Hvordan spille Old Maid: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan spille Old Maid: 12 trinn (med bilder)
Hvordan spille Old Maid: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Old Maid er et enkelt, morsomt kortspill som er flott for nybegynnere. Spillere prøver å unngå å bli sittende fast med Old Maid, eller det uparede kortet i kortstokken. For å spille må du samle minst en venn, forberede kortstokken og lære reglene. Når du har fått det grunnleggende nede, kan du justere reglene for å holde ting spennende!

Trinn

Del 1 av 2: Klargjøre dekk

Spill Old Maid Trinn 1
Spill Old Maid Trinn 1

Trinn 1. Samle to til åtte spillere

Dette antallet spillere kan enkelt spilles med en kortstokk.

Hvis du har flere spillere, kan du spille med to kortstokker. Sørg for at dekkene er identiske

Spill Old Maid Trinn 2
Spill Old Maid Trinn 2

Trinn 2. Velg en Old Maid -kortstokk eller en standard kortstokk

Du kan bruke en kortstokk som er spesielt designet for Old Maid, men en standard kortstokk på 52 kort fungerer også bra.

Spill Old Maid Trinn 3
Spill Old Maid Trinn 3

Trinn 3. Fjern tre dronninger hvis du bruker et standard dekk

The Old Maid er det uparede kortet i kortstokken-det merkelige ut, i hovedsak. Hvis du bruker en standard kortstokk, kan du lage et uparret kort ved å fjerne tre dronninger fra kortstokken. Den eneste dronningen som er igjen er Old Maid!

  • I dekk som er spesielt designet for Old Maid, kan du hoppe over dette trinnet. Disse kortstokkene vil allerede ha et Old Maid -kort.
  • Du kan også legge til en joker fra et identisk dekk for å være Old Maid.
  • Hvis du vil blande det, kan du ta ut tre kontakter for å spille den franske versjonen: Old Boy.
Spill Old Maid Trinn 4
Spill Old Maid Trinn 4

Trinn 4. Bland kortene

Start med å velge en forhandler, som vil blande og dele kortene. Blanding av kortene tilfeldig tilfeldig. For å blande, kan du bruke riffelmetoden. Del kortstokken i to, og hold den ene halvdelen i hver hånd slik at de vender mot hverandre. Deretter bruker du tommelen til å snu kortene mot hverandre slik at kortene fra hver halvdel veksler.

Hvis riffelmetoden virker for vanskelig, kan du prøve å smøre! Dette innebærer å blande en haug med kort rundt på bordet med hendene i omtrent et minutt

Spill Old Maid Trinn 5
Spill Old Maid Trinn 5

Trinn 5. Del alle kortene til spillerne

Målet med å dele er å fordele kortene så jevnt som mulig blant spillerne. Går du rundt i spillersirkelen, bør dealeren legge et kort med forsiden ned foran hver spiller, og fortsette til alle kortene er delt ut.

Noen spillere kan ende opp med ett kort mer enn andre, noe som er greit

Del 2 av 2: Spille spillet

Spill Old Maid Trinn 6
Spill Old Maid Trinn 6

Trinn 1. Fjern parene i hånden

Hver spiller bør vurdere kortene i hånden og finne parene. Legg hvert par med forsiden opp foran deg. Hvis du har tre av samme kort, fjerner du to og holder det andre i hånden.

Hvis du bruker en standard kortstokk, bør du matche kortene etter rangering. Dette betyr at to seksere ville lage et par, uavhengig av fargene

Spill Old Maid Trinn 7
Spill Old Maid Trinn 7

Trinn 2. Koble kort etter rangering og farge for et mer komplekst spill

For eksempel vil en seks av hjerter og en seks av diamanter lage et par, fordi de begge er røde. Imidlertid kunne en seks av hjerter ikke pares med en seks spader, fordi spadeseksen er svart.

Spill Old Maid Trinn 8
Spill Old Maid Trinn 8

Trinn 3. Få dealeren til å holde ut kortene sine med forsiden ned mot spilleren på venstre side

Dealeren bør vifte ut kortene slik at spilleren kan se baksiden av hvert enkelt.

Spill Old Maid Trinn 9
Spill Old Maid Trinn 9

Trinn 4. La spilleren til venstre velge et kort

Spilleren til venstre for dealeren bør velge hvilket kort de ønsker fra dealerens hånd. Så, uten å vise noen kortet, bør de legge det til sin egen hånd. Hvis kortet lager et par med noen av deres nåværende kort, bør de sette paret ned foran dem, med forsiden opp.

Spill Old Maid Trinn 10
Spill Old Maid Trinn 10

Trinn 5. Fortsett med klokken til det er ett kort igjen

Spilleren som nettopp valgte et kort fra dealeren, bør holde ut kortene sine til spilleren på venstre side, og den spilleren bør velge et kort og se etter par. Gå rundt sirkelen til det siste paret er laget. Spilleren som holder Old Maid-kortet, som ikke har par, er taperen-alle andre vinner!

Husk, ikke vis kortene dine til andre

Spill Old Maid Trinn 11
Spill Old Maid Trinn 11

Trinn 6. Utvikle en strategi

Siden personen med Old Maid mister, vil du utvikle taktikk for å få personen til venstre for å ta den. Du vil kanskje holde Old Maid -kortet litt høyere enn de andre. Eller du kan bli fancy og prøve noen omvendte psykologiteknikker. Prøv å "skjule" Old Maid -kortet ditt, så det virker som om du ikke vil at de skal velge det. De tror kanskje det er et vanlig kort og tar det!

Hvis spilleren til venstre alltid plukker et kort fra samme sted i hånden din, kan du prøve å sette Old Maid der

Spill Old Maid Trinn 12
Spill Old Maid Trinn 12

Trinn 7. Endre det

Etter et par runder vil du kanskje endre spillet for å holde ting livlig. Du kan reversere reglene slik at personen som sitter igjen med Old Maid er vinneren. Du kan også gi Old Maid et annet navn, som Smelly Sock. Bli kreativ!

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Dette er et godt startkortspill for barn fordi reglene er enkle og enkle å huske.
  • Hvis du leker med barn som liker en bestemt tegneseriefigur, selger mange butikker spesielle "Old Maid" -dekk som har populære tegneseriefigurer på seg i stedet for Jacks, Queens og Kings.

Anbefalt: