3 måter å gjenbruke en ensom ørering på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å gjenbruke en ensom ørering på
3 måter å gjenbruke en ensom ørering på
Anonim

Kanskje sammen med sokken, er øredobben en av de bærbare tingene som ofte ender opp med å være en ensom person fra det som en gang var et par. Selv om det kan være fristende å bare kaste øredobben i søpla, er dette et sløsingresultat og ofte en trist slutt på et objekt du sannsynligvis har likt å ha hatt gjennom årene. Denne artikkelen gir en rekke forslag til gjenbruk av den ensomme øredobben, noe som gir den en ny mulighet til å være nyttig igjen. Velg blant de forskjellige forslagene for å forynge din ensomme ørering.

Trinn

Metode 1 av 3: Bruk ensom ørering

Gjenbruk en ensom ørering Trinn 1
Gjenbruk en ensom ørering Trinn 1

Trinn 1. Bruk bare den ene øredobben

Dette er en ny trend innen mote som er fri for "betydninger" som kan tilskrives en ørering. Imidlertid må du passe på å velge en ørering som ser bra ut alene, så det er kanskje ikke det beste valget hvis øredobben er liten eller ikke dingler; Hvis øredobben er lang og feier på skulderen din, er du i gang. Det kan være mulig å bygge på den eksisterende ensomme øredobben for å gjøre den lengre og større; for eksempel kan du legge til en bøyle, fjær, en delikat kjede, etc.

En annen moteidé er å lage et nytt par av to rare øredobber for et unikt sett. Dette krever forsiktighet for å matche størrelse og lignende type, for å unngå at det blir for sært. Tenk blomster øredobber med en annen blomst øredobb eller en safir øredobb med en diamant øredobb

Metode 2 av 3: Gjenbruk av en ensom ørering i kunst og håndverk

Gjenbruk en enslig ørering Trinn 2
Gjenbruk en enslig ørering Trinn 2

Trinn 1. Legg den ene øredobben til et kunst- eller håndverksprosjekt

Et slikt prosjekt kan være nyttig for både post- og klippøredobber. Hvis du ikke kan tenke deg noe prosjekt å lage med en gang, kan du i det minste legge til den ensomme øredobben i håndverket eller smykker som skal brukes for senere bruk. Det er en god unnskyldning for å henge på det, og du vet aldri, den andre kan til og med dukke opp i mellomtiden. Sammen med mer detaljerte forslag etter dette trinnet, inkluderer noen andre ideer:

  • Dekker en CD -spiller, dataskjerm eller annen elektronisk enhet med forskjellige rare øredobber for å danne et vakkert design.
  • Innlemme solo øredobben i et kunstverk eller skulptur; kanskje det er en del av bildet eller designet, eller kanskje det danner inspirasjonen som nye ting kan dannes fra.
  • Bruk den rare øredobben som et dekorativt element på en pose eller bokslås, fest den til en notatbok eller journal, eller fest den til skuffeknappene.
  • Bruk hengende øredobber for å jazz opp glidelåser.
Gjenbruk en enslig ørering Trinn 3
Gjenbruk en enslig ørering Trinn 3

Trinn 2. Lag smykker av den foreldreløse øredobben

Hvis du liker å lage smykker, er det flere ting du kan bruke øredobben til, for eksempel:

  • Lag en brosje av øredobben. Bryt støtten eller legg av øredobben, lim deretter til en brosje. La det tørke helt før det bæres, og sjekk at det har satt seg godt fast.
  • Gjør den til en hattpyntutsmykning. Som med brosjen, bryt av støtten og lim den på toppen av hattenålen. La det tørke helt før bruk. For denne ideen, velg små og delikate øredobber; unngå noe tungt eller som dingler under pinnens lengde.
  • Legger brosjen til et kjede-, armbånd- eller armbåndsdesign. Tre øredobben på et kjede eller lim/fest på armbåndet eller armbåndet.
Gjenbruk en enslig ørering Trinn 4
Gjenbruk en enslig ørering Trinn 4

Trinn 3. Gjør øredobben til skosmykker

Dette krever en ørering som har et krokfeste og dingler langt ned. For å feste den, legg kroken over baksiden av skoen og tape godt på skoen på innsiden. Du må bruke nok tape til både å holde den på plass og forhindre at kroken gnir deg på foten.

  • Bruk tape eller lignende sterk, glatt tape.
  • Dette er bare en slitasje; bruk den til en fest eller en spesiell begivenhet, og fjern og legg til igjen når du skal til en annen spesiell anledning.
Gjenbruk en ensom ørering Trinn 5
Gjenbruk en ensom ørering Trinn 5

Trinn 4. Lag hårtilbehør fra enkle øredobber

For øredobber som du synes er spesielt vakre, kan det å gi dem gnistrende eller dekorativ interesse å ha dem i håret. Her er noen måter å gjøre solo øredobber til hårtilbehør:

  • Bruk en hårkam eller barrette tilbake som base. Bestem om du vil bruke bare en enkelt ørering eller en rad med merkelige øredobber for å danne et mønster på kammen eller fatet; Hvis du bruker mer enn én, kan du lage en god ordre for dem. Fjern ryggen og grove deler fra en eller flere øredobber. Lim til kamtoppen eller fatet, enten i midten for en enkelt eller en rad i valgfri rekkefølge. La øreringens rygg tørke helt før du bruker den dekorative kammen eller spissen i håret.
  • Det samme kan også prøves med en sterk, stor hårstrikk, ved å lime en enkelt ørering på ett sted og la den tørke helt.
  • Bruk en hårbue som allerede er laget. Bare lim øredobben inn i midten av baugen som en ekstra dekorasjon. Når den er helt tørket, er den klar til bruk.
Gjenbruk en ensom ørering Trinn 6
Gjenbruk en ensom ørering Trinn 6

Trinn 5. Gjør øredobben til en dukke

Det kan være passende for dukken å ha på seg som en brosje eller halskjede, eller den kan bli omgjort til et beltespenne eller pynt for en dukke. Andre bruksområder kan omfatte å gjøre øredobben til et kjøkkenutstyr, veggbilde eller leketøy i dukkehuset. Bruksområdene vil avhenge av øreringens stil, farge, form og størrelse; bruk fantasien din sammen med å søke etter forslag til bilder for dukkehusartikler.

Gjenbruk en enslig ørering Trinn 7
Gjenbruk en enslig ørering Trinn 7

Trinn 6. Gjør den eneste øredobben til et bokmerke "dusk"

Hvis øredobben har riktig form, kan den sys eller limes på enden av et bånd eller stoffbokmerke, for å legge til en spesiell tung ende som forblir utenfor boken. Dette er både pent og praktisk, ettersom det gjør det lettere å finne bokmerket, og mens boken sitter rundt, gir øredobben som henger over boken litt stil. Slik lager du bokmerket:

  • Finn eller kjøp noe sterkt stoff, for eksempel fløyel, sateng eller lin. Skjær i strimler som måler omtrent 22,5 cm/9 tommer i lengde og 5 cm/2 tommer på tvers (eller til bredden på båndklemmen du har). For å forhindre frynsing må du kanskje sy toppen av bokmerket (bruk en pen søm). (Eller du kan bruke en båndklemme på hver ende av boken, men husk at dette vil få boken til å bule når den ene enden sitter inne i den.)
  • Fest en båndklemme på bunnen av bokmerkebåndet. Fest på plass med en smal tang.
  • Fest den foreldreløse øredobben ved hjelp av hoppringer (igjen med tangen). Ferdig. Du kan nå glede deg over å bruke det ganske nye bokmerket ditt.
Gjenbruk en enslig ørering Trinn 8
Gjenbruk en enslig ørering Trinn 8

Trinn 7. Lag en monogrammed initial (bokstav) for visning

Dette er enkelt å lage, men du trenger nok enkelt øredobber til å fylle bokstaven; hvis ikke, finn noen andre smykker du kan legge til også. Hvis du vil lage et helt navn eller ord, trenger du mange foreldreløse øredobber eller andre ødelagte smykker. For å gjøre dette:

  • Finn en initial av tre i en håndverksbutikk. Dette kan være initialen til fornavnet ditt eller navnet på et familiemedlem eller en venn. Størrelsen på brevet er opp til dine behov; Tenk på sluttbruken, fra å legge til en liten eske som pynt, til å legge på en bokhylle som et visningselement, størrelsen vil avhenge av dette.
  • Forbered initialen. Mal den i en farge du ønsker, ved hjelp av akryl eller lignende maling. Match fargen til øredobber som brukes eller til innredningen du vil vise sluttproduktet i. Gode farger inkluderer svart, hvitt og beige, da disse fargene ikke vil overvelde øredobber. La tørke helt før du fester øredobber.
  • Forbered øredobber. Fjern støtten og eventuelle uønskede deler. Ordne i et design for å se hva som ser best ut på initialen; ta et digitalt bilde av dette for å veilede deg eller skissere det; Hvis du har et godt minne om hvor hvert stykke går, kan du stole på det i stedet.
  • Lim øredobber på den malte bokstaven i ønsket rekkefølge. La tørke helt.
  • Ferdig. Den bejeweled initialen er nå klar for visning eller tillegg til et objekt du ønsker.

Metode 3 av 3: Gjenbruk av en enslig ørering i husstanden

Gjenbruk en ensom ørering Trinn 9
Gjenbruk en ensom ørering Trinn 9

Trinn 1. Bruk som en pin for å holde papirer og fotografier på plass på et brett

Hvis øredobben er av en stolpe og en stud-type, kan den brukes som en pen pinne på en pin-board eller kork-board. Kontroller at brettet er tykt nok til å godta pinnen når det skyves gjennom, bare i tilfelle det må kuttes kortere for å forhindre at det riper i veggen bak. Hvis den trenger forkortelse, bruk wire craft snips eller tin snips for å forkorte den (sørg for å måle først).

For å bruke, trekk øredobben av stolpen, skyv pinnen inn i brettet der du vil holde papiret eller fotografiet på plass. For enda tryggere oppbevaring kan du bytte ut øredobbelstøtten til stolpen på baksiden av brettet, men bare hvis det er plass og lett tilgang til det

Gjenbruk en enslig ørering Trinn 10
Gjenbruk en enslig ørering Trinn 10

Trinn 2. Gjør enkelt øredobber til magneter

Kle opp kjøleskapdøren eller et magnetbrett med noen ensomme øredobbermagneter. Disse er veldig enkle å lage - alt du trenger å gjøre er å fjerne støtten fra den ensomme øredobben og lime øredobben til en liten magnet. Magnetene kan kjøpes fra håndverks- eller dollarbutikker; velg en størrelse som passer for den ensomme øredobben.

Prøv å lage så mange du kan for en veldig pen kjøleskapdør

Gjenbruk en enslig ørering Trinn 11
Gjenbruk en enslig ørering Trinn 11

Trinn 3. Gjør gamle øredobber til et bedazzled speil.

Klikk på wiki -lenken for å finne wikiHows instruksjoner for å gjøre dine rare øredobber til et vakkert speil på veggen.

Tips

  • Bruk metalltang til å fjerne klips, stolper og rygg fra øredobber.
  • Bruk klart, sterkt lim for å feste øredobber, for eksempel E-6000 lim. Kontroller alltid at limet er passende for materialet som brukes.
  • Det er en god idé å rengjøre øredobben før du bruker den på en annen måte.
  • Kast ikke-brukte deler av øredobben, spesielt hvis de er skarpe.
  • Hvis den tapte øredobben etterlater seg en verdifull perleørering, bør du vurdere å sette den tilbake til et annet smykkeartikkel, for eksempel en ring. Spør din lokale gullsmed om hjelp.
  • Ta en titt på bruktbutikker for flere øredobber hvis du liker å bruke dem til andre ting.
  • En større, pen ørering kan brukes som skjerfklipp.
  • Oppbevar mange smykker i en pose eller eske for dress-ups.
  • Ikke bruk en rusten eller på annen måte skadet ørering.

Anbefalt: