Hvordan svare døren trygt: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan svare døren trygt: 12 trinn (med bilder)
Hvordan svare døren trygt: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Det kan være skummelt når du hører plutselig banke på døren din og du ikke venter noen. Det er vanskelig å vite hva du skal gjøre i den situasjonen, og instinktet ditt kan være å bare åpne døren og se hvem det er. Men for din egen sikkerhet er det viktig at du tar noen forhåndsregler når en ukjent besøkende kommer og banker på døren din. Ved å sjekke hvem som er der og bekrefte historien før du åpner døren, kan du holde deg selv og alle andre hjemme trygge.

Trinn

Del 1 av 2: Bestemme hvem som banker

Svar døren trygt Trinn 1
Svar døren trygt Trinn 1

Trinn 1. Spør deg selv hvem som kan banke på døren din

Prøv å huske om noen venner eller familie skulle komme innom. Sjekk kalenderen din for å se om du har avtalt en time for noen som kan komme på jobb med rørleggerarbeid, elektriske eller andre vedlikeholdsproblemer. Du glemmer kanskje planene du har laget med noen.

Svar døren trygt Trinn 2
Svar døren trygt Trinn 2

Trinn 2. Se gjennom kikkhullet

Prøv å få et glimt av den som banker. Hvis du ikke kjenner personen på den andre siden av døren, må du ikke åpne den ennå.

Svar døren trygt Trinn 3
Svar døren trygt Trinn 3

Trinn 3. Se gjennom et vindu hvis du ikke har et kikkhull

Gå opp til et vindu i nærheten av døren og se om du kan finne ut hvem som banker på. Ikke åpne døren hvis du ikke er sikker på at du kjenner personen.

Hvis du ikke kan se personen banke gjennom et vindu, kan du prøve å få et glimt av bilen hans. Du kan gjenkjenne det som en venns eller familiemedlems kjøretøy, eller det kan ha navnet på et verktøy eller en annen virksomhet på den

Svar døren trygt Trinn 4
Svar døren trygt Trinn 4

Trinn 4. Spør hvem som er der

Hvis du ikke kjenner igjen personen som banker på døren din, eller du ikke har et kikkhull og du ikke kan se dem gjennom et vindu, kan du spørre hvem som banker på. Stå nær døren slik at du kan høre svaret deres tydelig. Hvis du ikke kjenner igjen stemmen deres, eller du fortsatt ikke er sikker på hvem de er etter at de har fortalt deg det, ikke åpne døren.

  • For eksempel kan du gå opp til døren og spørre: “Hvem er det?” eller "Kan jeg hjelpe deg?"
  • Hvis du har et intercom -system koblet til inngangsdøren din, kan du snakke med personen som banker på det slik at du kan høre dem tydeligere.
Svar døren trygt Trinn 5
Svar døren trygt Trinn 5

Trinn 5. Ignorer dem hvis du er usikker

Ikke svar på døren med mindre du er sikker på at personen på den andre siden er den de sier de er. Hvis du ikke er sikker, ignorer bankingen til personen går. Ikke bekymre deg for at du ved et uhell ignorerer en venn eller nabo - hvis det er noen du kjenner som trenger å komme i kontakt med deg, vil de ringe deg på telefonen.

Svar døren trygt Trinn 6
Svar døren trygt Trinn 6

Trinn 6. Ring politiet hvis de ikke slutter å banke

Hvis det fortsetter å banke eller du føler at du er i fare, ring politiet. Ikke svar på døren før politiet kommer. La personen på den andre siden av døren vite at du har kontaktet politiet, og de er på vei.

Del 2 av 2: Svar på døren

Svar døren trygt Trinn 7
Svar døren trygt Trinn 7

Trinn 1. Åpne døren en sprekk hvis du har en sikkerhetsdør eller kjettinglås

Ikke gjør dette med mindre du har noe som skiller deg fra personen som banker, ettersom de kan presse seg kraftig inn når du har låst opp og åpnet døren.

Svar døren trygt Trinn 8
Svar døren trygt Trinn 8

Trinn 2. Be om å få se legitimasjonen deres

Hvis personen som banker er noen du ikke kjenner igjen, og de hevder å være politibetjent eller hjelpearbeider, kan du be dem vise deg det riktige merket eller papirene for å bevise identiteten deres. Ta deres legitimasjon gjennom sprekken i døren din eller undersøk dem nøye gjennom sikkerhetsdøren for å se om de er gyldige.

Svar døren trygt Trinn 9
Svar døren trygt Trinn 9

Trinn 3. Se etter tegn på at de ikke er den de sier de er

Vær skeptisk til rynkete eller skitne uniformer. Hvis noen hevder å være politibetjent, må du kontrollere at politimerket deres ikke er falskt og at de har riktig politiutstyr som en hatt, radio og bruksbelte. Hvis du ser noe som ser ut, kan du ringe selskapet personen hevder å være hos eller kontakte politiet og be dem om å bekrefte identiteten deres.

Svar døren trygt Trinn 10
Svar døren trygt Trinn 10

Trinn 4. Tilbyr å ringe etter hjelp hvis noen er skadet eller bilen deres er ødelagt

La dem vente ute mens du ringer, og ikke åpne døren. Ikke føl deg presset til å slippe dem inn mens du ringer.

Du kan si til personen utenfor: “Jeg ringte etter ambulanse/bergingsbil. De vil være her når som helst for å hjelpe deg.”

Svar døren trygt Trinn 11
Svar døren trygt Trinn 11

Trinn 5. Åpne døren når du er sikker på at det er trygt

Hvis du har bestemt at personen utenfor har en gyldig grunn til å være der, kan du fortsette og åpne døren. Slipp dem inn hvis de trenger å komme inn, men hold øye med mistenkelig aktivitet når de er hjemme.

Svar døren trygt Trinn 12
Svar døren trygt Trinn 12

Trinn 6. Gå umiddelbart hvis du føler at du er i fare

Hvis du merker noe mistenkelig eller føler deg ukomfortabel når som helst etter at du har sluppet noen i hjemmet ditt, må du dra umiddelbart. Gå til naboens hus eller et trygt offentlig sted og ring til politiet.

Tips

  • Installer et kikkhull i døren din for å gjøre det lettere å identifisere besøkende.
  • Installer et kamera på verandaen din, slik at du kan overvåke hvem som kommer og går hjemmefra.
  • Ha alltid en telefon i nærheten for å ringe nødetater.

Anbefalt: