3 måter å forhindre mugg på et bad

Innholdsfortegnelse:

3 måter å forhindre mugg på et bad
3 måter å forhindre mugg på et bad
Anonim

Varme og fuktighet akkumuleres regelmessig på badene, noe som gir det perfekte miljøet for muggdannelse. Ikke bare kan mugg påvirke utseendet på badet ditt, det kan også forårsake skade på vegger, gulv og tak. Muggforebygging er avgjørende for å holde badet i god stand.

Trinn

Metode 1 av 3: Holde badet rent

Forhindre mugg på et bad Trinn 1
Forhindre mugg på et bad Trinn 1

Trinn 1. Støv badet minst én gang i uken

Siden støv er en matkilde for mugg- og muggsporer som flyr med luft for å legge seg på en hvilken som helst overflate, må du støve alt på badet regelmessig for å forhindre muggvekst. Bruk en lett fuktet mikrofiberklut til å tørke alle overflater, start høyt og jobbe deg ned til lavere områder.

Forhindre mugg på bad Trinn 2
Forhindre mugg på bad Trinn 2

Trinn 2. Spray universalrengjøringsmiddel på badet hver uke på badet

Gå grundig over badekaret, vasken og toalettet med en mikrofiberklut og universalrengjøringsmiddel. Følg instruksjonene på rengjøringsproduktet og la rengjøringsegenskapene desinfisere baderomsoverflater helt før du skyller det ned i avløpet eller tørker det bort.

Forhindre mugg på et bad Trinn 3
Forhindre mugg på et bad Trinn 3

Trinn 3. Rengjør badspeil og vinduer med glassrenser

Spray glassrenser på en mikrofiberklut og tørk av speilet og vinduene fra topp til bunn med et “s” -mønster. Etterpå bør du fjerne eventuelle striper som er igjen.

Forhindre mugg på bad Trinn 4
Forhindre mugg på bad Trinn 4

Trinn 4. Tørk alt tørt

Bruk noen få papirhåndklær for å raskt gå tilbake til rengjøringstrinnene for å kvitte deg med all fuktighet på badet. Tørk i tillegg av vann som ligger i vasken, i badekaret eller på andre overflater.

Forhindre mugg på bad Trinn 5
Forhindre mugg på bad Trinn 5

Trinn 5. Vask dusjforheng og badtepper ofte

Disse elementene blir våte hver gang de brukes, så det er nødvendig å vaske dem og la dem lufttørke hver eller annen uke.

  • Kast plastforingen i vaskemaskinen sammen med en mengde hvitt, vaskemiddel og en skvett natron. Etter at den er ren, henger du av foringen slik at den kan lufttørke.
  • Vask baderomsteppet i vaskemaskinen med kaldt vann og en mild vaskesåpe. Tørk av teppet på den kaldeste varmeinnstillingen.
Forhindre mugg på et bad Trinn 6
Forhindre mugg på et bad Trinn 6

Trinn 6. Hold badehåndklær hengt opp

Unngå å kaste håndklær på badegulvet når du er ferdig med å bruke dem. Dette gjør at håndklærne ikke tørker og bidrar til det fuktige miljøet som oppmuntrer til muggvekst. Installer en håndklestang, veggkroker eller dørkroker hvis du ikke allerede har angitte hengende områder.

Metode 2 av 3: Eliminering av fuktakkumulering

Forhindre mugg på et bad Trinn 7
Forhindre mugg på et bad Trinn 7

Trinn 1. Finn og fikser lekkasjer på badet ditt

Føl rundt rør og seler festet til toalettet og vasker på badet for lekkasjer. Sørg for å gjøre dette regelmessig, fordi tiden gjør hele forskjellen når du prøver å forhindre muggvekst. Hvis det er lekkasjer, kontakt en rørlegger for å reparere dem eller ta saken i egne hender ved å fikse dem selv.

Forhindre mugg på bad Trinn 8
Forhindre mugg på bad Trinn 8

Trinn 2. Ikke ha loofahs, badeleker eller badeprodukter i badekaret eller dusjen

Sjampo, balsam, kroppsvask, vaskekluter og lignende kan gi mugg et potensielt sted å gjemme seg. Tørk av disse elementene eller tørk alt vannet etter hver bruk, og oppbevar dem i et håndkle eller et annet sted tørk mellom dusjene.

Forhindre mugg på et bad Trinn 9
Forhindre mugg på et bad Trinn 9

Trinn 3. Skyll bort overflødig vann etter dusjing

Etter hver dusj, gå over veggene i dusjen i en vertikal sveipebevegelse med en nal, slik at du raskt og enkelt kan få vann igjen i avløpet i stedet for å la det klamre seg til veggene. Å holde dusjvegger tørre bidrar sterkt til å skape et lavt fuktighetsnivå på badet.

Forhindre mugg på et bad Trinn 10
Forhindre mugg på et bad Trinn 10

Trinn 4. Tett fugemasser i flisgulv årlig

Påfør en standard fugemasse på mellomrommene mellom baderomsflisene hvert år for å vanntette dem. Hvis du på et tidspunkt har en spesielt vanskelig tid med å holde fugemassen din moldfri, kan du også skrubbe den med blekemiddel og en tannbørste eller erstatte den helt ved å skrape den ut med en flat skrutrekker.

Metode 3 av 3: Sørge for ventilasjon

Forhindre mugg på et bad Trinn 11
Forhindre mugg på et bad Trinn 11

Trinn 1. Hold eksosviften på under og etter dusjen

Viften hjelper sirkulere luft og reduserer damp mens du dusjer, i tillegg til at badet tørker raskere når du er ferdig. EKSPERT -TIPS

"Når du er ferdig med å dusje, må du holde viften på i 30 minutter og åpne et vindu på badet, hvis du har et."

Michelle Driscoll, MPH
Michelle Driscoll, MPH

Michelle Driscoll, MPH

Founder, Mulberry Maids Michelle Driscoll is the Owner of Mulberry Maids based in northern Colorado. Driscoll received her Masters in Public Health from the Colorado School of Public Health in 2016.

Michelle Driscoll, MPH
Michelle Driscoll, MPH

Michelle Driscoll, MPH

Founder, Mulberry Maids

Forhindre mugg på et bad Trinn 12
Forhindre mugg på et bad Trinn 12

Trinn 2. Åpne baderomsvinduene og lukk døren

Å la frisk luft komme inn på badet ditt vil gi en bedre luftstrøm og hjelpe deg med å tørke rommet mer effektivt. Lukk badedøren for å inneholde fuktigheten som er produsert, og åpne vinduene på badet mens du bader for å spre den naturlig.

Forhindre mugg på et bad Trinn 13
Forhindre mugg på et bad Trinn 13

Trinn 3. Senk luftfuktigheten med en avfukter

Avfuktere er et godt valg for å skape ventilasjon og forhindre muggvekst, spesielt hvis du bor i et varmt, fuktig klima. Avfuktere kan gjøre en stor forskjell ved å redusere mengden fuktighet i luften betydelig.

Forhindre mugg på et bad Trinn 14
Forhindre mugg på et bad Trinn 14

Trinn 4. Slå på klimaanlegget

Klimaanlegg kjøler ikke bare ned luften, men kondisjonerer den også ved å fjerne fuktighet. Installer en vindus AC -enhet og hold temperaturen litt kjøligere for å skape ventilasjon og forhindre vekst.

Trinn 5. La dusjdøren eller gardinen stå åpen etter dusjing

Å la dusjen stå åpen fremmer fordampning og hjelper dusjen med å tørke ut raskere. Når du lukker døren eller gardinet, reduseres tørkeprosessen og skaper et fuktig miljø der mugg og bakterier blomstrer.

Tips

  • Hvis dusjen din ikke har en dør, kan du prøve å bruke en mugg og muggresistent dusjforheng.
  • Mugg trives i mørket, så det å holde badet godt opplyst kan bidra til å holde mugg i sjakk.
  • For virkelig alvorlige angrep kan det beste alternativet være å kontakte en profesjonell rengjøringstjeneste for sikker og effektiv fjerning.

Anbefalt: