3 måter å få tak i din fungerende audition

Innholdsfortegnelse:

3 måter å få tak i din fungerende audition
3 måter å få tak i din fungerende audition
Anonim

Å få en audition er det første skrittet mot å bli kastet i en rolle. Å stå opp foran et rom med mennesker kan være veldig nervepirrende, så det er normalt å ha litt sceneskrekk. Hvis du forbereder deg godt og holder hodet høyt, kan du vise castingteamet at du er riktig for rollen og prøve auditionen din. Ikke glem å øve linjene dine på forhånd, så du er klar til å vise frem ferdighetene dine!

Trinn

Metode 1 av 3: Forberedelse til audition

Ace Your Acting Audition Trinn 1
Ace Your Acting Audition Trinn 1

Trinn 1. Undersøk rollen og prosjektet

Dykk ned i karakteren du spiller og hva prosjektet er. Prøv å finne ut karakterens motivasjon, fortiden deres og hva de har for fremtiden. Dette vil hjelpe deg med å injisere følelser og personlighet i rollen din når du prøver.

  • Hvis du prøver deg på et TV -program, kan du prøve å se andre episoder for å få en følelse av hvordan karakterene er.
  • Hvis du skal prøve på en film eller et skuespill, kan du se på noen av regissørens tidligere arbeider.
  • For kommersielle auditions, prøv å se noen få reklamer som annonserer lignende produkter eller tjenester.
  • Hvis du ikke prøver på en bestemt rolle, kan du bare finne ut mer om det overordnede prosjektet, slik at du kan forberede deg på hvilken linje de gir deg.
Ace Your Acting Audition Trinn 2
Ace Your Acting Audition Trinn 2

Trinn 2. Memoriser linjene dine, hvis du har dem

Noen auditions vil gi deg linjene dine på forhånd, slik at du kan lese gjennom dem på forhånd. Les manuset 2 til 3 ganger, og øv deg på å si linjene høyt. Gå gjennom skriptet igjen og se hvor mange linjer du kan si uten å se. Fortsett å gjøre dette igjen og igjen til du kjenner linjene dine utenat.

Hvis du ikke kan huske linjene dine eller du ikke har tid, er det greit å lese avisen. Regissører vil heller se deg lese enn å snuble gjennom linjer du ikke har lagret utenat

Tips:

Noen auditions kan be deg om å komme med ditt eget forberedte materiale, noe som betyr at du kan velge en monolog. I så fall bør du definitivt ha materialet ditt husket før audition.

Ace Your Acting Audition Trinn 3
Ace Your Acting Audition Trinn 3

Trinn 3. Øv linjene dine foran venner og familie

Å si linjene dine i speilet hjemme er en ting, men faktisk å ha et publikum er en annen. Samle 2 til 3 av dine nærmeste og be dem om å se deg si linjene dine. De kan gi tilbakemelding på prestasjonene dine, slik at du kan øve mer før den store dagen.

Du kan også ta opp deg selv og si linjene dine og sende videoen til vennene dine hvis du ikke kan samle dem alle i samme rom

Ace Your Acting Audition Trinn 4
Ace Your Acting Audition Trinn 4

Trinn 4. Skriv ut hodeskudd og CV -en du kan ha med deg

Selv om du allerede har sendt inn et CV og hodeskuddene dine, kan du ta litt mer å ta med deg. Sørg for at CV -en din viser alle skuespiller- eller showjobber du har hatt, og at hodeskuddene er bilder av deg med din nåværende hårklipp og stil. Dette vil vise at du har kommet forberedt og at du er en profesjonell.

Å ha hodeskudd å dele ut når du er på audition er en fin måte å spre navn og ansikt på

Ace Your Acting Audition Trinn 5
Ace Your Acting Audition Trinn 5

Trinn 5. Kle deg i komfortable klær som ikke hindrer bevegelsen

Velg et antrekk som får deg til å føle deg trygg og klar til å gå rundt og gestikulere deg. Prøv å ha på deg mørke jeans eller bukser, en montert T-skjorte og noen flate støvler for et uformelt og profesjonelt utseende.

Prøv å ikke kle deg ut som en karakter, for det kan være litt distraherende

Metode 2 av 3: Gå inn i auditionsområdet

Ace Your Acting Audition Trinn 6
Ace Your Acting Audition Trinn 6

Trinn 1. Gå inn i rommet med tillit

Førsteinntrykket er superviktig, spesielt når du prøver å selge deg selv. Hold hodet høyt, gå raskt og få øyekontakt med alle i rommet.

Folk har en tendens til å gjøre mange vurderinger innen de første 15 sekundene etter å ha møtt noen nye

Ace Your Acting Audition Trinn 7
Ace Your Acting Audition Trinn 7

Trinn 2. Stå på "X" som markerer stedet ditt

Normalt vil det være et "X" merket med tape i midten av gulvet for å angi hvor utgangspunktet ditt er. Sørg for å treffe dette merket når du starter auditionen, men beveg deg gjerne mens du sier linjene dine.

Tips:

De fleste rollebesetninger liker det ikke hvis du kommer for nært bordet de sitter ved. Sørg for å stå langt nok unna, slik at de kan ta deg inn.

Ace Your Acting Audition Trinn 8
Ace Your Acting Audition Trinn 8

Trinn 3. Presenter deg selv og hva du skal lese

Introduksjonen din, også kalt din "skifer", er din tid til å fortelle rollebesetningen hvem du er og hva du skal gjøre for dem. Alt du trenger å si er navnet ditt, karakteren du leser, og hvilket prosjekt det er for, slik at casting -teamet får en påminnelse.

For eksempel kan du si, "Hei alle sammen, jeg heter Gwyn Slater, og dette er fru Rogers i første akt."

Ace Your Acting Audition Trinn 9
Ace Your Acting Audition Trinn 9

Trinn 4. Ta et dypt pust for å roe nervene før du begynner

Å være nervøs er greit, spesielt hvis du ikke har gjort massevis av auditions. Før du starter linjene dine, ro deg ned ved å trekke pusten dypt og slippe den ut.

Casting -mannskaper vil helt forstå nervene dine, og de fleste vil være sympatiske for det du går gjennom

Ace Your Acting Audition Trinn 10
Ace Your Acting Audition Trinn 10

Trinn 5. Slapp av og vær deg selv

Det er greit å ha energi når du går inn på en audition, men du bør ikke hoppe av veggene. La din naturlige karisma og personlighet skinne gjennom når du tar inn i rommet og presenterer deg selv.

Casting -mannskaper vil kunne fortelle om du setter opp et show for deres fordel, så det er bedre å bare være deg selv

Metode 3 av 3: Spikre linjene dine

Ace Your Acting Audition Trinn 11
Ace Your Acting Audition Trinn 11

Trinn 1. Lag en forbindelse med leseren mens du sier linjene dine

Leseren er den delen av mannskapet som vil lese linjene til personen du samhandler med. Få øyekontakt med dem og prøv å sprette av ordene deres mens du sier linjene dine. La som om de er den eneste andre personen i rommet, og fokuser på å si linjene dine frem og tilbake når du prøver.

Leseren har sannsynligvis allerede lest linjene hundrevis av ganger den dagen, så det er ikke sikkert de spruter massevis av følelser i ordene deres

Ace Your Acting Audition Trinn 12
Ace Your Acting Audition Trinn 12

Trinn 2. Legg følelser og dybde til linjene dine

Nå er det på tide å handle! Si linjene dine med følelser, dybde og karisma, akkurat som du øvde hjemme. Tenk på karakteren din, hva motivasjonene er, og hvorfor du er her i dag.

Selv om du ikke har lagret linjene dine utenat, kan du fortsatt sette følelser i dem

Ace Your Acting Audition Trinn 13
Ace Your Acting Audition Trinn 13

Trinn 3. Unngå pantomiming eller utfør handlinger

Selv om det er greit å legge til armbevegelser og kanskje litt pacing, føler du ikke at du må pantomime sitte i en stol eller gå en joggetur. Selv om disse handlingene er skrevet i manuset, forventer ikke rollebesetningen at du skal utføre dem.

Tips:

Du kan vise sinne eller frustrasjon ved å gestikulere vilt med armene, eller du kan vise frykt ved å vikle armene rundt deg selv i en trøstende gest.

Ace Your Acting Audition Trinn 14
Ace Your Acting Audition Trinn 14

Trinn 4. Fortsett, selv om du gjør en feil

Du kan hoppe over en linje, eller du kan ved et uhell flump et ord. I stedet for å be om unnskyldning eller stoppe linjene dine, bare slå gjennom den. Det er bedre for rollebesetningen å se hvordan du håndterer feilene dine enn at du stopper auditionen.

Hvis du håndterer feilen din godt nok, er det ikke sikkert at støpemannskapet engang legger merke til det

Ace Your Acting Audition Trinn 15
Ace Your Acting Audition Trinn 15

Trinn 5. Ta kritikk grasiøst

Noen ganger vil støpemannskapet gi deg instruksjoner og deretter be deg om å ta replikken igjen. Prøv å lytte til hva de sier og endre ytelsen din, selv om du ikke er enig med dem.

  • For eksempel kan de si: "Kan du si disse linjene med mer sinne?" Eller, "Prøv å se mindre sur og mer ond ut denne gangen."
  • Ikke alle rollebesetninger vil gi deg retninger, og det er også greit.
Ace Your Acting Audition Trinn 16
Ace Your Acting Audition Trinn 16

Trinn 6. Vær åpen for å lese nye linjer eller en annen del

Selv om du har forberedt linjer for en del, kan du ha utseendet eller personligheten til en annen. Hold et åpent sinn og vær fleksibel hvis rollebesetningen vil at du skal prøve noe annet.

  • Å vise at du er tilpasningsdyktig til endring, gjør deg til en bedre kandidat for en rolle, siden det viser at du er en god skuespiller å jobbe med.
  • Manus, tegn og plott blir omskrevet og omarbeidet hele tiden. Din del kan ha forsvunnet eller blitt noe annet før du prøver det.
Ace Your Acting Audition Trinn 17
Ace Your Acting Audition Trinn 17

Trinn 7. Takk casting mannskapet for deres tid

Når auditionen din er over, smiler du og takker mannskapet for at du gir deg en sjanse til å prøve på i dag. Dette vil etterlate et godt inntrykk på mannskapet, slik at du har en bedre sjanse til å lande delen. Selv om de ikke kaster deg for karakteren du leser for, kan de huske deg som en hyggelig person og ringe deg for en annen rolle i fremtiden.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Prøv å planlegge auditionen din tidlig på dagen, slik at rollebesetningen ikke blir sliten når de ser forestillingen din.
  • Sov godt før auditionen din, slik at du ser ut og føler deg best.
  • Mange prosjekter blir støpt super raskt nå til dags, og deler beveger seg rundt og endres hele tiden. Hvis du ikke blir kastet eller din del blir kuttet, vær trygg på at du finner noe annet.

Anbefalt: