Hvordan kjøpe dørhåndtak: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kjøpe dørhåndtak: 12 trinn (med bilder)
Hvordan kjøpe dørhåndtak: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Det kan virke vanskelig å finne riktig dørhåndtak i begynnelsen. Søket krever imidlertid bare vurdering av noen få faktorer. Med fokus på plassering, funksjon og stil kan du velge passende dørhåndtak for rommene dine. Uansett om du vedlikeholder dørene eller dekorerer dem, kan du finne dørhåndtak som passer til ditt formål.

Trinn

Del 1 av 3: Måle døren din

Kjøp dørknotter trinn 1
Kjøp dørknotter trinn 1

Trinn 1. Mål borehullet

Du må kjenne borehullets diameter for å få riktig størrelse på knappen. Mål på tvers av det sirkulære hullet på det bredeste punktet, dvs. start på bunnen av hullet og trekk båndet til du treffer toppen av hullet. Det er din diameter. Skriv ned antall tommer du ser på en liten notisblokk som referanse.

Kjøp Door Knobs Step 2
Kjøp Door Knobs Step 2

Trinn 2. Mål baksetet

Ryggen er mellomrom mellom borehullet og dørkanten. Vanligvis er dette enten 2 3/8 eller 2 ¾ tommer. Plasser målebåndet i midten av hullet og dra det til du treffer dørkanten. Legg merke til denne målingen på en notisblokk eller post-it lapp.

Kjøp Door Knobs Step 3
Kjøp Door Knobs Step 3

Trinn 3. Kontroller dørens tykkelse

Begynn å måle på venstre kant av døren til du når dørens høyre kant. Legg merke til denne målingen. Innerdører er ofte rundt 3,5 cm tykke. Utvendige dører er vanligvis omtrent 5 cm tykke. Sørg for at døren du skal plassere dørhåndtaket på er av gjennomsnittlig tykkelse; Ellers må du kjøpe spesiell maskinvare.

Del 2 av 3: Velge dørhåndtak og lås

Kjøp Door Knobs Step 4
Kjøp Door Knobs Step 4

Trinn 1. Velg et låsesett

Vanligvis faller låsesett inn i to hovedkategorier: mortise og sylindrisk. Førstnevnte har en rektangulær kropp som vil gli inn i en lignende formet lomme. Sistnevnte har en rund kropp som glir inn i et borehull og kobles til låsebolten. Låsesett finnes vanligvis på lager og industriområder. Sylindriske låser brukes i et bredere spekter av hjemlige boliger enn boliglåser.

Det er også elektroniske låser, som fungerer ved bruk av elektrisk strøm. Du vil vanligvis bruke en elektronisk dørknapp for utsiden av huset ditt. Vanligvis kan du velge mellom et tastatur eller en taståpning

Kjøp dørhåndtak trinn 5
Kjøp dørhåndtak trinn 5

Trinn 2. Kjøp en passasjerknapp for å koble rom

Disse brukes vanligvis for rom som ikke trenger å være låst eller skap. Du vil vanligvis bruke en passasjerknapp for lagring og vaskerom. For eksempel, hvis du har et rom i kjelleren du bruker til å lagre tingene dine, kan du bruke en passasjerknapp for den døren. Husk at disse vanligvis ikke låses. Faktisk har de ikke nøkkelsylindere eller låsemekanismer.

Kjøp dørhåndtak trinn 6
Kjøp dørhåndtak trinn 6

Trinn 3. Få en personvernknapp for ensomhet

Personvernknapper brukes vanligvis til soverom og bad. Personvernknapper har en låsemekanisme plassert på innsiden av rommet. Hovedmålet med en personvernknapp er å forhindre tilgang fra utsiden. Noen ganger har disse knappene en knapp du kan trykke på på delen av dørhåndtaket som ville være inne i rommet. Du vil sannsynligvis også motta en nål eller spesialisert nøkkel som kan åpne døren fra utsiden.

Kjøp Door Knobs Step 7
Kjøp Door Knobs Step 7

Trinn 4. Dekorer med en dummy -knapp

En "dummy" -knapp er en knapp som ikke har en formell funksjon. Den eksisterer hovedsakelig for dekorative formål. Det kan være vanskelig å skille det fra en dørknott med en formell funksjon. Dummy -knotter er plassert på overflaten av dører, og trenger ikke trenge gjennom døren. Dummy -knapper brukes ofte til skap og skap. For eksempel kan du få en dummy -knapp for et garderobeskap i huset ditt eller for doble dører.

Kjøp dørhåndtak trinn 8
Kjøp dørhåndtak trinn 8

Trinn 5. Sikre huset ditt med en utvendig knott

Denne dørhåndtaket er plassert på utsiden av en dør. Du vil vanligvis bruke dette for inngangen til huset ditt. Denne dørhåndtaket har en låsemekanisme som kalles en dødbolt. En dødbolt bruker en kastebolt som skyves inn i dørkarmen for å låse en dør solidt. Type dødbolt du bør velge vil avhenge av hvor sikker du vil at døren din skal være.

  • Kjøp en enkelt sylindret dødbolt. Denne typen dødbolts bruk vil avhenge av dørhåndtaket. Du ville åpne denne dørhåndtaket med en nøkkel på utsiden og en tommel på innsiden. Dette er mindre sikkert enn en dobbeltsylindret fordi hvis det er et åpent vindu ved siden av døren, kan du nå inn og åpne døren fra utsiden.
  • Kjøp en dobbeltsylindret dødbolt. Denne typen dødbolt låses opp med en nøkkel på begge sider. Den kan ikke åpnes av en røver som knuser vinduet ditt og prøver å åpne døren din fra innsiden.

Del 3 av 3: Kjøp av dørhåndtak

Kjøp Door Knobs Step 9
Kjøp Door Knobs Step 9

Trinn 1. Koordinere stil for å fungere

Kanskje dørhåndtaket ditt skal brukes til oppbevaringsrommet ditt, og du vil ha en utilitaristisk design. Kanskje du vil ha en vakker dørhåndtak for hvert rom i huset ditt. Uansett må du bekrefte at du velger en stil som matcher dørhåndtakets funksjon. Så unngå utsmykkede stiler som kan hindre dørhåndtakets funksjonalitet. Motsatt kan det være lurt å gå med et mer dekorativt design for en knott som vil bli sett ofte.

Kjøp dørhåndtak trinn 10
Kjøp dørhåndtak trinn 10

Trinn 2. Velg en finish

Når du begynner å søke gjennom dørhåndtakene eller se på dørhåndtakene i butikken, vil du sannsynligvis legge merke til at hver dørhåndtak har en tydelig finish. Vanlige utførelser på dørhåndtaket er hvitt metall, messing, jern, bronse, nikkel i satin, krom og bronse som er gnidd av olje. Velge en finish vil avhenge av både estetisk smak og beliggenhet. For eksempel kan det være lurt å gå med dørhåndtak i krom på badet fordi det er enkelt å rengjøre.

Kjøp Door Knobs Step 11
Kjøp Door Knobs Step 11

Trinn 3. Søk bredt

Når du har en ide om hva du leter etter, kan du handle dørhåndtak hos forhandlere som har dem. Prøv store kjedebutikker som Lowe's og Home Depot, eller varehus som Walmart og Sears. Sjekk på nettet for større utvalg - de beste prisene er også ofte online. Søk på nettbutikker som Amazon og eBay etter nye og brukte dørhåndtak. Disse nettstedene vil ofte tilby gratis frakt og spesialtilbud. Sjekk din lokale maskinvarebutikk også.

Kjøp Door Knobs Step 12
Kjøp Door Knobs Step 12

Trinn 4. Returpolicyer og garantier for forskning

Sørg for at du kan returnere eller bytte dørhåndtaket hvis du ikke liker det, eller hvis det ikke passer døren din. Spør om en garanti er inkludert i prisen.

Tips

  • Behold et ensartet utseende og en konsistent stil i hele huset ved å matche alle dørhåndtakene til hverandre og til dørhengslene. Hvis du foretrekker et mer eklektisk utseende, kan du kjøpe forskjellige dørhåndtak for hver dør i hjemmet ditt.
  • Husk funksjonen når du velger en dørhåndtakstil.
  • Dummy -knapper er generelt dekorative.

Anbefalt: