akkreditering for bachelor- og mastergradsprogrammer, som viser at programmet oppfyller profesjonelle standarder. Studiet ditt trenger imidlertid ikke å være akkreditert for å være kvalifisert til å ta en sertifiseringseksamen. Og i tillegg til akkreditering, er det noen viktige ting du må huske på når du velger et program.

  • Vurder programmets lengde, enten det er online eller personlig, undervisningskostnaden og universitetets beliggenhet og størrelse.
  • Evaluer programmets rangeringer, opptaksrate og alumni -nettverk.
  • Sett opp en avtale med et fakultetsmedlem, opptaksansvarlig eller nåværende student hvis du trenger mer informasjon for å avgjøre om programmet er riktig for deg.
  • Spør om hvilke klasser som tilbys, programmets spesifikke nisje eller undervisningsfilosofi, og hvilke typer jobber studentene får etter eksamen.
  • Sørg for å studere konstruksjon-for å være en god designer, er det viktig å forstå hva som faktisk kan bygges og hva som er upraktisk.

Metode 3 av 12: Ta et online kurs for å erstatte en B. A. eller for å legge til spesifikk programvare eller bransjekunnskaper

Lær interiørdesign Trinn 3
Lær interiørdesign Trinn 3

0 5 KOMMER SNART

Trinn 1. Mange anerkjente designskoler tilbyr online kurs

Se etter etterutdanning eller universitetskurs som tilbyr sertifikater eller vitnemål. Som med profesjonelle studieprogrammer, sjekk akkreditering og rangering av kurset.

  • Hvis du allerede har en grad som ikke er relatert til interiørdesign, kan online kurs som tilbyr sertifikater eller vitnemål gi deg den kvalifikasjonen du trenger for å gå til sertifiseringseksamener.
  • Du kan også ta online -kurs for å lære ny programvare eller for å gå inn i en ny spesialitet som industriell eller helsetjenester.

Metode 4 av 12: Øv med designprogramvare

Lær interiørdesign trinn 4
Lær interiørdesign trinn 4

0 10 KOMMER SNART

Trinn 1. Programvare er en vesentlig del av moderne interiørdesign

Med de riktige verktøyene kan du lage og vise frem det beste arbeidet ditt.

  • Fra gratis online opplæringsprogrammer til betalte kurs, det er mange alternativer for å lære Computer Aided Design (CAD) programvare som AutoCAD LT, SketchUp Pro og Arcticid 23.
  • Fotoverktøy som Adobe Photoshop og Adobe Capture er også gode industristandardverktøy for å lære å manipulere bilder.
  • For å ta programvarekunnskapene dine til neste nivå, lær hvordan du bruker klientadministrasjonsprogrammer som er laget for designfirmaer. Programmer som Fugit, Ivy og Co-Construct hjelper til med innkjøp, innkjøp, kunde- og entreprenørkommunikasjon og mer.

Metode 5 av 12: Bygg din kunnskap om materialinnkjøp

Lær interiørdesign trinn 5
Lær interiørdesign trinn 5

0 8 KOMMER SNART

Trinn 1. God design krever praktisk kunnskap

I tillegg kan forståelsen av de beste materialbruksområdene og innkjøp av møbler, inventar og utstyr (FF&E) gi deg et forsprang som en nyere designer. Vurder prosjektets budsjett og designkrav først når du skaffer materialer. For eksempel må et bestemt teppe være ekstremt slitesterkt for en travel gang? Du må balansere estetikken til materialer med sine praktiske egenskaper som brennbarhet, holdbarhet, bærekraft og til og med juridiske koder.

  • Et eksempel på en beslutning om materialtilhenting: Du må velge mellom kryssfiner og frest tømmer for skap. Takket være din kunnskap om innkjøp, vet du at frest tømmer er mer holdbart, men prosjektet ditt har et lite budsjett, så du velger kryssfiner for rimelig pris.
  • Se gjennom biblioteker i designfirmaer, fagblader, messer, bransjeforeninger og elektroniske databaser for å lære mer om spesifikke materialer.
  • Du kan også snakke med produsenter og salgsrepresentanter for å lære mer om produktene deres og hvordan de oppfyller standarder.
  • Styrk din innkjøpskunnskap med informasjon om kostnadsestimerende metoder. Vanlige metoder er: kvadratmetervurderinger (basert på materialkostnader for et gitt område), spesifiserte budsjetter (basert på estimater for spesifikke materialkostnader) og mengdeuttak (basert på både estimerte material- og lønnskostnader).

Metode 6 av 12: Hold øye med trender

Lær interiørdesign trinn 6
Lær interiørdesign trinn 6

0 2 KOMMER SNART

Trinn 1. Samfunn, teknologi og popkultur påvirker designindustriens retning

Ved å holde øye med trender i bransjen og holde deg oppdatert på kulturelle moter, kan du lage mer nåværende design. For eksempel, med utbredelsen av teknologi, tenker designere mer på hvordan de kan gjøre mellomrom tiltalende når besøkende tar bilder for sosiale medier.

  • Selv om du eksperimenterer med forskjellige trender, husk å fortsette å vokse din egen sammenhengende stil.
  • Bla gjennom designblogger, bøker, nettsteder og sosiale medier for å holde tritt med bransjetrender.

Metode 7 av 12: Bygg en portefølje

Lær interiørdesign trinn 7
Lær interiørdesign trinn 7

0 9 KOMMER SNART

Trinn 1. En portefølje viser frem din erfaring og unike stil

Selv om det er ideelt å vise frem et mangfold av virkelige prosjekter du har jobbet med, er det mange alternativer for å utvide porteføljen din med mindre erfaring. Du vil ideelt sett sikte på 8-10 eksempler på fullstendige prosjekter (men 4-5 er greit hvis du starter). Inkluder en blanding av fargevalg, humørbrett, CAD -skisser, interiørbilder og mer detaljerte interiørbilder av styling.

  • Vær nyskapende. Porteføljen din har ingen begrensninger i budsjett eller tidslinjer, så du kan vise frem din personlige stil gjennom design som representerer det du vil gjøre.
  • Hvis du ikke har virkelige prosjekter fra arbeidserfaring, tenk deg at du jobber med et bestemt prosjekt. Lag humørbrett, fargevalg, gulvplaner og 3D-gjengivelser som viser dine evner.
  • Fortell kort historien om hvert ekte prosjekt i porteføljen din. Hva ba klienten om? Hva var viktige valg du tok?
  • Inkluder kvantitative resultater i porteføljen din. Hvis ombyggingen av kafeen din bidro til å øke antall spisekunder med 10%, eller hvis materialene du valgte reduserte karbonutslippene med det halve, er det gode beregninger for å markere dine evner.

Metode 8 av 12: Be fagspesialister om å vurdere designene dine

Lær interiørdesign trinn 8
Lær interiørdesign trinn 8

0 9 KOMMER SNART

Trinn 1. Det er viktig at arbeidet ditt er praktisk og oppfyller forskrifter

En interiørdesigners rolle overlapper arkitekter, sivilingeniører, elektrikere og mer, så det er viktig å få de spesialiserte elementene riktige. Ved å la eksperter vurdere arbeidet ditt, kan du fikse feil og finne ut hva som er riktig for fremtidige prosjekter.

  • Før du sender inn porteføljen din for en jobbsøknad, må du be en rørlegger, elektriker og snekker om å gjennomgå den for å sikre at designene dine er praktiske og opp til kode.
  • Etter hvert som du får arbeidserfaring, kan du be om innspill fra mer erfarne designere for å fortsette å lære.

Metode 9 av 12: Velg en bestemt bransje, designstil eller tematisk fokus for din karriere

Lær interiørdesign Trinn 9
Lær interiørdesign Trinn 9

0 2 KOMMER SNART

Trinn 1. Lidenskap for et bestemt designområde kan skille deg fra når du begynner å søke på jobber

Vil du bli kjøkkendesigner, bedriftsdesigner, helsedesigner eller noe annet? Enten du vil forfølge et bredere fokus som bærekraft eller jobbe i en bestemt bransje som hotell- eller restaurantvirksomheten, kan du finne en nisje.

  • Finn ut hvilken type interiør du liker best å designe. For eksempel kan du gå i stor skala og designe kjøpesentre som bedriftsdesigner. Eller du kan gå i småskala, designe hus, loft og hytter som boligdesigner.
  • Er det en bestemt stil du trekkes til? Å ha en følelse av om du vil gjøre avantgarde, minimalistisk eller moderne design (som bare tre av de mange alternativene!) Kan hjelpe deg.
  • Vurder hvilke typer klienter du vil jobbe med. For eksempel vil du foretrekke å jobbe med huseiere, selskaper eller lokale myndigheter?

Metode 10 av 12: Skaff deg arbeidserfaring

Lær interiørdesign trinn 10
Lær interiørdesign trinn 10

0 1 KOMMER SNART

Trinn 1. Yrkeserfaring hjelper deg med å finpusse ferdighetene dine

For å få et forsprang, se etter et internship mens du fortsatt er utdannet. Finn en stilling på inngangsnivå ved å gjennomgå online jobbtavler, nettverke med alumner og besøke skolens karrieresenter. Planlegg informasjonsintervjuer med folk du kjenner i feltet ditt for å spørre om karriereveien. Du kan lære om det daglige livet til en interiørarkitekt mens du jobber mot de 3, 520 timene (eller 2 år på heltid) som kreves for sertifisering gjennom den vanligste sertifiseringseksamen, National Council for Interior Design Qualification (NCIDQ).

  • Det er mer sannsynlig at designfirmaer ansetter nye designere for stylingkontrakter i stedet for arkitektkontrakter.
  • Bruk sosiale medier for å opprettholde nettverket og opprettholde forbindelser med mennesker du møter i bransjen.
  • Mens du skjerper dine kreative ferdigheter, kan du bruke praksisplassen eller juniorrollen til å også lære om virksomheten/klientsiden av interiørdesign.
  • Når du leter etter arbeidsgivere, sikter du etter lisensierte interiørdesignere eller arkitekter som fokuserer på interiørdesign.

Metode 11 av 12: Ta NCIDQ eller CCIDC eksamen for å bli sertifisert

Lær interiørdesign Trinn 11
Lær interiørdesign Trinn 11

0 10 KOMMER SNART

Trinn 1. Sertifisering gir deg troverdighet, og noen steder er det lovpålagt

Hvis du er i USA eller Canada, kan du studere for og bestå den tredelte National Council for Interior Design Qualification eksamen (NCIDQ). På tvers av de tre delene vil du demonstrere din kunnskap om grunnleggende design, profesjonell praksis, og du vil fullføre en praktikk, som inkluderer case-studier om et lite kommersielt, stort kommersielt og flerfamilieboligprosjekt. For å være kvalifisert til å ta hele NCIDQ -eksamen, demonstrer formell opplæring gjennom en BA i interiørdesign eller sertifikatprogram, og få 3, 520 timer (eller 2 år på heltid) arbeidserfaring under en lisensiert interiørarkitekt eller arkitekt.

  • Hvis du går siste året på en B. A. og ikke har arbeidserfaring, søk om å ta bare Interior Design Fundamentals Exam (IDFX) og deretter ta de to andre eksamensdelene (Interior Design Professional Exam and Practicum) etter at du har fullført den nødvendige arbeidstiden.
  • Score over 500 på alle deler av testen som skal bestås. En poengsum på 200 angir null riktige svar og en poengsum på 800 betyr at alle svarene er riktige.
  • Hvis du er i California, ta IDEX av California Council for Interior Design Certification (CCIDC) i stedet for NCIDQ for å bli sertifisert.

Metode 12 av 12: Registrer deg hos staten som interiørarkitekt

Lær interiørdesign Trinn 12
Lær interiørdesign Trinn 12

0 1 KOMMER SNART

Trinn 1. Du kan trenge en ekstra statslisens for å praktisere som interiørarkitekt

For de fleste stater anses det å være bestått av NCIDQ som tilstrekkelig sertifisering. Men hvis du bor i en stat som krever ytterligere registrering, må du søke om lisens gjennom styret eller avdelingen som fører tilsyn med faglig regulering.

  • Nevada, Louisiana, District of Columbia og Puerto Rico krever obligatorisk registrering for å praktisere som interiørarkitekt.
  • Saml det nødvendige materialet, inkludert transkripsjoner, en fullført arbeidserfaringsseksjon, NCIDQ -verifisering og søknadsgebyr.
  • Det er ingen føderale lisensieringskrav, så sørg for å sjekke hva du trenger for din individuelle stat.

Anbefalt: