Hvordan drepe mugg (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan drepe mugg (med bilder)
Hvordan drepe mugg (med bilder)
Anonim

Mugg er et vanlig husstandsproblem, men det kan være helsefarlig. Det kan forårsake tett nese, ondt i halsen, pusteproblemer, hoste, brennende øyne eller utslett, spesielt hvis du er allergisk mot det. Heldigvis kan du kanskje drepe små muggområder på hard overflate ved hjelp av vanlige naturlige eller kommersielle rengjøringsmidler. Imidlertid foretrekker du kanskje å ansette en profesjonell hvis du trenger å gjøre en større muggsanering i hjemmet ditt.

Trinn

Del 1 av 3: Ta sikkerhetstiltak

Kill Mold Trinn 1
Kill Mold Trinn 1

Trinn 1. Åpne et vindu og slå på en ventil eller vifte for å ventilere rommet

Både mugg og produktene du bruker til å rengjøre det, kan irritere øynene, halsen og luftveiene. Å åpne vinduene dine vil tillate luften å sirkulere rundt i rommet, slik at du ikke blir utsatt for røyk for lenge. Hvis du har ventilasjonsåpninger i rommet der du rengjør, slår du dem på også. I tillegg vinkler du en vifte slik at den blåser røykene vekk fra deg og mot vinduet.

Hvis det er kaldt ute, må du fortsatt åpne minst 1 vindu for å la luften sirkulere i rommet

Tips:

Det er best å vente på en tørr, solrik dag for å behandle formen. Når du rengjør formen, vil sporer sannsynligvis komme inn i luften og kan lande på andre områder av hjemmet ditt, som kan være våte av regnet. Siden mugg vokser best i fuktige områder, vil det være vanskeligere å fullstendig utrydde formen når det regner.

Kill Mold Trinn 2
Kill Mold Trinn 2

Trinn 2. Ta på deg en ansiktsmaske, hansker og vernebriller

Muggsopp kan forårsake øvre luftveier hvis du puster inn sporene. På samme måte kan røyk fra rengjøringsproduktene irritere luftveiene, øynene og huden. Pass på at du har på deg beskyttelsesutstyret hele tiden du rydder opp i formen.

Det er også en god idé å bruke lange bukser, en langermet skjorte og gummistøvler, hvis du har dem. Dette vil beskytte huden din mens du rengjør

Kill Mold Trinn 3
Kill Mold Trinn 3

Trinn 3. Les alle instruksjonene for bruk av rengjøringsproduktet

Noen rengjøringsprodukter inneholder sterke ingredienser, og bruk av dem på feil måte kan være helseskadelig. I tillegg kan du ved et uhell skade overflaten du rengjør. Det er best å lese og følge instruksjonene nøye.

Les forhåndsreglene og advarslene fra produsenten

Drep mugg Trinn 4
Drep mugg Trinn 4

Trinn 4. Unngå å blande blekemiddel med ammoniakk

Hvis det blandes sammen, danner blekemiddel og ammoniakk giftige røyk som kan være svært helsefarlige. Det er veldig viktig at du unngår å kombinere dem. Les etikettene på produktene du bruker, slik at du vet om de inneholder blekemiddel eller ammoniakk.

Generelt er det best å bare unngå å kombinere rengjøringsprodukter sammen

Drep mugg Trinn 5
Drep mugg Trinn 5

Trinn 5. Kast absorberende eller porøse gjenstander som er muggne

Disse elementene inkluderer ting som gips, polstrede møbler, tepper, tepper, takfliser og kunst, som enten har hull i overflaten eller absorberer væske. Dessverre kan muggsporer komme inn i porene i materialet og fortsette å vokse, selv etter at du har rengjort elementet. Siden disse sporer også formerer seg og fortsetter å spre mugg, er det best å få dem ut av hjemmet ditt.

Hvis en vare kan vaskes, kan du kanskje redde den. For eksempel kan du vaske et teppe eller gardiner i en vaskemaskin

Tips:

Hvis du har en ting som er veldig viktig for deg, og du ikke vil kaste den, kan du kanskje ansette en profesjonell for å berge den. Ting som møbler, kunst og tepper kan kanskje gjenopprettes av noen som er opplært i å drepe mugg på porøse materialer.

Del 2 av 3: Velge en behandlingsløsning

Kill Mold Trinn 6
Kill Mold Trinn 6

Trinn 1. Bruk blekemiddel for effektivt å drepe mugg på overflater

Lag en blekemiddeloppløsning ved å tilsette 1 kopp (240 ml) blekemiddel til 3,1 liter vann. Ha løsningen i en bøtte eller sprayflaske. Påfør den deretter direkte på formen når du er klar til å bruke den.

  • Vær veldig forsiktig når du rengjør med blekemiddel. Det kan irritere både lungene og huden din. I tillegg kan det flekke tekstiler eller tepper hvis du spruter eller søler det.
  • Bland aldri blekemiddel med ammoniakk eller et rengjøringsprodukt som inneholder ammoniakk.
Kill Mold Trinn 7
Kill Mold Trinn 7

Trinn 2. Velg hydrogenperoksid som et effektivt blekemiddel

Ta en flaske med 3% konsentrasjon hydrogenperoksid, og ikke fortynn den. Hell hydrogenperoksyd i en sprayflaske eller en bøtte. Sprøyt eller svamp hydrogenperoksydet direkte på formen.

Hydrogenperoksid er både antibakterielt og soppdrepende. I tillegg renser det omtrent like effektivt som blekemiddel, og det skaper ikke sterke røyk. Imidlertid kan det flekke stoff eller teppe, så vær forsiktig så du ikke søler eller spruter det

Kill Mold Trinn 8
Kill Mold Trinn 8

Trinn 3. Bruk hvit eddik for å drepe formen hvis du ønsker en naturlig behandling.

Ikke fortynn eddiken før du bruker den. I stedet spray eller svamp den direkte på formen.

Eddik har en veldig sterk lukt som du kanskje ikke liker. Imidlertid vil det forsvinne over tid. Som et annet alternativ kan du tilsette din essensielle olje i eddik for å redusere lukten

Variasjon:

Tilsett natron i eddiken for å lage en skummende muggbehandling. Tilsett like deler natron og eddik, noe som vil skape en skummende reaksjon. Bruk en svamp eller en stiv børste for å skrubbe løsningen på formen.

Drep mugg Trinn 9
Drep mugg Trinn 9

Trinn 4. Bruk natron for et naturlig alternativ som også fjerner lukt

Fyll en sprøyteflaske med varmt vann, og tilsett deretter 25 ss (5 g) natron. Rist flasken for å blande de 2 ingrediensene. Spray deretter natron på formen når du er klar til å bruke den.

Natron er et veldig effektivt naturlig rengjøringsmiddel. I tillegg er det luktabsorberende, så det kan hjelpe deg med å bli kvitt den muggen mugglukten

Drep mugg Trinn 10
Drep mugg Trinn 10

Trinn 5. Prøv borax for en naturlig muggbehandling

Tilsett 1 kopp (204 g) boraks til 3,1 liter vann i bøtte. Rør løsningen for å kombinere ingrediensene, og overfør noe av løsningen til en sprayflaske, hvis du har en. Påfør deretter rengjøringsmidlet på veggen ved å spraye det eller svampe det over formen.

Du finner borax i nærheten av vaskerimateriellet på ditt lokale varehus eller online

Drep mugg Trinn 11
Drep mugg Trinn 11

Trinn 6. Bruk tea tree olje hvis du vil rengjøre med eteriske oljer

Tilsett 1 ts (4,9 ml) tea tree olje til 1 kopp (240 ml) varmt vann i en sprayflaske eller bolle. Påfør deretter behandlingen direkte på formen. Det er best å ikke skylle tea tree olje etter at du har brukt den, da den er giftfri og forhindrer at mugg kommer tilbake.

  • Tea tree olje er soppdrepende og antibakteriell, og det kan være det mest effektive naturlige rengjøringsmiddelet for mugg. I tillegg er det ikke skadelig for mennesker eller kjæledyr. Imidlertid kan det være litt dyrt, men du trenger ikke så mye for å behandle mugg.
  • Sørg for at tea tree oljen du velger er merket som kommer fra Melaleuca Alternifolia, som er det tekniske navnet på tea trær.
Drep mugg Trinn 12
Drep mugg Trinn 12

Trinn 7. Lag en 1: 1 løsning av klar ammoniakk og vann for et sterkt rengjøringsmiddel

Tilsett ingrediensene i en sprayflaske eller bøtte, rist eller rør for å blande dem sammen. Påfør deretter ammoniakk-vannløsningen direkte på formen med sprayflasken eller en svamp.

  • Du kan finne klar ammoniakk i rengjøringsgangen. Ikke bruk et produkt som ikke er merket som "klart" for å rengjøre mugg.
  • Aldri, aldri kombinere ammoniakk med blekemiddel eller et produkt som inneholder blekemiddel.
  • Ammoniakk må kanskje sette seg lenger enn andre muggbehandlinger, så det kan være lurt å gi det opptil 3 timer for å behandle muggsopp.
Drep mugg Trinn 13
Drep mugg Trinn 13

Trinn 8. Kjøp en kommersiell blekemiddel for et enkelt alternativ

Du kan finne flere muggbehandlinger du kan kjøpe, eller du kan bare få et rengjøringsmiddel som inneholder blekemiddel. Sjekk etiketten for å sikre at produktet du velger sier at det vil drepe mugg.

Du finner disse produktene på rengjøringsgangen på ditt lokale varehus eller på nettet

Del 3 av 3: Behandling av mugg

Drep mugg Trinn 14
Drep mugg Trinn 14

Trinn 1. Skrubb formen med såpe og vann for å rengjøre overflaten

Tilsett omtrent 2 ss (30 ml) av et mildt oppvaskmiddel i en bøtte med varmt vann, og rør deretter for å blande dem. Dypp en stiv børste i såpevannet, og skrubb deretter det berørte området. Skyll børsten i bøtta ofte for å holde børsten ren mens du skrubber vekk formen. Fjern så mye av formen du kan.

Roten av formen vil sannsynligvis forbli på overflaten, selv om du ikke ser den. Skrubbe området med såpe og vann vil imidlertid gjøre det lettere for rengjøringsproduktet du bruker å trenge inn i roten av formen og drepe det

Drep mugg Trinn 15
Drep mugg Trinn 15

Trinn 2. Påfør rengjøringsoppløsningen på formen for å drepe den

Bruk en sprayflaske eller svamp for å påføre løsningen på det muggne området. Gå over området flere ganger for å sikre at det er fullstendig mettet. Du vil at rengjøringsløsningen trenger inn i formen for effektivt å drepe den.

Du trenger ikke å skrubbe området nå

Drep mugg Trinn 16
Drep mugg Trinn 16

Trinn 3. La rengjøringsmiddelet sitte i 15 minutter til 1 time, slik at det trenger inn i roten

Dette gir behandlingen tid til å jobbe. Tøffe behandlinger som blekemiddel, hydrogenperoksid og ammoniakk fungerer vanligvis raskt. Alternativt krever naturlige behandlinger som hvit eddik, natron, boraks og tea tree olje ofte lengre tid å jobbe.

Det kan være lurt å bruke mer rengjøringsmiddel med jevne mellomrom, avhengig av overflaten du behandler. Hvis det ser ut til at væskerenseren samler seg under det muggpåvirkede området, kan det være lurt å legge til mer rengjøringsmiddel og suge opp overflødig væske

Drep mugg Trinn 17
Drep mugg Trinn 17

Trinn 4. Skrubb overflaten med en stiv børste, om nødvendig

Hvis du fjernet all formen da du skrubbet området med såpe og vann, trenger du ikke å skrubbe. Imidlertid er det best å skrubbe hvis du har langvarig mugg eller en muggflekk. Bruk din stive børste for å arbeide rengjøringsmidlet inn i formen. Skyll børsten din ofte for å holde den ren.

Om nødvendig kan du bruke mer av rengjøringsløsningen du bruker mens du skrubber området. Bytt imidlertid ikke rengjøringsmiddel, selv om du er misfornøyd med resultatene

Kill Mold Trinn 18
Kill Mold Trinn 18

Trinn 5. Skyll og tørk området

Du trenger ikke å skylle området med mindre du foretrekker å ikke legge igjen rester. Du trenger imidlertid å tørke den. Hvis du vil skylle området, bruker du rent vann for å fjerne restene av rengjøringsløsningen. Deretter tørker du området med et rent håndkle. For å fremskynde tørkeprosessen blåser du området med en vifte.

Hvis du er misfornøyd med resultatene av rengjøringsprosessen, kan du prøve igjen. Før du prøver et annet rengjøringsmiddel, må du imidlertid skylle det berørte området grundig for å fjerne rester fra rengjøringsløsningen. La deretter området tørke helt før du prøver igjen

Variasjon:

Du trenger ikke å skylle flytende rensemidler, som en blekemiddel, hvit eddik, tea tree olje eller en ammoniakkoppløsning. Det kan imidlertid være lurt å skylle hardere rensemidler slik at du, familien din og kjæledyrene dine ikke kommer i kontakt med dem ved et uhell.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Ikke la barn og kjæledyr være i området mens du rengjør formen. Muggsporer kan røres opp og forårsake pusteproblemer.
  • Å bruke en avfukter er en fin måte å fjerne fuktighet fra hjemmet ditt mens du har å gjøre med et muggproblem. Siden formen trives med fuktighet, kan fjerning av fuktigheten fra luften begrense veksten.
  • Muggsporer kan komme inn i hjemmet ditt utenfra gjennom luften, på klær eller vesker eller på kjæledyr. Hvis de lander i et fuktig område rundt hjemmet ditt, vil sporene vokse til mugg.
  • Hvis muggområdet er større enn 0,91 m x 0,91 m, er det best å leie en profesjonell.

Advarsler

  • Ikke prøv å behandle mugg ved å dekke den med maling eller tetningsmasse. Dette vil ikke drepe formen, og malingen eller tetningen vil trolig skrelle opp.
  • Muggsopp kan etterlate misfarging etter at du har rengjort den, så det kan hende at varen ikke ser like ut etter muggbehandlingen.
  • Vær veldig forsiktig så du ikke ved et uhell kombinerer ammoniakk og blekemiddel, da de vil skape giftige røyk som er skadelige for helsen din.

Anbefalt: