3 enkle måter å velge en farge på gardiner

Innholdsfortegnelse:

3 enkle måter å velge en farge på gardiner
3 enkle måter å velge en farge på gardiner
Anonim

Å velge riktig sett med gardiner kan endre utseendet på et rom og få det til å føles komplett. Enten din estetikk er hjemmekoselig, elegant, elegant, bohemsk, minimalistisk eller noe i mellom, er det noen nyttige retningslinjer som vil sikre at gardinene dine fremhever stilen din og hever følelsen av rommet. Enten du bruker et iøynefallende mønster for å skape et fokuspunkt eller plukker nøytrale gardiner for å skape et rolig rom, vil gardinevalget ditt imponere.

Trinn

Metode 1 av 3: Bruk gjeldende dekor til inspirasjon

Velg en farge for gardiner Trinn 1
Velg en farge for gardiner Trinn 1

Trinn 1. Ta hensyn til eksisterende fargevalg og innredning

Med mindre du begynner med et tomt lerret, er det sannsynlig at rommet du jobber i allerede har maling, møbler og dekorasjoner. Vurder fargepaletten til vegger, møbler og aksentstykker. Planlegg å plukke gardiner som fremhever resten av rommet.

For eksempel, hvis rommet er fylt med uttrykksfulle kunstverk og tunge tremøbler, ville tyngre gardiner se mer hjemme ut enn rene gardiner

Velg en farge for gardiner Trinn 2
Velg en farge for gardiner Trinn 2

Trinn 2. Hold deg til det samme fargevalget for å få et rom til å føles mer enhetlig

Du trenger ikke å matche farger nøyaktig, men bo i samme familie i en bestemt nyanse for å skape et sammenhengende rom som ser upåklagelig ut. Hvis du sliter med fargeinspirasjon, kan du besøke en boligforbedringsbutikk og sjekke fargeprøvene-de viser deg en rekke forskjellige farger som utfyller hverandre.

For eksempel vil mørke burgunder gardiner se veldig elegant ut i et rom med lys lilla maling, tremøbler og aksent nyanser av lilla

Velg en farge for gardiner Trinn 3
Velg en farge for gardiner Trinn 3

Trinn 3. Lag en fargefarge ved å matche gardinene til en aksentskygge

Se deg rundt i rommet ditt og se hvilke vanlige farger som er tilstede i innredningen og tekstilene dine, som puter og tepper. Velg gardiner i samme farge for å knytte rommet sammen.

  • For eksempel, hvis rommet først og fremst er grått og brunt med aksenter av gult i hele, kan gule gardiner eller gardiner med et gult mønster fungere godt.
  • Bare pass på at fargene ikke er for lyse eller høye hvis de ikke fungerer med resten av interiøret ditt.
Velg en farge for gardiner Trinn 4
Velg en farge for gardiner Trinn 4

Trinn 4. Velg gardiner som er mørkere enn veggene for et klassisk utseende

For eksempel, hvis veggene dine er i en lys nyanse av blått, ville marineblå gardiner være et godt valg. Dette skaper kontrast slik at gardinene ikke bare smelter inn i veggene; i stedet vil de skille seg ut og se pent og skreddersydd ut.

Ikke glem at du også kan lagre gardiner. For eksempel kan bruk av rene hvite gardiner bak marineblå gardiner skape et lyst, friskt lag, spesielt når bare de marineblå gardinene trekkes tilbake

Velg en farge for gardiner Trinn 5
Velg en farge for gardiner Trinn 5

Trinn 5. Baser gardinfargen på møblene hvis veggene er i en nøytral farge

Nøytrale vegger gir deg mye plass til å bruke forskjellige farger i tekstiler, dekorasjoner og gardiner. Hvis møblene dine også er nøytralt farget, vil valg av lignende gardiner skape en rolig atmosfære. Vurder å holde deg til det samme fargevalget som møblene, eller velg en lysere farge eller et mønster for å gi visuell interesse til plassen.

For eksempel vil mørkegrå gardiner se slående ut mot hvite eller beige vegger i et rom med lysegrå møbler

Velg en farge for gardiner Trinn 6
Velg en farge for gardiner Trinn 6

Trinn 6. Fremme en eklektisk stemning med gardiner som kolliderer med resten av rommet

Kontrastfarger kan være visuelt imponerende når de gjøres riktig. Vær tankefull om samspillet, slik at rommet ikke føles overfylt eller visuelt overveldende.

For eksempel, hvis du har mange striper i et rom, kan det være litt desorienterende å legge til stripete gardiner. Men hvis du bruker gardiner med blomstermønster, kan kontrasten mellom stripene og blomstene være kul

Metode 2 av 3: Lag et nytt utseende med farger og mønstre

Velg en farge for gardiner Trinn 7
Velg en farge for gardiner Trinn 7

Trinn 1. Lag en innbydende, solbelyst plass med hvite gardiner

Hvis du vil at et rom skal føles friskt og forfriskende, kan du ikke gå galt med hvitt. Det er en fredelig farge som umiddelbart får et rom til å føles skarpt og rent. I tillegg kan de få et lite rom til å se større ut enn det er.

Ren gardin gir mer naturlig lys inn i et rom. Hvite gardiner av et tykkere materiale løfter fortsatt plassen, men de ser litt mer formelle ut og må rengjøres oftere fordi støv og smuss er mer synlig på dem

Velg en farge for gardiner Trinn 8
Velg en farge for gardiner Trinn 8

Trinn 2. Bruk lyse gardiner for å aktivere et rom

Hvis du foretrekker et fargesprut, er gardiner en fin måte å umiddelbart gi et rom et ansiktsløftning. Bruk ensfargede gardiner eller mønstrede gardiner, bare avhengig av innredningen som allerede er i rommet. Farge kan påvirke humøret ditt, så ta hensyn til følgende når du bestemmer deg:

  • Rødt er en varm og lidenskapelig farge som er flott for rom der mennesker samles, som kjøkken og stuer.
  • Oransje gir folk ofte energi, så det er best for kontorer, stuer eller felles samlingsrom. Unngå å bruke det på soverom, da det kan være overstimulerende.
  • Gul kan være munter og varm. Det spiller godt på kjøkken og kontorer, men for mye av det kan være overstimulerende, så unngå å bruke det i rom der du vil at ting skal være rolige.

Tips:

Unngå å sette fargerike gardiner i rom som mottar mye sollys. Solen vil falme fargen over tid, slik at gardinene ser kjedelige og ujevne ut. Hvis du vil ha en lys farge i et solfylt rom, kan du velge gardiner laget av faux silke, brokade, bomullsduk eller chintzes.

Velg en farge for gardiner Trinn 9
Velg en farge for gardiner Trinn 9

Trinn 3. Velg kule, rolige farger i rom der du vil føle deg avslappet

Kjøligere nyanser er flotte for soverom, kontorer, bad og noen oppholdsrom. Prøv å bruke dem i rom som får naturlig sollys, ellers kan de noen ganger få et rom til å føles mindre eller klaustrofobisk.

  • Grønt er en flott farge som roer folk, ettersom det minner om naturen. Soverom, kontorer, stuer og spisestuer er flotte steder å bruke grønne gardiner.
  • Blå er en rolig, rolig farge. Det er flott for soverom og bad.
  • Lilla er generelt en dypere og mer elegant nyanse som inviterer folk til å sitte og slappe av. Det er flott for stuer og spisestuer. Lysere lilla kan være veldig beroligende og gode valg for soverom.
Velg en farge for gardiner Trinn 10
Velg en farge for gardiner Trinn 10

Trinn 4. Velg pastellgardiner for en mild farge som ikke overstimulerer

Vurder å legge dem til soverommet ditt for en beroligende effekt. Du kan matche en farge som allerede er tilstede, som å sette opp lyserøde pastellgardiner i et rom som har mye rødt i, eller du kan gå av boken og gjøre noe som lysegrønne pastellgardiner i et rom som hovedsakelig er blått.

Pasteller ser også bra ut i rom som allerede er ganske nøytrale i fargen. De støtter den rolige atmosfæren mens de fremdeles skaper en liten visuell påvirkning

Velg en farge for gardiner Trinn 11
Velg en farge for gardiner Trinn 11

Trinn 5. Lag et elegant interiør med monokrome gardiner

Monokrome gardiner fungerer best i et rom som allerede er ganske monokrom, noe som betyr at det er en enkelt fokusfarge. Velg monokrome gardiner hvis du vil ha et enhetlig og beroligende rom.

  • Ikke bekymre deg for å matche gardinene nøyaktig med fargen på veggene. Så lenge de er i nærheten, bør effekten være den samme.
  • Slå opp bilder av monokromatiske rom for inspirasjon-du vil se at hvite, grå og gule er de mer brukte fargene, men noen slående mellomrom bruker blues, gule og andre lysere farger.
Velg en farge for gardiner Trinn 12
Velg en farge for gardiner Trinn 12

Trinn 6. Eksperimenter med kontrastfarger for høy visuell effekt

Se på fargene i rommet og gå til motsatt ende av fargespekteret. For eksempel, hvis rommet har mange hvite møbler og dekor, tenk på å installere svarte gardiner. Hvis du liker et mer fargerikt mellomrom, kan du vurdere å bruke gule gardiner i et hovedsakelig lilla rom eller blande rosa og blått. Så lenge du liker resultatet, kan du velge hvilken kombinasjon du liker best.

Husk at du alltid kan slå av gardinene hvis du blir lei av følelsen av et rom

Velg en farge for gardiner Trinn 13
Velg en farge for gardiner Trinn 13

Trinn 7. Lev opp et rom med mønstrede gardiner

Hvis plassen du dekorerer er mer subtil i fargeskjemaet, er mønstrede gardiner en fin måte å legge til farge, tekstur og visuell appell. Du kan velge gardiner som utfyller det eksisterende fargevalget, eller velge et mønster med kontrastfarger for å skape et mer eklektisk og energisk rom.

Dette kan være en fin måte å transformere et rom på hvis du ikke kan male veggene

Velg en farge for gardiner Trinn 14
Velg en farge for gardiner Trinn 14

Trinn 8. Ro ned travel innredning med subtile, solide gardiner

Hvis du jobber i et rom som er fullt av fargerike kunstverk, møbler eller tekstiler, må du legge vekt på elementene ved å henge nøytrale fargede gardiner. Grå, brun, solbrun og hvit er fine alternativer som vil gi litt dekning samtidig som de ikke trekker oppmerksomheten bort fra resten av innredningen din.

For mange mønstre eller dristige, lyse farger i et rom kan overvelde sansene dine

Metode 3 av 3: Velge en stofftype

Velg en farge for gardiner Trinn 15
Velg en farge for gardiner Trinn 15

Trinn 1. Lag et mer formelt utseende med lin, silke, eller fløyel.

Gardiner laget av denne typen materialer har en tendens til å henge pent og se veldig elegant ut. Bruk dem i spisestuer, formelle stuer eller til og med et soverom hvis resten av innredningen er eksklusiv.

Hvis du bruker disse materialene til gardinene dine, må du prøve å ikke la noe presse mot dem, som møbler. De pleier å være mer delikate og blir lett rynkete eller ujevn

Velg en farge for gardiner Trinn 16
Velg en farge for gardiner Trinn 16

Trinn 2. Bruk semsket skinn, fløyel, veggteppe eller tweed for å isolere et rom mot kulde

For store, trekkfulle rom kan gardiner gjøre mye for å holde varmen inne. Jo tykkere gardin, desto bedre isolert blir et rom. Disse gardinene har en tendens til å se tykkere og tyngre ut, så vurder om det stemmer med det estetiske du går etter.

Tips:

Det er ikke nødvendig å bruke de samme gardinene året rundt! Bytt gjerne ut gardinene etter hvert som årstidene skifter. I de varmere månedene bruker du lettere gardiner som slipper inn solen. Når de kjøligere månedene kommer, bytt dem ut for tyngre som vil hjelpe til med å holde den kalde luften ute og den varme luften inne.

Velg en farge for gardiner Trinn 17
Velg en farge for gardiner Trinn 17

Trinn 3. Velg blendingsgardiner for å holde sollys og støy til et minimum

Barnehager og soverom skal være rolige rom som fremmer god søvn, og noen ganger kan lys og støy forstyrre det. Velg tunge blendingsgardiner hvis du vil isolere et rom mot ytre krefter.

Prøv å lage din egen hvis du er praktisk med en symaskin. Mørklægningsgardiner kan være dyre, og å lage dine egne kan ofte redusere kostnadene

Velg en farge for gardiner Trinn 18
Velg en farge for gardiner Trinn 18

Trinn 4. Slipp inn mye sollys med rene gardiner

Soverom, bad, stuer, kontorer og kjøkken er mellomrom du kanskje vil slippe inn litt ekstra naturlig lys. Velg en farge som utfyller resten av innredningen din, eller velg hvit for et lyst, rent utseende.

Husk at du alltid kan installere rene gardiner bak tykkere, slik at du kan opprettholde personvernet ditt når du vil og slippe inn ekstra lys når stemningen strekker seg

Anbefalt: