Hvordan dekorere med marmor tapet: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dekorere med marmor tapet: 11 trinn (med bilder)
Hvordan dekorere med marmor tapet: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Legg til smaken og klassen av marmor i hjemmet ditt uten å investere i den virkelige tingen! Du kan bruke marmor tapet for et fullt rom, en aksentvegg eller som innrammede detaljer. Lyse, reflekterende og småskala mønstre får et rom til å se større ut. Oppnå en fancy, men koselig følelse med mørkere farger og store mønstre. Marmor tapet er et luksuriøst alternativ som setter i arbeid: resten av innredningen din kan være minimal siden mønsteret ditt kommer langt!

Trinn

Del 1 av 3: Velge et mønster

Dekorer med marmor tapet trinn 1
Dekorer med marmor tapet trinn 1

Trinn 1. Lys opp et rom

Når du pynter med tapet, ser du etter marmormønstre med lyse farger, spesielt de som har iriserende blekk eller reflekterende, metalliske aksenter. Unngå bakgrunnsbilder som bruker mørke farger hvis du vil at rommet skal se større ut.

  • For eksempel kan det være lurt å legge lysstyrke til en svak gang, eller et rom som er vindusfritt og/eller vender mot nord.
  • Prøv et mønster med subtile pasteller, nøytrale farger og/eller en blank finish.
Dekorer med marmor tapet trinn 2
Dekorer med marmor tapet trinn 2

Trinn 2. Velg et mønster i stor eller liten skala

Velg store mønstre for et mer formelt, men intimt utseende. Store mønstre hjelper også et tynt møblert rom til å se mer komplett ut. Velg et mønster i liten skala for å få et rom til å se mer romslig ut.

  • Småskala mønstre i lyse, kule farger visuelt utvider rommet. For eksempel lyse blå, grønne, lilla eller kule gråtoner.
  • Hvis du vil at rommet skal se mindre ut, kan du bruke et stort mønster i en varm, mørk farge. For eksempel mørke nyanser av rødt, oransje og gult.
Dekorer med marmor tapet Trinn 3
Dekorer med marmor tapet Trinn 3

Trinn 3. Vurder rommets nåværende fargevalg

Ta hensyn til møbler, gulvbelegg og generell innredning, med mindre du pusser opp hele rommet. Unngå å bruke et travelt tapetmønster i et rom med andre dristige mønstre. Du kan velge et travelt eller subtilt mønster hvis din nåværende innredning har solide farger på hoveddelene, for eksempel møbler.

  • For eksempel vil en sofa med et levende rutete mønster ikke passe godt med et tungt mønstret marmor tapet.
  • Tepper med sterke mønstre bør enten byttes ut med noe mer nøytralt, eller sammen med et diskret mønster.
Dekorer med marmor tapet Trinn 4
Dekorer med marmor tapet Trinn 4

Trinn 4. Prøv det først

Tape et stort stykke tapet på veggen. La det ligge der en uke eller så. Bestem deretter om du fortsatt elsker det og vil leve med det.

Prøv å spørre deg selv: «Gjør tapetet et harmonisk rom? Eller stikker det ut på en dårlig måte?”

Del 2 av 3: Påføring av bakgrunnsbilde

Dekorer med marmor tapet Trinn 5
Dekorer med marmor tapet Trinn 5

Trinn 1. Tapeter et helt rom

Bestem om du bare vil papirere veggene eller veggene og takene. Inkludert taket skaper en "juveleske" -effekt. Du setter kanskje mest pris på denne teknikken i et rom du besøker av og til, for eksempel et gjestebad. På den måten kan du nyte rommets transformasjon, i motsetning til et mer vanlig oppholdsrom hvor du mer sannsynlig blir lei av et mønster.

  • Et tapetsert tak er spesielt imponerende i et rom med list som skiller taket fra veggene.
  • Tapetsering av et helt rom krever en betydelig innsats. Du bør male rommet med grunning først. Vurder å ansette en entreprenør til et stort tapetseringsprosjekt hvis du ikke vil ta tid og krefter selv.
Dekorer med marmor tapet trinn 6
Dekorer med marmor tapet trinn 6

Trinn 2. Lag en aksentvegg med tapet

Tenk på en vegg som er lengst unna inngangen til rommet, som en innbydende måte å trekke gjester inn på. For å få veggen til å skille seg ut, bruk kontrast: en mørk aksentvegg i et lyst rom eller omvendt.

  • Mønstret tapet hjelper til med å kamuflere feil på veggen din.
  • En marmorert aksentvegg kan brukes på bad, kjøkken eller til og med stue eller spisestue.
Dekorer med marmor tapet trinn 7
Dekorer med marmor tapet trinn 7

Trinn 3. Tapet på baksiden av en bokhylle

Fjern hyllene først, hvis mulig. Ellers papir de bakre delene mellom hyllene. Dette skaper et fokuspunkt med en high-end stemning, og gir interesse for rommet og bokhyllen din.

  • Prøv dette med en vanlig bokhylle, for eksempel i beige eller hvit. Eller velg en bokhylle i en solid farge som inkluderer en fargetone som er inkludert i bakgrunnen.
  • Unngå å tapetsere en bokhylle som har sitt eget mønster eller tunge trekorner.
  • Eksempler på gjenstander du kan vise på din utkledde bokhylle: en kurv full av blader, innrammede bilder og moderne eller vintage dekorative gjenstander.
Dekorer med marmor tapet Trinn 8
Dekorer med marmor tapet Trinn 8

Trinn 4. Innramm tapeter

Oppnå utseendet på tapet med en mye mindre permanent løsning! Få en jevn mengde bilderammer. Veksle dem med rutetype ved å ramme inn bakgrunnsbilder i noen, og forenklede ord eller sitater i andre.

  • Bruk minst fire rammer. Minimale ord eller sitater går best i denne vekslende stilen, siden det kan se for travelt ut med å inkludere andre mønstre eller utskrifter.
  • For eksempel kan det være lurt å ramme inn ordene "Slapp av" og "Slapp av." Eller du kan ramme inn “Splish” i den ene og “Splash” i den andre.

Del 3 av 3: Legge til dekor

Dekorer med marmor tapet Trinn 9
Dekorer med marmor tapet Trinn 9

Trinn 1. Trekk farger fra tapetet

Dekorer med fargefamilier som finnes i tapetmønsteret. For eksempel, hvis tapetet ditt har gull aksenter, bruk gullmaskinvare på møblene dine. Hvis tapetet ditt har ferskenfarger, kan det være lurt å velge håndklær eller til og med en stol i ferskenfarger.

Hvis tapetet ditt er nøytralt eller grått, velger du hvilken farge du vil designe rommet rundt. Eller du kan holde deg til enten en svart og hvit eller helt nøytral fargepalett

Dekorer med marmor tapet Trinn 10
Dekorer med marmor tapet Trinn 10

Trinn 2. Hold rommets tema i tråd med tapetet

Marmor har enten et klassisk eller et moderne tema. Du kan også legge til ekstra innslag av marmor i rommets dekorasjon for å forbedre innredningen.

  • Eksempler på marmoraksenter du kan legge til i rommet er tilbehør, bord, lamper eller klokker.
  • Legg vekt på eleganse ved å bruke blomster, lys, myke håndklær og luksuriøse detaljer.
  • Stil marmor på en moderne måte med svart og hvit innredning, metallisk, moderne belysning og møbler med skarpe linjer.
Dekorer med marmor tapet Trinn 11
Dekorer med marmor tapet Trinn 11

Trinn 3. Design med enkelhet i tankene

Et marmormønster gir en uttalelse helt alene. Dermed bør du favorisere enkle aksenter fremfor de som kan konkurrere med tapetet ditt. Monokromatiske møbler, puter med metalliske stoffer, speil og enkle vaser gifter seg godt med marmor.

  • For eksempel, hold områdetepper nøytrale og enkle.
  • Det kan være lurt å vise noen få solide hvite vaser med bare en blomst i den midterste vasen.

Anbefalt: