3 måter å måle for en lat Susan

Innholdsfortegnelse:

3 måter å måle for en lat Susan
3 måter å måle for en lat Susan
Anonim

A Lazy Susan er en type roterende plattform som passer i et kjøkkenskap, vanligvis i hjørner. Det finnes en rekke modeller tilgjengelig, egnet for forskjellige typer skap. Du må registrere målingene i skapet ditt for å sikre at Lazy Susan passer riktig. Du måler forskjellige lengder avhengig av modellen du bestiller. De vanligste Lazy Susans er D-formet, helrunde, halvrunde og nyreformede.

Trinn

Metode 1 av 3: Måling for en D-formet eller helrunde lat Susan

Mål for en lat Susan trinn 1
Mål for en lat Susan trinn 1

Trinn 1. Sørg for at skapet ditt er et 45 graders hjørne eller rett skap

Førstnevnte finnes i kjøkkenhjørnet, vanligvis i en 45 graders vinkel mellom to vegger. Rett skap er mer typisk og finnes på hele kjøkkenet.

Mål for en Lazy Susan Trinn 2
Mål for en Lazy Susan Trinn 2

Trinn 2. Mål for diameteren til Lazy Susan

Hvis skapet ditt er en perfekt firkant, strekker du et målebånd fra en vegg til motsatt vegg for denne diameteren. Hvis skapet ditt er rektangulært, bruk bredden for denne målingen. Du vil sørge for at Lazy Susan har omtrent 2 tommer klaring hele veien, slik at den kan snurre mer effektivt. Som sådan, velg en Lazy Susan med en diameter på omtrent 2 tommer kortere enn skapet på hver side.

For en fullstendig Lazy Susan er dette den eneste målingen du trenger. Så lenge diameteren er noen få centimeter kortere enn bredden på skapet ditt, vil det passe komfortabelt i skapet ditt

Mål for en Lazy Susan Trinn 3
Mål for en Lazy Susan Trinn 3

Trinn 3. Mål dybden på skapet ditt

Siden en D-Shaped Lazy Susan har en flat side, vil dens dybde være litt kortere enn diameteren. Sjekk maskinvarespesifikasjonene for Lazy Susan du planlegger å bestille; Dette vil gi deg beskjed om hva slags dybde du trenger for skapet. Start et par centimeter inn fra skapåpningen, bruk et målebånd for å få kabinettets dybde. Dette vil gi deg en ide om hvor Lazy Susan vil sitte i skapet.

Mål for en Lazy Susan Trinn 4
Mål for en Lazy Susan Trinn 4

Trinn 4. Mål skapets åpning

Denne målingen må passe lengden på den D-formede Lazy Susans flate side for å sikre at den sitter behagelig inne i skapet. Start i den ene enden av skapåpningen og mål til den andre: du trenger ikke å trekke tommer her.

Mål for en Lazy Susan Trinn 5
Mål for en Lazy Susan Trinn 5

Trinn 5. Mål skapets innvendige høyde

Mens de fleste Lazy Susans kommer med en teleskopisk sentralaksel, har de vanligvis et minimum og maksimum skaphøyde krav. For å ta denne målingen, begynn med målebåndet ditt helt nederst på skapet som måler helt til toppen.

Metode 2 av 3: Måling for en halvrunde Lazy Susan

Mål for en Lazy Susan Trinn 6
Mål for en Lazy Susan Trinn 6

Trinn 1. Sørg for at du har et kjøkkenkabinett med blinde hjørner

Halv-runde (også kjent som halvmåne) Lazy Susans er designet spesielt for disse skapene, som er ganske lange. Dette er den typen skap som bare har en dør som opptar halvparten av lengden. Den halvrunde Lazy Susan er vanligvis festet til døren og glir ut når den åpnes.

Husk at hvis kjøkkenskapene dine har ansiktsrammer, må du gi større spillerom i målingene nedenfor for at Lazy Susan kan åpne ordentlig

Mål for en lat Susan trinn 7
Mål for en lat Susan trinn 7

Trinn 2. Bruk et uttrekkbart målebånd for å finne skapets innvendige dybde

Strekk den langs undersiden av skapet, fra venstre vegg til høyre. Sett den på plass, lås den og registrer målingen.

For best passform vil du vanligvis ha en Lazy Susan med en total lengde en eller to centimeter kortere enn denne målingen

Mål for en Lazy Susan Trinn 8
Mål for en Lazy Susan Trinn 8

Trinn 3. Mål dybden på skapet ditt

Plasser målebåndet ved skapets åpning, forleng det til det berører bakveggen. Registrer denne målingen og sammenlign den med radiusen til Lazy Susan du planlegger å bestille. Du vil at Lazy Susans radius skal være litt kortere enn dybden på skapet ditt, vanligvis mellom 3 og 4 tommer.

Mål for en lat Susan trinn 9
Mål for en lat Susan trinn 9

Trinn 4. Kontroller størrelsen på skapets åpning

Strekk et målebånd over åpningen og noter målingen. Sørg for at den er litt større enn radius til Lazy Susan. Dette vil sikre at Lazy Susan har tilstrekkelig plass til å svinge ut når du åpner skapdørene.

Mål for en Lazy Susan Trinn 10
Mål for en Lazy Susan Trinn 10

Trinn 5. Avslutt med å måle innvendig høyde på skapet

Mens halvrunde Lazy Susans kommer med et metallskaft som justeres til forskjellige skaphøyder, har de vanligvis en minimum og maksimal høyde. Mål innsiden av skapet, fra bunn til topp, og sørg for at det faller innenfor dette området.

Metode 3 av 3: Måling for en nyreformet lat Susan

Mål for en lat Susan Trinn 11
Mål for en lat Susan Trinn 11

Trinn 1. Finn et L-formet hjørneskap

Disse skapene finnes i kjøkkenhjørner og har foldedører. Nyreformede Lazy Susans er designet spesielt for disse skapene. Sørg for at du har et skap som passer til denne beskrivelsen før du prøver å måle den.

Mål for en lat Susan Trinn 12
Mål for en lat Susan Trinn 12

Trinn 2. Mål fra hjørnet av skapåpningen til bakveggen

Plasser målebåndet ved åpningen, og strekk det til det berører bakveggen. Registrer denne målingen, som vanligvis vil være omtrent 10 tommer kortere enn Lazy Susans diameter.

Mål for en Lazy Susan Trinn 13
Mål for en Lazy Susan Trinn 13

Trinn 3. Mål dybden på skapet

Dette kan gjøres ved å plassere et målebånd på hver side av skapets åpning, der veggen ender. Start her, strekk ut målebåndet til det berører den motsatte veggen i skapet. Registrer denne målingen som kabinettets dybde.

Siden Lazy Susan trenger omtrent en tomme eller 2 klaring på hver side for å rotere jevnt, vil dybden på skapet minus 3 til 4 tommer gi deg maksimal diameter skapet ditt kan passe for en Lazy Susan

Mål for en Lazy Susan Trinn 14
Mål for en Lazy Susan Trinn 14

Trinn 4. Bruk dybden på skapet for å finne midten

Gjenta forrige trinn, som om du hadde målt kabinettets dybde. Å dele denne målingen med to vil hjelpe deg med å finne senteret. Merk dette punktet med blyant. Bruk deretter en linjal til å tegne en rett linje, vinkelrett på målingen du nettopp tok, og koble dette punktet til ytterveggen i skapet.

  • Bruk deretter målebåndet til å måle skapets dybde en gang til, denne gangen fra motsatt side av skapets åpning. Dette betyr at målebåndet nå skal kjøre vinkelrett på målingen du tidligere tok.
  • Del denne målingen med to, og finn senteret. Merk dette punktet med blyant.
  • Tegn nå en linje fra dette punktet, vekk fra skapets åpning, vinkelrett på målingen du nettopp tok.
  • Linjene du har tegnet skal nå krysses på et tidspunkt. Dette er midten av skapet.
Mål for en Lazy Susan Trinn 15
Mål for en Lazy Susan Trinn 15

Trinn 5. Mål avstanden fra midten av skapet til det innfelte hjørnet av skapets åpning

Fra midten du har tegnet, ta målebåndet til hjørnet av skapets åpning i en rett linje. Sammenlign denne målingen med minimumskravet på Lazy Susan du planlegger å installere.

Mål for en Lazy Susan Trinn 16
Mål for en Lazy Susan Trinn 16

Trinn 6. Mål avstanden mellom skapets åpning og midten

Start med et målebånd ved skapets åpning og kjør det langs den innvendige veggen til det er på linje med skapets senter. Denne målingen må også sammenlignes med minimumskravene til Lazy Susan, så den snurrer jevnt i skapet.

Du kan slette blyantlinjene etter å ha tatt denne målingen

Mål for en Lazy Susan Trinn 17
Mål for en Lazy Susan Trinn 17

Trinn 7. Avslutt med å måle skapets innvendige høyde

Start helt fra bunnen av skapet, strekk et målebånd til det berører toppen. Sammenlign dette med høydeområdet for Lazy Susan.

Tips

  • Det er mye enklere å måle for en Lazy Susan når du allerede har en bestemt modell i tankene. Produsenten vil vanligvis ha en guide for riktig måling av produktet sitt på nettstedet.
  • Lazy Susan -skap kommer vanligvis med maskinvare for å installere de runde stativene. Følg produsentens anvisninger for å installere de roterende hyllene riktig med en mellomrom på 2,5 cm til 5 cm rundt innsiden av hyllen.

Anbefalt: