Slik vasker du avokado: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik vasker du avokado: 8 trinn (med bilder)
Slik vasker du avokado: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Det kan virke som overkill å vaske en avokado når du skal skrelle huden, men avokadoskinn inneholder bakterier som kan overføres til kniven din mens du skjærer gjennom frukten. Bakteriene kan da komme inn i selve frukten, noe som gjør deg syk. Men hvis du vet hvordan du rengjør avokadoskinnene og opprettholder et rent arbeidsområde, kan du vaske avokadoene dine ordentlig og redusere sjansene for å få en matbåren sykdom.

Trinn

Metode 1 av 2: Rengjøring av avokadoskinnene

Vask avokado Trinn 1
Vask avokado Trinn 1

Trinn 1. Legg avokadoene under kaldt eller lunkent rennende vann

Ikke fyll vasken med vann og la avokadoene ligge i den, da dette ikke effektivt fjerner smuss. Bare slå på vannet og hold avokadoene under det.

Sørg for at vannet er drikkbart eller egnet for å drikke eller vaske mat. Hvis det er mulig, bruk destillert vann eller flaskevann, som er filtrert for å bli kvitt forurensninger

Vask avokado trinn 2
Vask avokado trinn 2

Trinn 2. Rengjør smuss og andre rester av avokadoskinnene med en grønnsaksbørste

Når du holder avokadoen under rennende vann, tar du en ren grønnsaksbørste og skrubber overflaten av avokadoen forsiktig. Gjør dette til det ikke lenger er smuss eller andre synlige rester på huden.

  • Ikke bruk såpe, blekemiddel eller spesialvask. De er ikke mer effektive enn rennende vann.
  • Hvis du ikke har en grønnsaksbørste, bruk en ny tannbørste. Ikke bruk hendene. Avokadoskinn er rillet og kan være dekket med kunstig voks som kan fange patogener. Det er umulig å få ut alle fangede bakterier med bare hendene.
Vask avokado Trinn 3
Vask avokado Trinn 3

Trinn 3. Tørk avokadoene grundig

Fukt er en av betingelsene som bakterier trenger for å vokse. Etter at du har fjernet alt smuss og rester, tørker du avokadoene dine helt tørre med et papirhåndkle og legger dem på skjærebrettet for å skjære det i skiver.

Metode 2 av 2: Opprettholde en ren arbeidsflate

Vask avokado Trinn 4
Vask avokado Trinn 4

Trinn 1. Velg avokado uten brune flekker eller blåmerker

Bestem hvilken type avokado du trenger og hvor moden du vil at de skal være, og sjekk deretter hver frukt for brune flekker eller blåmerker. Brune flekker og blåmerker bidrar til bakterievekst, så å plukke avokado med skinn uten skinn vil hjelpe deg med å unngå altfor forurenset frukt.

Sørg for å unngå å blåse avokadoene dine etter at du har kjøpt dem, slik at du ikke introduserer bakterier i frukten. Ikke legg tunge gjenstander på eller rundt avokado i handlekurven, og oppbevar dem et sted der de ikke vil bli knust

Vask avokado Trinn 5
Vask avokado Trinn 5

Trinn 2. Vask hendene med vann og håndsåpe

Dette vil forhindre at bakterier på hendene dine overføres til frukten. Slå på rennende vann, skum hendene med såpe og skrubb i 20 sekunder. Skyll deretter hendene og tørk dem grundig.

Vask avokado Trinn 6
Vask avokado Trinn 6

Trinn 3. Vask kniven etter hver bruk med varmt vann og oppvaskmiddel

Bakterier fra annen mat du har kuttet, kan overføres fra kniven til avokadoene. Når du er ferdig med å bruke en kniv, kjører du den under varmt vann og vasker den med oppvaskmiddel. Skyll den deretter til all såpe er borte og tørk den helt med en ren oppvaskklut.

Vask avokado trinn 7
Vask avokado trinn 7

Trinn 4. Vask skjærebrettet etter hver bruk og desinfiser det regelmessig

Skjærebrett inneholder bakterier fra maten som er lagt på dem. Etter å ha brukt et skjærebrett, legg det under rennende vann og vask det med oppvaskmiddel. Skyll deretter skjærebrettet og tørk det helt på begge sider med et papirhåndkle eller en oppvaskklut, eller sett det på siden for å lufttørke.

  • Skjærebrett av plast akkumulerer knivspor over tid, og disse sporene kan fange bakterier. Det er umulig å rense denne bakterien for hånd, så bruk oppvaskmaskinen til å rengjøre skjærebrett i plast etter hver bruk.
  • Skjærebrett av tre kan ikke settes i oppvaskmaskinen, men de er mer sanitære fordi bakterier absorberes i treverket og til slutt dør. I tillegg til å vaske med såpe og vann etter hver bruk, rengjør skjærebrettet minst en gang i måneden.
Vask avokado trinn 8
Vask avokado trinn 8

Trinn 5. Bruk separate skjærebrett for rått kjøtt, rå fjærfe og grønnsaker

Selv om du vasker skjærebrettene etter hver bruk, kan bakteriene fra rått kjøtt, fjærfe og sjømat fortsatt spre seg til annen mat du legger på skjærebrettet. Ha et eget skjærebrett som du bare bruker til avokado og annen frukt.

Tips

  • Vask avokadoene dine rett før du spiser dem. Hvis du vasker og deretter lagrer dem, kan avokadoene dine fortsatt hente bakterier fra omgivelsene over tid.
  • Hvis du ikke er ferdig med avokadoen, dryss litt sitronsaft, limejuice eller eddik på den og legg den i en lufttett beholder. Oppbevar beholderen i kjøleskapet, og pass på at den er atskilt fra alt kjøtt eller fjærfe.

Anbefalt: