3 enkle måter å bli kvitt blekemiddel

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å bli kvitt blekemiddel
3 enkle måter å bli kvitt blekemiddel
Anonim

Blekemiddel kan være et veldig nyttig rengjøringsprodukt i hjemmet ditt, men lukten av det er ikke hyggelig og kan henge lenge etter at du har brukt det. Men hvis lukten henger lenge for lenge, er det noen ting du kan gjøre. Din taktikk vil avhenge av hvor lukten kommer fra. Enten det er på hendene, klærne eller bare i luften, er det vanlige husholdningsprodukter som effektivt kan fjerne lukten og la deg puste lett igjen.

Trinn

Metode 1 av 3: Bli kvitt lukten av hendene

Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 1
Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 1

Trinn 1. Vask hendene med oppvaskmiddel og varmt vann

Hvis din typiske håndsåpe ikke gjør susen, kan du prøve å bruke oppvasken i stedet, siden den er laget for å kvitte seg med et stort utvalg av stoffer og lukter. Skum hendene, inkludert mellom fingrene og under neglene, og skyll dem deretter med varmt vann.

  • Det er best hvis oppvaskmiddelen er duftende. Duften vil bidra til å maskere enhver blekemiddellukt som forblir selv etter vask.
  • Du må kanskje vaske hendene flere ganger for å bli kvitt blekemiddelet helt.
Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 2
Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 2

Trinn 2. Gni sitronsaft på hendene i ett minutt for å nøytralisere lukten

Hvis du har vasket hendene med såpe og varmt vann, men lukten av blekemiddel fortsatt er igjen, kan du prøve å presse litt sitronsaft på dem. Du kan enten presse fersk sitronsaft på begge hendene eller et par skvetter sitronsaft på flaske fra kjøleskapet. Etter at du har gned hendene sammen i et minutt eller så, skyll dem med varmt vann. Dette bør nøytralisere lukten av blekemiddelet.

Hvis du ikke har sitronsaft for hånden, kan du bruke en annen type sitrus, for eksempel lime eller grapefrukt. Imidlertid fungerer sitroner best

Tips:

Sitronsaft er et godt generelt rengjøringsmiddel fordi det er høyt i naturlige syrer, som eliminerer lukt og steriliserer overflater.

Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 3
Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 3

Trinn 3. Påfør en duftende lotion for å dekke lukten hvis rengjøring av hendene ikke har fungert

Hvis du fremdeles kan lukte blekemiddelet etter såpe og sitronsaft, er det på tide å maskere det med en duft du liker. Klem en mengde lotion på en hånd på hver hånd og gni dem sammen til lotionen er fordelt over begge deler.

  • Velg en sterk duftende lotion som vil fortsette å lukte en stund. Du kan imidlertid alltid bruke lotionen på nytt hvis du begynner å lukte blekemiddelet igjen.
  • Bruk av lotion vil også hjelpe hendene dine til å føles mykere hvis de har blitt utsatt for blekemiddel, som kan tørke ut huden.

Metode 2 av 3: Vask lukten av klærne

Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 4
Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 4

Trinn 1. Kjør klærne gjennom vasken igjen med bare vaskemiddel

Hvis du har vasket klærne dine med blekemiddel og det lukter blekemiddel etter at syklusen er ferdig, bør du vurdere å løpe igjen, men denne gangen bare med vaskemiddel. I noen tilfeller blir blekemiddelet ikke vasket ut i vaskemaskinen, og en annen rask vask vil få dem til å lukte bedre.

Du kan vaske raskt med en fjerdedel av mengden vaskemiddel du vanligvis bruker hvis du trenger klærne så snart som mulig

Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 5
Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 5

Trinn 2. Tilsett 1/4 kopp (45 gram) natron i vasken hvis lukten fortsatt ikke er borte

Hell 1/4 (45 gram) kopp natron i vaskemaskinen på samme måte som du legger i vaskemiddel. Kjør deretter vaskemaskinen for en full syklus for å la natronen deodorisere klærne dine.

Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 6
Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 6

Trinn 3. Heng klærne ute for å lufte ut

Hvis klærne dine lukter blekemiddel, vil lukten forsvinne raskere når du legger dem ut i et godt ventilert område. Heng dem opp på en tørketrommel for å sikre at alle blir luftet ut.

Tips:

Hvis du ikke har klessnor, kan du henge individuelle gjenstander på kleshengere utenfor. Sørg for at hvert stykke sitter godt på hengeren, og heng deretter hengeren fra et sikkert sted, for eksempel et rekkverk eller et utemøbel.

Metode 3 av 3: Eliminerer lukten i et rom

Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 7
Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 7

Trinn 1. Øk ventilasjonen i rommet, hvis mulig

Åpne vinduer eller dører hvis mulig. Blås også en vifte i rommet eller slå på en eksosvifte, hvis du har en. Med litt luftstrøm bør strandlukten forsvinne raskt.

Hvis du ikke kan åpne dørene eller vinduene, for eksempel når det er kaldt ute, kan vifter og luftfiltre brukes til å skape ventilasjon. For eksempel kan du slå på luftsirkulasjonsfunksjonen i ovnen din, hvis du har en

Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 8
Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 8

Trinn 2. Spray et godt luktende rensemiddel på overflatene dine, hvis du foretrekker den lukten

Hvis du har et rengjøringsmiddel som du liker lukten av bedre enn blekemiddel, kan det brukes til å maskere lukten av blekemiddelet. Bare bruk rengjøringsmidlet på overflatene dine og vent på at lukten skal virke magisk.

Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 9
Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 9

Trinn 3. Tenn et lys eller spray en deodorizer for å eliminere lukten umiddelbart

Hvis du har en gjest som kommer bort, eller du bare ikke tåler lukten lenger, kan du bruke et duftlys, romluktreduser eller et annet sterkt duftende produkt for å maskere lukten umiddelbart.

Hvis du tenner et lys, må du være i rommet mens det er tent. Hvis du lar et stearinlys uten tilsyn brenne, er det fare for brann

Tips:

Andre produkter som gir en konstant duft, for eksempel plugg inn luftfriskere og røkelse, er også gode valg.

Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 10
Bli kvitt lukten av blekemiddel Trinn 10

Trinn 4. Rengjør med blekemiddel oftere for å redusere lukten det skaper

Fortellert lukt i et rom rengjort med blekemiddel oppstår når kjemikaliet i blekemiddel bryter ned proteiner, for eksempel patogener på tellerne dine. Dette betyr at hvis du rengjør oftere med blekemiddel, vil det ha mindre å bryte ned, og dermed skape mindre lukt.

Tips

Hvis rommet ditt lukter for mye blekemiddel etter bruk av et blekemiddel, kan du prøve å bruke produktet uten å spraye det i luften. Bare å helle en liten mengde på en svamp eller et håndkle vil sette mindre av kjemikaliet i luften og redusere lukten som oppstår

Advarsler

  • Ikke bruk et ammoniakkbasert rengjøringsmiddel for å bli kvitt blekemiddelet. Blanding av ammoniakk og blekemiddel er svært farlig, da det vil skape klorgass.
  • Ikke bruk eddik for å fjerne lukten av blekemiddel fra hendene. Det er farlig å blande eddik og blekemiddel sammen.

Anbefalt: