Slik reagerer du på en gave du ikke liker (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik reagerer du på en gave du ikke liker (med bilder)
Slik reagerer du på en gave du ikke liker (med bilder)
Anonim

Din store tante strikket deg verdens styggeste genser. Vennen din fikk deg en CD av et band du avskyr. Barna dine venter forventningsfullt på at du skal fortelle dem at du elsker det nye rosa og grønne polka stiplet slipset ditt. Den gode gamle naboen Derek har det tiende paret med kløende grønne sokker. Nesten alle vil en dag få en dårlig gave, men det betyr ikke at du må få gavegiveren til å føle seg dårlig også.

Trinn

Del 1 av 4: Si de riktige tingene

Reager på en gave du ikke liker Trinn 1
Reager på en gave du ikke liker Trinn 1

Trinn 1. Si "takk"

Enhver gave er verdt en "takk". Se gavegiveren i øynene og vær så direkte som du ville gjort med et annet takknemlig uttrykk.

  • Du kan si "takk! Jeg setter stor pris på dette."
  • Du kan kommentere godheten og gavmildheten til nåtiden. "For en sjenerøs gave!" eller "så snill av deg!"
Reager på en gave du ikke liker Trinn 2
Reager på en gave du ikke liker Trinn 2

Trinn 2. Reager på tanken på gaven

Hvis du sliter med å få et smil til ansiktet ditt for å vise takknemlighet for noe du aldri vil bruke, eller noe du aldri ville ha, prøv å sette pris på tanken bak det. Det er alltid mulig å gi noen få takknemlige ord om tanken de legger ned i det.

  • "Tusen takk! For en gjennomtenkt gave!"
  • "Jeg setter stor pris på at du tenkte på meg!"
Reager på en gave du ikke liker Trinn 3
Reager på en gave du ikke liker Trinn 3

Trinn 3. Sett pris på intensjonen

Tenk på hvorfor de ga deg gaven, og takk dem av den grunn. Selv om gavegiveren gjorde et dårlig valg, hadde de sannsynligvis minst en god grunn til det.

  • "Du må ha husket at jeg elsker sjokolade!"
  • "Takk for disse fargerike sokkene; du vet at jeg liker å holde føttene varme."
  • "Takk for CD -en! Jeg ønsker alltid å utvide samlingen min."
Reager på en gave du ikke liker Trinn 4
Reager på en gave du ikke liker Trinn 4

Trinn 4. Still spørsmål

Spør din giver om gaven og hvordan de tenkte på den. Dette er god distraksjon fra å diskutere om du vil bruke den eller ikke, hvor ofte osv. Spør dem hvor de kjøpte den, spør dem om de har en selv, eller spør hvordan du best bruker den (hvis aktuelt). Generelt, når du reagerer på en gave du ikke liker, legg belastningen på samtalen på personen som gir, og ikke deg selv.

  • "Har du denne CDen også? Hva er ditt favorittspor?"
  • "Jeg tror ikke jeg noen gang har sett slike sokker; hvor fikk du tak i dem? Har du et par selv?"
  • "Jeg har definitivt ikke en genser som denne-hvor lang tid tok det deg å strikke? Hvor lenge har du strikket?"
Reager på en gave du ikke liker Trinn 5
Reager på en gave du ikke liker Trinn 5

Trinn 5. Ligg hvis du er komfortabel med å lyve

Hvis du ikke har et moralsk problem med å fortelle små løgner for å spare følelsene til velmenende mennesker, kan du fortsette og si at du liker det. De fleste anser det som høflig å fortelle små løgner om gaver i stedet for å fortelle giveren at du er skuffet.

  • Du bør imidlertid unngå å fortelle en stor løgn. Si at du liker nåtiden, men ikke si at den er den beste gaven noensinne, eller lov å bruke den hver dag.
  • Hvis du ikke lyver, bare unngå å si at du hater gaven.
  • "Takk! For en flott gave."
  • "Dette er fantastisk, takk! Hvor fant du det?"
Reager på en gave du ikke liker Trinn 6
Reager på en gave du ikke liker Trinn 6

Trinn 6. Fortell sannheten hvis du er i nærheten

Hvis personen som ga deg en gave er noen som kjenner deg godt, noen du har mye kontakt med, bare fortell dem sannheten hvis de presser på. Du kan le av det sammen.

En dårlig gave er ikke så farlig, men å lyve kan gjøre det til en

Reager på en gave du ikke liker Trinn 7
Reager på en gave du ikke liker Trinn 7

Trinn 7. Utsett spørsmål

Hvis gavegiveren din opplever at du ikke liker nåtiden, kan de begynne å stille deg spørsmål om du "virkelig" liker den, eller når du vil bruke den. Enten kan du fortelle en liten løgn, eller motvirke spørsmålene deres med flere spørsmål, slik at du ikke trenger å svare på deres.

  • Hvis du kan, kan du lokke dem til å gi et forslag til hvordan/når du skal bruke gaven din fullt ut. Deretter gir du en rask "Det skal jeg gjøre" og fortsetter.
  • I tilfelle av en gave som er tydelig elendig, er det akseptabelt å kaste alt som står og respektere ut av vinduet. Ikke vær redd for å fortelle dem at de kan beholde det.

Del 2 av 4: Følelsesmessig reaksjon

Reager på en gave du ikke liker Trinn 8
Reager på en gave du ikke liker Trinn 8

Trinn 1. Reager umiddelbart

Når du har åpnet gaven, må du umiddelbart takke giveren. Hvis du åpner og deretter stopper, vil du virke skuffet.

Reager på en gave du ikke liker Trinn 9
Reager på en gave du ikke liker Trinn 9

Trinn 2. Få øyekontakt

Se din gavegiver i øynene mens du takker dem! Hvis du ikke liker nåtiden, vil du sannsynligvis ikke lage ordentlig beundrende ansikter mens du ser på det-men du kan alltid se inn i ansiktet til gavegiveren og sette pris på deres vennlighet.

Reager på en gave du ikke liker Trinn 10
Reager på en gave du ikke liker Trinn 10

Trinn 3. Smil hvis du kan

Hvis du er en god skuespiller, gliser eller stråler etter personen som ga deg gaven. Det kan hjelpe å minne deg selv på at de prøvde å gjøre deg lykkelig! Det alene er en gave. Bare smil hvis du kan gjøre det mens du føler deg relativt naturlig.

Ikke tving et smil! Det vil se falskt ut

Reager på en gave du ikke liker Trinn 11
Reager på en gave du ikke liker Trinn 11

Trinn 4. Klem takk

Hvis du er en dårlig skuespiller, er en måte å skjule ansiktet og skuffelsen din samtidig som du viser takknemlighet å gi gavegiveren en klem. Hvis du er i krammebetingelser med personen, må du umiddelbart klemme dem etter at du har åpnet gaven.

En klem er sannferdig-det er en kjærlig måte for deg å fortelle dem at du setter pris på kjærligheten bak gaven

Reager på en gave du ikke liker Trinn 12
Reager på en gave du ikke liker Trinn 12

Trinn 5. Handle naturlig

Du trenger ikke å skape spenning. Oppfordre heller varmen til sødmen til gavegiveren, som prøver å glede deg ved å gi deg en gave. Tenk for deg selv, "de prøvde å glede meg ved å gi meg dette."

Hvis du kan, smil. Hvis du er en dårlig skuespiller, er det bare å takke dem

Del 3 av 4: Håndtere gaven

Reager på en gave du ikke liker Trinn 13
Reager på en gave du ikke liker Trinn 13

Trinn 1. Send et takkekort

Selv om det er gode råd for enhver gave du mottar, har takketeksten en ekstra betydning for de gavene du ikke kunne stå for. Det vil legge til sengs noen (om ikke alle) bekymringer gavegiveren kan ha hatt om din holdning til gaven (eller at giveren har gitt den). Send den en uke eller så etter at du mottok gaven. Som med å motta den, nev tanken bak gaven mer enn gaven i seg selv. Vær ikke-spesifikk når det gjelder ditt engasjement med gaven etter det faktum, muligens ikke annet enn "Jeg nyter det."

  • "Tusen takk for at du kom bort og brukte litt tid. Jeg kan ikke tro at du har gjort alt for å strikke noe til meg-takk igjen."
  • "Ville bare sende min takk for at du kom over den andre natten. Så glad for at du gjorde alt for å skaffe meg en gave, glad for å ha en annen CD til samlingen min."
Reager på en gave du ikke liker Trinn 14
Reager på en gave du ikke liker Trinn 14

Trinn 2. Gi den på nytt

Hvis du virkelig har som mål å håndtere gaven direkte, kan du alltid gi den videre. Men en advarsel: ikke bli fanget når du gjør dette. Selv om du var åpen om dine følelser fra begynnelsen av, er det tenkt som klebrig og upriktig å gi en gave som allerede er begavet. Sørg i det minste for at personen du sender den videre til, vil sette stor pris på det. Ditt eneste forsvar i en situasjon som denne er å insistere-ærlig talt-på at du har gitt det til noen som virkelig kunne glede seg over det. Enten det eller doner det til veldedighet.

Reager på en gave du ikke liker Trinn 15
Reager på en gave du ikke liker Trinn 15

Trinn 3. La tiden gro

Vanligvis er angsten og besværet knyttet til gavegivende øyeblikk unik for det øyeblikket. Med tiden kommer de fleste til å sette pris på omfanget av gaven og innse (som du burde) at det virkelig var tanken som gjaldt. Så hvis du ikke var rett fra begynnelsen, ikke vær redd for å la følelsene dine bli kjent etter det faktum hvis du trykker på saken.

  • Fortell dem at du prøvde gaven, men du likte den ikke. La som om dette var like mye en overraskelse for deg som for dem som hørte det.
  • Gjør ditt beste for å gjøre situasjonen lettere, men det virker aldri som om du angrer på å motta en gave. En gjennomtenkt, men uønsket gave er alltid bedre enn ingen i det hele tatt.
  • Spør dem om de vil ha det tilbake. Hvis det var noe de selv har pined etter eller bruker seg selv, tilbyr du å la dem få det. De fleste vil si nei av høflighet, og dette må du godta. Aldri prøv å presse det på dem, ellers vil du oppleve det som frekt.

Del 4 av 4: Unngå gjentatte dårlige gaver

Reager på en gave du ikke liker Trinn 16
Reager på en gave du ikke liker Trinn 16

Trinn 1. Ha en ønskeliste

Gitt den passende anledningen, for eksempel bursdagen din eller en av vinterferien, bør du vurdere å ha en ønskeliste. Det trenger ikke nødvendigvis å være en liste i seg selv, men vet hva du har som mål å få. For de i familien din eller venner som ikke kan annet enn å gi en fryktelig gave, legg det på tykt for dem hva det er du virkelig ønsker av dem. Hvis ønsket er å bare unngå den dårlige gaven, gjør forslaget ditt til noe billig og lett tilgjengelig.

  • "Jeg jobber fremdeles med den siste CD -en du ga meg. Jeg gleder meg veldig til [artistnavnet] 's neste utgivelse, men den bør komme ut før jul."
  • "Jeg elsker de sokkene du ga meg, jeg bruker dem rundt i huset hele tiden. Det er imidlertid disse skoene jeg virkelig gleder meg til. Jeg tror de selger dem på [varehuset]."
Reager på en gave du ikke liker Trinn 17
Reager på en gave du ikke liker Trinn 17

Trinn 2. Lag et eksempel på gode gaver

For den kroniske dårlige gavegiveren i livet ditt, gå ut av deg for å finne ut hva de vil. Ikke vær redd for å spørre "hva vil du få?" Hvis de prøver å demure eller tilby en "anything'll do", trykk dem på den. Alle har alltid noe i tankene, så finn ut hva det er. Håpet her er at de vil gjenspeile innsatsen din når det gjelder gave neste.

Reager på en gave du ikke liker Trinn 18
Reager på en gave du ikke liker Trinn 18

Trinn 3. Snakk tydelig

Hvis de bare ikke slutter, kan det være på tide å si noe før du har et rom dedikert til gaver du aldri ville ha. Forhåpentligvis kjenner du gavegiveren din nok til å forklare dem uten å fornærme dem. Hvis ikke, vær forberedt på at de blir opprørt selv om det egentlig ikke er berettiget. En gang etter at de har gitt gaven, trekker du dem til side og sier ærlig til dem "Jeg er ikke sikker på at denne gaven er noe for meg."

  • "Du vet at jeg elsker musikk, men dette er egentlig ikke min stil. Jeg er mer opptatt av [musikkstil]."
  • "Jeg kan ikke takke deg nok for at du har strikket dette til meg, men jeg er ikke sikker på at det passer med noe i garderoben min."
  • "Jeg tror jeg må være ærlig: Jeg har aldri funnet en måte å koble noen sokker du har gitt meg til noe jeg eier. Jeg kan ikke takke deg nok for gaven, men jeg har ikke bruk for mer slike sokker."

Advarsler

  • Hvis gavegiveren er noen som er veldig nær deg eller noen du ser ofte, vil det sannsynligvis være best å være rett ut med dem om din holdning til gaven.
  • Hvis du velger å gi en gave på nytt, kan du gi den til noen i en annen vennekrets eller et område av livet ditt. Gi den til noen som neppe kommer i kontakt med den opprinnelige gavegiveren.

Anbefalt: