Slik gjør du favorittbildet ditt til bakgrunn: 9 trinn

Innholdsfortegnelse:

Slik gjør du favorittbildet ditt til bakgrunn: 9 trinn
Slik gjør du favorittbildet ditt til bakgrunn: 9 trinn
Anonim

Hvis du noen gang har besøkt et sted der en vegg har blitt tapetsert med et bilde, vil du være klar over hvor attraktiv denne funksjonen kan være når du gjør det godt. Det er imidlertid ikke en beslutning å ta lett på ditt eget boareal - fotografiet må velges nøye for å blande godt med møblene og innredningen du allerede har, i tillegg til å være noe du kan sette pris på å se på daglig i årene som kommer. Likevel, forutsatt at du velger et passende foto som passer godt, kan dette gi en fantastisk vegg i et rom i hjemmet ditt.

Trinn

Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 1
Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 1

Trinn 1. Velg bildet med omhu

Som allerede nevnt, må bildet være noe du kan leve med i årene som kommer og være noe som vil smelte sømløst med eksisterende innredning og møbler. Unngå alt som vil date raskt og holde deg unna bilder av mennesker som kan være her i dag, men som er borte i morgen - tross alt, stirrer du på din eks, vil du ikke bli glad i å bo i det rommet! Bilder som pleier å fungere godt inkluderer:

  • Gjentatte trekk, for eksempel lignende trær i et skogs- eller skoglandskap eller småstein på sanden.
  • Landskap, for eksempel et favoritt bylandskap, strand, utsikt fra sommerhuset, etc. kan gjøre ideelle veggfunksjoner.
  • Solnedganger, soloppgang, månebilder, stjerner, etc. er alle muligheter for et veggfoto.
  • Barnets kunstverk eller et kunstverk av noen i familien.
  • Hvis du vil inkludere mennesker, for eksempel barna dine, må du ha dem som en del av et større landskap, slik at de ikke er fokuspunktet. Det kan være overveldende for dem å se seg selv sprengt stort, og det kan også strekke seg raskt.
Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 2
Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 2

Trinn 2. Velg et foto av høy kvalitet

Et skarpt, klart bilde som kan utvides uten å miste integriteten er avgjørende for bakgrunnsbilder - hver uskarphet og ufokuserte elementer vil økes når bildet forstørres. Kornete eller gamle bilder kan virke som en kul effekt, men vurder nøye hvordan slike bilder vil fungere hvis de utvides.

Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 3
Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 3

Trinn 3. Velg et rom i takt med bildet

En del av fotovalget vil bli styrt av hvor din funksjonsvegg skal være. Er dette til stua eller et spillrom? Eleganse i stuen eller spisestuen er et must, så et bilde i full størrelse av Denver Broncos vil ikke være den beste plasseringen for dette området, men kan være helt ideelt for mannhulen. Match innholdet i bildet til det riktige rommet.

Denne artikkelen anbefaler en funksjonsvegg i stedet for å dekke alle fire vegger i et rom. Du er selvfølgelig fri til å gjøre det, men vær oppmerksom på at mer enn én vegg i et rom dekket av et bilde ofte vil se overveldende ut

Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 4
Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 4

Trinn 4. Ta en beslutning om både bildet og rommet, og vent deretter noen dager

Når du har valgt bildet ditt, går du bort i noen dager og går tilbake. På den tiden kan hjertet ditt si en ting, men noen dager senere kan hodet spørre: "Hva tenkte jeg?" Disse dagene med å tenke over det vil spare deg for å ta en utslett beslutning, da dette vil være en stor endring i hjemmets innredning.

I det hele tatt er dette sannsynligvis en dyr øvelse, så en del av refleksjonen din bør inneholde fokus på budsjettet du har for denne funksjonsveggen. Finn ut om kostnadene før du blir for involvert

Trinn 5. Forbedre bildene om nødvendig

Selv om bildet allerede kan være tilstrekkelig (i så fall, gå til neste trinn), er forbedring det en måte å legge til funksjoner som du tror kan forbedre bildets evne til å blande seg med rommets innredning. Noen mulige forbedringer å leke med inkluderer:

  • Prøv svart og hvitt med en skvett farge. Bruk datamaskinens fotoprogramvare til å legge farge til et uventet sted på det svart -hvite bildet ditt. Fra øyefarge til kanskje til og med en bygning i en skyline, kan et veldig lite snev av aksentfarge (som matcher det tiltenkte rommet) gi interesse.

    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 5 Bullet 1
    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 5 Bullet 1
  • Lag et gammelt bilde av et helt nytt. Kanskje du vil "aldre" bildet og gi det et mer arvestykke. Du kan enten bruke din interne programvare eller bruke et program som Instagram for å legge til et nytt bilde av det nye bildet.

    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 5 Bullet 2
    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 5 Bullet 2
  • Gjør bildet ditt til det som ser ut til å være et maleri. Noe programvare kan faktisk forvandle et vanlig foto til et akvarell- eller oljetype -maleri på bare noen få sekunder. For et mer sofistikert rom, prøv forskjellige maletyper; sluttutseendet kan være ekstremt hyggelig.

    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 5 Bullet 3
    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 5 Bullet 3
  • En kant kan være en utmerket funksjon for å vise hvor bildet ender og hvor veggen fortsetter. I tillegg gir en kant deg friheten til å lage fototapeter som dekker bare en del av veggen, i stedet for hele veggen. Dette betyr at du kan vurdere et enormt forstørret bilde (si av barna dine), som er plassert forsiktig i midten av veggen og ingenting er lagt til veggen, bare malingen fungerer som en ramme rundt grensen til bilde.

    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 5 Bullet 4
    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 5 Bullet 4
Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 6
Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 6

Trinn 6. Mål veggen for å sikre en perfekt passform

Fotodimensjonene må være nøyaktige fordi alle deler som ser ut til å mangle, for korte eller for lange vil være umiddelbart åpenbare og vil ødelegge hele utseendet. Presisjon krever innsats, men er vel verdt det. Hvis du ikke er god med målinger, kan du vurdere å ansette en håndverker for å gjøre jobben; Selv om dette kan virke litt sløsing, er det viktig å ha de mest nøyaktige målingene for å skape den riktige effekten, og det vil sikre at det ikke blir sløsing etter at tapetet er laget.

  • Det anbefales at du velger en vegg som ikke er merkelig formet eller buet med mindre du har fagfolk som dekker den. Slike vegger er ganske vanskelige å få helt riktige og kan se fryktelige ut når de blir ødelagt. Mange leverandører kan dessuten ikke lage egendefinerte bakgrunnsbilder for ulike former, så du kan bli tvunget til å klippe dine egne vegger, noe som betyr at det kan se uprofesjonelt ut.
  • Se forrige trinn for muligheten til ikke å dekke hele funksjonsveggen, bare en del av den. Dette kan redusere kostnadene og kan være mye lettere å jobbe med enn en hel veggplass.

Trinn 7. Kjøp fototapetressurser

I tillegg til internett (som tilbyr mange valgmuligheter for konvertering mellom bilder og bakgrunn), kan lokale kopibutikker og håndverksbutikker tilby denne tjenesten, så det er lurt å sjekke ut begge mulighetene for å se hvem som tilbyr det beste tilbudet i ditt område. Forklar tydelig hva du vil ha gjort, og sørg for å gi de nøyaktige målingene slik at de vet om de klarer oppgaven eller ikke.

  • Hvis du bestiller online, kan du bare bruke et godt gjennomgått nettsted eller be venner via Twitter, Facebook, etc. om deres anbefalinger. Bestill bare gjennom pålitelige nettsteder der du kan lese anmeldelser og til og med kontakte tidligere kunder. Spør hvordan tapetet vil bli sendt til deg, forsendelseskostnader, papirkvalitet og total leveringstid.

    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 7 Bullet 1
    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 7 Bullet 1
  • Vurder din hjemby kopi butikk. Mange lokale kopibutikker tilbyr ikke bare tjenesten med å gjøre bilder til bakgrunnsbilder, noen private postfirmaer og grafiske designfirmaer kan også hjelpe deg.

    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 7 Bullet 2
    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 7 Bullet 2

Trinn 8. Vær fullstendig klar over hva tapetet vil bli laget av og hvor enkelt det vil være å påføre

Spør om hvordan du monterer fototapetet på veggen. Monteres tapetet som vanlig tapet (tapetlim) eller kommer det med en annen type bakside, for eksempel selvklebende eller lignende? Spør om vedheftet kan skade veggene dine hvis du bestemmer deg for å fjerne tapetet; Dette er spesielt viktig med tanke på at mange fototapettyper forsvinner i løpet av få år og må fjernes og skiftes ut - kan du plage å male veggen igjen etterpå?

  • Ha en fullstendig forståelse for påføring av tapetet før du bestiller det. Du vil ikke gå til all kostnad og trøbbel bare for å finne ut at applikasjonen er for vanskelig for deg. Generelt er tapetlim den enkleste for selvpåføring; mange andre underlag kan kreve at du får en profesjonell til å henge tapetet, noe som øker den endelige kostnaden.

    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 8 Bullet 1
    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 8 Bullet 1
  • Spør om blekk og hvor lenge bildet vil vare. Tross alt er dette et foto, og som de fleste bilder, vil det sannsynligvis falme i løpet av et bestemt antall år når det utsettes for sollys og andre lyskilder. For de fleste er dette greit, ettersom det er en påminnelse om å endre det!

    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 8 Bullet 2
    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 8 Bullet 2
  • Sørg for at leverandøren du velger kan imøtekomme eventuelle spesielle forespørsler. Gjennomgå alle forespørsler med leverandøren før du legger inn bestillingen. Du trenger kanskje en spesiell størrelse eller en bestemt papirtype som leverandøren ikke har. Bedre å finne ut på forhånd enn etter at du har betalt og mottatt produktet du ikke ønsket.

    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 8 Bullet 3
    Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 8 Bullet 3
Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 9
Gjør favorittbildet ditt til bakgrunn Trinn 9

Trinn 9. Heng fototapetet

Følg instruksjonene fra forhandleren som har produsert fototapetet ditt. Som med enhver tapetpåføring må du sørge for at veggen rengjøres skikkelig først og at alle spor av gammel tapet eller flassende maling er fjernet. Hvis du sentrerer et forstørret fototapet, måler du det med stor forsiktighet. Hvis du bestemmer deg for at søknaden er for vanskelig for deg å få, få hjelp fra venner eller familie, eller ring til en profesjonell. Det er bedre å søke hjelp enn å bruke tapet uprofesjonelt - ødelagt tapet er umiddelbart åpenbart for alle.

Tips

  • Vurder å be om tapetprøver før du bestiller, slik at du har en god ide om konsistens og holdbarhet.
  • Inviter en venn (eller to) for å hjelpe deg med å installere tapetet. Det kan også være lurt å ansette en altmuligmann eller noen med erfaring med å henge tapeter.
  • Sørg for at veggen din er rengjort og klar til å motta tapetet. Det betyr å lappe hull eller fjerne negler, noe som kan kompromittere effekten av bildet.
  • Denne metoden er også flott når du har gammelt tapet som ikke lenger er laget. Ta et bilde av det nedlagte tapetet og få kopibutikken eller fototjenesten til å lage nytt tapet fra gammelt, ut av bildet!
  • Spør om selgeren kan utføre den samme tjenesten for et maleri eller en tegning hvis du vil utvide personlige (eller barnets) kunstverk.

Anbefalt: