Slik reduserer du kjøp av bekvemmeligheter: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik reduserer du kjøp av bekvemmeligheter: 13 trinn (med bilder)
Slik reduserer du kjøp av bekvemmeligheter: 13 trinn (med bilder)
Anonim

Selv om du betaler en premie for bekvemmeligheten av ferdige matvarer og ferdigpakkede drikkevarer, er sjansen stor for at du noen ganger fortsatt kjøper noen av disse merkede produktene. Heldigvis er det mange måter du kan redusere utgiftene dine på kjøp av bekvemmeligheter, for eksempel å holde deg til en streng dagligvareliste, handle på smarte, spesifikke steder og forberede hjemme i stedet for å betale for dem som en del av kostnaden for produktet.

Trinn

Metode 1 av 2: Gjør enkle endringer i livsstilen din

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 1
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 1

Trinn 1. Ta med en aluminiums- eller plastflaske med vann

Kanskje det dyreste bekvemmelighetskjøpet også er det enkleste å unngå å gjøre. I stedet for å vende mot de bratte merkene for flaskevann, ta med deg din egen flaske som kan brukes på nytt og fyll den på nytt hver dag. Ikke bare vil du være snillere mot lommeboken din, men du vil også bidra til å redusere milliarder av pund plastflaskeavfall som samler seg på søppelfyllinger hvert år.

For å holde deg motivert og huske den flasken du kan bruke igjen dag etter dag, kan du prøve å beholde en "inntektsburk" der du setter inn pengene hver dag som du ellers ville brukt på engangsvann

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 2
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 2

Trinn 2. Hold sunne, mettende snacks i bilen, lommen eller vesken

Mens salgsautomater og andre snacks på farten tilbyr deg en enkel, rask måte å få snackmat på, krever de deg en heftig pris for bekvemmeligheten. De fleste ingrediensene koster minst dobbelt så mye som de gjør i supermarkedet, og det er ikke engang tatt i betraktning den tynne ernæringen og tomme kaloriene til disse alternativene.

I stedet for å ty til disse pengespillemaskinene når du føler deg sulten, kan du ha en liten pose med næringsrike, mettende nøtter, frø eller tørket frukt i vesken eller bilen

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 3
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 3

Trinn 3. Ta en termos på jobb

Å stoppe for kaffe kan bli et morgenritual som standard som å pusse tennene eller spise frokost, men husk at denne daglige bekvemmeligheten koster deg dyrt. Mens det å lage din egen kaffe koster omtrent en halv dollar eller euro, kan det koste deg fire eller fem ganger så mye å få den på en kafé eller nærbutikk.

Selv om engangs kaffekopper som Keurig-belger er mer kostnadseffektive enn å drikke kaffe, er de dobbelt så dyre som vanlige bønner eller pulverkaffe

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 4
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 4

Trinn 4. Hakk din egen frukt og grønnsak til måltider og snacks

Det kan hevdes at tilberedning og ekspertise kostnader til delikatesser, varme middager og bakevarer er verdige utgifter-tross alt, hvis du ikke er en god baker eller kokk, betaler du for noe du ikke kunne produsere selv. Å betale to til tre ganger for at en butikkmedarbeider skal vaske, kutte eller skrelle frukt og grønnsaker, er imidlertid rett og slett forsvarsløs hvis du ønsker å redusere utgifter til kjøp av bekvemmeligheter.

For eksempel vil en pakke med hakket ananas koste deg omtrent det dobbelte av det som tilsvarer uklippet ananas, mens en pakke med ferdigvasket, hakket grønnkål koster fem til seks ganger så mye som den ubehandlede sorten

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 5
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 5

Trinn 5. Hold oversikt over kostnaden for kjøp av bekvemmeligheter

Butikker fortsetter å belaste ekstra og produsere bekvemmelighetsvarer fordi folk fortsetter å kjøpe dem. Folk fortsetter å kjøpe dem fordi de blant annet ikke skjønner hvor mye mer disse varene koster i det lange løp. Du kan vise deg selv lyset ved å skrive ned hver flaske vann, pakket matbit og kaffe på farten og totalt dem opp i slutten av måneden.

Mål på samme måte hvor lang tid det tar før du vasker og hakker grønnsaker, slik at du kan holde oversikt over hvor mye tid du egentlig sparer deg selv når du krymper for enkelhets skyld

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 6
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 6

Trinn 6. Del dine bulkvarer i stedet for å betale for emballasje i individuell størrelse

Selv om du kjøper snacks eller drikkevarer i bulk, kan du betale en premie for emballasjen. Snarere enn å kjøpe en bulk eske med individuelt emballerte poser med chips, flasker med vann eller bokser med brus, dele store, uemballerte volumer i daglige porsjoner. Kjøp store kanner med vann, poser med chips og nøtter i familie størrelse, og to-liters flasker brus, og del dem deretter i husholdningsvesker eller flasker.

Enkeltservering yoghurt, puddinger, chips og tørre frokostblandinger er noen av de verste emballasjelovgiverne, ettersom de bruker tykk plast, poser og esker som må skilles for resirkulering eller flere lag aluminiumsfolie

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 7
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 7

Trinn 7. Gjennomgå de helserelaterte kostnadene ved matvarer

Hvis du fortsatt trenger en annen grunn og insentiv til å trimme utgifter til kjøp av bekvemmeligheter, bør du vurdere det usunne innholdet i disse elementene. Tross alt behandles de aller fleste bekvemmelighetsvarer på en eller annen måte, noe som betyr at de har en tendens til å inneholde høyere nivåer av fett, sukker og natrium enn deres ubehandlede ekvivalenter.

I tillegg til kalorier, sukker og salt, inneholder bekvemmelighetsvarer også kjemiske tilsetningsstoffer, for eksempel muggshemmere eller konserveringsmidler designet for å gi dem lang holdbarhet

Metode 2 av 2: Handle strategisk

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 8
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 8

Trinn 1. Vet hvilke bekvemmelighetskjøp som er dyrest

Den beste måten å begrense utgifter til kjøp av bekvemmeligheter er kanskje å vite nøyaktig hva elementene koster mest. Grunnleggende bekvemmelighetsartikler som ikke krever dyktig arbeidskraft, for eksempel frosne poteter, kjøtt eller hermetikk, er merket, men ikke så mye som komplekse bekvemmelighetsartikler, for eksempel tilberedte kaker, hjemmebruk og frosne pizzaer, som tar hensyn til kostnadene ved forberedelse og arbeidskraft.

Kullsyreholdige og alkoholholdige drikkevarer har også noen av de høyeste påslagene i matbutikken

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 9
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 9

Trinn 2. Planlegg dine ukentlige måltider

Mange kjøper regelmessige bekvemmeligheter ikke fordi de hater å lage mat eller ikke bryr seg om å betale mer for disse produktene, men fordi de rett og slett ikke har planlagt måltider for uken. Siden de ikke vet hvilke lunsjer og middager de skal tilberede, vet de ikke hvilke ingredienser de skal kjøpe, og dermed ender de med å kjøpe en haug med ferdigmat, for eksempel frosne middager og esker. Ved å planlegge ukens måltider på forhånd, kan du lage en uttømmende hovedliste for neste gang du er i matbutikken, noe som betyr at du for det meste kjøper grunnleggende, uforberedte ingredienser i stedet for pakket, bearbeidet mat.

Hvis du trenger hjelp til å organisere listen din, kan du prøve å bruke en mobilapp, som RecipeIQ eller Paprika

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 10
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 10

Trinn 3. Lag et budsjett for måneden

I tillegg til å planlegge dagligvarelisten din på forhånd, bør du også sette deg et ukentlig eller månedlig budsjett som står for denne handelen. Omtrentlig så godt du kan hvor mye alle de ukentlige ingrediensene dine vil koste, og hvis du kjøper uplanlagte kjøp av bekvemmeligheter, vil du ende opp med å gå over budsjettet. Selv om det ikke helt eliminerer bekvemmelighetskjøpene dine, vil du kunne holde oversikt over dem tydeligere og se hvor mye de virkelig koster deg hver måned.

Som en generell retningslinje bør du bruke 5 til 15% av husholdningens inntekt på mat. Hvis du bruker mye mer enn det, er det et godt tegn på at du bruker altfor mye på kjøp av bekvemmeligheter eller dyre varer

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 11
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 11

Trinn 4. Kjøp i bulk

Selv om det kan virke rart, vil det å kjøpe en vare i bulk koste betydelig mindre enn å kjøpe nøyaktig samme vare individuelt. For eksempel, mens du bør unngå flaskevann generelt av økologiske og budsjettmessige hensyn, vil du ende opp med å betale mye mer for det vannet hvis du kjøper en flaske om dagen fra apoteket eller bensinstasjoner. I stedet kjøper du en kasse eller et flaskevann, og holder oversikt over forskjellen mellom individuelle og store utgifter.

Spesiallagerbutikker, som Costco og Sam’s Club, handler nesten utelukkende med bulkprodukter. Du kan også få bulkmengder av visse varer hos generelle forhandlere, for eksempel Target og Tescos

Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 12
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 12

Trinn 5. Ikke kjøp daglige nødvendigheter på bensinstasjonen eller apoteket

I tillegg til å tenke på hva du kjøper, bør du også vurdere hvor du kjøper ting. Mange varer, inkludert mat, drikke, toalettpapir og rengjøringsmateriell, koster opptil 60% mer i nærbutikken enn de gjør i supermarkeder eller lagerbutikker. Dette betyr at du kan redusere forbruket ditt på bekvemmelighetskjøp betraktelig ved å være strategisk om hva slags butikker du besøker.

  • Flaskevann og drikkevarer som er pakket hver for seg er de mest lønnsomme elementene for bensinstasjoner og nærbutikker, så unngå de fristende kjølerne neste gang du betaler for drivstoff eller kommer inn for å bruke toalettet.
  • På samme måte, ikke kjøp helse- eller hygieneprodukter i matbutikken eller nærbutikken, ettersom det typiske merket for disse varene på slike steder er omtrent 100%.
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 13
Reduser bekvemmelighetskjøp Trinn 13

Trinn 6. Bestill dagligvarer og produkter online

Noen av de mest fristende bekvemmelighetsartiklene i matbutikken er ferdiglagde bakervarer og delikatesseprodukter, og de er også noen av de dyreste. Å begrense eksponeringen din for disse ferdige småtingene kan hjelpe deg med å redusere bekvemmelighetskjøpene dine. Så gjør dagligvarehandelen din ved å bestille via en online-tjeneste i stedet for å bla gjennom de fristende gangene personlig.

Anbefalt: