Hvordan rengjøre et tregjerde: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rengjøre et tregjerde: 13 trinn (med bilder)
Hvordan rengjøre et tregjerde: 13 trinn (med bilder)
Anonim

Et tregjerde kan samle all slags oppbygging utenfor. Mugg, mugg, gjørme og alger kan alle bli problemer over tid. Du lurer kanskje på hvordan du rengjør et tregjerde uten å skade plantene eller overflaten. Heldigvis, ved å ta skritt for å forberede området rundt og bruke riktig utstyr og verktøy, kan du få et spic-n-span tregjerde på kort tid.

Trinn

Del 1 av 3: Organisering av arbeidsområdet

Rengjør et tregjerde Trinn 1
Rengjør et tregjerde Trinn 1

Trinn 1. Dekk bakken rundt gjerdet med plast

Hvis du har planter du bryr deg om, eller du bestemmer deg for å bruke et kjemisk rengjøringsmiddel, vil du dekke området rundt gjerdet med plast. Gå til din lokale jernvarehandel og kjøp nok plastfolie til å dekke plantene og gresset opptil 0,91 m fra tregjerdet ditt.

Kjøp akkurat nok plast til en seksjon og flytt den med deg når du flytter til den neste for å spare penger

Rengjør et tregjerde Trinn 2
Rengjør et tregjerde Trinn 2

Trinn 2. Fjern tungt rusk med en stålbørste

En stålbørste i rustfritt stål forbereder et tregjerde for maling, men det er også praktisk for å bli kvitt fast på skitt og skitt. Kjør en stålbørste over eventuelle oppklemte eller store ruskbiter. Vær forsiktig så du ikke skrubber en stålbørste for dypt inn i et malt gjerde.

  • Hvis du ikke allerede har en, kan du kjøpe en stålbørste i en maskinvare- eller boligforbedringsbutikk.
  • Erstatt en stålbørste med en plastbørste og bruk litt mer trykk.
Rengjør et tregjerde Trinn 3
Rengjør et tregjerde Trinn 3

Trinn 3. Spray gjerdet ned med en hageslange

Sørg for at du har en hageslange tilgjengelig, uansett om du bruker hjelp av en strømskive. Fukt tregjerdet ned og fjern overflatesmuss ved å spraye det overalt med en hageslange på middels til høyt trykk.

Del 2 av 3: Bruke en strømskive

Rengjør et tregjerde Trinn 4
Rengjør et tregjerde Trinn 4

Trinn 1. Bruk en lavere drevet skive

Det er ikke nødvendig å sprøyte tregjerdet ditt med den kraftigste vaskemaskinen fordi trykket kan forvrenges og trekke inn treet. Se etter en høytrykksspyler med en styrke mellom 1500 og 2000 psi og hold deg unna modeller med motor over dette.

Rengjør et tregjerde Trinn 5
Rengjør et tregjerde Trinn 5

Trinn 2. Fest en 25-graders spiss

Et 25-graders tips på en høytrykksspyler vil vifte ut vannet for en skånsom vask. Fest en grønn 25-graders spiss på enden av høytrykksspyleren. Enten du leier eller eier en høytrykksspyler, bør du ha en rekke fargekodede tips og en 25-graders er vanligvis grønn.

Rengjør et tregjerde Trinn 6
Rengjør et tregjerde Trinn 6

Trinn 3. Stå to meter unna gjerdet ditt

Uavhengig av spissen du fester eller styrken på høytrykksvaskeren, er det et kraftig verktøy. Sørg for at du står minst 0,61 meter fra tregjerdet for å forhindre skade.

Rengjør et tregjerde Trinn 7
Rengjør et tregjerde Trinn 7

Trinn 4. Spray vannet i lange, jevne slag

Stå 0,61 m unna, bruk lange, jevne slag for å sprøyte av rusk og vekke tregjerdet ditt igjen. Flytt sprøytespissen sakte 0,30 m nærmere overflaten og spray gjerdets lengde med jevne slag til treet ser lysere ut.

Rengjør et tregjerde Trinn 8
Rengjør et tregjerde Trinn 8

Trinn 5. Varier områdene du konsentrerer deg om

Ikke ødelegg tregjerdet ved å sprøyte for lenge på ett sted. Endre området du sprayer ofte. Etter at du har lysnet flere gjerdestolper med lange, jevne slag og du ikke ser flere fargeendringer på treverket, går du over til neste sett med gjerdestolper.

Rengjør et tregjerde Trinn 9
Rengjør et tregjerde Trinn 9

Trinn 6. Bruk en 18-graders spiss for ekstra rengjøring

Hvis gjerdet ditt ikke kommer så rent som du vil, kan du endre trykket med en 18-graders spiss. Ta av 25-graders spissen og klikk på en 18-graders spiss. Det ekstra trykket bør være nok til å rengjøre gjerdet skinnende rent uten å skade det.

Del 3 av 3: Vask for hånd

Rengjør et tregjerde Trinn 10
Rengjør et tregjerde Trinn 10

Trinn 1. Bruk oksygenholdig blekemiddel på et tregjerde

Bland sammen et oksygenblekepulver, som Oxiclean, i henhold til produsentens anvisninger. Påfør blandingen på et vannfuktet gjerde med en stor malers børste, la den stå i 15 minutter og skrubbe deretter overflaten med en plastisk børste. Skyll blandingen og eventuelle rester med en hageslange.

Rengjør et tregjerde Trinn 11
Rengjør et tregjerde Trinn 11

Trinn 2. Fjern mugg og alger med klorblekemiddel

Bli kvitt grønne rester fra alger eller mugg ved å blande to deler vann til en del klorblekemiddel. Tilsett en teskje oppvasksåpe for ekstra rengjøringskraft og skrubb skitt med en børste. Konsentrer deg og bruk litt albuefett på flekkete områder. Skyll tregjerdet grundig etter at du har skrubbe alle områdene ned.

Rengjør et tregjerde Trinn 12
Rengjør et tregjerde Trinn 12

Trinn 3. Bruk en kommersiell trerenser

Du kan også kjøpe en ferdigblandet rengjøringsløsning for å rengjøre tregjerdet for hånd. Gå til din lokale maskinvare eller boligforbedringsbutikk og se etter et rengjøringsmiddel spesielt for tre. De vil ofte være rettet mot tregjerder og dekk. Følg spesifikke instruksjoner gitt av produktets produsent.

Rengjør et tregjerde Trinn 13
Rengjør et tregjerde Trinn 13

Trinn 4. Bruk hvit eddik for å fjerne mugg

Blande 12 kopp (120 ml) hvit eddik til en liter varmt vann for å fjerne skjemmende mugg eller mose. Påfør blandingen med en svamp, la den sitte i 15 minutter og skrubbe gjerdet med en børste. Skyll grundig med vann fra en hageslange etterpå.

Tips

Kjøp en skrubbebørste med lang håndtak for rengjøring som er lettere på ryggen

Anbefalt: