Slik forhindrer du gjødselavrenning: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik forhindrer du gjødselavrenning: 9 trinn (med bilder)
Slik forhindrer du gjødselavrenning: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Når kjemikalier og næringsstoffer fra gjødsel kommer inn i vannkilder som innsjøer og bekker, kan de forårsake mye skade på miljøet. Avrenning kan skade de delikate vannøkosystemene i ditt område, noe som kan føre til mindre dyreliv og plantemangfold i byen din. For å forhindre avrenning av gjødsel kan du administrere landskapsarbeidet i hjemmet ditt ved å praktisere bærekraftig hagearbeid og plante filtrerende planter.

Trinn

Metode 1 av 2: Trening av bærekraftig hagearbeid

Forhindre gjødselavrenning Trinn 1
Forhindre gjødselavrenning Trinn 1

Trinn 1. Bruk fosforfri gjødsel

De fleste gjødselposer vil ha et forhold mellom nitrater-fosfor-kalium trykt på utsiden av posen. Se etter et tall som 32-0-25, der det midterste tallet, som angir fosforinnhold, er null.

Fosfor er den største kilden til bekymring når det gjelder å kontrollere gjødselavrenning, fordi det er farlig for vannplanter og dyreliv

Forhindre gjødselavrenning Trinn 2
Forhindre gjødselavrenning Trinn 2

Trinn 2. Rydd opp gress, blader og annet rusk i gården

Det er spesielt viktig å unngå å få verftskrot i veien fordi de fleste avløp i veien fører til store vannkilder som bekker og elver. Behold gressklipp og blader på gården, og riv dem inn i en haug for senere avhending.

  • Noen byer og tettsteder vil hente garasjeavfall for resirkulering eller avhending, eller du kan levere det på angitte steder. Sjekk byens spesifikke regler for avfallshåndtering.
  • Sørg for at du følger alle parametrene for bortskaffelse av verftet, som kan omfatte bruk av en bestemt type pose for utklipp eller samling av større rusk for enkel transport.
Forhindre gjødselavrenning Trinn 3
Forhindre gjødselavrenning Trinn 3

Trinn 3. Bruk gjødsel med granulat med langsom frigjøring

Dette forhindrer at du må gjødsle hagen hver måned. I stedet vil du kunne påføre gjødsel hver 6.-8. uke, og potensielt eliminere 3-4 påføringer hvert år.

Disse vil også forhindre at plantene dine får for mye gjødsel samtidig, noe som kan være skadelig for veksten og jorda rundt

Forhindre gjødselavrenning Trinn 4
Forhindre gjødselavrenning Trinn 4

Trinn 4. Påfør halvparten av anbefalt mengde gjødsel

Mye avrenning kan forhindres ved å bruke mindre gjødsel. Påfør det først på omkretsen av området du gjødsler, og gå deretter tilbake i et horisontalt stripet mønster over området.

  • Hvis du føler at dette ikke vil være nok, gå tilbake og påfør gjødsel sparsomt i vinkelrette striper.
  • Det er bedre å bruke for lite gjødsel enn for mye, ettersom planter og blomster allerede vil motta noen næringsstoffer fra jorda.
Forhindre gjødselavrenning Trinn 5
Forhindre gjødselavrenning Trinn 5

Trinn 5. Rydd opp kjæledyrets avfall

Kjæledyravfall inneholder store mengder fosfor, det skadelige kjemikaliet i noen gjødsel. Ta alltid opp og kast husdyravfallet riktig i en søppelbøtte for å unngå at næringsstoffene kommer inn i en vannforsyning.

  • Dette er spesielt viktig å gjøre i hagen din og i parker og offentlige rom for å forhindre avrenning. Hvis du ikke tar den opp, kan den forbli på samme sted lenge til kjemikaliene har sivet ned i bakken og vannet.
  • Hold hunden din i bånd når den skal på do slik at du vet nøyaktig hvor avfallet er.

Metode 2 av 2: Bruk av planter for å forhindre avrenning

Forhindre gjødselavrenning Trinn 6
Forhindre gjødselavrenning Trinn 6

Trinn 1. Plant "filtrering" av innfødte villblomster

Innfødte villblomster er gode for å fjerne forurensning og gjødsel fra vann, og de krever ikke mye vedlikehold etter planting. Planter dem i strimler langs ytterkanten av eiendommen din, der vannet har en tendens til å renne når det regner.

Du kan finne native wildflower frøblandinger på de fleste lokale barnehager eller hagesentre

Forhindre gjødselavrenning Trinn 7
Forhindre gjødselavrenning Trinn 7

Trinn 2. Plant eik eller lønnetrær for å suge opp gjødsel

Trær med store rotsystemer vil suge opp vann og bruke overflødig gjødsel i jorda. Plant dem i hjørnene av gården for å "fange" vann når det går tom for hager eller blomsterbed.

  • Du kan velge å plante større, mer modne trær, eller dyrke trærne fra plantene. Begge plantetypene vil bruke vannet og gjødsel for å fortsette å vokse.
  • Vær oppmerksom på når du planter at disse trærne kan vokse til å bli veldig store over tid. Plant trærne minst 1,2 meter fra gjerder eller andre strukturer som skur eller hus.
Forhindre gjødselavrenning Trinn 8
Forhindre gjødselavrenning Trinn 8

Trinn 3. Dyrk busker eller høye gress langs omkretsen av hagen

Busker som tranebær og høye præriegresser har røtter som er flotte for områder som ikke får mye regn. De vil suge opp overflødig vann og gjødsel når det regner, men kan gå lange perioder uten vann mens de fortsatt trives.

Å plante disse langs omkretsen av gården vil sikre at resten av plantene dine bruker all gjødsel de trenger først, og busker og gress vil bruke det som er til overs

Forhindre gjødselavrenning Trinn 9
Forhindre gjødselavrenning Trinn 9

Trinn 4. Plant cattails eller rush hvis du bor langs en innsjø eller bekk

Hvis en del av eiendommen din ligger inntil en innsjø eller bekk, vil cattails og rushes langs vannkanten fungere som en siste beskyttelseslinje for vannet. Røttene vil suge opp gjødsel som gjenstår og bidra til å forhindre erosjon ved kysten.

  • Det er viktig å plante andre filtrerende planter i hagen din i tillegg til plantene langs vannet.
  • Plant bare innfødte planter langs innsjøer og bekker, slik at du ikke ved et uhell introduserer en invasiv art.

Anbefalt: