Slik rengjør du emaljemaling: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du emaljemaling: 10 trinn (med bilder)
Slik rengjør du emaljemaling: 10 trinn (med bilder)
Anonim

Emaljemaling er holdbar og motstandsdyktig mot skader. Når du rengjør malte overflater, er det imidlertid best å ta feil på siden av forsiktighet og bruke mindre slipende materialer. Støv veggene og taket minst en gang i året med vakuumets børstetilbehør. For å kvitte seg med enkelt skitt og flekker, bruk en mild oppløsning av varmt vann og oppvaskmiddel. Det er flere måter å nærme seg tøffere flekker, for eksempel å bruke en natronpasta eller en Magic Eraser.

Trinn

Metode 1 av 2: Gjør rutinemessig rengjøring

Rengjør emaljemaling Trinn 1
Rengjør emaljemaling Trinn 1

Trinn 1. Støvmalte vegger minst en gang hvert år

Støvfjerning er viktig for å opprettholde emaljmalte overflater, men en årlig støv er alt de fleste vegger trenger. Kjør børstetilbehøret på vakuumet ditt over vegger og tak for raskt å fjerne støv fra overflaten.

  • For mindre områder bør en håndstøvler være tilstrekkelig.
  • Støv alltid før du rengjør dypere. For eksempel, før du prøver å fjerne en flekk, gi veggene en rask støv.
Rengjør emaljemaling Trinn 2
Rengjør emaljemaling Trinn 2

Trinn 2. Lag en rengjøringsløsning med mild oppvaskmiddel og varmt vann

Smuss og flekker vil kreve mer enn en enkel støv for å fjerne dem. Fyll en mellomstor bøtte med varmt vann, og tilsett deretter noen dråper mildt oppvaskmiddel. Bruk hånden eller røreenheten til å blande dem sammen. Fyll en separat bøtte med bare varmt vann.

Du kan også blande tre ss destillert hvit eddik i en liter vann for å lage en trygg rengjøringsløsning for emaljemalte vegger

Rengjør emaljemaling Trinn 3
Rengjør emaljemaling Trinn 3

Trinn 3. Fukt en ikke-slipende svamp med løsningen

Dypp en ikke-slipende svamp, som en cellulosesvamp, i bøtte med rengjøringsløsning. Klem den for å fjerne overflødig løsning. Du vil at svampen skal dempes, men ikke dryppe.

Rengjør emaljemaling Trinn 4
Rengjør emaljemaling Trinn 4

Trinn 4. Arbeid i seksjoner

Del overflaten opp i en rekke vertikale seksjoner og rengjør dem en om gangen. Start fra toppen og arbeid deg ned til bunnen, bruk forsiktig svampen for å skrubbe overflaten i sirkulær bevegelse. Når svampen begynner å se skitten ut, dypp den tilbake i løsningen, vri den grundig ut og fortsett.

Hvis vannet i bøtta begynner å se skittent ut under prosessen, dump det ut og lag en ny mengde rengjøringsløsning

Rengjør emaljemaling Trinn 5
Rengjør emaljemaling Trinn 5

Trinn 5. Skyll hver seksjon med rent vann etter skrubbing

Fukt en annen svamp med rent vann i den andre bøtta. Start på toppen og jobbe deg nedover, bruk den våte svampen til å tørke av delen og skyll bort rengjøringsoppløsningen. Sørg for å fjerne all såpe grundig, siden skitt og skitt kan feste seg til såperester hvis de blir liggende på veggen.

Rengjør emaljemaling Trinn 6
Rengjør emaljemaling Trinn 6

Trinn 6. Tørk overflaten med et håndkle

Gå grundig over hver seksjon med et nytt håndkle for å fjerne overflødig fuktighet fra overflaten. Arbeid systematisk, for eksempel fra topp til bunn, slik at du ikke går glipp av noen flekker.

Metode 2 av 2: Fjerne tøffe flekker

Rengjør emaljemaling Trinn 7
Rengjør emaljemaling Trinn 7

Trinn 1. Utfør en flekkprøve med tiltenkt rengjøringsmiddel

Påfør en liten mengde rengjøringsmiddel på et lite synlig sted på veggen før du begynner. Gni den inn og tørk den av. Inspiser området nøye for å sikre at fargen på malingen ikke påvirkes negativt.

Selv om det ser ut til å være greit, må du bare bruke slipende rengjøringsmidler når det er absolutt nødvendig

Rengjør emaljemaling Trinn 8
Rengjør emaljemaling Trinn 8

Trinn 2. Lag en pasta med natron og vann

Bland like deler natron og vann for å lage en tykk pasta. Bruk fingrene eller et redskap for å påføre pastaen direkte på det flekkete området. Skrub forsiktig området med en ikke-slipende svamp. Skyll med rent vann og tørk grundig.

Rengjør emaljemaling Trinn 9
Rengjør emaljemaling Trinn 9

Trinn 3. Bruk en Magic Eraser på fargestifter og fingeravtrykk

Magic Erasers kan være nyttig for å fjerne tøffe flekker som er etterlatt av små barn. Fukt svampen og vri den ut. Skrubb på flekken til den forsvinner. Bruk den mindre slipende siden av svampen slik at du ikke klør opp veggen.

Rengjør emaljemaling Trinn 10
Rengjør emaljemaling Trinn 10

Trinn 4. Bli kvitt tøffe flekker med ammoniakk, eddik og natron

Hvis oppvaskmiddel, natron, eddik og Magic Erasers ikke klarte å fjerne flekken, lag en sterkere rengjøringsløsning. Bland en liter vann med 1 kopp (120 ml) ammoniakk, ½ kopp (60 ml) eddik og ¼ kopp (30 g) natron. Bruk en mild svamp for å gni løsningen inn i flekken med en sirkulær bevegelse.

Anbefalt: