4 enkle måter å skyte familieportretter innendørs

Innholdsfortegnelse:

4 enkle måter å skyte familieportretter innendørs
4 enkle måter å skyte familieportretter innendørs
Anonim

Familiebilder er en vakker måte å fange et øyeblikk i tid, men de gir noen utfordringer. Når du tar bildene innendørs, kan det være vanskelig å få riktig belysning. I tillegg kan det være vanskelig å fange et øyeblikk da alle familiemedlemmene er stille. Heldigvis er det lett å omgå disse problemene for å ta vakre familiebilder.

Trinn

Metode 1 av 4: Ordne en bakgrunn

Skyt familieportretter innendørs Trinn 1
Skyt familieportretter innendørs Trinn 1

Trinn 1. Velg rommet der du vil ta bildene

Hvis du tar bildene i familiehjemmet, kan du spørre familien hvor de vil at fokuspunktet skal være. Se etter et rom med plass til familien å stille og minimalt med rot, noe som ville være distraherende på bildene. Hvis du planlegger å bruke naturlig lys, må du sørge for at rommet har vinduer.

  • For eksempel kan du velge stuen hvis den har en fin peis eller hvis den er dekorert for en ferie. Hvis familien nettopp hadde fått en ny baby, kan du ta bildene i barnehagen. Hvis du vil ha et vanlig bakteppe, kan du velge et rom som har en nøytral veggfarge.
  • Velg et rom der alle føler seg komfortable. For eksempel føler trolig hele familien seg godt i stua eller familierommet, men det er ikke sikkert at barna føler seg like komfortable på foreldrenes rom.
Skyt familieportretter innendørs Trinn 2
Skyt familieportretter innendørs Trinn 2

Trinn 2. Bruk en enkel bakgrunn, så fokuset er på familien

En travel bakgrunn vil trekke øyet bort fra menneskene, så velg bakgrunnen din nøye. Velg en tom vegg eller bruk en fotoskjerm for et enkelt alternativ. Imidlertid kan du velge en minimalistisk dekorert bakgrunn hvis familien ønsker å vise frem en personlighet.

  • For eksempel kan du bruke en blank hvit eller grå vegg eller skjerm for en enkel bakgrunn. På den annen side vil familien gjerne ta bildet foran peisen sin.
  • Hvis du er i et fotostudio, kan du bruke en vanlig eller temaskjerm som bakgrunn. Snakk med familien for å se hva de foretrekker.
Skyt familieportretter innendørs Trinn 3
Skyt familieportretter innendørs Trinn 3

Trinn 3. Inkluder rekvisitter for å legge til visuell interesse

Selv om du vil ha en ganske enkel bakgrunn, vil du ikke at bildene skal være kjedelige. Bruk rekvisitter for å legge til et tema eller en estetikk på bildene. Ta med ting som møbler, vaser, lysestaker, leker eller andre dekorative gjenstander på bildene.

  • For eksempel kan du posere familien på en sofa eller foran et juletre.
  • Du kan prøve å vise frem familiens interesser. For eksempel, hvis de alle liker baseball, kan du inkludere sportsutstyret som en rekvisitt.
  • Hvis familien står foran en peis, kan du plassere ting som en klokke eller vase på mantelen.
  • Hvis familien har små barn, kan du ta bilder av barna som leker mens foreldrene ser eller hjelper.
Skyt familieportretter innendørs Trinn 4
Skyt familieportretter innendørs Trinn 4

Trinn 4. Prøv forskjellige bakgrunner for å fange familiens historie

Du trenger ikke å holde deg til bare én bakgrunn. Prøv forskjellige bakgrunner, slik at du har en rekke bilder som familien kan velge mellom. Her er noen eksempler:

  • Du kan ta bilder i flere rom i hjemmet.
  • Du kan fotografere barn som leker på soverommet sitt.
  • Du kan fotografere familien som sitter ved middagsbordet.
  • Du kan ha en ung familie som poserer sammen på foreldrenes seng.
Skyt familieportretter innendørs Trinn 5
Skyt familieportretter innendørs Trinn 5

Trinn 5. Sørg for at familiens klær koordinerer med bakgrunnen

Det er vanlig at familier kler seg i et lignende fargevalg når de tar familieportretter. Imidlertid er det også viktig at de matcher deres bakgrunn. Kontroller at klærne motivet ditt bruker matcher eller utfyller fargene i bakgrunnen din.

  • La oss for eksempel si at du fotograferer familien på en brun sofa som ligger foran en solbrun vegg. Komplementære farger som marineblå, hvit eller rødme ville se bra ut. På den annen side kan grå og svart skape for mye kontrast med bakgrunnen.
  • La oss på samme måte si at rommet har et stort kunstverk som inneholder en blanding av blues. Oppmuntre familien til å bruke farger som utfyller blå, som grå eller gul i stedet for en farge som grønn.
  • Hvis klærne motivet ditt har på seg kolliderer med bakgrunnen, kan du velge en annen bakgrunn som passer bedre. Hvis familien har det bra med å bytte klær, kan du gjøre det i stedet.
  • Prøv morsomme antrekkalternativer, som kokkehatter for bilder tatt på kjøkkenet eller pyjamas med juletema til jul eller Halloween-bilder.

Metode 2 av 4: Sette opp belysningen

Skyt familieportretter innendørs Trinn 6
Skyt familieportretter innendørs Trinn 6

Trinn 1. Velg en lyskilde for bildene dine

Du vet sannsynligvis at belysning er veldig viktig i fotografering, og det kan virke som mer belysning er bedre. Imidlertid blander bruk av både naturlig og overliggende belysning forskjellige lysfarger, for eksempel hvitt og gult. Dette gjør det vanskelig å få hvitbalanse i bildene dine og kan skape ujevn belysning. I stedet holder deg til enten naturlig eller overlys.

Det er vanligvis best å bruke naturlig belysning hvis du kan

Skyt familieportretter innendørs Trinn 7
Skyt familieportretter innendørs Trinn 7

Trinn 2. Bruk et vindu for naturlig belysning

Du trenger sannsynligvis et stort vindu eller flere mindre vinduer for å få nok naturlig belysning. Fjern vindusdeksler fra vinduet slik at lyset flommer inn i rommet. Slå deretter av all luftbelysning slik at lyset er balansert.

  • Ideelt sett, ta bildet nær vinduet du bruker til lyskilden. Jo lenger unna vinduet du er, desto mørkere blir bildene dine.
  • Plasser familien enten foran vinduet eller på siden av vinduet. Ikke la dem vende mot vinduet.
Skyt familieportretter innendørs Trinn 8
Skyt familieportretter innendørs Trinn 8

Trinn 3. Sett opp en reflektor overfor vinduet for å eliminere skygger

En reflektor er et hvitt ark eller en paraply som reflekterer en lyskilde. Plasser reflektoren slik at lyset fra vinduet spretter av det og skinner på familien. På denne måten vil familien bli jevnt opplyst.

La oss for eksempel si at du fotograferer familien på en sofa. Du kan plassere sofaen nær vinduet med vinduet på den ene siden og reflektoren på den andre

Skyt familieportretter innendørs Trinn 9
Skyt familieportretter innendørs Trinn 9

Trinn 4. Velg overheadbelysning hvis det er lite lys eller du vil ha en effekt

Det kan være for mørkt ute å bruke et vindu for lys, og det er greit. Alternativt kan du like måten overbelysningen ser ut og velge å bruke den i stedet. Lukk alle gardinene i rommet, så den eneste lyskilden er takbelysning.

  • Overliggende belysning kan noen ganger skape en stemningsfull eller vintage effekt, spesielt hvis lyspærene dine avgir gult lys.
  • Du kan bruke belysningen i familiens hjem eller sette opp bærbare studiolys. Hvis du bruker studiolys, plasser dem på hver side av familien eller sett opp en reflektor motsatt lysene.
Skyt familieportretter innendørs Trinn 10
Skyt familieportretter innendørs Trinn 10

Trinn 5. Legg til mer belysning med håndholdt blits hvis du har en

Det er vanskelig å bruke blits fordi det kan skape sterk belysning. En håndholdt blits er vanligvis bedre enn den innebygde blitsen, så bruk den til å øke belysningen i rommet. Slå av blitsen mens du tar bildet.

Du kan ta noen testbilder for å se om du liker bildene med eller uten blits

Skyt familieportretter innendørs Trinn 11
Skyt familieportretter innendørs Trinn 11

Trinn 6. Bruk en diffusor til å myke opp den innebygde blitsen hvis du bruker den

Det er vanligvis best å la den innebygde blitsen være slått av. Imidlertid kan du kanskje bruke den til å øke innendørsbelysningen hvis du kobler den sammen med en diffusor. Fest diffusoren over den innebygde blitsen slik at den sprer lyset. Dette bidrar til å forhindre skarpt lys på motivet.

Du kan kjøpe en diffusor separat fra kameraet. Velg en diffusor som er merket for bruk med kameraet ditt. Følg deretter instruksjonene for modellen du kjøper for å feste den til kameraet

Metode 3 av 4: Posering av familien

Skyt familieportretter innendørs Trinn 12
Skyt familieportretter innendørs Trinn 12

Trinn 1. Be familien om å gruppere tett sammen

La familien velge hvor de står, i hvert fall først. Du får de beste bildene dine hvis familien føler seg komfortabel og upåvirket. Etter at familien føler seg avslappet, gi dem en liten veiledning for å hjelpe dem med å prøve forskjellige varianter.

  • For eksempel kan du be familien om å stå foran en tom bakgrunn. De kan begynne med foreldrene bak og barna foran. Deretter kan de få barna til å stille opp mellom foreldrene. Hvis barna er små, kan foreldrene hente ett eller flere av barna.
  • Hvis familien sitter, kan du bytte ordre eller la noen familiemedlemmer sitte på gulvet og andre sitte på møblene.
  • Du kan også ta noen lekne bilder. Du kan ha en av foreldrene som står og holder et barn mens den andre forelderen sitter på gulvet og leker med det eller de andre barna.
Skyt familieportretter innendørs Trinn 13
Skyt familieportretter innendørs Trinn 13

Trinn 2. Ta noen få ærlige bilder for å fange personligheten

Selv om du kanskje tenker på familieportretter som poserte bilder, kan noen ganger ærlige bilder være de mest meningsfulle siden de fanger familiens personlighet. I tillegg hjelper det å ta candids familien til å føle seg komfortabel, noe som hjelper deg med å ta bedre bilder. Ta et par ærlige øyeblikk før skytingen offisielt begynner, mellom grupperingene, og akkurat når du er ferdig.

  • Oppmuntre familien til å opptre ærlig ved å fortelle vitser, stille dem spørsmål eller spille musikk for å hjelpe dem med å slappe av.
  • For eksempel kan du ta bilder av familien som justerer hverandres klær, kommer på plass og tuller sammen.
Skyt familieportretter innendørs Trinn 14
Skyt familieportretter innendørs Trinn 14

Trinn 3. La familien gjøre en favorittaktivitet sammen for et unikt bilde

I tillegg til å ta tradisjonelle familieportretter, kan du bli kreativ og prøve å fange familien i leken. Spør familien hva de liker å gjøre sammen. Sett deretter opp en fotografering rundt favorittaktivitetene deres. Her er noen ting de kan gjøre:

  • Spill et brettspill.
  • Lag et puslespill.
  • Stek kaker.
  • Danse.
  • Lag et teppe fort.

Metode 4 av 4: Ta bilder

Skyt familieportretter innendørs Trinn 15
Skyt familieportretter innendørs Trinn 15

Trinn 1. Sett kameraet på et stativ for skarpe, rette bilder

Innendørsbilder kan se uklare ut hvis du tar dem håndholdt, da belysningen kan være lav. Dette gjelder spesielt hvis motivene dine beveger seg, som når du fotograferer barn. For å løse dette problemet, sett kameraet på et stativ slik at det står stille.

Bruk et stativ med justerbar høyde, slik at du kan heve eller senke det for forskjellige bilder. For eksempel vil du kanskje sette den høyere for et bilde av familien som står opp og ned for et bilde av familien som sitter

Skyt familieportretter innendørs Trinn 16
Skyt familieportretter innendørs Trinn 16

Trinn 2. Sett kameraet i manuell eller AV -modus hvis du vil justere innstillingene

Manuell modus, som er representert med en M, lar deg angi preferansene dine på kameraet. AV -modus er blenderprioritetsmodus. Begge disse modusene lar deg få mest mulig ut av innendørsbelysningen. Velg modusen du er mest komfortabel med.

Hvis du er ny innen fotografering, kan du prøve den manuelle modusen

Alternativ:

Hvis du er en amatørfotograf som bare tar bilder av familien din, kan du velge å fortsette med en fullautomodus. Med full auto vil kameraet justere alle innstillingene for deg basert på lysforholdene. Selv om du kanskje ikke får de beste bildene, er det mye lettere fordi du ikke trenger å bekymre deg for lukkerhastigheten, ISO eller blenderinnstillinger.

Skyt familieportretter innendørs Trinn 17
Skyt familieportretter innendørs Trinn 17

Trinn 3. Velg en lukkerhastighet på 1/15TH hvis du bruker stativ

Lukkerhastigheten bestemmer hvor lenge kameraets lukker er åpen for å ta et fotografi. En langsom lukkerhastighet tillater mer lys, men øker også risikoen for uskarpt bilde hvis motivet beveger seg. På den annen side fanger en rask lukkerhastighet bildet raskt, så det er mindre sjanse for uskarphet. Med et stativ bruker du en ganske lang lukkerhastighet.

Ignorer dette trinnet hvis du bruker full auto

Alternativ:

Hvis du vil holde kameraet i hendene mens du tar bilder, må du stille lukkerhastigheten til mellom 1/60 til 1/200 for å ta hensyn til bevegelsene dine.

Skyt familieportretter innendørs Trinn 18
Skyt familieportretter innendørs Trinn 18

Trinn 4. Juster ISO til 800 for sterkt lys eller 1600 for lite lys

ISO bestemmer hvor lyst eller mørkt bildet ditt vil være. Et lavere tall betyr vanligvis et mørkere bilde, mens et høyere tall betyr et lysere bilde. Sett ISO -en din slik at den passer til ditt miljø. Du kan ta noen testbilder for å sikre at du er fornøyd med lysstyrken.

  • For eksempel kan du sette ISO til 800 hvis du konfigurerer din egen belysning eller 1600 hvis du er avhengig av lys fra et mellomstort vindu.
  • Du trenger ikke å bekymre deg for dette hvis du bruker helautomatikk.
Skyt familieportretter innendørs Trinn 19
Skyt familieportretter innendørs Trinn 19

Trinn 5. Still blenderåpningen til mellom F/1.2 og F/4

Blenderåpningen er hvor bredt objektivet er åpent, som bestemmer størrelsen på rammen og hvor mye lys som kommer inn i objektivet. Du kan stille blenderåpningen din mellom F/1.2 og F/4 og fortsatt ta flotte innendørsbilder. Ta et par testbilder for å se hvilken innstilling du foretrekker.

  • Du kan bestemme deg for å holde deg til en innstilling du har brukt tidligere.
  • Ikke bekymre deg for blenderåpning hvis du bruker helautomatisk.
Skyt familieportretter innendørs Trinn 20
Skyt familieportretter innendørs Trinn 20

Trinn 6. Bruk kameraets tidtaker hvis du skal være med på bildene

Å ta bilder av din egen familie er ganske enkelt, ettersom de fleste kameraer har en timer. Be familien din komme på plass, og sørg for at kameralinsen er fokusert på dem. Still inn timeren på kameraet, og hopp deretter inn i rammen før lukkeren klikker seg.

  • Ta noen testbilder for å se hvor lenge du må komme på plass og hvor du må stå.
  • Sjekk bildene mellom posene for å være sikker på at du har bilder du liker.
Skyt familieportretter innendørs Trinn 21
Skyt familieportretter innendørs Trinn 21

Trinn 7. Ta flere bilder i hver pose, slik at du har flere alternativer

Familien kommer sannsynligvis til å ønske flere alternativer å velge mellom, så ta mange bilder. Ta flere bilder av hver gruppering og bakgrunn, slik at du mer sannsynlig får et godt bilde. Husk at familiebilder kan være ekstra vanskelige siden du har flere motiver som kan slite med å holde stille.

Velg det beste av bildene du vil inkludere i samlingen din

Tips

  • Be familien om å vise deg meningsfulle områder i hjemmet der de kanskje vil bli fotografert.
  • Velg et bakteppe som passer til rommet der bildet skal henges hvis familien planlegger å montere bildet.
  • Prøv å bruke noen minutter på å snakke og bli komfortabel før fotograferingen. Dette kan hjelpe alle i familien til å føle seg mer trygge foran kameraet og bygge tillit mellom familien og deg selv som fotograf.

Anbefalt: