3 enkle måter å påføre gjødsel med langsom frigjøring

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å påføre gjødsel med langsom frigjøring
3 enkle måter å påføre gjødsel med langsom frigjøring
Anonim

Gjødsel med langsom frigjøring er et nyttig supplement som gir næring til plenen og hagen din i flere måneder. I motsetning til motparten med hurtig frigjøring, kommer gjødsel med langsom frigjøring i "belagte" eller "sakte oppløselige" varianter som hjelper stoffet med å oppløses saktere i jorda. Etter å ha sjekket forholdene på plenen din, bruk en kringkastingsspreder for å påføre nitrogenrik gjødsel rundt plenen og flerårige planter. Med riktig forskning og forberedelse kan gjødsel med langsom frigjøring være et flott tillegg til hagen din!

Trinn

Metode 1 av 3: Velge riktig gjødsel

Påfør gjødsel med slow release Trinn 1
Påfør gjødsel med slow release Trinn 1

Trinn 1. Test jorda for å se hvilke næringsstoffer den trenger

Bruk et hjemmetestesett for å se hvilke næringsstoffer som er tilstede i jorden din, eller send en prøve til landbruksavdelingen på ditt lokale universitet. Studer resultatene av testen for å se om jorda din er naturlig høy på nitrogen, fosfor eller kalium. Hvis plenen eller hagen din inneholder mye næringsstoffer, trenger du kanskje ikke å bruke gjødsel som inneholder mye stoff.

  • Hvis det ikke er noen lokale høyskoler i ditt område, kan du se om det er et laboratorium i nærheten som er villig til å teste jorda din.
  • Oppussingsbutikker selger også jordprøvesett for $ 15.
  • Hvis du bruker beholdere i hagen din, må du teste et jordområde som du planlegger å bruke i potten eller plantemaskinen.
Påfør gjødsel med slow release Trinn 2
Påfør gjødsel med slow release Trinn 2

Trinn 2. Mål området på plenen din for å vite hvor mye gjødsel du skal kjøpe

Ta et målebånd og strekk det over lengden og bredden på gården din. Skriv ned målingene på et stykke papir, slik at du raskt kan beregne det totale kvadratmeteret på gården din. Del gårdsplassens kvadratmeter med totalvekten til en gjødselpose for å finne ut hvor mye produkt du trenger for eiendommen din.

  • Hvis du jobber med en liten gryte eller beholder, dryss en liten mengde gjødsel over jordoverflaten.
  • Hvis du eier et stort stykke eiendom, kan du prøve å bruke blåkopier for å bestemme det totale arealet.

Tips:

Bruk et målebånd til å måle kvadratmeter på hagen din. Deretter sjekker du posen din med langsom frigjøring av gjødsel for å se hvor mye område den dekker. For eksempel, hvis du har en pose med gjødsel på 16 kg som dekker 230 kvadratmeter2) for verftet, løser du denne ligningen: 36 dividert med 2,5. Dette vil fortelle deg at du trenger 6,5 kg gjødsel per 93 000 kvadratmeter2). Hvis hagen din er 3000 kvadratmeter2), trenger du to 16 lb (16 kg) gjødselposer.

Du må bruke 2,5 i stedet for 2, 500 for å få et ikke-desimalt resultat fra ligningen.

Påfør gjødsel med slow release Trinn 3
Påfør gjødsel med slow release Trinn 3

Trinn 3. Velg organisk gjødsel for å være miljøvennlig

Se etter gjødsel med langsom frigjøring som er laget av plante-, dyre- og mineralske ingredienser. Hvis du leter etter et miljøvennlig alternativ for hagen din, kan du søke etter gjødsel med ingredienser som fiskemulsjon og blodmel. Siden organisk gjødsel kommer i form av vannoppløselige pellets, trenger du ikke bekymre deg for at de oppløses med vann.

Syntetisk gjødsel er laget med kjemikalier, og inneholder ofte ingredienser som urea og ammoniumnitrat. Selv om disse saktefrigivende produktene har en tendens til å fungere raskere enn organisk gjødsel, har de en høyere risiko for å brenne plantene og vegetasjonen din

Påfør gjødsel med slow release Trinn 4
Påfør gjødsel med slow release Trinn 4

Trinn 4. Velg en gjødsel med riktig forhold mellom nitrogen, fosfor og kalium

Sjekk etiketten på gjødselposen din for 3 tall med bindestreker mellom dem, som angir mengden nitrogen, fosfor og kalium som er i formelen. Mens 3-1-2 er standard NPK-forholdet som brukes i gjødsel med langsom frigjøring, kan plenen eller hagen din trenge forskjellige mengder næringsstoffer for å supplere jorda på riktig måte.

  • Hvis jorden din inneholder mye fosfor, bruk en gjødsel med langsom frigjøring med en etikett på 20-5-10. Hvis jorden din inneholder mye nitrogen eller kalium, velger du gjødsel med lavere mengder av disse næringsstoffene, for eksempel 4-6-0.
  • Hvis du planter søtt mais, bruk en gjødsel med et 2-2-1 NPK-forhold. Grønnsakshager gjør det best med en 1-1-1.
  • Sjekk behovene til den spesifikke avlingen du vil plante før du kjøper gjødsel. Hvis jorden din inneholder et høyt nivå av et bestemt næringsstoff, bør du vurdere å bruke beholdere og forhåndskjøpt jord for å plante avlingene dine.
Påfør gjødsel med slow release Trinn 5
Påfør gjødsel med slow release Trinn 5

Trinn 5. Velg en "3 til 4" eller "5 til 6" måneders gjødsel

Før du kjøper gjødsel, må du undersøke posens etikett for å se hvor lenge produktet vil levere næringsstoffer til plenen din. Hvis du planlegger å legge til ekstra blomster- eller plenmat i hagen din, velger du en gjødsel på 3 til 4 måneder. Hvis du bare planlegger å gjødsle plenen en gang, velger du en pose med lengre tidsmerking.

Hvis du er en uformell gartner eller huseier, foretrekker du kanskje produktet fra 5 til 6 måneder

Metode 2 av 3: Såing av gjødsel med kringkastingsspreder

Påfør gjødsel med slow release Trinn 6
Påfør gjødsel med slow release Trinn 6

Trinn 1. Spred gjødsel om våren når jorda din konsekvent er 13 ° C

Planlegg på forhånd, slik at du kan følge med på planleggingen av hagearbeid og hagearbeid. For at gjødsel med langsom frigjøring skal være den mest effektive, må du prøve å spre den ut på et tidspunkt i april. Plasser et jordtermometer i flere centimeter eller centimeter av jorda for å lese om de nåværende forholdene. Siden gjødsel med langsom frigjøring ikke fungerer godt under kalde forhold, må du kontrollere at plenen og/eller hagen din er minst 13 ° C.

  • Langsiktig gjødsel tar stresset ut av å passe hagen din i sommermånedene.
  • Hvis plenen din ikke helt har nådd denne temperaturen ennå, må du overvåke jorda over flere dager eller uker for å ta hensyn til eventuelle endringer.
  • Hvis du planlegger å berøre eller øse av gjødsel eller jord med hendene, må du ta på deg hagehansker på forhånd.
Påfør gjødsel med sakte frigjøring Trinn 7
Påfør gjødsel med sakte frigjøring Trinn 7

Trinn 2. Legg en kringkastingsspreder på et stykke presenning

Ta en del av presenningen som er minst 0,91 x 0,91 meter høy og legg den på oppkjørselen din. Sentrer enheten på toppen av presenningsarket, så gjødselgranuler ikke søppel rundt området. Hvis du behandler et område som er mindre enn 23000 m2), bør du vurdere å bruke en hånddrevet kringkastingsspreder, som ikke tar så mye plass.

  • Du kan kjøpe en kringkastingsspreder i din lokale boligforbedring eller plenpleie. Håndholdte spredere koster $ 10 og oppover, mens større koster $ 30 eller mer.
  • Håndholdte spredere er best for meter som er mindre enn 235,26 m2).

Visste du?

Slipp- og kringkastingsspredere er de viktigste delene av gjødselutstyret på markedet. Kringkastingsspredere er det bedre alternativet siden de sprer produktet jevnere. Fallspredere er også mye dyrere.

Påfør gjødsel med slow release Trinn 8
Påfør gjødsel med slow release Trinn 8

Trinn 3. Fyll sprederen med gjødselgranulat

Bruk verftsberegningene dine for å helle den nødvendige mengden granulat med langsom frigjøring i sprederen. Avhengig av størrelsen på hagen din, må du kanskje fylle sprederen på nytt senere. Før du legger et produkt til enheten, må du kontrollere at den nederste sporet er lukket-hvis den er åpen, begynner gjødsel å spre seg på presenningen og området rundt.

  • Du må fylle alle typer gjødsel med granulat før du plener plenen.
  • Bunnsporet på en gjødselspreder ligner en saltrist. Vri den til venstre eller høyre for å holde sprederen åpen eller lukket.
Påfør gjødsel med slow release Trinn 9
Påfør gjødsel med slow release Trinn 9

Trinn 4. Skyv sprederen i et rutenettlignende mønster i et tempo på 5,6 km/t

Start langs kanten av plenen din, arbeid sprederen i en rett linje. Når du kommer til motsatt kant av gården din, roter du enheten 180 grader og begynner å skyve sprederen i en rett linje igjen. Prøv å holde gjødslingssporene dine på linje, som om du danner et rutenettlignende mønster på plenen din. Når du går, jobber du i et jevnt og raskt gangtempo, slik at gjødselen din kan fordeles jevnt.

  • Følg samme vei som du ville gjort hvis du brukte en gående gressklipper.
  • Det er alltid bedre å bruke mindre gjødsel enn for mye.
Påfør gjødsel med slow release Trinn 10
Påfør gjødsel med slow release Trinn 10

Trinn 5. Fei opp eventuelle gjødselgranulat med en kost

Kontroller kantene på hagen din for eventuelle løse granulater. Bruk deretter en kost og støvpanne til å feie opp eventuelle ekstra gjødselbiter som ligger i oppkjørselen eller fortauet. Ta de oppsamlede granulatene og hell dem tilbake i gjødselposen, slik at du kan bruke dem senere.

Mens noen gjødsel med langsom frigjøring kommer med et belegg, vil du fremdeles ikke la dette produktet ligge på bakken i lang tid. Gjødsel kan være skadelig for miljøet når det spres gjennom avrenning

Påfør gjødsel med slow release Trinn 11
Påfør gjødsel med slow release Trinn 11

Trinn 6. Hell eventuell ekstra gjødsel tilbake i posen

Fest bunnen av sprederen så ingen granulater lekker ut. Vipp deretter sprederen over åpningen på gjødselposen for å returnere overflødig produkt. Når du har gjort dette, lukker du posen godt og oppbevarer den på et kjølig, tørt sted.

Metode 3 av 3: Tilsetning av gjødsel for hånd

Påfør gjødsel med slow release Trinn 12
Påfør gjødsel med slow release Trinn 12

Trinn 1. Ta på hansker før du berører gjødsel

Enten du bruker organisk eller syntetisk gjødsel, beskytt huden din ved ikke å komme i fysisk kontakt med hageproduktet. Skyv på et par hagehansker for å unngå å forurense deg selv med stivkrampe, Salmonella og E. Coli. For optimale resultater, vent til jorda når en temperatur på 55 ° F (13 ° C) konsekvent.

  • Hvis du ikke har et par hagehansker for hånden, kan du kjøpe et par i din lokale maskinvare eller boligforbedringsbutikk.
  • Påfør gjødsel for hånd hvis du dekker mindre enn 230 kvadratmeter2).
Påfør gjødsel med slow release Trinn 13
Påfør gjødsel med slow release Trinn 13

Trinn 2. Dryss langsomt gjødsel rundt individuelle stauder

Mens du bruker hagehansker, legg noen skjeer gjødslende granulat i en sirkel rundt røttene til blomstene og andre stauder. Prøv å ikke legge gjødsel direkte på planten, da dette vil skade stauder over tid.

  • Hvis gjødsel med langsom frigjøring ikke påvirker plantene dine etter flere uker eller måneder, kan du prøve å bruke et flytende plantefôr for å gi næring til stauder i stedet.
  • Sjekk gjødselposens etikett for instruksjoner angående spesifikke planter og stauder.
Påfør gjødsel med slow release Trinn 14
Påfør gjødsel med slow release Trinn 14

Trinn 3. Ordne gjødsel rundt bunnen av busker og stauder

Ta ut en håndfull granulater med langsom frigjøring og spred dem langs plantens bunn. Fokuser på å dekke så mye jord som mulig, uten å dekke selve busken eller flerårige planten med gjødsel. Fortsett å spre produktet over jorda til du har dekket røttene, eller til du når drypplinjen.

Drypplinjer eksisterer langs kanten av dryppvanningssystemer

Påfør gjødsel med slow release Trinn 15
Påfør gjødsel med slow release Trinn 15

Trinn 4. Spred gjødsel med langsom frigjøring ved siden av grønnsaksplantene

Gå langs kanten av grønnsakshagen din for å identifisere jordstrimlene der frøene plantes. Se på det tomme jordgapet som går parallelt med grønnsaksfrøene. Bruk hendene til å ta ut en håndfull gjødsel og spre den langs jordspalten ved siden av de plantede frøene.

Du trenger ikke bruke for mye gjødsel. I stedet bare påfør nok til å dekke jordgapet i hagen

Anbefalt: