Hvordan bruke en lysmåler: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke en lysmåler: 11 trinn (med bilder)
Hvordan bruke en lysmåler: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Lær hvordan du bruker en håndholdt lysmåler for å få konsekvent eksponerte bilder. Selv om digitale kameraer har kameramålere, kan måleren i kameraet måle feil område i bildet, eller det kan lese lyset som reflekterer visse farger i bildet feil, noe som resulterer i et dårlig eksponert bilde. En håndholdt lysmåler vil lese lyset på den tiltenkte eksponeringen med mye større nøyaktighet, og kan brukes med et digitalt eller ikke-digitalt kamera. Dette ekstra trinnet i fotograferingsprosessen vil gi bilder av bedre kvalitet uten behov for mye etterredigering på datamaskinen.

Trinn

Del 1 av 2: Sette opp lysmåleren

Bruk en lysmåler Trinn 1
Bruk en lysmåler Trinn 1

Trinn 1. Klargjør kameraet

Gå inn i innstillingene til kameraet ditt og sett det til manuell modus, hvis det ikke allerede er i den modusen. Still kameraet til de foretrukne ISO- og blenderinnstillingene. Du må eksperimentere med begge disse innstillingene for å finne de ideelle innstillingene for bildet du prøver å få.

  • ISO -innstillingen bestemmer kameraets følsomhet for lys. Jo høyere ISO, desto mer lysfølsomhet. Vanligvis gir lavere ISO -innstillinger klarere bilder, mens en høyere ISO vil forårsake kornethet, men det er noen scenarier der du trenger en høyere ISO, for eksempel når du tar et motiv i bevegelse.
  • Blenderåpningsinnstillingen endrer størrelsen på objektivet, og derfor hvor mye lys kameraet slipper inn. Denne innstillingen beskrives ved bruk av enheten f/stops. Et større blenderåpningstall, som f/11, betyr en mindre objektivstørrelse, og et mindre tall, som f/1.4, betyr en større objektivstørrelse. Blenderåpning påvirker bildens dybdeskarphet og lukkerhastighet.
Bruk en lysmåler Trinn 2
Bruk en lysmåler Trinn 2

Trinn 2. Skriv inn ISO -nummeret og blenderåpningen i lysmåleren

Uansett hvilken ISO kameraet ditt er satt til, angir du dette tallet på det tildelte stedet på lysmåleren. Gjør det samme med blenderåpningen som kameraet er satt til.

Bruk en lysmåler Trinn 3
Bruk en lysmåler Trinn 3

Trinn 3. Forbered sensoren til lysmåleren

Avhengig av hvilken lysmåler du bruker, må du kanskje vri knappen rundt den hvite kuppelen på lysmåleren for å forberede den. Dette er sensoren til lysmåleren.

Bruk en lysmåler Trinn 4
Bruk en lysmåler Trinn 4

Trinn 4. Sett lysmåleren til riktig modus

De fleste lysmålere har to moduser, en for omgivelseslys og en for blits. Hvis du kommer til å bruke blitsen til kameraet ditt, må du sette den til den modusen, og hvis ikke, bruke omgivende.

Del 2 av 2: Bruke lysmåleren

Bruk en lysmåler Trinn 5
Bruk en lysmåler Trinn 5

Trinn 1. Hold kameraet opp mot øyet

Se gjennom søkeren og fokuser på det tiltenkte motivet.

Bruk en lysmåler Trinn 6
Bruk en lysmåler Trinn 6

Trinn 2. Plasser lysmåleren foran deg eller få en venn til å holde den på avstand fra motivet på bildet

Hvis du tar et bilde av en person, må personen holde måleren opp mot pannen. Dette trekker lysavlesningen fra det nøyaktige stedet du vil ha i riktig eksponering.

Bruk en lysmåler Trinn 7
Bruk en lysmåler Trinn 7

Trinn 3. Rett sensoren til lysmåleren mot kameraet

Sensoren er det hvite kuppelformede området på måleren. Det er ofte på et svingbart eller roterende hode. Pek den rett mot linsen på kameraet for de beste resultatene.

Bruk en lysmåler Trinn 8
Bruk en lysmåler Trinn 8

Trinn 4. Trykk på måleknappen på lyssensoren

Dette måler mengden lys som faller på motivet.

Bruk en lysmåler Trinn 9
Bruk en lysmåler Trinn 9

Trinn 5. Slå av blitsen på kameraet

Hvis du bruker blitsen til å fange motivet, og du har satt lysmåleren til blitsmodus, må du trykke på måleknappen mens kameraet blinker. Måleren vil evaluere lysgraden fra blitsen og bestemme riktig blenderåpning og lukkerhastighet for motivet.

Bruk en lysmåler Trinn 10
Bruk en lysmåler Trinn 10

Trinn 6. Finn kamerainnstillingene som lysmåleren leser opp

Etter at du har trykket på måleknappen, lar de fleste lysmålere deg bla gjennom kombinasjonene av lukkerhastigheter og blenderåpninger som er passende for mengden lys som måles.

Bruk en lysmåler Trinn 11
Bruk en lysmåler Trinn 11

Trinn 7. Velg de riktige innstillingene på kameraet

Måleren ga deg blender- og lukkerhastighetsavlesninger for korrekt eksponering av fotografiet basert på lyset på motivet. Gå til innstillingene på kameraet og legg inn tallene fra lysmåleren i kameraet.

Anbefalt: