4 måter å velge en vannseng på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å velge en vannseng på
4 måter å velge en vannseng på
Anonim

Å velge riktig vannseng for deg innebærer å vurdere et annet sett med faktorer enn du ville brukt til å kjøpe en tradisjonell madrass. Imidlertid er formålet med en hvilken som helst madrass å støtte kroppsvekten jevnt og komfortabelt, slik at du får en god natts søvn. Hvis du har bestemt deg for at en vannseng er riktig for dine behov, ta et par minutter før du begynner å finne ut hvilken type vannseng du trenger, om du har riktig plass til en vannseng eller ikke. ha alt nødvendig utstyr for å få satt opp den nye sengen din.

Trinn

Metode 1 av 4: Velge det ideelle fasthetsnivået

Velg en vannseng Trinn 1
Velg en vannseng Trinn 1

Trinn 1. Vurder bølgeløse vurderinger

Sannsynligvis det viktigste aspektet ved å velge den beste vannsengen for dine behov er å finne en med riktig mengde bevegelse. Bølgeeffekten er det som skiller vannsengen fra en tradisjonell madrass. Imidlertid kan for mye bevegelse være ubehagelig eller holde deg våken om natten. Den bølgeløse karakteren indikerer hvor raskt madrassen går tilbake til stabilitet etter bevegelse. De fleste vannsenger har en bølgeløs vurdering mellom 100 og 85%.

  • 100% bølgeløse madrasser går tilbake til stabilitet nesten umiddelbart etter bevegelse. Disse bruker vanligvis lommer med luft, vann og fiberlag i madrassen for å oppnå maksimal stabilitet.
  • 100-95% bølgeløse madrasser beveger seg i noen sekunder før de beroliger. Dette er den vanligste typen vannsengmadrass. De gjør det behagelig å gå inn og ut av sengen, og føles veldig som en madrass som ikke er vann.
  • 90-85% bølgeløse madrasser kan bevege seg i flere sekunder hver gang du skifter posisjon. Hvis du leter etter en vannseng som tilbyr en gyngende, vuggende bevegelse for å hjelpe deg med å sove, kan dette området være ideelt.
  • 85% eller mindre bølgeløs madrass er det du vil kalle vannsenger i full bevegelse. Vanligvis er dette hardtsidige vannsenger med en stor vannblære inni seg. Dette er hva de fleste tenker på når de tenker på vannsenger. Imidlertid vil disse madrassene sannsynligvis ikke gi tilstrekkelig støtte for de fleste.
Velg en vannseng Trinn 2
Velg en vannseng Trinn 2

Trinn 2. Bestem det beste antallet og ideelle tykkelsen på fiberlag

Målet med en vannseng er å vugge kroppen til å lindre stress på alle trykkpunkter. Noen vannmadrasser er imidlertid for myke, og de skaper en hengekøyeeffekt der kroppen dypper ned i midten og løfter seg opp ved hode og føtter. Lag av fibermateriale forbedrer støtten og stabiliteten som tilbys av vannsenger og lar deg sove mer komfortabelt.

  • Jo flere lag, jo større mengde støtte og minst hengende effekt.
  • Tykkere fiberlag beveger seg saktere og skaper mindre bølge når du skifter posisjon.
Velg en vannseng Trinn 3
Velg en vannseng Trinn 3

Trinn 3. Prøv ut både harde og myke vannsenger

Det er to hovedvarianter av vannseng, og det er viktig at du forstår forskjellen og prøver begge. Hardsidige vannsenger er den tradisjonelle typen der en vannmadrass holdes i form av en spesialdesignet sengestel. Myke vannsenger er mer som tradisjonelle madrasser. Et fundament og kanter er laget av mykt skum, og vannmadrassen passer inn i disse mykere materialene.

  • Hardtsidige madrasser gir større bevegelse, men er ofte store. Du må justere resten av innredningen din slik at den passer til den spesialdesignede sengerammen, og du trenger også spesielle senger for å passe til madrassen. Sengetøystørrelser i California er nødvendige for vannsengmadrasser med vann.
  • Myke sidemadrasser er mer som tradisjonelle madrasser. De kan ofte plasseres på din eksisterende sengeramme, og de kan dekkes med tradisjonelt sengetøy.

Metode 2 av 4: Finne den ideelle vannsengen for deg

Velg en vannseng Trinn 4
Velg en vannseng Trinn 4

Trinn 1. Snakk med folk som eier vannsenger

Hvis du ikke kjenner noen som bruker eller som har brukt en vannmadrass, kan du finne anmeldelser på nettet. I noen tilfeller vil eiere av vannsenger til og med inkludere videoer av seg selv som kommer inn og ut av sengen og diskuterer komfortnivået. Hvis du vil stille spørsmål, kan du prøve å nå eiere av vannsenger via online spørsmål og svare på fora som Yahoo! Svar eller gjennom kommentarseksjonene til ulike online vannbedforhandlere.

Velg en vannseng Trinn 5
Velg en vannseng Trinn 5

Trinn 2. Undersøk forhandlere av vannsenger i ditt område

Det er viktig å prøve en madrass før du investerer i den. Imidlertid blir dette enda viktigere når du velger en ny vannseng, spesielt hvis du aldri har hatt en før. Se etter møbelbutikker som har vannsenger eller vannsengspesifikke leverandører i ditt område.

  • Søk etter møbelforhandlere på nettet. Hvis vannsenger ikke er oppført, ring for å spørre om de har dem.
  • Søk på nettet etter madrassforretninger i ditt område, og ring for å se om de har vannsenger.
  • Hvis dine lokale møbler eller madrassforhandlere ikke tilbyr vannsenger, kan de kanskje lede deg til et sted hvor du kan teste eller kjøpe en vannseng.
  • Det kan være lurt å vurdere å bestille en vannseng på nettet, men sørg for at de tillater hjemmeforsøk og retur, da du ikke kan teste madrassen på forhånd.
Velg en vannseng Trinn 6
Velg en vannseng Trinn 6

Trinn 3. Besøk en forhandler av vannsenger

Når du har funnet et sted der vannsenger selges, vil du gå til vannbedbutikken for å prøve de tilgjengelige typer vannsenger. Ring på forhånd for å sikre at forhandleren har vannsenger som du kan prøve. Selv om de selger vannsenger, er det ikke sikkert at butikken har noen på skjermen. Noen steder er imidlertid villige til å sette opp vannsenger som du kan prøve.

  • Det er noen forhandlere på nett og i butikk som lar deg teste vannsenger i hjemmet ditt og returnere dem hvis du er misfornøyd.
  • Selv om du er i stand til å teste en vannsengmadrass i en butikk, kan du spørre om retningslinjer for retur og forsøk hjemme. En madrass som virker behagelig for et øyeblikk i en butikk, virker kanskje ikke like behagelig etter flere netters søvn.

Metode 3 av 4: Konfigurere plassen for vannsengen din

Velg en vannseng Trinn 7
Velg en vannseng Trinn 7

Trinn 1. Mål rommet og sengetøyet

Sørg for at du har god plass til å fylle vannsengen. Dette er spesielt viktig hvis du kjøper en vannseng med hard side som kan ta betydelig mer plass enn en tradisjonell seng. Mål rommet og sengetøyet, og finn den beste posisjonen for vannsengen din før du plasserer den. For å flytte en vannseng må du tømme den helt og fylle den på nytt, så det er viktig å ta ekstra tid for å finne riktig posisjon på forhånd.

Velg en vannseng Trinn 8
Velg en vannseng Trinn 8

Trinn 2. Plasser sengen nær nok til uttak for termostaten

Du vil være forsiktig så du ikke forårsaker alvorlige problemer med elektrisk støt når du fyller vannsengen din, men du må være nær nok til et uttak for å holde vannsengvarmeren tilkoblet. Varmeelementet til madrassen skal være motsatt enden av madrassen fra fyllpunktet for din sikkerhet. Uten et temperaturregulerende system er vannsengene veldig kalde. Det er viktig å finne og opprettholde en behagelig temperatur. Varmen gir også ekstra stressavlastning for leddene.

Koble alltid fra vannmadrassvarmeren før du åpner fyllingspunktet på vannsengen

Velg en vannseng Trinn 9
Velg en vannseng Trinn 9

Trinn 3. Kjøp sengetøy til vannsengen din

Myke vannmadrasser kan vanligvis utstyres med tradisjonelt sengetøy, men du bør spørre forhandleren du kjøper fra om spesielle sengetøystørrelser. De fleste hardtsidige vannsenger trenger sengetøy i California -størrelse.

Velg en vannseng Trinn 10
Velg en vannseng Trinn 10

Trinn 4. Rengjør vannsengen

Hvis du vil at vannmadrassen skal vare, er det viktig at du bryr deg om vinylen. Overtid absorberer vinyl hud, oljer, fibre og støv. Det kan bli vanskelig å gjøre vannsengen mindre behagelig og øke risikoen for punkteringer. Vinylrensere fjerner denne oppbygningen og holder materialet mykere. Du bør bytte laken og rengjøre vinylmadrassen forsiktig minst en gang i måneden.

Velg en vannseng Trinn 11
Velg en vannseng Trinn 11

Trinn 5. Behandle vannet

Som stående vann hvor som helst, kan vannet inne i vannmadrassen bli stillestående. Du må kjøpe vannbehandlinger og bruke dem som anvist. Vanligvis kommer vannbehandlinger i form av en tablett eller dråper som bare må slippes ut i fylletuten på madrassen en gang i måneden. Det er ofte lettest å administrere disse vannbehandlingene samtidig som du rengjør madrassen og skifter sengetøy. En gang i året bør du tømme og fylle madrassen helt.

Velg en vannseng Trinn 12
Velg en vannseng Trinn 12

Trinn 6. Ha et reparasjonssett tilgjengelig

Selv om du er ekstremt forsiktig med vannsengen din, skjer det fortsatt lekkasjer. Det er viktig å alltid ha et reparasjonssett tilgjengelig for å forsegle punkteringer eller tårer med en gang. En eller to lekkasjer er ikke nødvendigvis et problem, men hvis madrassen har mange punkteringer eller rifter, kan det være på tide å bytte den.

Metode 4 av 4: Faktorisering i partneren din når du velger en vannseng

Velg en vannseng Trinn 13
Velg en vannseng Trinn 13

Trinn 1. Ta med partneren din for å prøve senger

Hvis du deler sengen din før du kjøper en vannmadrass, må du inkludere sengepartneren din i kjøpsprosessen. Dere må begge være komfortable med mengden støtte, bevegelse og temperatur som er knyttet til vannsengen. Prøv madrasser sammen, og velg en som passer best for begge dine behov.

Velg en vannseng Trinn 14
Velg en vannseng Trinn 14

Trinn 2. Spør din nye partner hvordan du kan hjelpe dem med å tilpasse seg en vannseng

Hvis du allerede eier en vannseng og nå deler med en partner, kan justeringsprosessen bli vanskeligere. Hvis du har en full motion madrass, må du kanskje investere i en madrass med en høyere bølgeløs vurdering når du deler plass med andre. I noen tilfeller kan du også kjøpe madrassdeksler eller holder som reduserer bevegelse. Hvis temperaturen er din bekymring, kan du bruke ekstra polstring for å redusere varmen for den ene eller den andre partneren.

Velg en vannseng Trinn 15
Velg en vannseng Trinn 15

Trinn 3. Vurder to madrasser

Hvis du og din partner er like i størrelse og vekt, er madrassvalgprosessen mindre vanskelig. Men hvis du og partneren din er vesentlig forskjellige høyder eller vekter, kan valget være mer komplisert, da en sag-effekt kan oppstå der vekten til den ene partneren løfter den andre under søvn. I disse tilfellene kan en dobbel madrass være det beste alternativet. Disse kan monteres i en hard eller myk side, men de lar deg og din sengepartner spesifisere dine egne komfortnivåer. I tillegg vil bevegelsene dine ikke ha en dramatisk effekt på partneren din sammenlignet med en enkelt vannmadrass.

Velg en vannseng Trinn 16
Velg en vannseng Trinn 16

Trinn 4. Se på vannrør

I stedet for en enkel eller dobbel flat madrass, kan du også ha en rekke tilkoblede tubuli. Dette reduserer bevegelsen totalt sett, og fordi hvert rør er atskilt, har vekten og bevegelsen mindre effekt på partneren din. Disse madrassene er vanligvis tynnere enn andre vannsenger, og selv om de har høyere bølgeløse karakterer, tilbyr de ikke det samme støttenivået som er tilgjengelig fra tradisjonelle vannsenger med fiberlag. Det er også mer sannsynlig at du berører bunnen av sengestellet.

Tips

  • Vannsengmadrasser, i motsetning til vanlige madrasser, absorberer ikke støv, noe som gjør dem til et godt valg hvis du lider av allergi.
  • Ikke vær bekymret for den økte vekten til en vannseng. Selv om de kan være langt tyngre enn vanlige senger, er vekten jevnt fordelt, så med mindre gulvet ditt allerede er svakt, bør det støtte vekten av en vannseng.

Anbefalt: