3 måter å identifisere snekkerbier

Innholdsfortegnelse:

3 måter å identifisere snekkerbier
3 måter å identifisere snekkerbier
Anonim

Snekkerbier er store, svarte og gule insekter som gjenspeiler humler. Til tross for deres fysiske likhet er oppførselen deres imidlertid helt annerledes. Mens humler kan svi, men ellers er ufarlige, stikker snekkerbier, men kan skade trekonstruksjoner. Hold øye med særpreg ved snekkerbier og treskader, slik at du kan nippe angrep i knoppen før de kommer ut av kontroll.

Trinn

Metode 1 av 3: Sammenligning av snekkerbier med humler

Identifiser snekkerbier Trinn 1
Identifiser snekkerbier Trinn 1

Trinn 1. Se etter en stinger

I motsetning til mannlige humler mangler mannlige snekkerbier en stinger. De kan prøve å angripe både mennesker og andre insekter, men de er vanligvis ufarlige. Snekkerbier har en stinger, men har et føyelig temperament. Med mindre det håndteres direkte, vil ikke bier ofte stikke.

Fordi tømrerbier graver seg inn i skogen, kommer du stort sett i kontakt med hannbier

Identifiser snekkerbier Trinn 2
Identifiser snekkerbier Trinn 2

Trinn 2. Se etter et svart underliv uten fuzz

Både snekkerbier og humler er store, skremmende insekter med svarte og gule merker. Men humlebukene er mye fuzzier enn sine snekkerfettere. Mens en humle vil være dekket av små hår, er snekkerbi -buk hårløse.

Snekkerbi er svarte, men en humles mage vil vanligvis ha gule merker

Identifiser snekkerbier Trinn 3
Identifiser snekkerbier Trinn 3

Trinn 3. Utelukk snekkerbier hvis du ser eksterne reir

Hvis du ser et bierest som ser tradisjonelt ut og henger fra et tre, har du sannsynligvis med humler å gjøre. Snekkerbier graver seg inn i skogen (derav navnet "snekker"), der hunner lager forskjellige kamre for å legge egg og heve larver.

Identifiser snekkerbier Trinn 4
Identifiser snekkerbier Trinn 4

Trinn 4. Undersøk størrelsen

Biestørrelse kan variere avhengig av klima og beliggenhet, men snekkerbier er vanligvis litt større enn humler. På grunn av denne forskjellen i størrelse, ser snekkerbier ofte mer formidable ut enn andre bier til tross for lavere sannsynlighet for å svi.

Identifiser snekkerbier Trinn 5
Identifiser snekkerbier Trinn 5

Trinn 5. Se etter bier som ikke er redde for å nærme seg mennesker

Verken humler eller snekkerbier er spesielt glad i mennesker. Hvis en person nærmer seg nok nok til noen av dem, vil de bli aggressive. I motsetning til humler, er snekkerbier imidlertid mindre forsiktige med å bygge reir nær mennesker.

Identifiser snekkerbier Trinn 6
Identifiser snekkerbier Trinn 6

Trinn 6. Se hvordan de samhandler rundt andre bier

Humler er sosiale insekter og beskytter reiret eller andre bier når de er truet. Snekkerbier er mer ensomme. Det er mer sannsynlig at bier som samles i grupper er humler, selv om snekkerbier kan bli territorielle når larvene er klekket.

Metode 2 av 3: Gjenkjenne snekkerbi -vaner

Identifiser snekkerbier Trinn 7
Identifiser snekkerbier Trinn 7

Trinn 1. Se etter aggressive bier

Selv om mannlige snekkerbier er praktisk talt ufarlige for mennesker, vil hannbier bli aggressive når de trues eller når truende skapninger kommer inn på deres territorium. Ofte vil snekkerbier sveve tett rundt mennesker som er i nærheten av reirene i et forsøk på å skremme dem bort.

  • Til tross for deres intelligens, er det ekstremt lite sannsynlig at snekkerbier skader mennesker på grunn av hannens mangel på en stinger.
  • Hannbier er kjent for å dykke-bombe en oppfattet trussel.
Identifiser snekkerbier Trinn 8
Identifiser snekkerbier Trinn 8

Trinn 2. Vær oppmerksom på bier som dukker opp sent på våren

Snekkerbier kommer tilbake fra dvalemodus i slutten av april eller begynnelsen av mai, avhengig av temperaturen. Hanner er de første som dukker opp, ettersom snekkerbier tilbringer mesteparten av de første månedene med å legge egg og ta vare på larver.

Identifiser snekkerbier Trinn 9
Identifiser snekkerbier Trinn 9

Trinn 3. Spotbier som svever nær takfoten

Snekkerbier borer seg i mykt tre og vil sjelden bli funnet i levende trær. Se etter bier under treområder som ikke ofte forstyrres (som under verandaen eller på inngangstaket).

Identifiser snekkerbier Trinn 10
Identifiser snekkerbier Trinn 10

Trinn 4. Se etter snekkerbier i det østlige og sørlige USA

Snekkerbier er ikke urfolk overalt. Denne arten foretrekker klima med varme somre. Hjem i de sørlige delstatene (fra Arizona til Florida) og alle østlige delstater er alle utsatt for angrep.

  • Stater i fare for snekkerbiangrep inkluderer: Arizona, Texas, Louisiana, Missouri, Alabama, Georgia, Florida, North/South Carolina, Virginia, Maryland og Delaware.
  • Snekkerbier er også urfolk i land med lignende klima som det sørlige og østlige USA.

Metode 3 av 3: Spotting Carpenter Bee Damage

Identifiser snekkerbier Trinn 11
Identifiser snekkerbier Trinn 11

Trinn 1. Se etter skader i mykt, umalt tre

Snekkerbier bruker tennene til å lage reir, og myktved bruker mindre energi. Maling kan være giftig for snekkerbier, og de fleste viker unna dekorert tre. Sedertre, furu og sypress trekker spesielt til seg snekkerbier.

Populære hekkeplasser for snekkerbier inkluderer: dekk, verandastak, fasistavler og vindusbekledning

Identifiser snekkerbier Trinn 12
Identifiser snekkerbier Trinn 12

Trinn 2. Se etter små, runde hull

Snekkerbi er kjent for sine eksakte, jevne hull. Etter at en bie har gravd seg ned i reiret, etterlater den seg en presis 12 1,3 cm hull. Disse hullene er vanligvis laget ved en 90-graders inngang til det første reirkammeret. EKSPERT -TIPS

Scott McCombe
Scott McCombe

Scott McCombe

Skadedyrkontrollspesialist Scott McCombe er administrerende direktør i Summit Environmental Solutions (SES), et familieeid lokale skadedyrløsninger, dyrebekjempelse og isolasjon av hus i Nord-Virginia. SES ble grunnlagt i 1991 og har en A+ -vurdering fra Better Business Bureau og har blitt tildelt"

Scott McCombe
Scott McCombe

Scott McCombe

Pest Control Specialist

Our Expert Agrees:

In addition, also be on the lookout for slight yellow or brown staining directly under or around the hole.

Identifiser snekkerbier Trinn 13
Identifiser snekkerbier Trinn 13

Trinn 3. Vær oppmerksom på sagflis på bakken

Når en snekkerbi graver et hull i tre, etterlater det en liten haug med sagflis. Disse haugene er generelt jevne og rett under de små hullene som er boret i treverket. Uforklarlige sagflishauger kan være et tegn på angrep i hjemmet.

Identifiser snekkerbier Trinn 14
Identifiser snekkerbier Trinn 14

Trinn 4. Undersøk husets eksteriør

Snekkerbier angriper sjelden, om noen gang, innsiden av et hjem. For enkel tilgang til planter og beskyttelse mot mennesker, bygger snekkerbier reiret sitt ute. Hvis du oppdager treskader inne i hjemmet ditt, er hjemmet ditt sannsynligvis infisert av et annet insekt.

Identifiser snekkerbier Trinn 15
Identifiser snekkerbier Trinn 15

Trinn 5. Be en profesjonell om bekreftelse

For et utrent øye kan tømrerbi skade være vanskelig å verifisere. En eksterminator er utdannet til å gjenkjenne insektskader. Hvis de blir ansatt, kan de bekrefte bieinfeksjonen din eller identifisere en alternativ kilde (som snekkermaur eller termitter).

Tips

  • Snekkerbier spiser ikke treverk, noe som er en vanlig misforståelse. Denne arten tygger tre for å lage sine reir. Som andre bier lever tømrerbier av pollen og nektar.
  • Snekkerbier lager ikke honning. Larvene deres lever hovedsakelig av pollen.
  • I motsetning til andre bierarter flyr snekkerbier i et uberegnelig sikksakkmønster.
  • Snekkerbier er mest kjent for å kjede seg inn i hus, men kan også lage reir i tresving sett, veranda møbler og gjerdestolper.

Anbefalt: