Slik forhindrer du synkehull: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik forhindrer du synkehull: 10 trinn (med bilder)
Slik forhindrer du synkehull: 10 trinn (med bilder)
Anonim

Avhengig av hvor du bor, kan synkehull være et stort problem som påvirker boliger og offentlig grunn. De kan skyldes naturlig slitasje på et av de underjordiske steinlagene, men noen ganger forårsaker aldrende verktøyrør eller ødelagte septiktanker synkehull. Det er ingen idiotsikre måter å forhindre synkehull på, men du kan begrense deres trussel ved å ta vare på ditt hjem og land og være oppmerksom på lokale bekymringer.

Trinn

Metode 1 av 2: Holde hjemmet ditt trygt

Forhindre synkehull Trinn 1
Forhindre synkehull Trinn 1

Trinn 1. Ansett en bygningsinspektør for å se på din tomt og ditt hjem

Hvis du skal kjøpe eller allerede eie et hus i et område som opplever mange synkehull, vil en bygningsinspektør kunne kartlegge landet ditt og bakken under det. De kan fortelle deg om risikoen for å ha et synkehull, og kan anbefale å ta forebyggende tiltak.

Inspektøren vil sannsynligvis kreve et lite gebyr for å gjøre undersøkelsen, men det er en verdig investering i det lange løp

Forhindre synkehull Trinn 2
Forhindre synkehull Trinn 2

Trinn 2. Bytt ut gamle verktøyrør

Ring en entreprenør for å få dette arbeidet utført profesjonelt, da det krever graving og fjerning av alle aldringsrør. Deretter vil entreprenøren installere nye rør festet til hjemmet ditt før du bytter jord.

  • Samfunnet ditt kan ha midler tilgjengelig for utskifting av aldringsrør, så du bør kontakte din lokale myndighet før du bestemmer deg for en entreprenør.
  • Kontakt forsyningsselskapet før du begynner byggingen, da de kan stoppe tjenesten din mens arbeidet utføres.
Forhindre synkehull Trinn 3
Forhindre synkehull Trinn 3

Trinn 3. Installer støttebrygger mens du bygger hjemmet ditt

Hvis du bor i et område hvor synkehull er et kjent problem, for eksempel Florida, vil byggherren til ditt hjem sannsynligvis være kjent med denne forebyggende prosessen. Bryggene vil hjelpe til med å støtte hjemmet ditt i tilfelle et synkehull fordi de er forankret i mer stabile fjellformasjoner dypt under jorda.

Forhindre synkehull Trinn 4
Forhindre synkehull Trinn 4

Trinn 4. Ansett en spesialist for å utføre kjemisk fuging på små synkehull under hjemmet ditt

Hvis et grunt synkehull som er mindre enn 4,6 m under overflaten av bakken oppstår under hjemmet ditt eller på eiendommen din, kan du bruke kjemisk fuging for å løse problemet tidlig. Kjemisk fuging injiserer kjemikalier i bakken som fyller sprekker, sikrer løs jord og reparerer synkehullet.

Så snart du merker at noe synker på landet ditt, bør du kontakte en spesialist i ditt område og få et pristilbud på denne tjenesten

Forhindre synkehull Trinn 5
Forhindre synkehull Trinn 5

Trinn 5. Kontakt en entreprenør for å utføre komprimeringsfuging på større synkehull

Komprimeringsfuging er en metode som ligner på kjemisk fuging, men for mer alvorlige og dypere synkehull. Denne metoden sprøyter inn en blanding av partikler og kjemikalier i bakken for å fylle sprekker, hull og forsegle steinlaget kjemisk. Det forhindrer ytterligere nedbrytning av steinene som forårsaker synkehull.

Denne tjenesten vil være dyrere enn bare kjemisk fuging, men vil gjøre hjemmet ditt stabilt og forhindre at flere synkehull dannes over lange perioder

Metode 2 av 2: Beskytt fellesskapet ditt

Forhindre synkehull Trinn 6
Forhindre synkehull Trinn 6

Trinn 1. Rapporter synkende veier til det lokale politiet eller offentlige avdelinger

Hvis du merker at en veibane synker eller et land har et stort hull, ring lokale politimyndigheter eller avdelingen for offentlige arbeider. De vil kunne sende noen for å sjekke stedet og stenge området om nødvendig for å holde folk trygge.

Forhindre synkehull Trinn 7
Forhindre synkehull Trinn 7

Trinn 2. Be om mer investering i lokal infrastruktur

Beslutninger om penger til veier, bruksrør og avløpssystemer som bidrar til synkehull, tas normalt på statlig nivå. Kontakt representantene dine ved å ringe dem, sende dem en e -post eller besøke et rådmøte for å be om at de krever investering i lokale infrastrukturreparasjoner.

Det er sannsynlig at din representant vet at området ditt opplever synkehull, men ved å gjøre det oppmerksom på det, kan du sikre at de vet at deres bestanddeler bryr seg om dette problemet

Forhindre synkehull Trinn 8
Forhindre synkehull Trinn 8

Trinn 3. Be om at lokale rør og septiske systemer inspiseres for tegn på aldring

Møt med medlemmer av samfunnet ditt for å diskutere bekymringer for aldringsrør som forårsaker synkehull. Hvis mange av dere er bekymret, må du avtale et møte med din lokale offentlige avdeling for å få situasjonen løst. I noen tilfeller må staten betale for storstilt utskiftning.

Mange nabolag har boliger som ble bygget rundt samme tid, og bruksrørene deres vil være på samme alder. Hvis rørene dine må byttes ut, er det sannsynlig at hele nabolaget trenger nye rør for å forhindre synkehull

Forhindre synkehull Trinn 9
Forhindre synkehull Trinn 9

Trinn 4. Bruk vann sparsomt hvis du bor i et område med hyppige tørke

Underjordiske akviferer bidrar ofte til å forhindre synkehull fordi vannet fyller ut sprekker og hull som normalt ville forårsake sedimentasjon. Hvis vannet ikke er tilstede, har jord og stein mer plass til å bevege seg og forårsake synkehull.

I hjemmet ditt kan du dusje kort, bruke sprinkleranlegg bare når det er nødvendig, og spare vann så mye som mulig

Forhindre synkehull Trinn 10
Forhindre synkehull Trinn 10

Trinn 5. Delta på samfunnsmøter for å diskutere dine bekymringer

Hvis du bor i et samfunn med mange gamle hjem, er det sannsynlig at infrastrukturen som for eksempel rør, septiktanker og veier blir eldre, noe som kan forårsake synkehull.

Hvis du begynner å legge merke til små synkehull oftere, må du følge med på dem og ta med deg funnene dine til det lokale regjeringens månedlige møte

Advarsler

  • Hvis hjemmet ditt begynner å synke eller bosette seg, må du umiddelbart forlate området og ringe nødetatene.
  • Hold øye med synkehull i regntiden fordi vekten av vannet i jorda kan føre til at bakken kollapser. De kan oppstå raskt, spesielt på veier.
  • Hvis du ser at et synkehull starter, ring nødetatene og rapporter stedet. Prøv aldri å kjøre over eller krysse et synkehull.

Anbefalt: