Hvordan kjøpe en Conga -trommel: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kjøpe en Conga -trommel: 11 trinn (med bilder)
Hvordan kjøpe en Conga -trommel: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Congaen, kalt "tumbadora" på spansk, er en type håndtromme som er populær i latinsk musikk. Å kjøpe en conga -tromme kan være forvirrende, spesielt for en nybegynner. De er tilgjengelige i et stort utvalg av modeller og priser, med bare subtile forskjeller i trommelenes utseende. Ved å lage et budsjett, bestemme hvilken modell som er fornuftig for deg og handle klokt, kan du gjøre å kjøpe en ny conga til en enkel og hyggelig opplevelse.

Trinn

Del 1 av 3: Velge en Conga -trommel

Kjøp en Conga Drum Trinn 1
Kjøp en Conga Drum Trinn 1

Trinn 1. Lag et budsjett

Tenk på hva du vil ha en conga -tromme for, og hvor lenge du tror du holder deg til den. Low-end og high-end conga-modeller varierer betydelig i pris, så det er en god idé å vite hva budsjettet ditt er før du begynner å handle.

  • Kjøp en billig conga -trommel hvis du er ny på instrumentet. Du kan lære på en billigere modell og bestemme om du liker den før du investerer i en trommel av høyere kvalitet.
  • Kjøp en high-end conga-tromme hvis du er en erfaren spiller. En high-end conga-tromme gir en bedre lyd enn en billig tromme.
Kjøp en Conga Drum Trinn 2
Kjøp en Conga Drum Trinn 2

Trinn 2. Velg hvilken størrelse du vil ha

Kongaen kommer i tre forskjellige størrelser, målt med diameteren på trommelhodet. Det er vanlig at spillere har et sett med alle tre størrelsene, men begynn med en trommel hvis du er nybegynner. Dine alternativer er:

  • Quintoen. Quinto er den minste og høyeste pitchet conga-trommelen.
  • Segundo. Segundo (andre), også kjent som Conga, er den mellomstore kongatrommelen. Det er det beste valget for nye spillere på grunn av sin allsidighet. Velg Segundo hvis du bare får en conga -tromme.
  • Tumbaen. Tumba er den største og laveste pitchede conga-trommelen.
Kjøp en Conga Drum Trinn 3
Kjøp en Conga Drum Trinn 3

Trinn 3. Kjøp en glassfiber -conga -trommel hvis du har et lite budsjett

Glassfiber -conga -trommer er billigere enn sine motstykker i tre, og de er mer holdbare. Gå med en glassfibermodell hvis du er ny, eller hvis du ikke spiller profesjonelt.

Kjøp en Conga Drum Trinn 4
Kjøp en Conga Drum Trinn 4

Trinn 4. Kjøp en conga-tromme av tre for en lyd av høy kvalitet

Conga -trommer er tradisjonelt laget av tre, men tremodeller er dyrere enn glassfibermodeller. De fleste profesjonelle conga -spillere foretrekker tremodeller fordi de gir en fin, fyldig lyd. Invester i en tremodell hvis du er en erfaren spiller og planlegger å holde deg til instrumentet.

Konga -trommer i tre kommer i en rekke treslag, men eik og aske er de mest populære blant profesjonelle

Kjøp en Conga Drum Trinn 5
Kjøp en Conga Drum Trinn 5

Trinn 5. Velg en naturlig eller syntetisk trommelhode

Trommehodet, også kalt "huden", er den strukne overflaten du treffer med hendene for å spille conga. Velg et trommelhode basert på budsjettet ditt og lyden du vil at din conga skal lage når den spilles.

  • Naturlige trommehoder, laget av dyrehud, er tradisjonelle. Naturlige trommehoder er dyrere og vanskeligere å sette på trommelen, men mange conga -spillere tror de gir en bedre lyd enn syntetiske skinn.
  • Syntetiske trommehoder er billigere og mer holdbare enn naturlige trommehoder. De er enkle å ta på, og de gjør det bra i fuktige klimaer, der naturlige trommehoder har en tendens til å forverres.

Del 2 av 3: Handle etter en brukt Conga -trommel

Kjøp en Conga Drum Trinn 6
Kjøp en Conga Drum Trinn 6

Trinn 1. Handle en brukt trommel på nettet for å spare penger

Søk på nettsteder som Craigslist og eBay, som er to gode ressurser for å finne billige, brukte conga -trommer. Still mange spørsmål om en tromme før du kjøper den, og be om flere bilder hvis du ikke kan gå og inspisere den personlig.

Les anmeldelser av en selger før du kjøper en conga -tromme fra dem. Du vil at selgeren skal være ærlig om riper, rifter og sprekker i trommelen

Kjøp en Conga Drum Trinn 7
Kjøp en Conga Drum Trinn 7

Trinn 2. Se etter en trommel som nylig har byttet trommelhode

Trommehoder kan være dyre å reparere eller bytte ut. Du sparer penger hvis du finner en conga -tromme med et nytt trommelhode på.

Kjøp en Conga Drum Trinn 8
Kjøp en Conga Drum Trinn 8

Trinn 3. Inspiser en trommel for skade før du kjøper den

Unngå å bruke penger på noe som vil koste deg mye i reparasjoner. Når du inspiserer en brukt conga -tromme personlig, er det et par ting du bør se etter:

  • Sprekker. Snu trommelen opp ned og undersøk innsiden for eventuelle synlige sprekker i skallet. Hvis det er sprekker - eller sprekker som er reparert - kan det hende at trommelen ikke gir riktig lyd.
  • Rust. Undersøk eventuelle bolter og metall på trommelen for rust. Rust kan indikere at en del av trommelen må byttes ut.
  • Feil maskinvare. Ta med deg en skiftenøkkel for å teste stemmeboltene til trommelen. Prøv å stramme og løsne dem. Hvis de ikke rykker, kan ikke trommelen stilles inn, og den trenger nye bolter, noe som kan være dyrt.

Del 3 av 3: Shopping for en ny Conga -trommel

Kjøp en Conga Drum Trinn 9
Kjøp en Conga Drum Trinn 9

Trinn 1. Kjøp en helt ny conga -tromme hvis du er seriøs om å spille

Helt nye conga -trommer er dyre og best for profesjonelle og dedikerte hobbyfolk. Hvis du er ny på å spille conga -tromme, kan du prøve å lære på en brukt tromme før du bruker pengene på et nytt instrument.

Kjøp en Conga Drum Trinn 10
Kjøp en Conga Drum Trinn 10

Trinn 2. Handle etter en helt ny trommel på nettet for flere alternativer

Et raskt online søk etter "helt nye conga -trommer" vil vise en rekke nettbutikker hvor du kan lete etter et instrument. Handle på nettet hvis du vil sammenligne mange merker og lese anmeldelser for forskjellige trommer.

Kjøp en Conga Drum Trinn 11
Kjøp en Conga Drum Trinn 11

Trinn 3. Handle i butikken for å teste ut en trommel før du kjøper den

Besøk din lokale musikkforhandler og prøv å spille noen av conga -trommene de har utstilt. Lytt til lyden en tromme lager når du treffer trommehodet med hånden. Det skal høres fint og rikt ut, ikke flatt og skarpt. Spør en ansatt hvis du har spørsmål om en bestemt modell eller kongatromler generelt.

Anbefalt: