Enkle måter å påføre Dyco Pool Deck Paint: 12 trinn

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å påføre Dyco Pool Deck Paint: 12 trinn
Enkle måter å påføre Dyco Pool Deck Paint: 12 trinn
Anonim

Når du ønsker å male et betongbassengdekk, vil Dyco bassengdekk akrylbeis gi det en langvarig finish som er mer motstandsdyktig mot harde bassengkjemikalier enn andre typer maling. Du kan også bruke Dyco bassengdekk akrylbeis på andre betongoverflater som terrasser, gangveier og spaområder. Velg lyse farger for områder der folk for det meste går barbeint, slik at betongen ikke blir så varm, og velg mørkere farger for områder med mye trafikk, slik at smuss ikke dukker opp så mye. Snart nok vil bassengdekket eller andre betongområder få et helt nytt utseende!

Trinn

Del 1 av 2: Reparasjon og rengjøring av området

Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 1
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 1

Trinn 1. Fyll ut hull eller sprekker i betongen med en betongreparasjonsmasse

Fei løst rusk rundt skadede områder av betongen med en stiv børste. Bland en betongreparasjonsmasse i henhold til produsentens instruksjoner og fyll ut alle hull og sprekker, og la blandingen tørke i 24 timer.

Dyco bassengdekk akrylbeis er kun for betong. Det er ikke ment for å male trebassengdekk eller overflater laget av annet enn betong

Tips: Hvis bassengdekket bare har tynne sprekker, skaff deg et betongfyll som du kan påføre med en tetningspistol for enkelt å fylle dem. Hvis det er større hull, bruk en betonglaster som kommer i et kar og påfør den med en kitt kniv.

Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 2
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 2

Trinn 2. Skrubbe bassengdekket med en blekemiddel og en stiv børste

Bland 1 del blekemiddel med 4 deler vann i en bøtte. Start på den ene siden av bassengdekket og dypp en langhendt, stiv børste i rengjøringsløsningen eller hell litt ut på betongen for å fukte et lite område. Skrubbe betongen kraftig med bevegelser frem og tilbake for å rengjøre den.

  • Dette vil kvitte seg med smuss, støv, oljer, såpefilm og andre rester som sitter fast på betongbassengdekket for å forberede det på flekken.
  • Ikke bruk en børste som har metallbørster, ellers kan du skrape og skade betongen.
  • Vær oppmerksom på at det ikke er nødvendig å grunne betongen på noen måte før du påfører flekken. Du må bare rengjøre den.
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 3
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 3

Trinn 3. Skyll bassengdekket med en slange etter at du har rengjort den

Start på den ene siden av bassengdekket og slå på slangen. Spray hele bassengdekket grundig ved å flytte slangen side til side og gå sakte fremover til den er helt skylt.

Dette vil rense blekemiddelløsningen du brukte til å skrubbe betongen og skylle bort eventuelt gjenværende løst rusk

Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 4
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 4

Trinn 4. Skrub en form eller mugg med en væske som fjerner mugg og mugg

Ta på deg gummihansker og ansiktsmaske. Påfør mugg- og muggfjerningsproduktet på berørte områder av betongen og skrubb det med en stiv børste eller en kraftig svamp til flekkene er borte.

Mugg- og muggfjerner kommer vanligvis i en sprayflaske, så du må bare spraye løsningen direkte på betongen for å påføre den

Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 5
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 5

Trinn 5. La bassengdekket tørke i 1-2 dager før du påfører flekken

Ikke bruk Dyco bassengdekk akrylbeis på fuktig betong. Vent minst en hel dag og opptil 2 dager til betongen tørker helt etter rengjøring.

Hvis det kommer til å regne mens du venter på at betongen tørker, må du vente minst 1 dag etter regnet for å begynne å påføre akrylbeis

Del 2 av 2: Maling av betongen

Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 6
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 6

Trinn 1. Bruk 1 gallon (3,78 L) flekk per 163–20,9 m2) av betong.

Betongens porøsitet og hvor tykt du påfører strøkene påvirker hvor mye flekk du trenger. Planlegg å bruke 3,78 L Dyco bassengdekk akrylbeis hvis det totale arealet du vil dekke er mellom 16,3 m2) og 20,9 m2).

Vær oppmerksom på at hvis betongbassengdekket er nytt, må du vente minst 30 dager etter at det ble hellet før du maler det for å gi betongen god tid til å herde

Påfør Dyco Pool Deck Paint Steg 7
Påfør Dyco Pool Deck Paint Steg 7

Trinn 2. Bland flekken grundig med en malingblander

Åpne boksen med Dyco bassengdekk akrylbeis. Sett en blandepinne av tre inn i malingen og rør den kraftig med sirkulære bevegelser til den er en jevn farge og konsistens.

  • Dette sikrer at fargen og konsistensen på finishen vil se bra ut.
  • De fleste oppussingssentre eller butikker med malingstilførsel gir deg en miksepinne av tre når du kjøper maling eller beis.
  • Ikke prøv å tynne flekken på noen måte, ellers vil den ikke belegge betongen godt. Flekken er klar til bruk rett ut av boksen.

Tips: Hvis du bruker mer enn 1 boks med flekker, hell alle boksene i en stor beholder og bland dem grundig for å sikre en helt jevn farge.

Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 8
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 8

Trinn 3. Dekk en langhåndtert 15 cm lang lurevals med flekker

Fest en 15 cm malingsrulle til et teleskopisk håndtak og fyll den innfelte delen av et malingsbrett med bassengdekk akrylbeis. Dypp valsen i flekken og rull den frem og tilbake på den strukturerte delen av brettet for å dekke den jevnt med flekker og fjerne overflødig.

Hvis bassengdekket ditt er spesielt bredt eller smalt, kan du bruke en mindre eller større malingsrulle for å få den dekningen du ønsker. En 15 cm rull er ganske enkel å bruke på overflater i alle bredder, men bruk det som er mest behagelig og effektivt for deg

Påfør Dyco Pool Deck Paint Step 9
Påfør Dyco Pool Deck Paint Step 9

Trinn 4. Rull jevnt på det første lag med flekker over hele betongoverflaten

Start ved 1 hjørne av bassengdekket, deretter jobber du deg tilbake og hele veien rundt bassengdekket til du kommer tilbake til der du begynte. Rull malingsrullen frem og tilbake over betongen uten å strekke armene lenger enn du komfortabelt kan nå. Overlapp slagene dine med 1,3–2,5 cm for å få full dekning.

  • Målet er å bruke akkurat nok flekk til å dekke betongen med et tynt lag med farge, i stedet for å slamre den på og endre betongens tekstur. Hvis du bruker for mye flekk, kan det gjøre bassengdekket mer glatt.
  • Hvis du finner ut at du bøyer deg mens du jobber, strekker du det teleskopiske håndtaket slik at du kan stå rett opp og ikke skade ryggen.
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 10
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 10

Trinn 5. La det første lag med flekker tørke i minst 2 timer

Vent 2 timer til det første strøket er herdet nok til å påføre et nytt strøk. Ikke bruk et nytt strøk med en gang, ellers vil flekken ikke kurere riktig, og du vil ende opp med en dårlig finish.

Hvis du arbeider med høy luftfuktighet, kan flekken ta lengre tid å tørke. Gi den 1-2 timer til for å være trygg hvis forholdene er fuktige. Kontroller at den første kostnaden er tørr å ta på før du påfører det andre strøket

Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 11
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 11

Trinn 6. Bruk malingsvalsen til å påføre et nytt lag med flekker med jevne slag

Start i samme hjørne som du begynte å påføre det første strøket i. Bruk malingsvalsen til å rulle på flekken i behagelige, jevne, overlappende slag. Jobb deg tilbake og rundt bassengdekket til du er ferdig med å påføre det andre strøket.

Hvis du vil gi bassengdekkets finish mer grep, kan du blande Dyco skid gard additiv med det siste lag med beis. Dette vil gjøre det vanskeligere å skli på områder som trinn, skrånende overflater og flekker som blir våte

Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 12
Påfør Dyco Pool Deck Paint Trinn 12

Trinn 7. La flekken tørke i minst 4 timer før du går på overflaten

Flekken vil være tørr å ta på om 2 timer og klar til å håndtere fottrafikk på omtrent 4 timer. Vent minst 4 timer etter at du er ferdig med andre strøk før du eller noen andre går på toppen av betongoverflaten.

Anbefalt: