Hvordan drepe japanske biller: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan drepe japanske biller: 9 trinn (med bilder)
Hvordan drepe japanske biller: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Japanske biller er det mest utbredte torv-gress-skadedyret i USA, for det meste funnet i øst- og midtvestregionene. De er til skade for noens hage, ettersom de voksne billene kan konsumere bladene og blomstene til mange plantetyper. Larvene, som kalles hvite larver, nyter plantens røtter og kan skape døde flekker på gresset. De voksne billene er en metallisk grønn, og når de kommer ut av bakken på slutten av våren eller forsommeren, begynner du umiddelbart å mate plantene dine. Å vite hvordan du dreper japanske biller effektivt og effektivt, kan forhindre at dine verdsatte planter blir billemat.

Trinn

Metode 1 av 2: Fjerne japanske biller med biologiske eller kjemiske midler

Drep japanske biller Trinn 1
Drep japanske biller Trinn 1

Trinn 1. Bruk nematoder for å drepe larver

Nematoder er parasittiske insektspisende runde ormer som spiser på grubs i bakken, og gir en organisk skadedyrsbekjempelsesmetode. Vanlige nematodetyper inkluderer Steinernema Feltiae og Heterorhabditis bacteriophora. Plasser nematoder i jorda i slutten av august eller begynnelsen av september for å begynne å behandle larvene det neste året. Men du kan bruke nematoder så snart det er tegn på japansk billeaktivitet i hagen din.

  • Sørg for at nematodene er friske fordi de er levende organismer. Vann bakken før du sprer dem ut, og hold jorden fuktig etter påføring. Du kan også bruke nematoder i mulch. For 50 eller 100 millioner nematoderblanding, bruk 1/2 ts per liter vann.
  • Nyttige nematoder angriper bare skadedyr som bor i jorden, for eksempel japanske biller, lopper, tyske kakerlakker, termitter og maur. De er ikke skadelige for mennesker, dyr, planter eller meitemark.
  • Du kan kjøpe nematoder online, på hagesentre eller hos de fleste store boligforbedringsforhandlere.
  • Denne metoden er effektiv for å drepe skadedyret i larvestadiet.
Drep japanske biller Trinn 2
Drep japanske biller Trinn 2

Trinn 2. Fjern kjemikalier kjemisk med insektmidler

Du kan spraye plantene med japansk billemorder, som finnes hos de fleste forhandlere og online. Sevinstøv kan også fungere, men det kan drepe fordelaktige insekter sammen med de japanske billene.

  • Noen ingredienser du må se etter når du kjøper et insektmiddel er karbaryl, acefat og permetrin. Et pyretrinbasert insektmiddel er en trygg måte å bekjempe skadedyr på plantene dine mens du blir kvitt andre biller i prosessen.
  • Noen insektmidler er rettet mot høy japansk billeaktivitet i hagen din. Andre er designet for å bli brukt tidlig på høsten når eggene er klekket og larver er tilstede. Sørg for å lese etiketten på insektmiddelet før du kjøper det for å finne ut hvilket spesifikt problem det er rettet mot.
Drep japanske biller Trinn 3
Drep japanske biller Trinn 3

Trinn 3. Bruk organiske neembaserte insektmidler

Neem olje er et naturlig plantevernmiddel som kommer fra frøene fra neem-treet, og regnes som et antifôrmiddel fordi det reduserer fôring av japanske biller når det påføres plantene. Spray planter med neemolje for å kontrollere skadedyrene.

  • Azadirachtin, en av komponentene i neemolje, kan også frastøte og redusere fôring av nematoder. Vær forsiktig ved å bruke neemolje hvis du har nematoder i bakken for å bekjempe larver.
  • Du kan kjøpe neemoljeinsektmidler på nettet og hos de fleste store forhandlere med et hagesenter.
Drep japanske biller Trinn 4
Drep japanske biller Trinn 4

Trinn 4. Spray japanske biller med insekticid såpe

Såpe-vaskemiddel er kontaktpesticider, uten resteffekter. De ligner på husholdningsvaskemidler, men er spesielt designet for ikke å skade planter som husholdningssåper kan.

  • Når du påfører insektdrepende såper, må du våte skadedyret grundig. De fleste skadedyr må sprayes hver 4.-7. Dag.
  • Ingrediensen du leter etter i en spray er kaliumbikarbonat.
  • Selv såper produsert spesielt for insekter kan skade visse planter. Sjekk etiketten på flasken, eller gjør en test på planten din før du sprøyter store områder eller gjentatte ganger.

Metode 2 av 2: Fjerne japanske biller på andre måter

Drep japanske biller Trinn 5
Drep japanske biller Trinn 5

Trinn 1. Velg japanske bille voksne fra plantene dine

Japanske biller kan enkelt fjernes fra planter med hendene. Etter at du har fjernet skadedyret fra planten, slipper du det ned i en bøtte med såpevann.

  • Ikke klem billen for å drepe den. Biller tiltrekker seg flere biller gjennom feromoner, som er så kraftige at de kan tiltrekke biller fra noen få tusen fot. Hvis du klemmer en japansk bille, risikerer du å frigjøre den kvinnelige billen -feromonen.
  • Dette bør gjøres tidlig på morgenen. Legg en dråpeklut og rist plantene dine, og dump deretter billene på kluten i såpevann.
Drep japanske biller Trinn 6
Drep japanske biller Trinn 6

Trinn 2. Velg plantene nøye

Japanske biller tiltrekkes av visse plantearter, så når du planlegger hagen din, unngå planter som de vil vandre mot. Se nøye med en liste over mottakelige planter, som denne fra Farmer's Almanac.

Drep japanske biller Trinn 7
Drep japanske biller Trinn 7

Trinn 3. Dekk plantene dine med et flytende raddeksel

Disse dekslene slipper inn sollys, luft og vann, men holder biller ute. Sørg for å holde kantene på dekslene i flukt med bakken, slik at ingen biller kommer igjennom. Hvis du allerede har et problem, må du unngå denne metoden fordi den potensielt kan fange biller inne med plantene dine.

Du kan kjøpe flytende raddeksler online eller på hagesentre

Drep japanske biller Trinn 8
Drep japanske biller Trinn 8

Trinn 4. Hold plantene sunne

Japanske biller tiltrekkes av overmoden og råtnende planter. For å unngå å lokke til biller, høst plantene dine regelmessig og prøv å holde dem sunne.

Drep japanske biller Trinn 9
Drep japanske biller Trinn 9

Trinn 5. Unngå japanske billefeller

Disse fellene bruker feromoner og duftende lokker for å tiltrekke biller. Mest forskning har funnet ut at feller tiltrekker flere biller til en hage enn det faktisk feller. Dette betyr at du unødvendig tiltrekker biller til hagen din, noe som resulterer i et større problem. Bruk bare denne metoden hvis du har en stor hage og kan plassere fellen et betydelig stykke unna hagen din.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Legg en melkekanne som inneholder en centimeter epleeddik. Hvis du vil, kan du tilsette litt sukker. Pass på at toppen er stor nok til at billene kan komme inn. Billene vil ende opp med å fly inn i løsningen og drukne.
  • Den beste måten å bekjempe skadedyrene på er å designe et system som inkluderer å forhindre grubs, fange voksne biller og plante arter som ikke er like utsatt for skadedyret.
  • Noen planter som er motstandsdyktige mot japansk billefôring inkluderer rød lønn, dogwood, syrin, hollies, furu, hickory og einer. Noen planter som er utsatt for billeangrep inkluderer eple, kirsebær, pin eik, bjørk, selje og svart valnøtt.

Anbefalt: