Slik rengjør du soverom (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du soverom (med bilder)
Slik rengjør du soverom (med bilder)
Anonim

Soverom er personlige helligdommer, så de er vel verdt å rengjøre. Hvis du ikke har jobbet med din på en stund, kan det være litt uorganisert. Etter å ha fjernet noe av rotet, ta vare på taket, veggene, gulvet og møblene for å desinfisere rommet ditt. Organiser klær og andre ting etterpå for å gi rommet en følelse av orden. Ved å holde et soverom rent, gjør du det til hygieniske rom som er behagelige å hvile i.

Trinn

Del 1 av 5: Decluttering the Bedroom

Rengjør soverom trinn 1
Rengjør soverom trinn 1

Trinn 1. Åpne vinduer og persienner for å lufte ut rommet ditt

La en bris blåse gjennom rommet ditt hvis værforholdene i ditt område tillater det. Ta med noen små vifter inn i rommet ditt, hvis det er mulig, for å få luften til å strømme. Sirkulasjon av frisk luft i rommet ditt eliminerer ubehagelig lukt, enten det er fra tingene i rommet ditt eller rengjøringsmidler du bruker.

Viftene i rommet ditt kan være dekket av støv. Prøv å finne en bærbar vifte fra et annet rom. Rengjør den først. Hvis du ikke har andre alternativer, kan du slå på viftene i rommet ditt, men slå dem av igjen mens du støver

Rengjør soverom trinn 2
Rengjør soverom trinn 2

Trinn 2. Skaff søppelsekker for å lagre engangsartikler

Ta med minst 1 søppelsekk, så du trenger ikke å gå langt for å kaste ting ut. Samle alt du trenger for å bli kvitt, inkludert innpakninger, beholdere og annet søppel. Søppelsekker er også nyttige for avhending av støv og tørkepapir under rengjøring.

Du kan bruke søppelsekker som oppbevaringsbeholdere for klær eller gjenstander du ønsker å donere. Hvis du gjør dette, må du sette posene til side, slik at du ikke tar feil av dem som søppel

Rengjør soverom Trinn 3
Rengjør soverom Trinn 3

Trinn 3. Sett en vaskekurv på soverommet for å holde klær

En skittentøyskurv eller kurv er et must for skitne klær. Hvis du har en liten kurv, kan du ta den med deg mens du jobber. Ellers lar du den stå ved døren og kaster skitne klær inn i den.

  • Klesvaskkurver er veldig nyttige for å holde klær fra gulvet og møbler. Prøv å holde en kurv på rommet ditt hele tiden for å begrense mengden rot.
  • Ta med ekstra kurver for å hjelpe deg med å sortere mer rot. Bruk for eksempel en andre kurv til å holde rene klær eller ting som ikke hører hjemme på rommet ditt.
Rengjør soverom trinn 4
Rengjør soverom trinn 4

Trinn 4. Fjern søppel som roter i rommet

Søppel som gamle innpakninger, poser og flasker er det enkleste problemet å få øye på og fjerne. Du vet at du blir kvitt disse elementene, så du kan legge dem i en søppelsekk for å få rommet til å se renere ut umiddelbart. Ta med deg en søppelsekk for å gjøre dette raskere.

Hvis du har tallerkener eller glass på rommet ditt, ta dem også ut. Rengjør dem og returner dem til kjøkkenet

Rengjør soverom trinn 5
Rengjør soverom trinn 5

Trinn 5. Samle klær spredt rundt i rommet

Start med klær på gulvet for å gi deg selv mer handlingsrom. Hvis du er usikker på hvordan du skal begynne, kan du jobbe deg rundt i rommet. Når du har gjort gulvet, ta vare på klærne som er lagt over møblene.

Du trenger ikke å sortere klærne med en gang, men prøv å dele dem i rene og vaske hauger. Hvis du gjør dette nå, sparer du litt stress senere

Rengjør soverom trinn 6
Rengjør soverom trinn 6

Trinn 6. Legg ut stedene tilbake der de hører hjemme

Fullfør plukkingen av gjenstander spredt over gulvet og møblene, og begynn deretter å sortere dem. Returner bøker til hyller, for eksempel. Oppbevar rene klær, flytt personlige ting i skuffer og så videre til rommet ditt ser pent ut.

Oppbevar gjenstander fra andre rom i en separat oppbevaringsbeholder, og sett dem deretter tilbake til riktig sted når du er ferdig med soverommet

Rengjør soverom trinn 7
Rengjør soverom trinn 7

Trinn 7. Organiser klær og møbler for å få rommet til å se ryddig ut

Når alt er på riktig sted, ta en siste titt rundt i rommet. Se etter steder som ser rotete eller utsatt for rot. Brett og heng klær for å få garderober og garderober til å se ordnede ut. Omorganiser også ting på toppen av møblene for å eliminere rot.

  • Ta for eksempel inn plastoppbevaringsbøtter for å holde klær som er utenom sesongen. Fjern alt du ikke lenger bruker.
  • Prøv å omorganisere møbler for å gi et kjedelig soverom et friskt utseende!

Del 2 av 5: Vasking av vegger og tak

Rengjør soverom trinn 22
Rengjør soverom trinn 22

Trinn 1. Bruk en støvsuger eller fille til å rense rusk fra taket

En fjærstøv på et forlenget håndtak hjelper mye på disse høye områdene. Hvis du ikke har en, legger du en mikrofiberduk over et kosteskaft. Det meste av støvet vil være i sprekker der vegger og tak møtes. Dra støvsugeren langs taket for å fjerne støvet.

  • Mikrofiberkluter og støvtrekk tiltrekker seg støv i stedet for å spre det. De gjør rengjøring av et soverom mye enklere.
  • Se opp for edderkopper som prøver å ta over takhjørner. Fjern baner med en støvkiste eller kost.
Rengjør soverom Trinn 23
Rengjør soverom Trinn 23

Trinn 2. Børst støv av viftene og lysene som henger i rommet

Ikke overse noe som henger i taket! Selv om du ikke kan se støvet nedenfra, vil det være der. Sett opp en trappestige eller bruk en forlenget støvsuger for å nå romarmaturer. Rist støvet utendørs eller inne i en søppelsekk. Hvis du kan nå lys og vifter, tørk dem av med en fuktig klut eller et papirhåndkle og en universalrengjøringsmiddel for å fjerne gjenværende rusk.

  • Toppflatene på vifter samler opp mye støv. Når du bruker en vifte, kaster bladene alt det støvet rundt i rommet ditt, slik at du får mer rot.
  • Følg den samme prosessen for alle plug-in-vifter i rommet ditt. Koble fra dem først for å beskytte fingrene.
Rengjør soverom trinn 24
Rengjør soverom trinn 24

Trinn 3. Tørk av og vask gardiner og persienner

Gardiner og persienner samler mye skitt mens de henger over vinduene dine. Pensel blender av med en tørr klut etterfulgt av klut fuktet i varmt vann. Bruk et vakuum med slangefeste for å fjerne vanskelig tilgjengelige områder. Et børstefeste fungerer godt for gardiner.

  • De fleste gardiner kan vaskes i maskin. Ta gardinene ned og sett dem gjennom en lav-sentrifugeringssyklus med kaldt vann. Vurder å ta delikate gardiner til en renseri for å unngå å skade dem.
  • Gardiner og persienner blir ganske støvete hvis du ikke er vant til å rengjøre dem regelmessig. Bruk en støvmaske for å hjelpe deg med å komme deg gjennom arbeidet.
Rengjør soverom trinn 25
Rengjør soverom trinn 25

Trinn 4. Støv og vask gulvlistene nær gulvet

Fjern den nedre delen av veggen på samme måte som du gjorde med toppen. Gå langs gulvlistene med en mikrofiberklut eller støvsuger, og vær spesielt oppmerksom på rommets hjørner. Når gulvlistene ser støvfrie ut, skrubber du ut de resterende flekkene med en klut fuktet i varmt vann.

Vask av gulvlistene når du er ferdig med taket. På den måten trenger du ikke rengjøre gulvet en gang til for å fjerne støv

Rengjør soverom Trinn 26
Rengjør soverom Trinn 26

Trinn 5. Skrubb vinduer og andre glassoverflater med et glassrenser

Rengjør støv med en fille eller støvsuger først før du vasker glass. Fukt glasset med noen sprayer med rengjøringsmiddel. Skrub vekk flekker og striper med en lofri klut eller et papirhåndkle. Tørk glasset med en tørr klut eller et papirhåndkle for å få det til å skinne.

Ikke glem å vaske av bilderammer og TV -skjermer. Mange glassflater er små og lett å overse, men rengjøring av dem får rommet ditt til å se så mye bedre ut

Del 3 av 5: Rengjøring av sengen

Rengjør soverom trinn 8
Rengjør soverom trinn 8

Trinn 1. Fjern alle laken av sengen

Ta med dynetrekk og putetrekk sammen med sengetøyet. Legg sengetøyet i en vaskekurv for rengjøring. Legg til side dyner, dyner og andre trekk du ikke har tenkt å vaske for øyeblikket.

  • Legg laken gjennom en vaskemaskin. La dem vaske mens du rengjør resten av rommet.
  • Vask sengetøy med den varmeste vanninnstillingen som er oppført på pleiemerkene. Bruk kaldt vann og en mild syklus for delikate deksler som dyner.
Rengjør soverom trinn 9
Rengjør soverom trinn 9

Trinn 2. Ta puter og andre ting av sengen

Fjern madrassbeskyttere, deksler du ikke planlegger å vaske og alt annet som er til overs. Dette gir madrassen en sjanse til å puste, og eliminerer ubehagelige lukter fra støv og bakterier. Hvis du savner den friske lukten som madrassen din hadde da den var ny, la den være tildekket i minst 3 timer.

  • Åpne persienner og vinduer for å lufte madrassen. Flytt madrassen slik at den får så mye sollys og frisk luft som mulig.
  • Hvis du er i vårrensemodus en gang i året, kan du vurdere å få en hjelper til å bære madrassen utendørs for litt sol. Legg en stor presenning eller grunnsak i fullt sollys og legg madrassen oppå den.
Rengjør soverom trinn 10
Rengjør soverom trinn 10

Trinn 3. Støv sengegavl og fotbrett med en klut og rengjøringsmiddel

Match rengjøringsmiddelet til den typen møbler du har. For de fleste senger, tørk av støv med en tørr klut, etterfulgt av en lett fuktet i varmt vann. Bytt til et rengjøringsmiddel, for eksempel et kommersielt tre- eller stoffrensemiddel, for å fjerne gjenstridige rusk.

Hvis du har en sengegavl eller fotbrett av stoff, støvsug den for å fjerne hår og annet rusk. Lofruller og børster hjelper også

Rengjør soverom trinn 11
Rengjør soverom trinn 11

Trinn 4. Flytt oppbevaringsbeholdere for å støvsuge under sengen

Hvis du har plass under sengen din, trekker du ut alt som er lagret der. Kontroller esker for støv og annet rusk. Deretter når du under sengen med en kost eller vakuum. Tørk av sengepostene og andre flekker som kan samle seg rusk.

Når du er ferdig, setter du oppbevaringsbøttene på plass igjen. Alternativt kan du finne nye lagringsplasser for dem eller bli kvitt de du ikke lenger trenger

Rengjør soverom Trinn 12
Rengjør soverom Trinn 12

Trinn 5. Lag sengen med et rent sett med laken

Hent de gamle lakenene når du er ferdig med å vaske dem eller få et nytt sett med sengetøy. Legg et laken over madrassen, dekk det med et topplaken, og legg deretter tilbake dyner og tepper til sengen. Avslutt med å sette putene på plass igjen.

Fluff opp putene etter å ha stoppet dem i putetrekk. Ordne dem slik at sengen din ser fin og pen ut

Del 4 av 5: Støving og polering av møbler

Rengjør soverom Trinn 13
Rengjør soverom Trinn 13

Trinn 1. Trekk ut ting fra bokhyller og nattbord for støv

Ta alt av møblene dine. Det inkluderer lamper, bøker og alle samleobjektene langs kontorene dine. Tørk av møblene med en tørr eller lett fuktet fille for å fjerne støv.

  • Omorganiser elementene dine når du er ferdig for å få rommet til å se pent ut. Vurder å rydde opp ved å flytte eller kvitte deg med ting du ikke lenger trenger.
  • Hvis du har en datamaskin på rommet ditt, tørk av skjermen med en mikrofiberklut og glassrens. Blås rusk ut med trykkluft for å holde datamaskinen din optimal.
Rengjør soverom trinn 14
Rengjør soverom trinn 14

Trinn 2. Trekk lampeskjermene av lysene for å rengjøre dem

De fleste lampeskjermer er stoffsylindere som glir av når du trekker dem opp. Gå over dem med en lofri eller børste for å fjerne støv og hår. Tørk av lampene og pærene med en tørr klut eller støvsuger mens du har lampeskjermene av.

Du trenger ikke å koble fra lampene mens du rengjør dem, men sørg for at de er slått av. Varme pærer er ikke morsomme å ta på. Sørg for at pærene er tørre før du slår dem på igjen

Rengjør soverom trinn 15
Rengjør soverom trinn 15

Trinn 3. Skrub av mugg- og støvkaniner inne i møblene

Se i skuffer og langs vegger og hyller etter tegn på mugg og rusk. Hvis du merker at ubehagelige grønne eller svarte flekker sprer seg, får du en kommersiell mugg og muggfjerner for å eliminere all den ekkel veksten som prøver å invadere ditt personlige rom. Det hjelper også å skrubbe flekkene med eddik eller blekemiddel fortynnet i vann. Vask også av rester av støv.

Fukt fører til mugg, så ikke bruk vann eller flytende rengjøringsmidler i lukkede rom hvis du kan hjelpe det. Hvis du ikke har mugg, fjerner du skuffer og andre områder med en tørr klut eller støvsuger

Rengjør soverom trinn 21
Rengjør soverom trinn 21

Trinn 4. Nå under møbler for å fjerne plassen under den

Knel ned og ta en titt for å finne ut hva som har falt bak møblene dine. Skyv en kost under kommoder og inn i andre mellomrom for å hente gjenstander. Bruk et vakuum- eller slangefeste for å fjerne støv og rusk.

  • Flytt mindre stykker vekk fra vegger, slik at du er bedre i stand til å nå bak dem. Du vil sannsynligvis finne mange fine støvkaniner der for å eskortere ut av plassen din!
  • Fjern oppbevaringsbokser under møblene. Se gjennom dem for å finne ut om du fortsatt trenger dem på rommet ditt. Rengjør dem etter behov før du setter dem på plass igjen.
Rengjør soverom trinn 17
Rengjør soverom trinn 17

Trinn 5. Lys opp møbler med en ren klut og poler

Tørk av skrivebord, kommoder, nattbord og andre områder. Bli kvitt så mye støv som mulig, spesielt langs flate overflater. Gå tilbake over disse overflatene med en fuktig klut for å fjerne gjenværende rusk. Skrub deretter tremøbler med trepolering for å få møblene til å skinne.

Legg merke til eventuelle tegn på skader, inkludert løse håndtak og ødelagte hengsler. Disse krever litt ekstra arbeid for å fikse. Reparer dem så snart som mulig

Del 5 av 5: Rengjøring av gulvet

Rengjør soverom trinn 18
Rengjør soverom trinn 18

Trinn 1. Ta tepper utenfor for å slå dem fri for støv

Støvsug dem som om du rengjør vanlige tepper for å ta vare på det meste av støv og rusk. La deretter tepper lufte ut av soverommet ditt. Rist teppene for å løsne gjenværende rusk og la det ligge der det hører hjemme.

  • Returner teppene innendørs når du er ferdig. Ikke la tepper bli våte. Også å la et teppe utsettes for sollys for lenge kan skade det.
  • Noen mindre tepper kan rengjøres i vaskemaskin. Sjekk produsentens merke for å sikre at det er trygt. Hvis det ikke er det, kan du behandle flekker med et kommersielt tepperenser eller besøke et renseri.
Rengjør soverom trinn 19
Rengjør soverom trinn 19

Trinn 2. Støvsug gulvet hvis soverommet ditt har tepper

Kjør et vakuum over tepper for å fjerne rusk som ligger i det. Bruk et dampvakuum for å takle skitne områder som er utsatt for fottrafikk, for eksempel nær døråpningen. Deretter må du behandle gjenværende flekker etter behov for å få teppene tilbake i god stand.

For å få øye på tepper, prøv eddik eller en kommersiell tepperenser. Gamle flekker er vanskelige å fjerne, så behandle alltid flekker som de dannes for å forhindre at de setter seg inn

Rengjør soverom Trinn 20
Rengjør soverom Trinn 20

Trinn 3. Støv og mopp hardt gulv for å rengjøre det

For tre- og flisegulv er tørrmopping vanligvis nok. Gå tilbake over gulvet med en våt mopp for å fjerne gjenværende rusk. Hvis du trenger å gi gulvet en dypere rengjøring, får du et flytende rengjøringsmiddel som matcher den type gulv du har.

  • Det er best å støvsuge de harde gulvene med et mykt børsteinnretning før du mopper. Støvsugeren vil raskt og enkelt fjerne smuss eller rusk, i stedet for å skyve den rundt som en moppboks.
  • Bland for eksempel noen dråper flytende oppvaskmiddel i en bøtte med varmt vann. Bruk såpevann til å skrubbe fliser eller tregulv av polyuretan.
  • For tregulv forseglet med skjellakk eller lakk, få et tregulvrenser eller lakk. Bruk en voksmopp til å skrubbe gulvet i retning av treets korn.
Rengjør soverom trinn 21
Rengjør soverom trinn 21

Trinn 4. Plasser noe duftende i rommet ditt for å eliminere gulvlukt

De verste luktene kommer ofte fra gulvet, spesielt tepper. Kanskje du er så heldig å ha en fin roserose som du kan sette på skrivebordet ditt. Hvis du ikke gjør det, spray en sprut romsspray eller plugg inn en luftfrisker. Søtluktende urter, røkelse eller stearinlys bidrar også til å legge siste hånd på det vakre soverommet ditt.

  • Husk at ting som luftfriskere dekker gamle lukter fremfor å eliminere dem. Muggen lukt fra vann og mugg, for eksempel, må behandles separat med grundig rengjøring.
  • Vær forsiktig når du tenner lys eller andre dufter. Ikke la noe brenne uten tilsyn, og sørg for at duften er akseptabel for alle andre du bor med.

Tips

  • For å holde hjemmet ditt rent, prøv å rengjøre 1 rom om dagen. Dette hjelper deg med å holde hjemmet ditt ryddig uten å bli overveldet.
  • Rengjøring kan føles overveldende, spesielt når du ikke har taklet soverommet ditt på en stund. Gjør litt om gangen hvis du trenger det.
  • Få deg inn i det riktige hodeområdet for rengjøring. Prøv å sette på favorittmusikken din for å holde deg motivert.
  • Eliminer distraksjoner mens du rengjør. Slå av telefonen, datamaskinen og TV -en.
  • Husk å ta vare på varme- og kjøleapparater på rommet ditt. I noen tilfeller betyr dette å bytte filtre, så les brukerhåndboken for å vite hva du skal gjøre.
  • Hvis du vil ha vanen med rengjøring, må du alltid ha en vaskekurv på rommet ditt. Det sparer deg for å måtte samle klær hver gang du rydder opp.

Advarsler

  • Hvis du er følsom for støv, kan det være tøft å rydde ut et soverom. Bruk støvmaske og til og med vernebriller for å beskytte deg selv.
  • Noen kjemiske rengjøringsmidler er irriterende, så ta på deg gummihansker for å beskytte hendene.

Anbefalt: