Hvordan blande gips for skulptur: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan blande gips for skulptur: 9 trinn (med bilder)
Hvordan blande gips for skulptur: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Å blande gips med en "tommelfingerregel" -metode krever ikke presise målinger. Skulptører bruker vanligvis denne metoden for å blande små til moderate mengder gips (mindre enn 22 liter) for støping og støping. De samme instruksjonene gjelder for alle standard gipsprodukter, for eksempel Gips i Paris, Hydrocal, Densité, etc.

Trinn

Bland gips for skulptur Trinn 1
Bland gips for skulptur Trinn 1

Trinn 1. Anslå mengden blandet gips og silika som prosjektet krever

Husk at det er 1/3 gips, 1/3 silika mel og 1/3 vann. Erfaring er den beste guiden her, så som nybegynner må du bare gjøre ditt beste gjetning, og deretter blande ekstra for å være sikker på at du har nok. Bruk fornuft.

Bland gips for skulptur trinn 2
Bland gips for skulptur trinn 2

Trinn 2. Forbland gips og silikamel

Bland gips for skulptur Trinn 3
Bland gips for skulptur Trinn 3

Trinn 3. Hell rent, lunkent vann i en tom, fleksibel blandingsbeholder

En standard to-gallon (7,5 liter) plastbøtte er en god beholder. Mengden vann bør være omtrent en tredjedel av den totale mengden blandet gips/silika du estimerte i trinn 1.

Bland gips for skulptur Trinn 4
Bland gips for skulptur Trinn 4

Trinn 4. Tilsett tørr gips og silika i vannet

Ta opp en håndfull gradvis og sikt pulveret gjennom fingrene. Dette vil bryte opp eventuelle klumper, slik at pulveret faller i vannet. Arbeid raskt, men unngå å dumpe gipset i vannet. Ikke rør eller bland det kombinerte vannet og gips/silika.

Bland gips for skulptur trinn 5
Bland gips for skulptur trinn 5

Trinn 5. Fortsett å sile gips/silika i vannet

Se etter at det begynner å synke sakte. Etter hvert vil noe av pulveret bli på toppen av vannet. Når du legger til mer gips, fordeler du det til områder som fortsatt har vann på toppen.

Bland gips for skulptur trinn 6
Bland gips for skulptur trinn 6

Trinn 6. Slutt å tilsette gips/silika når det ikke er mer stående vann i bøtta

Overflaten til det kombinerte vannet og gips/silika skal være for det meste gråaktig, med noen områder med hvitt tørt pulver. Ikke bland det enda!

Bland gips for skulptur trinn 7
Bland gips for skulptur trinn 7

Trinn 7. La bøtta sitte i noen minutter

La det stå i den tiden du gjør de siste forberedelsene til prosjektet ditt. Hvis du støper eller støper med gipset, er dette et godt tidspunkt å dobbeltsjekke at du har brukt riktig løsemiddel på mønsteret eller formen din.

Bland gips for skulptur Trinn 8
Bland gips for skulptur Trinn 8

Trinn 8. Bland ALDRI gipset med hendene

Gips når en høy temperatur da det reagerer kjemisk med vannet og kan forårsake alvorlige brannskader !. Bruk en treskje eller lignende instrument som du vil bruke en eggpisker: Nå ned til bunnen av beholderen og bruk en bevegelse fra side til side som en overdrevet "hei" -bølge.

Bland gips for skulptur trinn 9
Bland gips for skulptur trinn 9

Trinn 9. Prøv å eliminere klumper og bryt dem opp

Når det er grundig blandet, er gipset klart til bruk i prosjektet ditt.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Vanntemperaturen gjør en forskjell. Varmt vann vil fremskynde innstillingen av gipset; kaldt vann vil bremse det. Avhengig av prosjektet ditt, kan det være lurt å bruke enten varmere vann for raskere behandlingstid når det helles i former eller kjøligere vann for en langsommere prosess.
  • Gips har en tendens til å trekke ut fuktighet fra huden. Det kan være lurt å bruke håndkrem etter blanding. Mandelolje er utmerket, det samme er dine vanlige fuktighetskremer.
  • Du kan bruke hvilken som helst bevegelse du liker for å blande vann og gips, men unngå å piske luftbobler inn i blandingen. Bobler kan være skadelige for overflaten av formen eller støpingen.
  • Den enkleste måten å rydde opp i ubrukt gips er å la det herde i blandebeholderen. Den kan deretter enkelt puttes ut i en søppelbøtte ved å snu den opp ned og treffe bunnen og sidene av beholderen med hånden (derav viktigheten av å bruke en fleksibel bøtte).

Advarsler

  • Unngå å få gips på klær eller andre verdifulle ting. Det kan være veldig vanskelig å fjerne fra stoff og andre porøse overflater. Men hvis det er en ulykke og det søler på stoff, er det verdt å prøve å fjerne det. Ikke se på at noe skittent element er ødelagt.
  • Bruk alltid støv maske som de innåndede gipsstøvpartiklene vil blande seg med væske i lungene og herde der. Dette er veldig farlig og lett unngås.
  • ALDRI bruk hendene til å blande gips eller påfør gips for å sette seg direkte på alle kroppsdeler eller hud- alvorlige forbrenninger har oppstått som resulterer i amputasjon av fingre og lemmer.
  • Aldri hell gips ned i vasken eller annet avløp. Det kan stivne og ødelegge VVS. Kast ubrukt gips i søppelet. Skyll vått gips av hendene i en bøtte med vann før du vasker dem i vasken.

Anbefalt: